Jump to content

Radosnica - rodilo se bebče...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ово је порођајна сала и место где се ставља беба кад се роди. Све је реновирано јер је страдало '99. у бомбардовању:

пс епидурал је сјајна ствар, спас у задњи час. Ја сам се нећкала, као могу ја то као и прошли пут, ал умало да мрем 0510_music

Постављена слика

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Kod nas moze muz da dodje pod prozor kao trubadur,to jedino.A sad,koliko zena moze da stoji,to je drugo.Meni je muz dolazio ,a sa drugom bebom kad sam lezala,dovodio i drugu bebu da se vidimo bar krzo prozor.

Inace,baby friendly ne podrazumeva to sto su nase sestre i babice shvatile pod tim(CAST IZIUZECIMA),sto rekoste,ja sam oba na carski rez,prvo mi dete dali posle 14 sati,ja sam po 3 minuta trosila samo da ustanem sa jreveta,uzmem bebu i namestim se i niko te ne gleda,pa sam se zalila,pa mi sa drugim letele oko mene,procitale moju prica na Krugolininom sajtu,pa te gospodjo,te ovo,te ono,letele su,dete mi donele na 24 h tek kad sam dosla k sebi,a ne prvi put od stresa za malo mleko da izgubim.Mozda neko misli da smo mi razmazene,ali ranije kada su se zene po njivama poradjale,bar je tih prvih dan aneko od rodbine pomagao,a sad u 21. veku u toih prvih 2-3 dana kada je zeni najteze,ona sama sebi ostavljena.S druge strane,ne zel eda pustaju unutra ljude jer bi to bio dodatni trosak,zastitna odeca,pokrivac za obucu,ovako zatvore vrata za tobom i otvore ih kad iznosis bebu,sta da se radi.A i to je bolje,nego pola rodbine da defiluje kroz sobu po ceo dan.

Inace,UNICEF je poslao dve dr u kontrolu naseg baby friendly programa i po njihovom izvestaju,skoro nijedna bolnica ga NE ISPUNJAVA,jer ne rade kako taj program podrazumeva.A i nase sestre i babice za tih 30 000 dosta i rade,da i one malo odmore,pa makar i preko nase grbace.Prezivecemo.

Ince,ova sala sto si postavila Maso,isto je kao kod nas,zbog pozitivnog nateliteta nasa bolnica je obnovljena,stvarno je na vrhunskom nivou,sto se toga tice,nama dosta zena koje su odavde,a ne zive ovde,dolaze anamerno ovde da se proofde upravo zbog uslova.

Подели на овим сајтовима

U Loznici.Porodiliste je na 2. spratu,tako da familija moze dobro da nas vidi i cuje,a i mi njih,ha,ha,dole sa livade...Kod nas otac ne moze da prisustvuje porodjaju,takodje.Moja cerka je mnogo plakala za mnom nocu,muz je jedva izlazio na kraj sa njom,a dnevno po 15-ak minuta samo da me vidi bilo je za nju divota.A svega ima covek da se nagleda tamo...Ima brakova raznih,neke same dodju,muza ni briga nije,neke se preko telefona svadjaju sa muzem,luda kuca...Po 6 beba i 6 mama u sobi,jos ja 7 dana lezala,mozak mi iscureo slusajuci ...A tek oni "ring tonovi"(jedan mi ostao GRESAN SAM PREMA TEBI BIO,JOS UVEK PLACAM CEH),kad raspali na najjace u 11 uvece,ha,ha.

Подели на овим сајтовима

Nas niko nije gledao kada smo prebacene u sobu.Sestre su dolazile da daju terapiju i to je to.Terale su nas da ustajemo i setamo 2h posle porodjaja,a zna se da ne bi trebalo bar 7h ustajati.Zene su se onesvescivale po hodniku i u kupatilu.Jedna sestra je stalno urlala ne nas da se tusiramo 6 puta na dan!Iglu iz ruke su mi izvadile tek 4.dan pred polazak kuci,to mesto me i sada boli.

Posete su u hodniku ako mozes da ustanes,decu ne pustaju.Sta bi bilo da imaju taj BF program,ja bih poludela!!!

