Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Evo jos nesto Borealis Uzmimo da je glavni uzrok globalnog zagrijavanja broj ljudi na zemlji, sto i jeste i pokusajmo na osnovu toga da izvedemo zakljucak kako jedan ateista i vjernik mogu da razmisljaju vodeci se naukom sa jedne strane i knjigom Postanja sa druge sta je dobro a sta zlo. Koristimo knjigu postanja i recenicu "radjajte se i mnozite se i napunite zemlju". Ateista ili agnostik je Milan Cirkovic i na ovo odgovara kroz naucne dokaze iz ekologije, astrobiologije i meteorologije da se broj ljudi treba smanjiti( i ako on ne nudi nikakvo totalitarno resenje) ukazuje na opasnosti koje nam prijete zbog unistavanja prirode i guranja zivotinja u sve manje nise i mnogih drugih problema izazavnih naglim populacionim skokom. Kritikuje ove rijeci sa razlogom jer uvidja da ljudi koji se njima vode nisu svjesni realnih prijetnji po opstanak covjecanstva, oni cak ne mare ni za svoje potomstvo, sto bi se klasifikovalo kao nemoralno Ti si vjernik i ove rijeci prihvatas doslovno, to je Bozji zakon i treba ga se drzati jer samo Bog zna koliko ljudi moze planeta da primi, moraces da odbijes naucne dokaze. Medjutim ogroman broj dokaza iz prirode je na njegovoj strani preko cega on zakljucuje da hriscanin koji se vodi ovim nacelom nije moralan jer mu ovo nacelo pa i knjiga Postanja nisu pomogli prakticno da bude bolji covjek, ne razlukuju u ovom slucaju sta je dobro, a sta zlo, zanemaruju ga, odnosno nisu razvili moralne vrijednosti kroz par hiljada godina da bi uspjeli objektivno sagledati ovaj problem kada je do njega doslo i on i dalje traje i zahtjeva hitna resenja. cloudking је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Svasta ima... Ima i snimaka gde popovi blagosiljaju tenkove i salju ih na Vukovar, ili grupna pricest cetnika dobrovoljaca koji su na putu klanja zena i dece svratili po boziju podrsku. I to skoro... Pre dvadesetak godina... Ima samo sto je ovo sada zlo sto radis, to nije bio snimak gde se blagoslilja klanje zene i dece i to nije lepo. Moras ponekad da budes i odgovoran za neke reci razumes? Inace ja sam bio u Vukovaru, tamo nije bilo klanja zene i dece. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Uzmimo da je glavni uzrok globalnog zagrijavanja broj ljudi na zemlji Ja bih rekao da je problem to što ti ljudi rade. To je opet problem greha - ljudi kojima je stalo samo do profita uništavaju prirodu iz svog interesa i baš ih briga za potomstvo i ostatak ljudskog roda... Uništenje biosfere je možda najveći čovekov greh. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Evo jos nesto Borealis Uzmimo da je glavni uzrok globalnog zagrijavanja broj ljudi na zemlji, sto i jeste i pokusajmo na osnovu toga da izvedemo zakljucak kako jedan ateista i vjernik mogu da razmisljaju vodeci se naukom sa jedne strane i knjigom Postanja sa druge sta je dobro a sta zlo. Koristimo knjigu postanja i recenicu "radjajte se i mnozite se i napunite zemlju". Ateista ili agnostik je Milan Cirkovic i na ovo odgovara kroz naucne dokaze iz ekologije, astrobiologije i meteorologije da se broj ljudi treba smanjiti( i ako on ne nudi nikakvo totalitarno resenje) ukazuje na opasnosti koje nam prijete zbog unistavanja prirode i guranja zivotinja u sve manje nise i mnogih drugih problema izazavnih naglim populacionim skokom. Kritikuje ove rijeci sa razlogom jer uvidja da ljudi koji se njima vode nisu svjesni realnih prijetnji po opstanak covjecanstva, oni cak ne mare ni za svoje potomstvo, sto bi se klasifikovalo kao nemoralno Ti si vjernik i ove rijeci prihvatas doslovno, to je Bozji zakon i treba ga se drzati jer samo Bog zna koliko ljudi moze planeta da primi, moraces da odbijes naucne dokaze. Medjutim ogroman broj dokaza iz prirode je na njegovoj strani preko cega on zakljucuje da hriscanin koji se vodi ovim nacelom nije moralan jer mu ovo nacelo pa i knjiga Postanja nisu pomogli prakticno da bude bolji covjek, ne razlukuju u ovom slucaju sta je dobro, a sta zlo, zanemaruju ga, odnosno nisu razvili moralne vrijednosti kroz par hiljada godina da bi uspjeli objektivno sagledati ovaj problem kada je do njega doslo i on i dalje traje i zahtjeva hitna resenja. Wow, bravo! Ronald је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Inace, da se nadovezen na kludingov post... Osvestavanje oruzja, nije nista lose, cak sta vise, ozbiljni duhovnici su govorili 90-tih, eh da ste barem pre nego sto ste kretali u rat dolazili, da osvestate svoje oruzje, kako bi vam ono bilo svetlo i sluzilo samo na cast a ne na zlocin i bruku srpskoga roda. Cudno je sve to i ipak se svodi na ono sto sam govorio, da su ljudi ti koji prave problem jedni drugima a ne Bog niti vera u njega kao takva. Pravoslavlje ne opravdava zlocin, da bi se moglo govoriti o nekakvom gnezdu opravdavanja necovesta ili cak sta vise o izvoru zla. Tako i ateizam sam po sebi, nije iyvorno okrenut kao zlo coveka prema coveku... itd... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 @Auror A sto se ti saltas izmedju latinice i cirilice ? Nijedan koncept dobra nije nedostupan ateistima. Kako bi izgledao savrsen covek.... zamislis nekog kao Hrista ili Budu ili vec po ukusu. Parametri koji te vode je ljudska priroda i ljudsko blagostanje. Meni ta prica deluje banalna. Mozes jednio da argumentujes da nema motivacije da se ti principi sprovedu dosledno u zivotu kod ateista. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Inace, da se nadovezen na kludingov post... Osvestavanje oruzja, nije nista lose, cak sta vise, ozbiljni duhovnici su govorili 90-tih, eh da ste barem pre nego sto ste kretali u rat dolazili, da osvestate svoje oruzje, kako bi vam ono bilo svetlo i sluzilo samo na cast a ne na zlocin i bruku srpskoga roda. Cudno je sve to i ipak se svodi na ono sto sam govorio, da su ljudi ti koji prave problem jedni drugima a ne Bog niti vera u njega kao takva. Pravoslavlje ne opravdava zlocin, da bi se moglo govoriti o nekakvom gnezdu opravdavanja necovesta ili cak sta vise o izvoru zla. Tako i ateizam sam po sebi, nije iyvorno okrenut kao zlo coveka prema coveku... itd... Ja imam iste zamerke kao Cloud, moram da priznam da se slažem sa 97% stvari koje kaže... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 A sto se ti saltas izmedju latinice i cirilice ? Не знам, шта ти мислиш? Parametri koji te vode je ljudska priroda i ljudsko blagostanje. Пих... Kako bi izgledao savrsen covek... Ecce hommo! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Ja imam iste zamerke kao Cloud, moram da priznam da se slažem sa 97% stvari koje kaže... Da se rayumemo dobri ljudi. Svestenici nisu pokrenuli rat, koji je bio na ovim prostorima i koji smo imali prilike svi da osetimo. Ali kad je vec ta vojska krenula, nekako ti duhovnici su videli te vojnike vise kao iymanipulisane mlade ljude, koji odlaze na krvav pir a ni sami ne znaju niti zasta se tacno bore niti sta im je pravi cilj, niti ko im je protivnik. Nadam se da sam dobronamernom bio jasan. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Пих...Ja sam jako gotivio sa koliko strpljenja si se ti raspravljao sa onima iz AS, a sad si mi se nesto promangupirao bre! The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Nijedan koncept dobra nije nedostupan ateistima. Kako bi izgledao savrsen covek.... To jeste istina. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Ja bih rekao da je problem to što ti ljudi rade. To je opet problem greha - ljudi kojima je stalo samo do profita uništavaju prirodu iz svog interesa i baš ih briga za potomstvo i ostatak ljudskog roda... Uništenje biosfere je možda najveći čovekov greh. Ali to cak nema veze sa grijehom, vec sa neznanjem i odbijanjem realnosti, jer ukoliko jedna vrsta napravi skok u kratkom roku od nekoliko milijardi to vrsi pritisak na druge vrste, jer htio ne htio ljudi se moraju nekako prehranjivati, tako da nije bilo tog profita( citaj kapitlizma) covjecanstvo ne bi dostiglo cifru od preko 7 milijardi. Planeta se pocela unistavati vec sa najprimitivnijim oblicima poljprivrede, tako da otpadaju neke apsolutne moralne vrijednosti koje nemaju nikakve veze sa realnim svijetom. Ukoliko ti mislis na unutrasnje moralne vrijednosti izmedju jednog ateiste i vjernika onda opet primeri. Prvo moj prijatelj ateista cika Dominik, dekica ima 80 godina, tri fakulteta itd.: malena djeca igraju stoni tenis i bacaju lopticu na sve strane, on satima ide za lopticom i vraca im je sve sa osmjehom. Drugi primer cika Semper: u fitness clubu jos nisam sreo nekoga da preciznije ispunjava svoja obecanja vezana za primanje, gledam ga i sa cerkicom nevjerovatna paznja i osjecajnost, pri tom on ima jedan od najtezih oblika depresije, lijeci se preko 30 godina. Treci primer moj otac ateista: Moja majka je prestala da dobija menstrualni ciklus rano i od tada nije imala neku zelju sa sexualnim odnosima, skokro nikakvu, moj otac je to prihvatio i do smrti, a rijeci su majcine nikad nije ni pomenuo sex odnose, ja ti grantujem da nikad nije pogledao drugu zenu. O nepravdama koje je pretrpio bez ikakvog roptanja, cak je i dalje sa potpunim mirom vodio dijaloge sa tim ljudima kao da su mu najbolji prijatelji bih mogao mnogo. Medjutim ovo je dovoljan broj primera da ti objasnim da ateisti itekako razlukuju dobro od zla i da cak bolje od vecine hriscana pokazauju maximalnu ljubav, tako da tesko mozes reci da oni ne znaju sta je dobro, a sta zlo. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Ja sam jako gotivio sa koliko strpljenja si se ti raspravljao sa onima iz AS, a sad si mi se nesto promangupirao bre! Нисам мислио малициозно, шалим се. Било како било, оно није довољно... Не може без Човека из Галилеје! sqny је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Не може без Човека из Галилеје! I to je istina. Аурор је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Било како било, оно није довољно...Meni se cini da ipak jeste, tako da treba da razradis to malo. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука