Juan Valdez Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Хомосексуалност сасвим сигурно није и не може бити производ природне селекције. Могу да замислим да бисекуалност има некакву селективну предност над хетеросесуалношћу (директну или још чешће индиректну), али хомескуалност никако, из сасвим очигледних разлога. Нисам сигуран колики проценат хомосексуалности је генетски условљен, а који је стечен у раном детињству или адолесценцији. Генетски условљена хомосексуалност би морала да буде елиминисана из популације пре или касније, а ова друга не би требало да има везе са селекцијом. Додатни проблем је што природна селекција више не делује у људској популацији јер је човек преузео контролу, бар делимично (ово је очигледно код болести, код хомосексуалности не могу тренутно да измозгам колико је то важно и да ли ће, и поред тога, генетски условљена хомосексуалност бити елиминисана селекцијом). Многе болести би већ биле елиминисане, али ми људе (себе) лечимо, јер смо изнад природне селекције. То је нешто у чему се слажу и религиозни и секуларни хуманисти. P.S. Природни, биолошки и медицински термин био би хомосексуалност. Хомосексуализам је политички покрет и то је нешто сасвим друго. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 pa ok s ovim se slazem... na jednom nivou... ali kad kazes da covek odredjuje sudbinu celog kosmosa to vec nije isto... ocigledno da treba da biras manje senzacionalisticke izraze kad hoces da dodjes do poente... vidi brate, ovo sto ti kazes je sasvim normalno i logicno ali molim te da shvatis da je to i takav stav, koji je opet kazem sasvim logican, stav jedne vrste iskustva i jedne vrste poznavanja onoga sto se naziva realnost. moze se slobodno reci i da je to najrasirenija percepcija i iskustvo stvarnosti. medjutim shvati molimte, da postoji i jedna druga, nista manje ziva, autenticna i logicna, visa realnost. znam da ces odma da pitaz pa zasto je onda i ja ne znam ako postoji, polako doci ce mo i na to. za sada je poenta da ovo iskustvo, nacin postojanja, percepcija, da je sve u svojoj sustini, u svom bicu, u svojoj osnovi, Jedno, jeste osnova naseg spasenja. zato se za Spasenje, ili za Carstvo Nebesko se upravo kaze da je to Poznanje. zato molim te shvati da postoje razliciti kako nivoi, nacini postojanja... tako i razliciti nivoi poznanja povezanosti, sustine, jednote svih stvari i svega u opste. u cemu nastaje problem, u tome sto je ta slobodno mozemo reci za nas "tajna" locirana nigde drugo nego u sferi duhovnog zivota, i njeno poznanje ne moze biti ni iz jednog drugog sistema (logickog, experimentalnog, filozofskog...) nego iz duhovnog. zato se kaze da je za ovo potrebno roditi se "odozgo". osnovna pretpostavka takvog opita jeste dakle vera, ali ne ona vera u smislu predubedjenosti u nesto jer ti neko nesto kazao, nego vera u postojanje viseg... odnosno savrseno iskreno prihvatanje i priznavanje svoje ogranicenosti i bespomocnosti u poimanju stvari i veza. tek u takvom ostavljenju onih zaista predubedjenja i otvorenosti srca, sama ta sustina, jednota svh stvari, pa i tebe samog, pocinje da ti se otkriva. ta jednota se proteze od najmanje nama znane mere do najvece tipa kosmos. ta jednota je ustvari jedina da tako kazemo stvar koja kroz ceo propadljivi i promenljivi svet nosi u sebi beskonacnost i bezvremenost, jedina. e sad, covek je ziza svih stvari i svega stvorenog, promene u njemu , ili bolje reci njegovo priblizavanje Bogu toj jedinoj ultimativnoj istini priblizava ili odaljava automatski i celu tvorevinu, jer samo covek je jedinstvo materije i daha bozijeg. zato dragi brate dozvoli da postoje i druge relacije, odnosi, stvarnosti, ne vezano za to dali si to opitovao ili ne. ja recimo nikad necu imati iskustva poznanja struja elektrona protona... kako ih je imao Tesla npr. ali to ne znaci da to sto je on tvrdio nije istina. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 ps: reci ces da ali Tesli verujem jer je to sto je pricao i pokazao delima, patentima masinama itd... ali shvati da ovo o cemu pricamo je u duhovnoj sferi i ne moze nikako drugacije biti dokazano osim licnim opitom, pa ljudi su zbog toga isli u smrt jer nisu mogli da poreknu postojanje te Istine, a drugi je pak nisu hteli zeleli mogli... itd da je prime. to ti je jednostavno tako kroz celu istoriju Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 ps: reci ces da ali Tesli verujem jer je to sto je pricao i pokazao delima, patentima masinama itd... ali shvati da ovo o cemu pricamo je u duhovnoj sferi i ne moze nikako drugacije biti dokazano osim licnim opitom, pa ljudi su zbog toga isli u smrt jer nisu mogli da poreknu postojanje te Istine, a drugi je pak nisu hteli zeleli mogli... itd da je prime. to ti je jednostavno tako kroz celu istoriju Reci ce da su ti opiti nista drugo do halucinacije. Ne vredi dok sam ne iskusi licno nista od ovakvih formulacija. da ali i ta sumnja je normalna to je svojstveno ljudskoj prirodi, ne mozes verovati u ono sto ne vidis svojim ocima i ne opipas svojim rukama. treba samo imati meko i otvoreno srce, dakle ostaviti samo malo otskrinuta vrata. a zene mironosice krenuse rano i misljahu ko ce im ukloniti kamen, a kamen bese velik. mi uvek mislimo i zivimo tim rezonom da sve zavisi od nas i da nista osim naseg dela nece ni postoji, a ustvari sve Bog zavrsava, mi samo da krenemo "rano ujutru", a ostalo nista ne zavisi puno od nas. ali opet zdravo je sumnjati na tom putu ali i ici tim putem. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Da ponovim Ja sam prvo naveo konkretne naucne dokaze iz Kurana koje niko nije naucno pobio nego ste vrijedjali. Zatim sam naveo podatke prevare "industrijskog leptira" i lažnog fosila i ilustriranog imaginarnog Piltdownski čovjeka baziran na njemu na sta opet niste imali odgovor.Nego opet vrijedjate. Селкоба, не претеруј. Какви научни докази из Курана и ко се ЗВАНИЧНО тиме бавио па да тврдиш како НИКО није побио наводне доказе? Ту су људи који се добро разумеју у науку па нек ти кажу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Аквиљо да ли је теби позбати да су се научници бавили "научним истинама у Курану"? Ваљда би се то чуло? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Da ponovim Ja sam prvo naveo konkretne naucne dokaze iz Kurana koje niko nije naucno pobio nego ste vrijedjali. Zatim sam naveo podatke prevare "industrijskog leptira" i lažnog fosila i ilustriranog imaginarnog Piltdownski čovjeka baziran na njemu na sta opet niste imali odgovor.Nego opet vrijedjate. Селкоба, не претеруј. Какви научни докази из Курана и ко се ЗВАНИЧНО тиме бавио па да тврдиш како НИКО није побио наводне доказе? Ту су људи који се добро разумеју у науку па нек ти кажу. Spolnost kod biljaka On spušta s neba kišu!" - Samo Mi dajemo da uz njenu pomoć u parovima niče bilje raznovrsno. (20- Ta-ha, 53) ...i od svakog ploda po par, muško i žensko, dao. (13- Ar-Ra'd, 3) BARIJERA IZMEĐU MORA Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju. (55- Ar-Rahman, 19-20) On je dvije vodene površine jednu pored druge ostavio - jedna je pitka i slatka, druga slana i gorka, a između njih je pregradu i nevidljivu branu postavio. (25- Al-Furqan, 53) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Аквиљо да ли је теби позбати да су се научници бавили "научним истинама у Курану"? Ваљда би се то чуло? Osim sektasa poput Petrovica koji su sami sebe proglasili naucnicima NIKO normalan ni teolog ni naucnik se time ne bavi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Da ponovim Ja sam prvo naveo konkretne naucne dokaze iz Kurana koje niko nije naucno pobio nego ste vrijedjali. Zatim sam naveo podatke prevare "industrijskog leptira" i lažnog fosila i ilustriranog imaginarnog Piltdownski čovjeka baziran na njemu na sta opet niste imali odgovor.Nego opet vrijedjate. Селкоба, не претеруј. Какви научни докази из Курана и ко се ЗВАНИЧНО тиме бавио па да тврдиш како НИКО није побио наводне доказе? Ту су људи који се добро разумеју у науку па нек ти кажу. Spolnost kod biljaka On spušta s neba kišu!" - Samo Mi dajemo da uz njenu pomoć u parovima niče bilje raznovrsno. (20- Ta-ha, 53) ...i od svakog ploda po par, muško i žensko, dao. (13- Ar-Ra'd, 3) BARIJERA IZMEĐU MORA Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju. (55- Ar-Rahman, 19-20) On je dvije vodene površine jednu pored druge ostavio - jedna je pitka i slatka, druga slana i gorka, a između njih je pregradu i nevidljivu branu postavio. (25- Al-Furqan, 53) О човече! Па то су људи знали и пре Курана, аман! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Zato sto su svi organizmi koji nemaju taj nagon za ocuvanjem odavno pomrli jer nisu prosli prirodnu selekciju... ostali su samo oni koji imaju taj nagon tako da danas mogu sebi da postavljaju takva pitanja... Nagon za ocuvanje? Odakle im to? Selkoba jel znas onu bezobraznu rec koja se rimuje sa grebi? E pa, odgrebi prijatelju! Ako ni posle par tema o evoliuciji i prirodnoj selekciji ti jos uvek nemas pojma kako funkcionisu ti mehanizmi onda stvarno prestani da smaras svojim neukim pitanjima i komentarima... pocinjem da mislim da namerno lupas gluposti kako bi unosio nervozu na temama... Necu da ti objasnim odakle im... a znam! Pitaj aquilia... mozda on ima vise strpljenja... имаш последње упозорење пред опомену. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Da ponovim Ja sam prvo naveo konkretne naucne dokaze iz Kurana koje niko nije naucno pobio nego ste vrijedjali. Zatim sam naveo podatke prevare "industrijskog leptira" i lažnog fosila i ilustriranog imaginarnog Piltdownski čovjeka baziran na njemu na sta opet niste imali odgovor.Nego opet vrijedjate. Селкоба, не претеруј. Какви научни докази из Курана и ко се ЗВАНИЧНО тиме бавио па да тврдиш како НИКО није побио наводне доказе? Ту су људи који се добро разумеју у науку па нек ти кажу. Spolnost kod biljaka On spušta s neba kišu!" - Samo Mi dajemo da uz njenu pomoć u parovima niče bilje raznovrsno. (20- Ta-ha, 53) ...i od svakog ploda po par, muško i žensko, dao. (13- Ar-Ra'd, 3) BARIJERA IZMEĐU MORA Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju. (55- Ar-Rahman, 19-20) On je dvije vodene površine jednu pored druge ostavio - jedna je pitka i slatka, druga slana i gorka, a između njih je pregradu i nevidljivu branu postavio. (25- Al-Furqan, 53) О човече! Па то су људи знали и пре Курана, аман! Spolnost biljaka je poznata od 1700-tih godina, to sam vec naveo. A barijeru izmedju dva mora je otkrio zak Kusto. Ako se varam neka neko da drugi odgovor Zatim sam postavio pitanje o zvijezdama Pulsarima. Niko mi nije na to odgovorio Zatim sam dao cinjenicu da se Svemir siri Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Opet da se ne zaboravi: Kuran Tako mi neba i Tarika! A znaš li ti šta je Tarik? Zvijezda koja probija! (86 - At-Tariq, 1-3) http://www.phobos.pcm.hr/svemir/duboki_svemir/zvijezde/5_pulsari.htm Kuran I Sunce se kreće do svoje određene granice, to je odredba Silnoga i Sveznajućeg. (36 – Yasin, 38) Uz pomoć razvijenih teleskopa i akumuliranja naučnih podataka, postalo je jasno da se i Sunce kreće i da se Zemlja okreće oko Sunca, koje je u pokretu. Kako pojasnjavate ovo konkretno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
XIO Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Пст... ду нот фид д тролз! Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника. XIO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Opet da se ne zaboravi: Kuran Tako mi neba i Tarika! A znaš li ti šta je Tarik? Zvijezda koja probija! (86 - At-Tariq, 1-3) http://www.phobos.pcm.hr/svemir/duboki_svemir/zvijezde/5_pulsari.htm Kuran I Sunce se kreće do svoje određene granice, to je odredba Silnoga i Sveznajućeg. (36 – Yasin, 38) Uz pomoć razvijenih teleskopa i akumuliranja naučnih podataka, postalo je jasno da se i Sunce kreće i da se Zemlja okreće oko Sunca, koje je u pokretu. Kako pojasnjavate ovo konkretno? По ономе што сам прочитао могу дакажем следеће: овакве тврдње имаш и код Платона, Дакле, 1000 година пре Мухамеда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Opet da se ne zaboravi: Kuran Tako mi neba i Tarika! A znaš li ti šta je Tarik? Zvijezda koja probija! (86 - At-Tariq, 1-3) http://www.phobos.pcm.hr/svemir/duboki_svemir/zvijezde/5_pulsari.htm Kuran I Sunce se kreće do svoje određene granice, to je odredba Silnoga i Sveznajućeg. (36 – Yasin, 38) Uz pomoć razvijenih teleskopa i akumuliranja naučnih podataka, postalo je jasno da se i Sunce kreće i da se Zemlja okreće oko Sunca, koje je u pokretu. Kako pojasnjavate ovo konkretno? По ономе што сам прочитао могу дакажем следеће: овакве тврдње имаш и код Платона, Дакле, 1000 година пре Мухамеда. Navedi dokaze tacno i konkretno jednu po jednu!! Znaci 1. Pulsari 2. Da se sunce krece Gdje je to PLaton ili nei drugi o tome pricao !? Ostalo slijedi Molim vas da konkretno odgovarate na ove cinjenice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука