Jump to content

Верници питају атеисте

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

ви нисте атеисти .... дали сте ви  секташи :)

Драко, Мрачњак и ... Ја милим да сте ви секташи !

4chsmu1 :) smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif

извини, нисам могао да се суздржим  stadaradim slava3

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

ateisti ne zabijaju avione  u zgrade... slava3

још горе, имате Докинса и његову милитантну верзију ''ослобођења'' која ако буде нешто родила то ће бити само светски рат између верника и атеиста.
Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

ateisti ne zabijaju avione  u zgrade... facenew22222222

још горе, имате Докинса и његову милитантну верзију ''ослобођења'' која ако буде нешто родила то ће бити само светски рат између верника и атеиста.

A religija nije rodila ratove? "Religija je majka ratova." - Darko.

zapiši ovo u svesku u kojoj inače pišeš moje umotvorine.

Подели на овим сајтовима

Стаљин је био дубоко религиозан, мало више од Хитлера а мало мање од Цетунга..... Не заборавимо апостолског императора Фрању Јосифа, цара Хирохита и Бенита Мусолинија.... Све сами светитељи и у име Бога су убили преко 100.000.000 људи!

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

ateisti ne zabijaju avione  u zgrade... dancedance

баш те волим што си тако кочоперан  :)0502_music facenew22222222 :) :)

страх од непознатог је унутарњи рат душе који се испољава према сваком ко се не асимилира у лични свет ... Меда. 0501_music

само немој молим те следећи текст да схватиш буквално  0503_music

3. Јер ако и живимо по телу, не боримо се по телу.

4. Јер оружје нашег војевања није телесно, него силно од Бога на раскопавање градова, да кваримо помисли

5. И сваку висину која се подиже на познање Божије, и робимо сваки разум за покорност Христу

Коринћанима посланица друга, глава 10

Подели на овим сајтовима

Стаљин је био дубоко религиозан, мало више од Хитлера а мало мање од Цетунга..... Не заборавимо апостолског императора Фрању Јосифа, цара Хирохита и Бенита Мусолинија.... Све сами светитељи и у име Бога су убили преко 100.000.000 људи!

E sjajno! A u ime čega su oni ubijali?

Подели на овим сајтовима

ateisti ne zabijaju avione  u zgrade... dancedance

баш те волим што си тако кочоперан  :)0502_music facenew22222222 :) :)

страх од непознатог је унутарњи рат душе који се испољава према сваком ко се не асимилира у лични свет ... Меда. 0501_music

само немој молим те следећи текст да схватиш буквално  0503_music

3. Јер ако и живимо по телу, не боримо се по телу.

4. Јер оружје нашег војевања није телесно, него силно од Бога на раскопавање градова, да кваримо помисли

5. И сваку висину која се подиже на познање Божије, и робимо сваки разум за покорност Христу

Коринћанима посланица друга, глава 10

KIKIRIKI !

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Не знам, ти ми реци! Знам само да нису у име  facenew22222222

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

Па има и људи који не верују да је Аполо 11 слетео на Месец и да је Елвис жив...

Када погледаш реално историју раног хришћанства нема никакве дилеме да хришћани нису могли баш толико да лажу. Прва Црква развила се у Јерусалиму, срцу Јудаизма, окружена Јеврејима, па тек онда проширила даље. Први људи којима су апостоли проповедали били су Јевреји који су ту живели, па како су онда могли да их увере да је васкрсао неко ко уопште није ни постојао? Сви су они могли то лично да провере. Нема никаквог смисла.

На то нагло ширење хришћанства онда имамо реакцију рабина на сабору у Јамнији крајем I века који су увели посебну "молитву", тј. клетву против хришћана да се чита у синагогама.

Пуно паралела зар не? Угњетаван народ под окупацијом и стресом који вапи за барем неку психичку одбрану од агресора. Вера у спасиоца од садашњице, вера у скору апокалипсу, вера у период благостања који ће доћи након апокалипсе, потпуни немар за било којом врстом објективности и прикривање трагова настанка, рапидно измиљање детаља (религија се кује док је врућа) пре неголи што се одређени скуп детаља стврдне у неку ортодоксију, неколико разних верзија догаћаја, религијски прогон противничких верзија (оно о чему клип не говори је да је недавно избио сукоб између две верзије култа)...

Јел ти верујеш да је Џон Фрум жив? Јел верујеш да је постојао? Јел верујеш да ће се вратити ко Месија?Пази, ова религија је настала пре само ПЕДЕСЕТ година. Све религије настају у религијском заносу. Човека у таквом стању најмање од свега занима шта је истина. Нажалост, Монти Пајтоново Брајаново Житије је прецизнији опис догаћаја настанка неке религије неголи било која хришћанска апологетика. Да није трагично, било би смешно.

А да одговорим на твоје питање... врло лако. Или узмеш стварну личност, проповедника којих је било на тоне, или вођу неуспеле побуне против Римљана, па је митологизујеш, кренеш да испредаш фантастичне приче о њој, као што је српски народ урадио са Марком Краљевићем, или Светим Савом (у народним приповеткама) или узмеш митолошку фигуру (апстрактног месију-спасиоца) и даш јој историјску вредност... испредеш приче које је стављају у историјски контекст, као урнебесна прича о томе да су Римљани да би направили попис морали целу империју да преселе на оригинално место боравка или Иродов покољ деце, који озбиљни историчари оцењују као чисту смејурију. Сујеверан примитиван народ је то радио СВЕ ВРЕМЕ током људске историје, а ти људе који показују скепсу над склопом бајки званим јеванђеље стављаш у исти кош са сујеверним народом данашњице.

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

Не знам, ти ми реци! Знам само да нису у име  algabacaju

Али су зато Хитлер и Стаљин убијали у име СЕКУЛАРНОГ ХУМАНИЗМА????  :cheesy2:-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':cheesy2:' />

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...