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

Овде је углавном дозвољено присуство оца на порођају, негде се и плаћа, али мој муж нема за то храбрости  dancedance

Немам ништа против да се туширам и 20 пута на дан (мада то донекле и радимо кад имамо рану, јелте), а што се тиче свађе преко моб са мужем, та сам  pravopop

Изнервирао ме, а ја не могу да одлажем реакције. То је здраво, свађати се ту и тамо, а не оно, све дивно и опа, развод dancedance

Подели на овим сајтовима

Joj,ja sam toliko smotanan,ja sa muzem ne znam ni da se svadjam,ha,ha,mi sve nesto kroz salu,onda malo on,malo ja dignemo nos,ali nas brzo prodje...Ja,u stvari,zvocam,gore je to nego da se razgalamim,gundjam,gundjam,isti sam moj deda pokojni,stalno mi nesto fali,a u stvari fali mi par dasaka u glavi...

Подели на овим сајтовима

Машо, супер ти је болница. Баш делује савремено, цвака част! Милина једна. Кажеш да је епидурал ок? То сам ја одувек мислила, али ми лакше кад ми неко то потврди из свог искуства.

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Погрешно сам онда схваћена .. нисам питала за савет, и сама имам искуство, него оно, блогујем, испољавам мисли и осећања. Испаде ко да сам у логору, кукууу, значи дефинитвно писана реч (моја), не постиже жељени ефекат.  joooj

Ниси погрешно схваћена, него знаш какве смо ми жене. Мора свака да исприча своје искуство.Као мушкарци кад причају о војсци.

Само се ти изјадај, биће ти лакше.

Uvode oni sve neke novine sa zapada ali na nas nacin...pitam jer kad se moja snaja porodila, brat je mogao da bude sa njom citav dan i naravno on je presvlacio bebu i dodavao njoj za podoj...ja sam mogla doci da ih vidim ali sam bila registrovana pre nego se porodila i sa njihovom narukvicom da dolazim i odlazim kad hocu do 9 uvece.

Znam da je ona imala opciju da moze reci sestrama da uzmu bebicu preko noci da bi ona mogla da odspava.

Је л ово у Србији???

Подели на овим сајтовима

Растко, разумемо се joooj

И ја сам их замолила да узму бебу од 00-05 да бих барем мало одморила да бих преко дана имала снаге. Али пошто сам имала везу, можда су зато и узеле бебу, ко зна шта би било да нисам. Мада не знам шта ми је било горе, да беба буде тамо у неком боксу или да се онесвестим од умора ..

Подели на овим сајтовима

де си машоооооо :)

како ти је дете?  klapklap

Тужна сам јер пати, има грчеве а не могу да му помогнем, јер кажу да ту помоћи нема. Формира се дигестивни тракт па боли.
не бој се и не буди тужна, тако се расте  klapklap

љуби му тибицу (кад нема мушки смајли...) dancedance.gif' class='bbc_emoticon' alt='joooj' />

Подели на овим сајтовима

@Rastko,

Nije u Srbiji nego na zapadu...hahaha....to je baby friendly opcija, ne placas nista i nikome i ne nosis kafu i bombonjere, ne trazis vezu nego je tako...a i malecka bi mogla da dodje da vidi mamu i batu ali tada je vladala euforija H1N1 pa nisu dozvoljavali maloj deci da dolaze.

Ranije je mogao da dolazi ko hoce i to je bila ludnica i neshvatljivo, mislim nasi kad navale, pa defilacija kroz bolnicu,,,,jesi ti bila/bio itd....sad vise ne, nego samo clanovi porodice...muz, deca, majka i jos jedna osoba koju majka odredi i oni unesu podatke, tako sam ja isla oba puta kao tetka, ali sam dobila narukvicu ko da sam i ja u bolnici, i ako je skinem nema nazad...a da bi je dobila morala sam pokazati foto ID.

Moja snajka se oba puta porodila na carski rez i isla kuci treci dan...a ako je prirodan porodjaj idu i nakon prvog dana kuci ako je sve u redu...ja sam mislila kako je to moguce...ali gledajuci nju...izgleda da jeste...uglavnom ih kljukaju tabletama protiv bolova pa valjda mogu...u sobi je maximum 2 kreveta, a ako je privatna imas i TV ukljucen u cenu koja nije nesto puno...$20-$30 ...uporedjujuci kad sam se ja poradjala pre 20 i kusur godina, bilo je da vidis muza ispod prozora i eventualno treci dan ako mozes da hodas, izadjes na hodnik 15 min....

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...