Jump to content

Зашто је муслиману тешко да постане хришћанин?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат

Sigurno razumijem više vašu vjeru nego što vi razumijete moju

У контексту свега што си до сада показао од наводног познавања Хришћанске вере на овом форуму ово је заиста смејуљив текст а још је смешнија завршна реченица! Ајд онда кад "тако добро" знаш објасни ми основну и елементарну истину Хришћанства,како су и зашто три Божанске Личности не три бога већ један Бог? Изволи,да видим да ли имаш темљно познавање хришћанске истине.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Цитат

Па шта са овим? Хоћеш да стављамо линкове како су некадашњи муслимански учитељи постали хришћани? То ништа не говори. Инсистирање на оваквим стварима је само провидна пропаганда а не озбиљан разговор.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Па шта са овим? Хоћеш да стављамо линкове како су некадашњи муслимански учитељи постали хришћани? То ништа не говори. Инсистирање на оваквим стварима је само провидна пропаганда а не озбиљан разговор.

то само значи да јадничак никад није јео духовну храну, па се залепио за прву доступну.

да му је неко понудио православље, ко зна ...

Подели на овим сајтовима

Што ви муслимани стављате 3=1?

Бог је један по суштини тј. једно Биће, ал' је Тројица по ипостасима (лицима).

Него, јесте ли заинтересовани, имам један део из неке књиге, који говори о Светој Тројици, па да послушате и изнесете своје мишљење?

То је у мп3 формату...

Подели на овим сајтовима

проблем је што ми никад нећемо прихватити само један ипостас, а они три.

ради се о догмама обе вере.

џаба прича о томе, наставите са другим стварима.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

то само значи да јадничак никад није јео духовну храну, па се залепио за прву доступну.

да му је неко понудио православље, ко зна ...

Nije mu niko ni Islam ponudio.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Што ви муслимани стављате 3=1?

Бог је један по суштини тј. једно Биће, ал' је Тројица по ипостасима (лицима).

Него, јесте ли заинтересовани, имам један део из неке књиге, који говори о Светој Тројици, па да послушате и изнесете своје мишљење?

То је у мп3 формату...

Volio bih to preslušati.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

То је у мп3 формату...

Volio bih to preslušati.

Овако, ради се о једној истинитој причи о монахињи Касијани.

Ако хоћеш, можеш све да преслушаш, јер то се дешава у Босни, и у дешавања су укључени и муслимани.

Линкове за скидање сам поставио овде: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1381.0.html

А део који говори о Светој Тројици, је овај део: http://www.4shared.com/audio/nbAAd2FG/l08vl_nikolaj-kasijana-mp3_Sto.html

Монах Калистрат пише писмо монахињи Касијани о љубави, и ту упоређује хришћанско учење са муслиманским.

Мислим да ће ти се свидети, и да ћеш боље разумети главну догму наше вере.

Жив био!

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

То је у мп3 формату...

Volio bih to preslušati.

Овако, ради се о једној истинитој причи о монахињи Касијани.

Ако хоће, можеш све да преслушаш, јер то се дешава у Босни, и у дешавања су укључени и муслимани.

Линкове за скидање сам поставио овде: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1381.0.html

А део који говори о Светој Тројици, је овај део: http://www.4shared.com/audio/nbAAd2FG/l08vl_nikolaj-kasijana-mp3_Sto.html

Монах Калистрат пише писмо монахињи Касијани о љубави, и ту упоређује хришћанско учење са муслиманским.

Мислим да ће ти се свидети, и да ћеш боље разумети главну догму наше вере.

Жив био!

Hvala lijepo!!!

Подели на овим сајтовима

• 8 months later...

Мислим да је ово један од главних разлога:

http://www.srbijanet.rs/vesti/bizarno/74794-radnika-crvenog-krsta-obesice-za-tri-dana-ukoliko-ne-predje-u-islam.html

Jedan Avganistanski fizioterapeut osuđen je na smrt vešanjem zato što je prešao u hrišćanstvo, objavio je “Dejli Mejl”.

45-godišnji Said Musa već je osam meseci u zatvoru u Kabulu gde je bio izložen maltretiranju i seksualnom zlostavljanju od strane drugih zatvorenika i čuvara.

Musa, koji je izgubio jednu nogu u eksploziji mine 1990., radio je 15 godina za Crveni krst, pomažući ljudima koji su takođe ostali nez nekog uda. Međutim, u maju prošle godine uhapšen je jer je nakon sukoba hrišćana sa Avganistancima tražio azil u nemačkoj ambasadi.

Said Musa je rekao medijima da ga je u zatvoru posetio sudija koji mu je rekao da će za tri dana biti obešen ukoliko se ponovo ne preobrati u islam, ali je on rešio da ostane dosledan.

“Neka rade šta žele sa mojim telom. Samo bog može da odluči da li će moja duša otići u pakao,” rekao je Musa, kog nijedan advokat ne želi da zastupa. Neki zbog ubeđenja, a neki jer im je prećeno smrću.

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

исти разлог који и хришћанину смета да постане свет - сујета.

сви су људи исти, и као хришћани и као мсулимани ...

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  Цитат

Prvi dio teksta:

Ислам се налик експлозији раширио из земаља Блиског Истока у Азију, Африку и Европу. Данас се учврстио као друга по величини религија у свету. Муслиманска вера се противи свим покушајима хришћанског мисионарења. У исто време ми, хришћани, видимо да се мисли о планетарном ширењу ислама поново обнављају у самом исламу.

Зато се јавила неопходност да поразмислимо које то противречности постоје између ислама и хришћанства. О томе које тешкоће се јављају пред муслиманом када покуша да постане хришћанин.

Komentar:

Po meni bi ovaj naslov trebao biti zašto muslimani teško prelaze na kršćanstvo a zašto kršćani sa lahkocom prelaze na islam?

Da islam je se velikom brzinom širio diljem tada poznatog svijete i srušio je u vrlo kratkom vremenu dvije velike imperije, to vam je poznato.Zašto je uspio da se širi tolikom brzinom.Reći ćete sabljom, ja kažem nije baš tako da ratom je veliki dio teritorija osvojen ali prije bitaka tamnošnji stanovnici su bili ugnjetavanji od strane tih imperija i kada su vidjeli odnos novih osvajača kako ih vi zazivate, u velikoj mjeri su prelazili na islam!Ali o tome ću takođe i u znatno širem obliku pisati.

Naravno Enize; i Islam je doneo toleranciju i slobodu stanovnistvu; uostalom pogledajte slobode i Arabiji, Bahreinu, Jemenu, Omanu, Pakistanu... 0442_feel :)

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

И хришћанима је тешко да постану прави хришћани а камоли неком другом.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...