Jump to content

Зашто је муслиману тешко да постане хришћанин?

Оцени ову тему

Препоручена порука

bosanac,

ponovio si nesto sto je odavno jasno (ali je i nedopustivo, jer to rade samo satanisti svojim bivsim članovima,

i zbog toga su njihove sekte zabranjene!) da se bivsi musliman - covek koji je prosirio svoje znanje i upoznao se sa necim

o čemu ranije nije znao (npr. više se upoznao u vezi pravoslavlja), uvideo neke stvari koje do tada nije znao da postoje u islamu, itd.

te doneo čovek odluku da prestane biti muslimanom, jer nije znao sve ono kada je donosio prvobitnu odluku,

taj se mora ubiti, dakle, kako si ponovio, po misljenju ogromne vecine muslimanskih učenjaka.

Drugi muslimanski ucenjaci, kazes, koji su isto od autoriteta, ali u manjini,

smatraju da se mora ubiti, ali samo u slucaju "ako radi protiv islama".

Zato te lepo pitam - da li se pod radom protiv islama podvodi kada:

bivsi musliman primi hriscansku pravoslavnu veru i o svom iskustvu priča

(bez ikakvog spominjanja i vredjanja islama ili Muhameda)

o tome svojim susedima koji poput njega pocnu prihvatati pravoslavlje?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

bosanac,

ponovio si nesto sto je odavno jasno (ali je i nedopustivo, jer to rade samo satanisti svojim bivsim članovima,

i zbog toga su njihove sekte zabranjene!) da se bivsi musliman - covek koji je prosirio svoje znanje i upoznao se sa necim

o čemu ranije nije znao (npr. više se upoznao u vezi pravoslavlja), uvideo neke stvari koje do tada nije znao da postoje u islamu, itd.

te doneo čovek odluku da prestane biti muslimanom, jer nije znao sve ono kada je donosio prvobitnu odluku,

taj se mora ubiti, dakle, kako si ponovio, po misljenju ogromne vecine muslimanskih učenjaka.

Drugi muslimanski ucenjaci, kazes, koji su isto od autoriteta, ali u manjini,

smatraju da se mora ubiti, ali samo u slucaju "ako radi protiv islama".

Zato te lepo pitam - da li se pod radom protiv islama podvodi kada:

bivsi musliman primi hriscansku pravoslavnu veru i o svom iskustvu priča

(bez ikakvog spominjanja i vredjanja islama ili Muhameda)

o tome svojim susedima koji poput njega pocnu prihvatati pravoslavlje?

Zar ne vidiš da @bosanac izbegava odgovor.

A odgovor je:takav se po šerijatskim zakonima ubija.

Подели на овим сајтовима

Potrebno je samo da se musliman susretne sa istinskim i kvalitetnim hriscaninom, a sve ostalo je jednostavno - krstenje, miropomazanje, pricesce. Slava Bogu!

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

marko_13

Слава Богу за овакве вести!

Слажем се да није тешко ни муслиманима нити икоме.....јер кад се човек изнутра преобрази од Благодати Духа Светога он се не осврће и не осећа никакву тежину,напротив.

Djete malo pristojnosti u razgovoru sa drugima.

А је л `босанац` .... како те учи твој бон-тон ? тј. : да ли се у разговору са другима,осим изговорених речи, и избегавање одговора на директна питања карактерише као врло непристојно понашање?

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Djete malo pristojnosti u razgovoru sa drugima.

Evo ugledati ću se u tebe..

Zar to nije prekrasno?

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Neđe na početku ove teme stoji rečenica:

Муслиман не може себи да представи да Господ Бог има Сина, Који Му је раван по власти и величини. Већ од најранијих година муслиманском детету се привија мисао да хришћани поштују три Бога. Ко ипак покуша да то протумачи муслиману, да је у том случају 3 = 1 сусреће се са неразумевањем, које може да прерасте у мржњ

Pa što se mene tiče ako me u mržnju nisu oterali krstaški ratovi, teško da će me nečija zabluda... Na ovaj forum pišem samo radi jedne rečenice: NIKO TO IZLOŽENO NE SHVATA! Izvinite, ali ubjeđen sam... Pričao sam sa toliko kršćana i niko mi je nije uspio pojasniti (druga je stvar kada se samo iznose dogme, ili argumentaija tipa "ti to ne možeš shvatiti) Izvinite, ali ubjeđen sam da je najmanje jedan od tih silnih kršćana koji su mi "objašnjavali" u zaostatku inteligencija za mnom, pa ne mogu tek tko da prihvatim kako on eto može a ja ne mogu da shvatim nešto

Zatim je rečeno nešto kasnije:

У исто време Коран садржи јасно указање на Божанственост Исуса Христа: Његово Рођење од Дјеве Марије. Разлика је у томе што је, по Мухамеду, Христос био створен у Дјеви Марији, помоћу стварајуће Речи Божије из ничега. Ми хришћани исповедамо да је Исус Христос још у вечности, пре векова, рођен од Оца (не створен) пре стварања света, истинити Бог од истинитог Бога. Отац са Сином у једној Природи. Да је Он, Исус Христос, постао човек ради нашега спасења.

Ako je rođenje bez roditelja znak božanstvenosti (a bilo kakvo rađanje nije nikakav znak božanstvenosi, čak naprotiv to je znak nebožanstvenosti) onda su po tome bogovi i Adam i Eva, jer su takođe rođeni i to bez oba roditelja!? Ispada da je Adam ustvari "duplo veći bog" od Isusa, jer on nije imao ni oca ni mater?

A ova današnja "naučna" dostignuća i djeca koja se rađaju na neke nove načine, ni njihova "božanstvenost" onda nije za potcijeniti?

Тако Коран назива Христа „Речју Божијом“ и „Духом од Бога“. Много спорова је било у историји муслиманског богословља и по питању да ли је Реч Божија вечна или има почетак у времену. Суштина тог спора је у томе да ислам не признаје да је Исус Христос „Реч Божија која се јавила у телу“.

Muslimani kako je navedeno priznaju da Isus jeste Riječ Allahova i Duh Allahov, bez ovih dodataka o navodnom nepriznavanju "da je riječ koja se javila u tijelu"

Ne znam čemu to pitanje uopšte, jeste u tijelu je, dakle vjerujemo i to, iako mi nije jasno šta se hoće sa tim?

Takođe, nema sporova oko toga da li je i inače Božija Riječ vječna, osim iščezle sekte mutezilija koje su konzenzusom "stavljene izvan zakona" :)

Priznajem i da je pitanje jako dobro, ali neću se upustiti u tumačenja... Đe su bile Božije Riječi prije nego su se pojavile u ovom meni poznatom "obliku" i manifestaciji, ipak ne smijem da razmatram po forumima, ali vrijedno je razmišljanja. Još jednom pohvala za pitanje.

Ali neću izbjeći i neka objašnjenja...

Helem očigledno da je Isus (zapravo Isa alejhisselam) izvan i iznad okvira ovozemnog, jer je Riječ Božija, ali i dalje nema dokaza božanstvenosti.

Evo i kako... Kuran je Allahov Govor, ima na hiljade Allahovih Riječi u njemu... Ili ako hoćete Jevanđelje, pretpostavimo da su ona, ili makar jedno od njih zaista Allahove Riječi... Nisam čuo da je ijedan musliman obožavao Kuran, ili neki kršćanin ili jevrej Bibliju?

Zatim, Bog Govorom - Njemu svojstvenim Govorom,(Svojim Riječima) naređuje... U Kuranu se na nekoliko mjesta navodi, a vjerujem i da možete naći i u Bibliji, da On samo kaže: budi i to bude (ar. kun fe je kun). Nismo li mi svi i sve ostalo stvoreno ustvari Riječi Božije?!

A nismo bogovi ni po kršćanstvu ni po Islamu, po njuejđu možda...

Kaže se u Kuranu i za Adema:

''...i kad mu dam lik i u nj udahnem Svoga Duha, vi mu se poklonite!'' (kontext: obraćanje melekima, anđelima prije stvaranja..)

pa i pored ovog Božijeg Duha, ipak ne kažemo za Adama da je Bog! Živi li iko od nas bez Božijeg Ruha udahnutog?

Pa hajde neka Duha i Riječi Božijih, spustimo se u nešto očiglednije, uzmimo za primjer ljudsku sposobnost govora, ljudski sluh, vid... Od Koga je to, Kome pripada, Ko nam je dao?? Ljudski život, čiji je to Život?

Dakle svako stvorenje ima "nešto" Božije, "nešto" što je od Njega (pitanje je da li - "nešto" ili "sve", ali da ne širim temu na druga pitanja) pa ga to ne čini bogom! Nikoga!

A zašto je od svih Božijih Riječi samo Isus spomenut pod imenom Riječ-Allahova, e to je iz posebnog poštovanja prema njemu u odnosu na sve ostale Božije Riječi... Isto tako svi smo mi robovi Allahovi (Abdullah) a samo se dvojica ljudi u Kuranu spominju direktno kao rob Allahov, to su - Muhammed i Isa - mir neka je na njih. Zašto, pa zato jer je njima među Robovima data posebna počast.

Samo se Mojsije spominje kao Sagovornik Allahov, samo Abraham kao Prijtelj itd itd

Eto vidite kako može da se iznosi vjerovanje, ovo sve može ostati neprihvatljivo, ali sam makar jasno izložio svoje vjerovanje...Probajte...

...

Dalje, kako se Bogu može pripisati da je jeo, pio, obavljao fiziološke potrebe, KAKO MU PRIPISATI NEMOĆ, koju Isus pokazuje na desetine mjesta kroz sva Jevanđelja, pa KAKAVA JE POBOGU MUDROST U ONAKVOM STRADANJU??! Bog mučio sina da bi meni bili oprošteni grijesi, samo pod uslovom da se poklonim pred onim plavokosim kipom uz to još i obnaženim?! Stotine puta do sada sam se čudio naporima da mi se to pojasni, dok bih gledao sagovornika kako ni sam nema pojma šta priča...

Kako to da Otac (Svemogući) žrtvuje svojeg sina pred nama i našim grijesima? Je li iko svjestan šta to znači? Dopusti da ga mrcvare itd...

Ne ubjeđujem ja nikog, samo odgovaram na pitanje zašto muslimani...

Iznijeću i tvrdnju da muslimani gaje najdublje poštovanje prema Isusu, ljubav itd, jevreji vjeruju da su ga ubili i diče se time, budisti i ne znaju za njega, njuejđovci ga smatraju demonom i navodno ga kao takvog štuju, a kršćani...?

Izvinite ali kršćani ga mrze, njega pravog i realnog, ne podnose njegov ten, njegovu boje kose, crtaju ga kao Evropljanina, Skandinavca - to je rasizam!! Tako ja to vidim, a ja sam prozvan u ovoj temi.

Ako ga već slikate, vajate njegov lik i slično (a što ja lično prezirem jer se Isusov časni Lik time omalovažava, spušta sa nivoa na kojem jeste a to je savršenost, na neke idolatrijske običaje), zašto ga makar ne predstavite bar one rase, etnosa kojem je zaista pripadao?! Shvatam da niko od "umjetnika" uistinu pojma nema o tome kako Isus izgleda, ali siguran sam da svi znaju da nije bio plavokosi i plavooki... I takođe sam siguran da znam zbog čega to tako rade već vijekovima....

P.S. Inače mislim da je pitanje jako nekulturno postavljeno :D Ali ne zamjeram, svako iznosi ono što ima... pa ne zamjerite ni vi na odgovoru, ali drugi put pitajte muslimane zašto ne prihvataju odnosno (kako čuh za neku "devetoricu") prihvataju kršćanstvo

Подели на овим сајтовима

To smo već sve pročitali i čuli tisuću puta..

I s obzirom na napisamo, još više vjerujem da je Isus i Bog i čovjek...

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

I ja samo da ponovim ovo u vezi toga:

snapback.pngcvijet, за June 02 2010 - 19:42, каже:

Nama muslimanima nikad nece biti jasno i nikad nam niko nece moci objasniti da je 3=1 i to je neshvaljivo za ljudski razum.

Upravo tako, neshvatljivo je za ljudski razum.

I to jasno govori da ljudski razum to nikako nije mogao da izmisli, nego je ljudima direktno otkriveno Odozgo...

Jer kakav bi to Bog bio koga bi svi u svemu potpuno razumeli...

...

Zato se Bog pre svega upoznaje srcem i ljubavlju, a ne razumom.

Vidi moj potpis...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Dalje, kako se Bogu može pripisati da je jeo, pio, obavljao fiziološke potrebe, KAKO MU PRIPISATI NEMOĆ, koju Isus pokazuje na desetine mjesta kroz sva Jevanđelja, pa KAKAVA JE POBOGU MUDROST U ONAKVOM STRADANJU??!

To je za tebe nemoć?A ne milost?Šta se ja čudim, neko ko je navikao na nemilosrdnog, krutog i svog u zakonima boga i ne može da razume beskrajnu milost pa i snishodljivost vaskrslog Boga.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ispada da je Adam ustvari "duplo veći bog" od Isusa, jer on nije imao ni oca ni mater?

Kada bi hrišćani vjerovali da je Isa Bog zato što je rođen bez oca - tada bi se zaista i za Adema moglo reći da je bog. Ili ako bi se za Isu tvrdilo da je Bog zato što je činio čuda, isto bi se moglo reći i za Musu i za sve ostale proroke. A mi vjerujemo da je Mesih Bog zato što je On sam to rekao na više mjesta ('Ja i Otac smo jedno...', 'Ko vidi mene vidi Oca..', '..da svi slave Sina kao što slave Oca' itd), zato što kad ga drugi nazivaju Bogom ('Gospod moj i Bog moj'- obraća mu se Toma,a On to prihvata) zato što su drugi razumjeli njegove tvrdnje na način na koji ih mi razumijemo, i njegovi sljedbenici i neprijatelji: npr. Jovan 10:33:

Odgovoriše mu Židovi: Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš.

Zbog toga što je činio stvari koje samo Bog može činiti, npr. opraštati grijehe, npr. Marko 2:5:

Vidjevši njihovu vjeru, kaže Isus uzetome: Sinko! Otpuštaju ti se grijesi. 6Sjedjeli su ondje neki pismoznanci koji počeše mudrovati u sebi: 7Što to ovaj govori? Huli! Ta tko može grijehe otpuštati doli Bog jedini?

I zato što su drugi svjedočili isto za Njega, prvi hrišćani - da je on Hristos Otkrovenja, Hristos mučenika, apostola, Hristos Otaca, Hristos Isaije, Hristos Mojsija i Ilije, Hristos apostola Petra i Pavla i Jovana, Hristos Bog i Kralj, za koga Pismo govori:

Jer u njemu tjelesno prebiva sva punina božanstva; te ste i vi 10ispunjeni u njemu, koji je glava svakoga Vrhovništva i Vlasti...Ta u njemu je sve stvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo Prijestolja, bilo Gospodstva, bilo Vrhovništva, bilo Vlasti - sve je po njemu i za njega stvoreno: 17on je prije svega i sve stoji u njemu...Jer svidjelo se Bogu u njemu nastaniti svu Puninu...On je slika Boga nevidljivoga, Prvorođenac svakog stvorenja...Prvorođenca od mrtvih, Vladara nad kraljevima zemaljskim. Njemu koji nas ljubi, koji nas krvlju svojom otkupi od naših grijeha 6te nas učini kraljevstvom, svećenicima Bogu i Ocu svojemu

Ovo o Njemu kaže Pismo, a čuda su samo potvrda tih riječi.

De Maria Numquam Satis

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...