Jump to content

Бебин кувар

Препоручена порука

Драге маме, било би лепо да турите који рецепт јела, која смеју да једу бебе и ситна деца. И ја ћу ових дана турити понеки.

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

Mi smo tek tu negde oko uvođenja žumanceta, mlečne proizvode nismo još uveli (posle žumanca), do sad smo povće, voće, meso i žitarice. 
Najomiljenija hrana ikada je palenta + voće, to se plače kad se završi :D 

Kombinacije kupim iz knjige Moj prvi kuvar (Ana Grifing).

Подели на овим сајтовима

Мени никако није јасно зашто се прво уводи пиринач кад то није наша аутохтона храна. Мој наследник никако није хтео да га једе, ни домаћи ни Милупу. Искрено говорећи не бих га ни ја јела. Сада му некад умиксам с бананом па тако једе.

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

Ja nisam ni davala Milupu (ni Flori, ništa od tih instant). Običan pirinač sam dala eto da imam da menjam, ali nisam prvo njega uvela. Čak sam ga, za naše standarde prilično kasno dala. I bananu isto tako, mame požurile sa bananom a ja sam davala kako je šta sazrevalo- breskve, kajsije, šljive...  Prvo je jeo bundevu, šargarepu, krompir, jabuku, krušku... iz dedine bašte.  Palentu voli (kukuruznu), volim je i ja, jedem je od malena tako da mu je često dajem za doručak. 

Подели на овим сајтовима

Мој неће паленту, али пробаћу опет. Лекари и кажу да до шестог месеца смеје од воћа само јабуке, крушке, кајсије и брескве. И ја сам банану касније увела.

Подели на овим сајтовима

Наследник почео сам да једе живу јабуку. Држи је у рукама и грицка ко одрасли. Љуби га мајка!

"Где да нађем органски авокадо?", пита се једна мајка. То сам читала прошле године, па сам заборавила како се зове. Текст је о томе како су наше баке давале деци шта су имале, а данас се неке мајке такмиче.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Креирај ново...