Gandalf Sivi Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 to je rasizam!! Ma ajde... Dobro pa nam ti otvori oči.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 E moj Gandalfe. Reci? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Izvinite ali kršćani ga mrze, njega pravog i realnog, ne podnose njegov ten, njegovu boje kose, crtaju ga kao Evropljanina, Skandinavca - to je rasizam!! Tako ja to vidim, a ja sam prozvan u ovoj temi. Nije rasizam nego prije će biti da je Isus svima Sve u Svemu. i evropljanima i kinezima i arapima i crncima: Teško je objasniti kako je jedna ličnost mogla tolikom broju ljudi biti sve, biti Najbliži, ako u Njemu već nije bilo nečeg Božanskog... Sophrosyne, Gandalf Sivi and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Ima u knjizi o Jovu mesto gdje se Jov tuži Bogu, u sred velike patnje, on viče za Bogom i pita ga: Reću ću Bogu: Nemoj me osuditi! Kaži mi zašto se na me obaraš.3TÓa što od toga imaš da me tlačiš, da djelo ruku svojih zabacuješ, da pomažeš namjerama opakih? 4Jesu li u tebe oči tjelesne? Zar ti vidiš kao što čovjek vidi? Da li Bog vidi našu patnju? I u Isusu Hristu Bog odgovara svima nama- gdje je kad ljudi pate i stradaju. Zaista je uzeo 'oči tjelesne' da iskusi naš život kao čovjek, da podjeli naš život da bi mi mogli dijeliti Njegov vječni život.. A kad se probudim, k sebi će me dići: iz svoje ću puti tad vidjeti Boga.27Njega ja ću kao svojega gledati, i očima mojim neće biti stranac: za njime srce mi čezne u grudima. Došao je da očima našim ne bi bio stranac. Da bi nam odgovorio na pitanje: Gdje je Bog kad je život nesnošljiv? -Eno Ga, na krstu. Jer Bog je tamo gdje boli, a ako je negdje drugo - onda i nije Bog. To znači da je Bog ljubav, a ljubav se potvrđuje žrtvom. Da se ta ljubav završila smrću, život bi bio tragedija, ali Jov dalje prorokuje: Vičem: 'Nasilje!' - nema odgovora; vapijem - ali za me pravde nema....Ja znadem dobro: moj Izbavitelj živi i posljednji će on nad zemljom ustati. Kada smo vikali 'Nasilje', koga smo čekali? I došao je i nad zemljom ustao u treći dan. I rekao je u Jov. 12:32: A ja kad budem uzdignut sa zemlje, sve ću privući k sebi. 33To reče da označi kakvom će smrću umrijeti. Moj Krst mi kaže: Bog me voli. KAKO MU PRIPISATI NEMOĆ, koju Isus pokazuje na desetine mjesta kroz sva Jevanđelja, pa KAKAVA JE POBOGU MUDROST U ONAKVOM STRADANJU?? Stoga, dragi Osmanlija i ja sa tobom i sa Katarinom Sijenskom govorim: NE RAZUMIJEM! Ne razumijem Bože moj kako i zašto nas toliko ljubiš! De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 bosanac, ponovio si nesto sto je odavno jasno (ali je i nedopustivo, jer to rade samo satanisti svojim bivsim članovima, i zbog toga su njihove sekte zabranjene!) da se bivsi musliman - covek koji je prosirio svoje znanje i upoznao se sa necim o čemu ranije nije znao (npr. više se upoznao u vezi pravoslavlja), uvideo neke stvari koje do tada nije znao da postoje u islamu, itd. te doneo čovek odluku da prestane biti muslimanom, jer nije znao sve ono kada je donosio prvobitnu odluku, taj se mora ubiti, dakle, kako si ponovio, po misljenju ogromne vecine muslimanskih učenjaka. Drugi muslimanski ucenjaci, kazes, koji su isto od autoriteta, ali u manjini, smatraju da se mora ubiti, ali samo u slucaju "ako radi protiv islama". Zato te lepo pitam - da li se pod radom protiv islama podvodi kada: bivsi musliman primi hriscansku pravoslavnu veru i o svom iskustvu priča (bez ikakvog spominjanja i vredjanja islama ili Muhameda) o tome svojim susedima koji poput njega pocnu prihvatati pravoslavlje? Brate Veljo,tebi @bosanac beše odgovorio na ovo pitanje? .smesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 marko_13 Слава Богу за овакве вести! Слажем се да није тешко ни муслиманима нити икоме.....јер кад се човек изнутра преобрази од Благодати Духа Светога он се не осврће и не осећа никакву тежину,напротив. А је л `босанац` .... како те учи твој бон-тон ? тј. : да ли се у разговору са другима,осим изговорених речи, и избегавање одговора на директна питања карактерише као врло непристојно понашање? Sami način obraćanja meni sa tvoje strane u ovom pitanju je nekorektan i ponižavajući.Dobro, ja sam nekulturan, neobrazovan, nepismen. Sve sam ja to.Da li te to sada čini srećnim? Međutim ja sam ovdje odgovorio na hiljadu pitanja i pogledaj tekstove koji su napisani na moj račun. Naći ćeš na desetine istih u kojima se ponižava i ismijava islamsko učenje, vrijednosti islama a i ja sam. Nekad čovjek odgovori oštrije i ti to odmah nekulturom nazivaš. Čini mi se da zaboravljaš na kolac koji je u tvome oku a gledaš na trun koji je u mom. S toga prijatelju ne skiraj se ti za moj kako ti napisa "bon-ton"- ponižavajući me time, povedi ti računa o svome bontonu tj pometi svoju avliju a ne sikiraj se o tuđoj. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
osmanlija Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 To je za tebe nemoć?A ne milost?Šta se ja čudim, neko ko je navikao na nemilosrdnog, krutog i svog u zakonima boga i ne može da razume beskrajnu milost pa i snishodljivost vaskrslog Boga. Šta "to" ? Ja nisam ništa spomenuo kao primjer nemoći, već sam rekao ovako : KAKO MU PRIPISATI NEMOĆ, koju Isus pokazuje na desetine mjesta kroz sva Jevanđelja, pa KAKAVA JE POBOGU MUDROST U ONAKVOM STRADANJU??! ...inače tih primjera istina ima kako rekoh na desetine, lično iz Isusovih usta -tvrdi doslovce to, spominje se kako molio, ističe se vlast i moć isključivo Jednog Jedinog Boga "oca", Isus je ističe u odnosu na sebe itd.. A šta je sa primjerom raspinjanja na krstu i prizivanje Boga sa sumnjom uz riječi "zašto si me napustio" - to isto nije nemoć? Ja sam po sebi ništa ne mogu učiniti: sudim kako čujem, a moj sud je pravedan; jer ja nisam po svojoj volji nego po volji Oca koji me je poslao Ivan 19:17 Vi ljudi Izraela, čujte ove riječi: Isus Nazarenac, čovjek odobren od Boga među vama pomoću čuda i znakova, koje je Bog učinio preko njega usred vas, kao što vi sami znate Djela 2:22 Iz ovoga je jasno da i određene "moći" koje je imao da su isključivo odobrene od Boga, a što nije ni prvi ni posljednji slučaj u ljudskoj povijesti Možda ću kasnije iscitirati još neke dijelove, ali sada bih postavio jedno pitanje, pošto je ovo tema o "muslimanskoj nemogućnosti prihvatanja kršćanstva" i pošto sam ja sam musliman... Moje pitanje kao muslimana kojem se eto nudi kršćanstvo : ŠTA TO VI KRŠĆANI VIDITE STRAŠNO U NEMOĆI?! Eto za razmišljanje, nadam se da će neki kršćanin shvatiti razmišljajući o ovome suštinu kršćanstva, a to je želja za moći... no, da ne hitam sa odgovorom, samo da najkraće iznesem svoj stav : nemoć je osjećaj blaženstva, nemoć pred Bogom naravno! Pa bujrum - ZAŠTO SE TOLIKO PLAŠITE NEMOĆI, ZAŠTO NEKI BOGOUDNIK MORA DA BUDE MOĆAN, SILAN, DA POKAZUJE ČUDA, MOĆ itd ?! Isus joj reče (Mariji Magdaleni): "Ja se uzdižem svom Ocu i tvom ocu; i mom Bogu i tvom Bogu Ivan 20:17 osmanlija, за November 19 2012 - 22:47, каже: Ispada da je Adam ustvari "duplo veći bog" od Isusa, jer on nije imao ni oca ni mater?Kada bi hrišćani vjerovali da je Isa Bog zato što je rođen bez oca - tada bi se zaista i za Adema moglo reći da je bog. Ili ako bi se za Isu tvrdilo da je Bog zato što je činio čuda, isto bi se moglo reći i za Musu i za sve ostale proroke. A mi vjerujemo da je Mesih Bog zato što je On sam to rekao na više mjesta ('Ja i Otac smo jedno...', 'Ko vidi mene vidi Oca..', '..da svi slave Sina kao što slave Oca' itd), zato što kad ga drugi nazivaju Bogom ('Gospod moj i Bog moj'- obraća mu se Toma,a On to prihvata) zato što su drugi razumjeli njegove tvrdnje na način na koji ih mi razumijemo, i njegovi sljedbenici i neprijatelji: npr. Jovan 10:33: Nisam ja to tvrdio, iscitirao sam već prije a evo i ponoviću prije nego i tebi odgovorim: У исто време Коран садржи јасно указање на Божанственост Исуса Христа: Његово Рођење од Дјеве Марије. To je neđe neko na početku teme neko iznio kao dokaz božanstvenosti... ja sam pojasnio kako nije to dokaz, jer osim Adama i Eve imamo i niz drugih primjera ljudi koji bi tom logikom bili bogovi... Vidim ni ti ne prihvataš to kao dokaz i to je jedan pomak. No, da li je Isus zaista rekao da je bog i to na više mjesta?? "Ja i Otac smo jedno", "ko vidi mene vidi i Oca" - pa te rečenice je izgovaralo na hiljade monoteista kroz historiju?? O "Jednoti sa Tvorcem" neću sada širiti, ali GDJE GOD SE OKRENETE TAMO JE LICE ALLAHOVO, dakle gdje god pogledamo vidjećemo Lice Stvoritelja (pod uslovom da umijemo da gledamo) a posebno ćemo Ga vidjeti svakako gledanjem u Isaa / Isusa i sličnih njemu! Evo da ti malo spusti još... Ako gledaš kroz prozor reći ćeš vidim svjetlost, dan, sunce... i tačno si rekao! Ali da li ti pri tom vidiš cijelo sunce, sveobuhvatno, dan i svjetlo? Ja gledam kroz prozor i vidim sunce, ti gledaš kroz skroz drugi prozor i ti vidiš... Prozor je primjer Isusa, s tim da je Isus zaista primjer čistog prozora, jer ima i zaprljanih, pa sa zavjesama itd kod kojih viđenje sunca nije kao kod čistijih prozora, pa ima i manjih itd Isusove riječi: "Prva je slušaj Izraele! Gospodin Bog naš jeste jedini Bog!" Marko 12:29 dobro, znam da na ovo imate ona "objašnjenja" kako je 3=1, ali kako bi ovo "jedini" istovremeno značilo i Otac i Sin, pa onda i Duh sveti pa majka... zavisi od sekte do sekte... Ali ovdje se koristi zamjenica "naš" kojom se govornik stavlja u istu ravan sa slušaocima, zar ne? Zatim, Isus zabranjuje da ga se u obožavanju poistovjećuje sa Bogom: I ja padoh na njegove noge da ga obožavam. I on reče meni: "pogledaj ali ne čini, ja sam tvoj sluga i tvoje braće koja imaju svjedočanstvo o Isusu : OBOŽAVAJ BOGA! Otkrivenje 19:10 I da vidimo još nešto od Isusovih riječi u vezi tog "jedinstva sa Bogom" : Da svi budu jedno, kao što si Oče u meni i ja u tebi, da i oni u nama budu jedno, da vjeruje svijet da si me ti poslao Ivan 17:21 Onda je još nekoliko citata iz Pisma navedeno u odgovoru meni, a ja inače iako ne vjerujem u svetost tog pisma iz jednostavnog razloga jer je prema sve ijednom mjerilu povijesne nauke ono krivotvoreno ili u najmanju ruku nevjerodostojno, ali ipak mogu navesti na svaki primjer, još po nekoliko primjera iz istog tog Pisma u kojem se Isusu jasno odriče božanstvenost. Da bi se na kraju zaključilo: Ovo o Njemu kaže Pismo, a čuda su samo potvrda tih riječi. Ako su "čuda" neki dokaz, onda Dejvid Kopirfild nije lažov i obmanjivač!? A jeste. Definišimo "čudo", jel' čudo to što neki mistik u Indiji provede nekoliko godina u jednoj pozi i ne mrda se? Jel' čudo ono što radi Saji baba ili kako se već zove? Sve su to "čuda" ali ja se gnušam na njih Šta je čudo? Navešću vam stotine primjera "čudesa" od strane negatora kršćanstva, "žešćih" po svojoj čudnovatosti od onih kojima se vi divite... Većini ja ne vjerujem, mada mi je jasno da su him radnje "čuda" Ljekovite freske -? Pa mislim da oni divljaci po Africi imaju neuporedivo djelotvornije talismane, ne mislim nego znamo to svi... Inače mene lično plaši ova opće-kršćanska opsesija sa moći, sa čudima i slično... Ubjeđen sam da je u toj opsesiji uzork svih svjetskih nedaća, ali o tom drugom prilikom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Isusove riječi: "Prva je slušaj Izraele! Gospodin Bog naš jeste jedini Bog!" Marko 12:29 Zaista je jedan Bog i niko to ne negira, pa ni Sveštena Pisma. Zatim, Isus zabranjuje da ga se u obožavanju poistovjećuje sa Bogom: I ja padoh na njegove noge da ga obožavam. I on reče meni: "pogledaj ali ne čini, ja sam tvoj sluga i tvoje braće koja imaju svjedočanstvo o Isusu : OBOŽAVAJ BOGA! Otkrivenje 19:10 Ovo nisu Isusove riječi već riječi anđela iz Otkrovenja a Isus je prihvatao obožavanje: I gle, pristupi neki gubavac, pokloni mu se do zemlje i reče: Gospodine, ako hoćeš, možeš me očistiti. A oni na lađi poklone mu se ničice govoreći: Uistinu, ti si Sin Božji! i reče mu: Ti vjeruješ u Sina Čovječjega? 36On odgovori: A tko je taj, Gospodine, da vjerujem u njega? 37Reče mu Isus: Vidio si ga! To je onaj koji govori s tobom! 38A on reče: Vjerujem, Gospodine! I baci se ničice preda nj. 39Tada Isus reče: Radi suda dođoh na ovaj svijet: da progledaju koji ne vide, a koji vide, da oslijepe! Kad eto im Isusa u susret! Reče im: Zdravo! One polete k njemu, obujme mu noge i ničice mu se poklone. 10Tada im Isus reče: Ne bojte se! Dakle, puno je primjera ljudi koji su Isus davali poklonjenje i prostirali se pred Njim, iako je pisano: Pisano je: Klanjaj se Gospodinu, Bogu svomu, i njemu jedinomu služi! A da je insistiranje na jednosti sa Tvorcem nešto normalno, protiv toga pogledaj iz svoje tradicije: http://en.wikipedia....ansur_Al-Hallaj Ako su "čuda" neki dokaz, onda Dejvid Kopirfild nije lažov i obmanjivač!? A jeste. Definišimo "čudo", jel' čudo to što neki mistik u Indiji provede nekoliko godina u jednoj pozi i ne mrda se? Jel' čudo ono što radi Saji baba ili kako se već zove? Sve su to "čuda" ali ja se gnušam na njih Šta je Gospod rekao Mojseju kada mu se on požalio da mu narod izraelski neće vjerovati? Gospod mu kaže- ja ću činiti pred tobom jasne znakove da bi oni uvidjeli. Čudo samo po sebi ne znači ništa. Ali ako neko tvrdi da je od Boga poslan , onda ljudi prirodno očekuju i nešto više od riječi. Ne vjerujemo zbog čuda, ali ona su samo jedno od svjedočanstva, da oni koji odbijaju jasne znake ne bi imali nikakvog izgovora. Ljekovite freske -? Pa mislim da oni divljaci po Africi imaju neuporedivo djelotvornije talismane, ne mislim nego znamo to svi... Kada govoriš o magiji, sjedi se brojnih hadisa koji govore o vjerovanju u snove ( ko me je u snu vidio, vidio me je), o tome da ne treba govoriti loše snove jer će se ostvariti, strah od zihra, itd. Pogledaj snimke na youtube o lavovima i medvedima koji navodno govore šehadu, o zlatnim ribicama na kojima piše Allah i Muhammed itd. A evo što apostol govori o takvim pričama: Svjetovne pak i bablje priče odbijaj! Vježbaj se u pobožnosti! i prorok o snovima: San dolazi od mnogih briga, a lud govor od mnoštva riječi. Ni ja ne vjerujem u autentičnost svih čuda. kršćanska opsesija sa moći, sa čudima i slično To je, nažalost, nešto opšte-ljudsko. Čuda Bog daje ponekad kao potvrdu malovjernima, jer želi da se svi ljudi spasu, ali nije dobro kada to postane opsesija. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Ako su "čuda" neki dokaz, onda Dejvid Kopirfild nije lažov i obmanjivač!? A jeste. Definišimo "čudo", jel' čudo to što neki mistik u Indiji provede nekoliko godina u jednoj pozi i ne mrda se? Jel' čudo ono što radi Saji baba ili kako se već zove? Sve su to "čuda" ali ja se gnušam na njih Hristova čuda nemaju po svojoj naravi (karakteru) i sustini nikakve veze sa takvim fakirskim "čudima". Njegova čuda su dobra dela: iscelenje i spasenje pale čovekove prirode (tela) i očišćenje i spasenje pomračenog lika Božijeg u čoveku (duše). Sve što čini Bog Otac ne čini bez Svog Logosa i Duha Svetog, tako ni Logos Boziji (Sin) nista ne cini bez Boga Oca i Duha Svetog. To je to što imenujemo i tom rečju čudo. Boziji Logos (prisnije rečeno - Sin Boziji) ovaploćeni (utjelovljeni), podvukao je: "za Mene svedoči i svedočiće Duh Sveti". I evo, svedoči već skoro čitavih 2000 godina, u Svetoj Crkvi Njegovoj, i opipljivi dokaz Njegovih čuda (dobrih dela koja čini nad čovekom) jesu Njegovi prepodobni svetitelji u Crkvi. No, odgovori mi ti, ako znas, osmanlija, na pitanje koje me interesuje, moze? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Brate Veljo,tebi @bosanac beše odgovorio na ovo pitanje? .smesko. Pitanje se tiče toga šta se to podrazumeva pod "rad protiv islama", pa sam naveo konkretan primer, sa pitanjem je li i to "rad protiv islama"? Odgovor: Istini ne može istina naškoditi. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Ja sam po sebi ništa ne mogu učiniti: sudim kako čujem, a moj sud je pravedan; jer ja nisam po svojoj volji nego po volji Oca koji me je poslao Ivan 19:17 Moguće da ste greškom pogrešno naveli. Ovo se kaže u Jov. 5:30, a ono što si ti naveo, možda ne bez nekakvog promisla je: I noseći svoj križ, iziđe on na mjesto zvano Lubanjsko, hebrejski Golgota. Ono dakle što Kuran negira i odbacuje a što je centar naše vjere i čitave ljudske istorije. No, nevermind. Ako već govoriš o stihu koji navodiš, možda bi bilo vrsta intelektualnog poštenja da pročitaš i malo prije toga što se kaže: Doista, kao što Otac ima život u sebi tako je i Sinu dao da ima život u sebi; 27i ovlasti ga da sudi jer je Sin Čovječji. Ko jedini ima života u sebi ? Bog. I Hristos kao riječ Božja 'rođena' od Oca prije vremena, rođena ne kao što se rađaju djeca od roditelja, već 'rođena' kao što se misao rađa u umu, iako su misao i um simultani. To je samo intimna metafora. A Hristos nema volje različite od volje Očeve. Nema svoju sebičnu volju koja bi se gdjekad suprotstavila volji Očevoj. Vi ljudi Izraela, čujte ove riječi: Isus Nazarenac, čovjek odobren od Boga među vama pomoću čuda i znakova, koje je Bog učinio preko njega usred vas, kao što vi sami znate Djela 2:22 Opet čitaj dalje, da je taj čovjek Isus - Gospod i Hristos, razapet za nas. A da je Hristos pravi čovjek ne poričimo, nego vjerujemo svjedočanstvu Pisma. Jer kako apostol kaže: Neka u vama bude isto mišljenje kao i u Kristu Isusu: 6On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, 7nego sam sebe oplijeni uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, 8ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu. 9Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom, 10da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika. 11I svaki će jezik priznati: Isus Krist jest Gospodin! - na slavu Boga Oca. Dakle, nas radi postao je čovjek, 'ponizio sebe do smrti', pokazao nam primjer poslušanja, jer On savršen Bog postao je savršen čovjek potpuno predan volji Božjoj, jer postavši savršen čovjek nije mogao biti drugo do 'savršen sluga', ne zato što je morao, već sve čini radi ljubavi prema nama. Hristos je pravi Bog i pravi čovjek. To je jedini način da se shvati riječ Božja. Sve ostalo je proizvoljno navođenje citata, vađenje iz konteksta...kao da je Isus samo govorio neke kratke izreke i poslovice. A na taj način možemo pričati danima bez ikakvog pomaka. De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Pitanje se tiče toga šta se to podrazumeva pod "rad protiv islama", pa sam naveo konkretan primer, sa pitanjem je li i to "rad protiv islama"? Odgovor: Da li je ta osoba koja je napustila islam i sada je pravoslavna i muslimanima propoveda pravoslavlje ostavila muslimanski način života i osnovnu islamsku naredbu o obaveznih 5 dnevnih molitvi? Čini mi se da je @bosanac izneo jedan diplomatski odgovor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Pazite, ovo je vrlo važan momenat - osoba koja napusti islam mora biti ubijena. Ako su satanisticke zajednice zabranje upravo zbog toga sto u sklopu svog verovanja imaju istu obavezu (ubiti bivseg člana), zbog cega ne zabraniti i islam, sve do trenutka dok u zemljama u kojima ima vecinu ne ukine to pravilo (tj. za u buduce ne izbrise to iz svog ucenja)?! ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Pazite, ovo je vrlo važan momenat - osoba koja napusti islam mora biti ubijena. Ako su satanisticke zajednice zabranje upravo zbog toga sto u sklopu svog verovanja imaju istu obavezu (ubiti bivseg člana), zbog cega ne zabraniti i islam, sve do trenutka dok u zemljama u kojima ima vecinu ne ukine to pravilo (tj. za u buduce ne izbrise to iz svog ucenja)?! Mislim da je to praktično nemoguće ukinuti.To je jedna od naredbi...onaj ko je bio musliman i poriče važnost 5 dnevnih molitvi,je dnostavno mora biti ubijen,kako zabraniti jedno od pravila religijie,odnosno celu religiju? To može samo Gospod.Što mislim da će i učiniti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Taj običaj 5 dnevnih molitava postoji, bio je dakle, prvobitno, i ostao, u Pravoslavnoj Crkvi: 1) Večernje 2) Povečerje 3) Polunoćnica 4) Jutrenje 5) Časovi, tj. 1) Jutrenje 2) Časovi 3) Večernje 4) Povečerje) 5) Polunoćnica, s tim što se u nedeljni dan dodaje i Liturgija tj. The Holy Qurban! Dakle, imamo i mi 5 dnevnih molitava, klanjanje Bogu (narocito u vreme Velikog cetrdestodnevnog posta) i slicno. Problem je u pravilu, koje mora biti ukinuto - osoba koja napusti islam mora biti ubijena. Ako to vazi za sve, mora da vazi i za njih! Inace ne postoji razlog da u buduce satanisticke zajednice ostanu zabranjene zbog istog pravila svoje "religije". ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука