Аурор Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Koji "vi"? Ми православни Хришћани, или који се трудимо да то будемо што више и доследније. the same god... god of gaps... Ово је једноставно нетачно. Чак бих рекао да је досадна и глупа тврдња... Moja baba (pravoslavka) je istog trenutka znala da je to delo boga koji ih kaznjava za nesto sto su kao familija uradili pre toga. . Баба није била у праву. Бог не враћа зло за зло, а освета је страст. Бог нема страсти, имамо их ми... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Eto, sad ja tebe pitam, koja je od ove dve grupe na ZRU govori tacno? Pa, nije bitno sta ja mislim. Pitala sam te i rekao si Pravoslavci su po sopstvenoj deklaraciji. Pritom oboje idu u pravoslavnu crkvu. i postujem. I ne znam kako mi koji nismo vernici mozemo da znamo ko je vernik kad sami vernici imaju ozbiljan problam da se sami oko toga usaglase? Kazem, nije poenta u "znanju" (koje potvrdjuje tacnost necega), vec onako pitam... Kako se snalazite u ovom svetu ciji je deo religija. Zato sam pomenula ID. Eto, ni ja nisam muslimanka pa smatram da pripadnici ID nisu muslimani na osnovu onoga sto mislim da Islam propoveda. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Eto, ni ja nisam muslimanka pa smatram da pripadnici ID nisu muslimani na osnovu onoga sto mislim da Islam propoveda. није баш за ову тему али ..... момци из Исл.Државе тврде да су муслимани, и то прави правцати. Немам разлога да им не верујем. Они своје понашање оправдавају оним што пише у књизи. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Какве емоције у вама буде предстојећи празници/Божић, Васкрс..../? Да ли неки дубоки, скривени осећај, који вас можда буни се ипак радује? Волела бих да чујем ваше мишљење, после једне литургије у Сопоћанима, или ево ближи је Ковиљ ко је из Бгд/. Да ли сте чули нешто од византијског појања и да ли та музика изазива неке емоције код вас ? Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Zasto ste se uclanili na ovaj pravoslavni forum? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Da li slavite krsnu slavu ? Ne. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Zasto ste se uclanili na ovaj pravoslavni forum? Znam da je i ova tema velika kao i čitav forum ali i ja i svi ostali ateisti smo odgovarali na ovo pitanje bar 10 puta na raznim temama i izvini ali zaista me izuzetno mrzi da ponovo odgovaram. Плутон је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Ne. Јел узимаш слободан дан на послу када је светац који је твоја фамилија славила? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Da li u vašem logičkom aparatu postoji mogućnost postojanja Boga ili je ta mogućnost u potpunosti isključena? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Какве емоције у вама буде предстојећи празници/Божић, Васкрс..../? Да ли неки дубоки, скривени осећај, који вас можда буни се ипак радује? Da. Kako si pogodila? Izuzetno me raduje to što ću se odmoriti, kao i članovi mog tima, a buni me to što se radujem njihovom odmoru iako ga ja plaćam. Волела бих да чујем ваше мишљење, после једне литургије у Сопоћанима, или ево ближи је Ковиљ ко је из Бгд/. Mišljenje o čemu? Što baš Sopoćani ili Kovilj? Да ли сте чули нешто од византијског појања и да ли та музика изазива неке емоције код вас ? Čuo. Nije loše ali nije mi po ukusu... od duhovne muzike mi se više dopada Gospel... takođe, oni Hare Krišna ludaci imaju mnogo dobru muziku... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Mišljenje o čemu? Što baš Sopoćani ili Kovilj? a buni me to što se radujem njihovom odmoru iako ga ja plaćam. / dobar oksimoron/ ili dobar čovek Emocija posle liturgije /naravno do dela za oglašene ako niste kršteni/ Kovilj ili Sopoćani /lično liturgija / moj osećaj predvorje raja/ vizantijsko pojanje/ znam da pitanje nema mnogo smisla, ali mnogo toga nema smisla .....pa eto Izvlačiš iz konteksta pitanje o praznicima, mislila sam na druge emocije. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Како сте бре људи? Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Нека питања ме страшно подсећају на оно кад покушавам да убедим људе који не пију да они у ствари нон стоп жуде за пивом. Рапсоди and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Нека питања ме страшно подсећају на оно кад покушавам да убедим људе који не пију да они у ствари нон стоп жуде за пивом. Е то већ стварно не могу да разумем... Како неко може да не жуди за пивом? Аурор, Juanito, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Е то већ стварно не могу да разумем... Како неко може да не жуди за пивом? Ни ја. Штавише, убеђен сам да не постоји нежудња за пивом. Људи у ствари нису отркрили право пиво, већ само она водена и безукусна, па су онда из разочарања одбацили сва. А и убеђен сам да ће им се на суду пијење воде узети као пијење пива. Док се нама алкосима непијење пива неће опростити. Коме је више дато, од њега ће се више и тражити. Avocado, Aquilius Cratus, Grizzly Adams and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука