Jump to content

Верници питају атеисте

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

као уметник требао би да будеш упознат са лепом реченицом - beauty is in the eye of the beholder.

као што би ти евентуално неком од нас био ружан, тако си ти својој мајци најлепши на свету.

лепота је ствар перцепције.

твоја је мана што не видиш лепоту њихових личности а уствари само њихову спољашњост. то је прилично плитко размишљање и аргумент.

bravo medo... pocinjes da kapiras da moji postovi mogu da budu i dublji od onog sto je zapravo napisano...

dakle, ako je lepota u oku posmaraca otkud vernicima drskost da prirodne lepote proglasavaju za apsolutne, time nalazeci labave dokaze za svoja uverenja... ako je lepota u oku posmatraca onda ne mozes da kazes "vidi ove lepote, nesto ovako lepo je samo bog mogao da napravi"... otkud znas da je to lepo? Lepo je mozda za tebe... e pa o sebi onda  i pricaj, nemoj da na tome temeljis religiju... smej.gif

не, него си тек сад изајвио нешто смисленије од свих укупних претходних постова.

смисао је у разуму, а лепота је у смислу.

то што га ти не перцепираш или си се ослепео, не можеш наметати другима да су подједнако слепи или необазриви на лепоту и смисао.

миленијуми су далеко већи показатељ смисла постојања него бесмисао ништавила.

Подели на овим сајтовима

Milane, što ne bi organizovao svoje posleživotno (u eshatonu) vreme?

Šta se dopisuješ sa nama bezbožnicima? Pusti nas na miru da idemo u pakao čoveče... klapklap

Šalim se.

јер бих волео да поделим смисао и радост живота са свима у вечности, исто колико и себи да је приуштим.  smej.gif smej.gif smej.gif

не смрт, не бесмисао, не ништавило, не тугу.

Подели на овим сајтовима

не, него си тек сад изајвио нешто смисленије од свих укупних претходних постова.

то што га ти не перцепираш или си се ослепео, не можеш наметати другима да су подједнако слепи или необазриви на лепоту и смисао.

Itekako sam sposoban da prepoznam lepotu i nikako nisam slep za nju... ja samo ne trosim vreme pokusavajuci da lepoti nedenem neki nakaradni epitet smisla... na silu...

миленијуми су далеко већи показатељ смисла постојања него бесмисао ништавила.

TO sto se vernicima ne svidja besmisao je njegov najveci protivargument.. to sto se vi plasite smrti i nepostojanja i izmislili boga da se od toga spasete, ne umanjuje cinjenicu da to isto nepostojanje ne prihvatate samo i iskljucivo zato sto... VAM SE NE SVIDJA...

E pa, svidjalo ne svidjalo...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

's'ti siguran da znas sta je antropicko nacelo...???

да, знам.

антропичко начело нема никаквог смисла без посматрача, а то значи да кад би имао један свемир и једног становника, тај свемир би био самодовољан, баш као и посматрач.

сувише вуче на илузију солипсизма, ако мене питаш.

Подели на овим сајтовима

Šta se dopisuješ sa nama bezbožnicima? Pusti nas na miru da idemo u pakao čoveče... klapklap

Šalim se.

јер бих волео да поделим смисао и радост живота са свима у вечности, исто колико и себи да је приуштим.  smej.gif smej.gif smej.gif

Što ateizam nudi besmisao i smrt i tugu?

I što vi imate tapiju na smisao?

Подели на овим сајтовима

hehe.. ja cu ipak radost da delim u ovom zivotu... a posle smrti nek radi ko sta oce...

Ja nisam megaloman... meni ne treba vecni zivot... niti vecno blagostanje, meni je i sad prelepo... klapklap

Подели на овим сајтовима

's'ti siguran da znas sta je antropicko nacelo...???

да, знам.

антропичко начело нема никаквог смисла без посматрача, а то значи да кад би имао један свемир и једног становника, тај свемир би био самодовољан, баш као и посматрач.

сувише вуче на илузију солипсизма, ако мене питаш.

Pa ok , nisam ni ja reko da je savrseno, ali ima prilicno zgodno vidjenje resenja pojedinih problema...

Подели на овим сајтовима

Одакле морал? Савест? Одакле нам моћ да разликујемо добро-зло, лепо-ружно,...?

Pa od boga sigurno nije... jer ja boga ne poznajem a ipak imam moc da razlikujem te stvari... znaci mora da je od neceg drugog...

Видиш да ни то "друго" не познајеш, па ипак то не смета чињеници да поседујеш свест о моралу, савест, разум. Значи, не мора нужно да се познаје "дародавац" да би се поседовао дар. Може човек много тога даима а да му није јасно одакле му све то.

То што ти не познајеш Бога није доказ да оно што поседујеш као људско биће није од њега као творца. Сигурност из твог чињеничног стања је следећа: ти не познајеш Бога, али то не значи да Бога нема.

Подели на овим сајтовима

Одакле морал? Савест? Одакле нам моћ да разликујемо добро-зло, лепо-ружно,...?

Pa od boga sigurno nije... jer ja boga ne poznajem a ipak imam moc da razlikujem te stvari... znaci mora da je od neceg drugog...

Видиш да ни то "друго" не познајеш, па ипак то не смета чињеници да поседујеш свест о моралу, савест, разум. Значи, не мора нужно да се познаје "дародавац" да би се поседовао дар. Може човек много тога даима а да му није јасно одакле му све то.

То што ти не познајеш Бога није доказ да оно што поседујеш као људско биће није од њега као творца. Сигурност из твог чињеничног стања је следећа: ти не познајеш Бога, али то не значи да Бога нема.

Ako je savest i moral od Boga, zašto homoseksualizam različiti ljudi posmatraju različito sa etičkog aspekta?

Подели на овим сајтовима

Šta se dopisuješ sa nama bezbožnicima? Pusti nas na miru da idemo u pakao čoveče... bleh

Šalim se.

јер бих волео да поделим смисао и радост живота са свима у вечности, исто колико и себи да је приуштим.  0102_laugh :drugarstvo: algabacaju

Što ateizam nudi besmisao i smrt i tugu?

I što vi imate tapiju na smisao?

атеизам почиње и завршава се са човеком којег није нико питао јел жели да се роди, а завршава се са његовом смрћу. то је бесмислено и тужно, јер нема атеисте који ће се дивити другом колико и себи.

право оличење самоће, уствари ...

а пун свет живота, свега и свачега а све је музика створеног света, прича и комуницира међусобно и све заједно једно од другог зависи, утиче и подстиче.

хармонија.

да је поента свет у смрти, све би мање живота било и човек не би имао телесни, да кажем слободно инстинктивни, нагон да умножава живот - да ствара, рађа децу, умножава таленат.

то је једноставно радост живота и незаустављива је.

Христос је омогућио човеку Васрксењем и да се настави после смрти.

стварно не видим како ћете то науком да објасните, или атеизмом да оборите.

тужно је опирати се очигледном, као дете непослушно родитељу да остави малу играчку да би порасло за веће играчке.

Подели на овим сајтовима

Ako je savest i moral od Boga, zašto homoseksualizam različiti ljudi posmatraju različito sa etičkog aspekta?

Свест и морал су увек скопчани са слободом, неодвојиви су од слободног расуђивања и одређења, од словесности.

Подели на овим сајтовима

јер бих волео да поделим смисао и радост живота са свима у вечности, исто колико и себи да је приуштим.  0102_laugh :drugarstvo: algabacaju

hehe.. ja cu ipak radost da delim u ovom zivotu... a posle smrti nek radi ko sta oce...

Ja nisam megaloman... meni ne treba vecni zivot... niti vecno blagostanje, meni je i sad prelepo... bleh

дели, ко ти брани.

није то мегаломанија, то је насушна потреба да се дише животом, не само ваздухом.

и креација да ствара, има креативни импулс који се не гаси ни близином смрти.

уосталом, вечност овде већ креће, управо радошћу.

замисли смрт као зарез, а не као тачку.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...