Deja Vu Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Теорија еволуције је идеологија, Немци и Британци су побили силне људе! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Вера није "једна од филозофија". Религије нису идеологије. И ту се разилазиммо очигледно, а не могу да ти објасним ни шта је једно ни шта је друго када немаш тај осећаш, када не верујеш. Овде стварно не мислим ништа лоше, само хоћу да ти кажем да нити је вера филозофија нити је религија идеологија (ако под религијом мислимо опис онога у шта неко верује). Знам да не поистовећујеш крсташе и хришћантво, као што ни ја не поистовећујем комунизам и атеизам. Али не можеш злочине крсташа приписивати њиховој вери у Бога, која им је била аксиом, као што ни атеизму не можеш приписивати злочине комуниста, којима је аксиом био атеизам. Злочини су злочини и злочинци су злочинци. Кретен који се разнесе неће то да уради због Алаха, него зато што је изманипулисани кретен који остварује нечије политичке циљеве. Кретен који побије у подрумима 50 попова не ради то јер је атеиста, него зато што је изманипулисани кретен који остварује нечије политичке циљеве. Кретен који побије 50 муслимана за време крсташких ратова не ради то због вере у Бога, него зато што је изманипулисани кретен који остварује нечије политичке циљеве. Овим горњим примерима сам само хтео да ти приближим како то изгледа кад ви кажете да је нешто чињено "у име вере" или "у име Бога". Није. Као што ни верници нису убијани и милинатни атеизам није наметан "у име атеизма". S jednom razlikom, vernik moze sebe da dovede u stanje da veruje da to sto radi radi po bozijem promislu i po bozijoj volji. Kod ateizma to ne postoji... Ni jedan ateista nema ikakav osecaj prema ateizmu niti veruje da je duzan da ista radi u ime ili po volji ateizma... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 U ime ateizma hocu lepsi i bolji svet bez religije. I onda kreteni pobiju popove. Svasta ima. Komunisti ubijaju popove narod kaze nemojte bozji su to ljudi a komunista im namece ateizam. E sad kad si ateista nema Boga nema kazne drzava dozvoljava takodje nema kazne ubijes i ne odgovaras nikome. Svasta ima ja licno verujem u miran sazivot. Nije samo komunista nametao ateizam nego je morao prvo biti ateista da bi to radio ne libeci se i da ubije ako je to u cilju nametanja ateizma i ukidanja vere. Komunista je usavrseni ateista. Послато са ALCATEL ONE TOUCH 4030D уз помоћ Тапатока Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 U ime ateizma hocu lepsi i bolji svet bez religije. I onda kreteni pobiju popove. Svasta ima. Komunisti ubijaju popove narod kaze nemojte bozji su to ljudi a komunista im namece ateizam. E sad kad si ateista nema Boga nema kazne drzava dozvoljava takodje nema kazne ubijes i ne odgovaras nikome. Svasta ima ja licno verujem u miran sazivot. Nije samo komunista nametao ateizam nego je morao prvo biti ateista da bi to radio ne libeci se i da ubije ako je to u cilju nametanja ateizma i ukidanja vere. Komunista je usavrseni ateista. Послато са ALCATEL ONE TOUCH 4030D уз помоћ Тапатока Svasta ima... Ima i snimaka gde popovi blagosiljaju tenkove i salju ih na Vukovar, ili grupna pricest cetnika dobrovoljaca koji su na putu klanja zena i dece svratili po boziju podrsku. I to skoro... Pre dvadesetak godina... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Da be... Bio jedan od "glavnih", rame uz rame s Avocadom, XIO-om i squni-jem. A onda je slucajno usao u crkvu... ја мислим да му је неки тамјаном надахнути хакер украо налог [emoji1] прави Аурор више не долази на форум. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Evo nesto zanimljivo: https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiN3tOFnarKAhXHCiwKHdY8BUIQFggZMAA&url=https%3A%2F%2Fsymblogia.wordpress.com%2F&usg=AFQjCNF-0fDOIH07p4XDYT2ZQ2ntsL5YkQ&bvm=bv.111677986,d.bGg http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 ја мислим да му је неки тамјаном надахнути хакер украо налог [emoji1] прави Аурор више не долази на форум. Ja sam to iskreno mislio u pocetku, ali nema dileme- Mladi Auror se od nedavno odaziva na Darth Borealis Аурор је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 .... Ni jedan ateista nema ikakav osecaj prema ateizmu niti veruje da je duzan da ista radi u ime ili po volji ateizma...Ти си ми овде "саборац", па морам да те коригујем: могуће је да има појединаца који заслепе од атеизма и почну да мрзе.... нападају, убијају. Ја се плашим да ће таквих бити све више, агресивних посебно према муслиманима. ------- ИДЕЈА постане идеологија када се постане искључива и агресивна. са религијом је то чест случај. са комунизмом такође. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Ja sam to iskreno mislio u pocetku, ali nema dileme- Mladi Auror se od nedavno odaziva na Darth Borealis Da li je citao prije knjige iz biologije, ili ga to nije zanimalo, nemoguce da se sad ponasa kao neki neofit kojem je jedini izvor knjiga Postanja? dzo ni је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Ти си ми овде "саборац", па морам да те коригујем: могуће је да има појединаца који заслепе од атеизма и почну да мрзе.... нападају, убијају. Ја се плашим да ће таквих бити све више, агресивних посебно према муслиманима. ------- ИДЕЈА постане идеологија када се постане искључива и агресивна. са религијом је то чест случај. са комунизмом такође. Ali nema ideje Ne postoji nista sto definise ateizam osim jedne recenice "Neverovanje u bogove, vise sile i sl." A sto se tice muslimana, evo nek ti ovaj forum bude neko pocetno merilo. Pogledaj teme o muslimanima, migrantima i slicno i videces jednu zanimljivu situaciju. videces gomilu ateista koji su u fazonu, "svi su ljudi, oni samo traze pomoc, treba ih pustiti" i gomilu vernika koji su u fazonu "to su maskirani teroristi, ne pustati, zatvarati, slati nazad, ko ih sisa" Tako je i na temi o gejevima... tako i na temi o romima... tako na temi o samim ateistima... sto bi napolje u realnom svetu bilo drugacije? Ja non stop slusam o tom zverskom moralu ateista ali kad dodjemo do primera, niko ne moze da mi da primer a da to nije jedna konkretna osoba koja je zivela pre 70 godina u rusiji... Naravno da imas idiota svuda. (Bas zbog takvih idiota sam ja napustio AS) ali ateisti uglavnom gravitiraju ka liberalnijim idejama, idejama jednakosti, prava, razlicitosti i sloboda, dok vernici uglavnom vuku na konzervativnu stranu, fobije, paranoje, umisljena ugrozenost, kompleks vecite zrtve, "prvo ja pa svi ostali" rezon... Kazem "uglavnom"... ne svi, i zbog tih "ne svih" sam ja tolke godine na forumu, jer sam toliko od njih naucio da ne mogu da ti opisem... dzo ni and Аурор је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 .... nemoguce da se sad ponasa kao neki neofit kojem je jedini izvor knjiga Postanja? ебига.... МУДРОС' !сад може да вам даје хинтове [emoji1] Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Da li je citao prije knjige iz biologije, ili ga to nije zanimalo, nemoguce da se sad ponasa kao neki neofit kojem je jedini izvor knjiga Postanja? Зависи о чему разговарамо. Нисам оспоравао ТЕ (јер је очигледна реалност, једна је од најдоказанијих и најбоље описаних теорија, уз квантну механику), али смо причали о томе зашто атеисти не могу да заиста разликују добро од зла. За Авокада су то нпр. само ментални конструкти и ништа више... Рекао сам да они могу да разликују на нивоу кривичних дела можда, али дубља истина о томе је заправо откривена у књизи Постања. А јел ти сад разумеш зашто књига Постања баш нема никакве везе са ТЕ и зашто уопште нису компетитивни модели реалности како сугеришу многи атеисти и неки верници? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 ебига.... МУДРОС' ! сад може да вам даје хинтове [emoji1] Ма џаба ми... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Зависи о чему разговарамо. Нисам оспоравао ТЕ (јер је очигледна реалност, једна је од најдоказанијих и најбоље описаних теорија, уз квантну механику), али смо причали о томе зашто атеисти не могу да заиста разликују добро од зла. За Авокада су то нпр. само ментални конструкти и ништа више... Рекао сам да они могу да разликују на нивоу кривичних дела можда, а дубља истина о томе је заправо откривена у књизи Постања, и то су они који су написали заправо хтели да открију. А јел ти сад разумеш зашто књига постања баш нема никакве везе са ТЕ и зашто заправо уопште нису компетитивни модели реалности како сугеришу многи атеисти и неки верници? Jasno je meni da nisu kompetitivni modeli realnosti. Ali cudno mi je tvoje razmisljanje da ateisti ne mogu da razlikuju dobro i zlo, to ne mogu da shvatim, jer zasto bi njima trebala knjiga postanja kako bi razlikovali dobro od zlog, zasto? Kakav je to pojam dublja istina, zar ima i plica? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Jasno je meni da nisu kompetitivni modeli realnosti. Ali cudno mi je tvoje razmisljanje da ateisti ne mogu da razlikuju dobro i zlo, to ne mogu da shvatim, jer zasto bi njima trebala knjiga postanja kako bi razlikovali dobro od zlog, zasto? Не треба им књига Постања него Ултимативни Критеријум. Али не бих кажем да то што они сматрају злим није заиста зло додуше. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука