Ведран* Написано Мај 14, 2018 Пријави Подели Написано Мај 14, 2018 А зашто бебама ограничити слободу и свести је само на ПАСИВНИ пристанак? Зашто им одмах не дамо право на потпуну еманципацију? Ах, можда друштво још није спремно одмах на толику либерализацију, али полако, доћи ћемо до тога. Бебе нека мењају саме себи пелене, али кад зараде да их купе. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 14, 2018 Пријави Подели Написано Мај 14, 2018 Знате у чему је проблем. Ова пинкица је изданак "well done sweetie" генерације (у Аустралијском друштву). То су деца којима су сви говорили да што год ураде или кажу "well done". У тој генерацији има примерака који уопште нису свесни своје глупости нити имају способност да то схвате. Чак и кад дођу на телевизију. То су плодови погрешне примене позитивне психологије у едукацији. Резултати су катастрофални. Сада се ради иста ствар са овом политиком идентитета чији ће резултати бити још гори. Снежана, Natasa. and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 21 минута, Ведран* рече А ти си ми лајковао само да се што пре реши питање КиМ, признај! А не зато што се слажеш. Пошто си добио лајк...да ускоро ''вратимо'' и Косово. пре 24 минута, Ведран* рече Теби се допада ова пинкокоса. Хаха. Не знам коме се она може допасти...као да је ћелави мушкарац набио перику...шта феминизам уради од жене... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 1 минут, Војвода7 рече ...шта феминизам уради од жене... Ако знаш енглески "упрати" Пола Џозефа Вотсона он ужива да се бави оваквим "феминисткињама". "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Овако се тражи пристанак код нас! https://www.dalmacijadanas.hr/originalna-osveta-sinu-majcinska-ljubav-u-dalmaciji-na-primjeru-wc-skoljke?utm_source=Midas&utm_medium=Widget&utm_campaign=Razmjena%2bprometa Smaragdni kamičak and Снежана је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Jel znate da niko od vas nije napisao ni jedan jedini razlog zasto je ovo sto je zena u klipu rekla- lose? Jel umete da obrazlozite svoje nezadovoljstvo onim sto je rekla, posto vidim da nemate nikakav problem da izrazite nezadovoljstvo njenim izgledom i onim sto mislite da je rekla. Da sudite znate fenomenalno, ali to vec znamo (e moji hriscani...)... daj da vidimo ono sto ne znamo, kako razumno i argumentovano dajete svoje obrazlozenje za stav koji ste odabrali u ovom konkretnom slucaju. Ima vremena i za podsmeh i za sarkazam, ne oduzimam vam to... samo vam kazem da je intelektualno mnogo postenije da prvo date argumentovano misljenje a posle ce se zebavamo... PS. Odolite prvom naletu iskusenja da ovaj post opet odgovorite osudom mene. Ako to zaobidjemo priznajem vam strasan uspeh u evoluciji kulture komunikacije! Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 27 минута, cloudking рече Jel znate da niko od vas nije napisao ni jedan jedini razlog zasto je ovo sto je zena u klipu rekla- lose? Jel umete da obrazlozite svoje nezadovoljstvo onim sto je rekla, posto vidim da nemate nikakav problem da izrazite nezadovoljstvo njenim izgledom i onim sto mislite da je rekla. Da sudite znate fenomenalno, ali to vec znamo (e moji hriscani...)... daj da vidimo ono sto ne znamo, kako razumno i argumentovano dajete svoje obrazlozenje za stav koji ste odabrali u ovom konkretnom slucaju. Ima vremena i za podsmeh i za sarkazam, ne oduzimam vam to... samo vam kazem da je intelektualno mnogo postenije da prvo date argumentovano misljenje a posle ce se zebavamo... PS. Odolite prvom naletu iskusenja da ovaj post opet odgovorite osudom mene. Ako to zaobidjemo priznajem vam strasan uspeh u evoluciji kulture komunikacije! Клавде, да ти речем . Ова самозванка не завређује да се на интелектуалан начин коментаришу њене лудости. Најозбиљније. Ја сам увек за озбиљан разговор и да се да простор за свакакве ставове, али овде просто нема основа да би се о нечем паметноме расправљало. Ако неко хоће да покрене озбиљније ову тему, изволите, али да се на озбиљан начин коментаришу овакве изјаве дотичне самозванке је само по себи неозбиљно. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 5 минута, ana čarnojević рече znas kako. po prirodi sam popustljiva, nisam stroga itd...propast od keve. i da nisam, po volji Božijoj, rodila dete sa autizmom ja bih ovog starijeg totalno pokvarila. tek me je autizam naucio šta znači postavljanje granica, vaspitanje, borba za OBRAZovanje deteta. kod njih su sve dečije osobine mnogo izrazenije, dramatičnije i tek tu vidiš sa čim se hvataš u koštac kada vaspitaš dete. tek tu ogoljeno vidiš zametke naše egoistične ljudske prirode i volje...koja prirodno i spontano ide ka onome što nije dobro. samo ja, samo meni, baš me briga za tebe, ja hoću, meni se hoće... jutros sam imala sukob sa svojim tinejdžerom, pogrešno sam ga optužila da me je slagao, ali mi je milije da pogrešim nego da nonšalantno dozvolim da neke situacije prodju tek tako, zato što on, jelte ima pravo na svoju ličnost. ma važi. tebe ću da pitam da li može ili ne može. treba im dozvoliti izbor i pristanak, ali u nekim perifernim stvarima tipa...da li hoćeš tvrdo kuvano ili meko kuvano jaje. ali jaje mora jer ja tako kažem. Ја хоћу у несвест да паднем када детету од две године које је дошло на славу родитељ стави послужавник са колачима под нос па га пита који колач хоћеш. И онда се пренемаже заједно с њим и води преговоре. Дете од две године! Хеј! Ало! Или када воде преговоре о томе шта дете воли и жели да обуче... И слично. А онда "сутрадан" каже, устало дете и неће да се скине из пиџаме цео дан "не знам шта ћу" плаче ако га терам! Ајде? ana čarnojević and Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 16 минута, ana čarnojević рече treba im dozvoliti izbor i pristanak, ali u nekim perifernim stvarima tipa...da li hoćeš tvrdo kuvano ili meko kuvano jaje. ali jaje mora jer ja tako kažem. Otprilike se tako shvata i ovo sto je zena u videu rekla... Ведран* је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 2 минута, cloudking рече Otprilike se tako shvata i ovo sto je zena u videu rekla... Ма жена у видеу није при здравој памети. Она говори да за мењање пелена треба да се тражи пристанак! Пасивни пристанак. То што је рекла јесте неурачуњиво. И ја сам квалификован да то кажем (веровао или не). Не вређам је. Оно што она наводно заступа је култура пристанка, и то нико нормалан не спори, међутим у свом идеолошком лудилу и слепилу она говори овакве небулозе и не зна шта прича. Врло једноставно. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 5 минута, Ведран* рече Ја хоћу у несвест да паднем када детету од две године које је дошло на славу родитељ стави послужавник са колачима под нос па га пита који колач хоћеш. И онда се пренемаже заједно с њим и води преговоре. Дете од две године! Хеј! Ало! Или када воде преговоре о томе шта дете воли и жели да обуче... И слично. А онда "сутрадан" каже, устало дете и неће да се скине из пиџаме цео дан "не знам шта ћу" плаче ако га терам! Ајде? Sto se tice izbora kolaca... (ako mu vec dajes secer tako rano u zivotu ) jel mislis da je bolje da mu ne dozvolis izbor nego da mu tutnes u usta kolac koji si mu ti uredno izabrao bez ikakve konsultacije sa samim detetom da vidis da li postoji neki koje bi ono mozda vise zelelo od ostalih? Za mene takav nacin vaspitanja moze samo da napravi poslusnog roba i vucicevskog bota. Osobu koja ne zna sta je dobro za nju dok joj neko drugi ne kaze. A zamisli da mu stvarno dozvolis da sam bira pa makar biralo pola sata (ko je rekao da je podizanje dece pesmica... treba tu valjda i poneka zrtva da se podnese) jednom ce izabrati fenomenalan kolac drugi put ce izabrati neki koji je bljak. Iz ta dva iskustva ce izvuci neke vrlo jasne pouke za razliku od zivota gde mu se sve servira u usta dirketno i na gotovo. Strpljenje je danas veliki problem kod roditelja ali i kod onih koji nemaju dece. Roditelji pribegavaju brzim i jednostavnijim resenjima jer ne zele da se malo investiraju u vaspitanje svog deteta, kao na primer, "bolje cu ja da mu dam kolac koji je najbolji nego da me maltretira ovde i da se prenemaze deset minuta"... naprotiv, neka ga, nek se prenemaze. A tebi ako smeta prenemaganje pojedi mu po jedan kolac na svakih deset sekundi "prenemaganja", da vidis kako ce da ubrza proces donosenja odluke Jedna digresija... ogromno nestrpljenje vlada i kod ljudi koji nemaju dece i logicno milse da se strogom disciplinom sve resava pa ne mogu da veruju da pojedini roditelji nezainteresovano pustaju svoju decu da vriste i da se valjaju po podu i da ometaju druge ljude umesto da ih disciplinuju, a na primer ne znaju da je ignorisanje takvih isapada najbolji lek. Sankcionisanje im samo salje porruku, "ovo uspeva, dopirem do njih" Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 3 минута, Ведран* рече Ма жена у видеу није при здравој памети. Она говори да за мењање пелена треба да се тражи пристанак! Пасивни пристанак. То што је рекла јесте неурачуњиво. И ја сам квалификован да то кажем (веровао или не). Не вређам је. Оно што она наводно заступа је култура пристанка, и то нико нормалан не спори, међутим у свом идеолошком лудилу и слепилу она говори овакве небулозе и не зна шта прича. Врло једноставно. Mozda mislis da postoji granica za ukljcivanje u proces donosenja odluka? Koja je po tebi ta granica? Kada treba poceti sa uvazavanjem decijeg misljenja i postovati njegove izbore? Da se razumemo odmah "uvazavanje misljenja i postovanje izbora" ne znaci davati kormilo detetu u ruke. Roditelj i dalje ima autoritet donosenja finalne odluke i to niko ne spori a mislim da ni zena iz klipa ne misli drugacije ali valjalo bi pogledati ceo snimak a ne samo ovaj editovani deo. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 2 минута, cloudking рече Sto se tice izbora kolaca... (ako mu vec dajes secer tako rano u zivotu ) jel mislis da je bolje da mu ne dozvolis izbor nego da mu tutnes u usta kolac koji si mu ti uredno izabrao bez ikakve konsultacije sa samim detetom da vidis da li postoji neki koje bi ono mozda vise zelelo od ostalih? Za mene takav nacin vaspitanja moze samo da napravi poslusnog roba i vucicevskog bota. Osobu koja ne zna sta je dobro za nju dok joj neko drugi ne kaze. Човече, шта ти причаш? Дете од две године није способно да доноси рационалне одлуке и уопште да бира имеђу две понуђене опције, а не између хрпе разноврсних колача. Какви роботи и ботови? Детету се треба говорити и вербализовати расуђивање. То је васпитање. На пример "сад ће мама да ти да овај колач он је леп у њему су ораси и нема пуно шећера...". То је васпитање, а ово што ти предлажеш је делегирање родитељских обавеза. А да не говормо колико си неконзистентан у свом ставу. Зашто би му забранио шећер? Па ваљда оно само треба да одлучи да ли му се шећер и слатко допада и да ли је добро за њега. Зашто избор шећера може да се забрани, а избор врсте колача треба да се дозволи? Плиз, немо нас замајаваш! Ово о убрзавању доншења дечијих одлука нећу ни да коментаришем, осим да ти кажем да не познајеш материју (то ти на фињака кажем "не знаш шта причаш"). Али теби мање замерам јер за разлику од ове пинк протуве ниси стао на националну телевизију да ово говориш. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 12 минута, cloudking рече Mozda mislis da postoji granica za ukljcivanje u proces donosenja odluka? не мислим "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Човече, шта ти причаш? Дете од две године није способно да доноси рационалне одлуке и уопште да бира имеђу две понуђене опције, а не између хрпе разноврсних колача. Какви роботи и ботови? Детету се треба говорити и вербализовати расуђивање. То је васпитање. На пример "сад ће мама да ти да овај колач он је леп у њему су ораси и нема пуно шећера...". То је васпитање, а ово што ти предлажеш је делегирање родитељских обавеза. А да не говормо колико си неконзистентан у свом ставу. Зашто би му забранио шећер? Па ваљда оно само треба да одлучи да ли му се шећер и слатко допада и да ли је добро за њега. Зашто избор шећера може да се забрани, а избор врсте колача треба да се дозволи? Плиз, немо нас замајаваш! Ово о убрзавању доншења дечијих одлука нећу ни да коментаришем, осим да ти кажем да не познајеш материју (то ти на фињака кажем "не знаш шта причаш"). Али теби мање замерам јер за разлику од ове пинк протуве ниси стао на националну телевизију да ово говориш. Dobro be sta se svadjas odma. Ne slazem se s tobom ni najmanje. To o cemu ti pricas je za mene lose roditeljstvo i prilicno degradirajuce za decu. Moje drugo dete ima godinu i po i itekako je sposobno da razluci sta mu je draze izmedju dva ili vise izbora. To je bilo u stanju i pre prve godine. Nema razloga da sumnjam da i druga deca mogu to isto posto nisam u tripu da mi je dete super napredno. Vec sam rekao ranije, medicina danas kaze da se licnost deteta formira u najranijem zivotnom dobu i to cak i prvih par godina i da ne postoji period koji "nije bitan" za vasitanje. Cak i kada ga doneses iz bolnice ko vristecu malu vrecu, cak i tada je proces sticanja navika vec krenuo... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука