Jump to content

Верници питају атеисте

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

's'ti siguran da znas sta je antropicko nacelo...???

да, знам.

антропичко начело нема никаквог смисла без посматрача, а то значи да кад би имао један свемир и једног становника, тај свемир би био самодовољан, баш као и посматрач.

сувише вуче на илузију солипсизма, ако мене питаш.

Pa ok , nisam ni ja reko da je savrseno, ali ima prilicno zgodno vidjenje resenja pojedinih problema...
фалично је и само у себе се урушава чим умре становник.

зар цео или део свемира сваки пут да се уруши кад један становник умре који га перцепира?

бесмислено и себично.

Подели на овим сајтовима

да, знам.

антропичко начело нема никаквог смисла без посматрача, а то значи да кад би имао један свемир и једног становника, тај свемир би био самодовољан, баш као и посматрач.

Pa ok , nisam ni ja reko da je savrseno, ali ima prilicno zgodno vidjenje resenja pojedinih problema...

зар цео или део свемира сваки пут да се уруши кад један становник умре који га перцепира?

бесмислено и себично.

A nije sebicno misljenje da citav kosmos postoji samo zbog nas... mora da one silne nebule, galaksije, pulsari i kvazari postoje samo da bi nekolicina naucnika mogla da im se divi do imbecilnosti... (ok ,sad imamo i Habl pa mozemo i mi ostali da se "divimo")

na pitanje zasto je svemir takav kakav jeste, savrsen za postojanje zivih bica, antropicko nacelo nudi odgovor:" da je drugaciji ne bi bilo nikog ko bi mogao da ga percipira..."

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

бесмислено и себично.

Па атеисти и тврде да не треба тражити ту никакав смисао. Све је бесмислено, случајно, а ето ипак се позивамо на разум који је итекако смислен.

Подели на овим сајтовима

jel to medo znaci da su svi ljudi koji su postojali kroz istoriju i praistoriju tj. pre hristosovog vaskrsenja bili osudjeni na propast, pakao i besmisao?

не, напротив. то би била ужасна неправда.

Бог је и онда постојао, само што им је било ускраћено учење о Васкрсењу.

зато је и Он умро (распет) да би сишао у Ад и проповедао свима, па по избору да прихвате вечни живот или не.

имамо икону Васкрсења која лепо осликава да је Адама и Еву извадио из Ада, не из пакла, велика разлика.

иконе су на неки начин и сликовница учења, па зато их узимам у уста.

сви који су прихватили вечни живот извађени, симболична је представа тога вађење Адама и Еве као првоносиоце греха, оних који су увели смрт у креацију.

мислим да није било лудих који су тамо одбили, имавши познање оба света.

Подели на овим сајтовима

ti si svestan da su ikone slike koje su slikali obicni ljudi pput mene i tebe? Svestan si da je isus na ikonama predstavljen onako kako najverovatnije uopste nije izgledao... jer naravno niko nema pojma kako je izgledao.. i ako je kazem da je isus bio procelav i imao ravne tabane, to je jednako moguce koliko i da je bio dugokosi naocit momak sa bradicom od tri dana...

Cisto da budem siguran da se stvarno pozivas na zidne slike kao argumente...

Подели на овим сајтовима

ti si svestan da su ikone slike koje su slikali obicni ljudi pput mene i tebe? Svestan si da je isus na ikonama predstavljen onako kako najverovatnije uopste nije izgledao... jer naravno niko nema pojma kako je izgledao.. i ako je kazem da je isus bio procelav i imao ravne tabane, to je jednako moguce koliko i da je bio dugokosi naocit momak sa bradicom od tri dana...

Cisto da budem siguran da se stvarno pozivas na zidne slike kao argumente...

A ko je uopšte rekao da su ikone portreti?

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

да, знам.

бесмислено и себично.

A nije sebicno misljenje da citav kosmos postoji samo zbog nas... mora da one silne nebule, galaksije, pulsari i kvazari postoje samo da bi nekolicina naucnika mogla da im se divi do imbecilnosti... (ok ,sad imamo i Habl pa mozemo i mi ostali da se "divimo")

na pitanje zasto je svemir takav kakav jeste, savrsen za postojanje zivih bica, antropicko nacelo nudi odgovor:" da je drugaciji ne bi bilo nikog ko bi mogao da ga percipira..."

ко каже да постоји само за нас и да ће људи бити ускраћени за право да и тамо живе?

на неки начин нико није ускраћен ни за шта, већ само себи ускраћујемо.

искрено, мислим да ће свима после смрти бити омогућено да живе где год изаберу, сагледавати шта год буду желели и познати све што буду желели.

није Рај бела соба са јастучићима и лудом кошуљом, једноставно нема порива да се нашкоди некоме на било који начин, нема глади телесне, менталне или духовне.

ал исто тако неће бити ни досадно, јер живот овде није досадан, а камоли ће тамо.

искрено, нико не зна како ће изгледати Рај, ово је само моје неко надобудно размишљање.

на конто антропије, свемир би могао и без нас а антропија у старту греши јер претпоставља да човек постоји а не испитује смисао постојања а даје закључак смисла.

знаш, то је баш велики логички проблем.

Подели на овим сајтовима

бесмислено и себично.

Па атеисти и тврде да не треба тражити ту никакав смисао. Све је бесмислено, случајно, а ето ипак се позивамо на разум који је итекако смислен.

NULA POENA

Подели на овим сајтовима

бесмислено и себично.

NULA POENA

Па јел ми рекосте да је погрешно у еволуцији тражити смисао? Не ти, него неко од уважених саговорника.

Подели на овим сајтовима

ко каже да постоји само за нас и да ће људи бити ускраћени за право да и тамо живе?

Ljudi?

A druge vrste? Inteligentni zivot na drugim planetama? Mislis li da je nemoguc? Sta ce reci religije ako jednog dana skontamo da stvarno postooje inteligentni "mali zeleni"?

Подели на овим сајтовима

бесмислено и себично.

NULA POENA

Па јел ми рекосте да је погрешно у еволуцији тражити смисао? Не ти, него неко од уважених саговорника.

Zivot je besmislen dok se ne dokaze suprotno... postojanje takodje... :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Ljudi?

A druge vrste? Inteligentni zivot na drugim planetama? Mislis li da je nemoguc? Sta ce reci religije ako jednog dana skontamo da stvarno postooje inteligentni "mali zeleni"?

Шта би било кад би било. То је мало неозбиљно. За сада - нема познатог живота ван земље.

Подели на овим сајтовима

”Уосталом, Божији суд о томе да је светлост добра, није изречен зато што се Бог дивио било чему што је угодно нашему оку, већ зато што је предвидео корист која ће у будућности од ње настати."

”Не задовољава очи Божије све оно што је Он Сам створио, нити Он тако прихвата добра као ми; већ је за Њега добро оно што је настало по логосу умећа и што служи корисности некога циља. Наиме, Он Који је у Самом почетку Свога дела поставио циљ свега што је створио, а појединачне творевине саздао да допринесу крајњем циљу, оценио да је све добро, испитавши га према логосу Своје уметности.”

Јер, све лепоте творевине, Творац не гледа очима, већ неизрецивом мудрошћу посматра оно што постаје... Не треба, међутим, да мислимо да Писмо како се на исти такав начин (као нама) море и Богу учинило лепо и пријатно; тамо се, наиме, о ономе што је лепо расуђује логосом стварања.”

Свети Василије Велики, Шестоднев

Ovo je vec mnogo logicnije i ozbiljnije gledanje od Medinog i Aleksadrovog.

Problem je sto se mora verovati na slepo.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Шта би било кад би било. То је мало неозбиљно. За сада - нема познатог живота ван земље.

Zbilja :drugarstvo:. A zivota posle smrti?

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...