Jump to content

Интервју Владике Артемија за часопис "Печат"

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 189
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости
Guest ага пије млеко

Полако,они ће једном морати да отворе карте,неће моћи до краја да се иде са руком испод стола.Доћи ће и тај тренутак па ћете ваљда отворити те ваше секташке очи.

Лазаре, припази на мржњу у себи.

А потом и на речи које пишеш.

Да , није у реду брате да се овде вређамо, сви смо ми браћа и сестре овде..... blessyou

Подели на овим сајтовима

Склонити владику са Косова ...

то је као сасвим обезглавити део земље ...

која постаје no man land ...

Кад дођу кртице ... ух ...

Колико год да Владика Артемије има ставове са којима се не слаже већи део СПЦ,

забрана уопште одласка тамо мени делује страшно.

Ал ко сам ја да судим ... ?

То је што је,

надам се да ће се све под хитно решити ...

и Косово остати наше...

јер је наше...

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Полако,они ће једном морати да отворе карте,неће моћи до краја да се иде са руком испод стола.Доћи ће и тај тренутак па ћете ваљда отворити те ваше секташке очи.

Да , није у реду брате да се овде вређамо, сви смо ми браћа и сестре овде..... njamnjam

Признајем да често овде кажем нешто што не бих требао(ИЗВИЊАВАМ СЕ)  :bicycle_2: blessyou

Али како да ћутим када овај мог омиљеног владику назива болесником. :bicycle_2: 0104_cheesy

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Да , није у реду брате да се овде вређамо, сви смо ми браћа и сестре овде..... :bicycle_2:

Признајем да често овде кажем нешто што не бих требао(ИЗВИЊАВАМ СЕ)  0110_hahaha blessyou

Али како да ћутим када овај мог омиљеног владику назива болесником. :bicycle_2: 0104_cheesy

Да, то не сме да се догађа, не само за владике него и за обичне вернике. Не можемо никога тако називати ма колико да се не слажемо са њим. Ок, исправиће се то .  njamnjam

Хвала . 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Браћо и сестре,

видим да вас је поменути интервју преосвећеног владике Артемија поприлично узнемирио, а хвала Богу неке је умирио, као што могу рећи за себе.

Прво да кажем , да све што је владика рекао у потпуности подржавам и прихватам. Чак мислим да је био преблаг, али то му не могу замерити.

Оно што се дешавало претходних месеци у СПЦ, а поготово на територији Рашкио-призренске и Косовско-Метохијске епархије је нечувено и мени лично рађено на један врло нељудски начин.

Владика Артемије је у интервју на те ствари одговорио. Прво пут јавно. И хвала Богу.

Упитао би моје неистомишљенике, који се труде да оцрне и налепе што више лоших етикета владики Артемију, да ли није довољно то што су својим подржавањем хајке на владику, утицали да преосвећени архијереји гласају онако како су гласали.

И шта сад, треба ућуткати и владику и његове истомишљенике?

Па мислим да то неће моћи.

Подели на овим сајтовима

Не ради се о ућуткивањима,није у томе ствар,већ у деловању!

Није проблем велики кад неко нешто само говори погрешно,проблем настаје суштински тек кад се речи спроведу у дело!

Подели на овим сајтовима

Život Crkve je suštinski Saboran.

Vl.Artemije ima neke zamerke, u redu je. Ali već je bilo naglašeno da svaki spor unutar episkopata rešave se većinom glasova. Šta ćemo kad moramo tako. Red u Crkvi mora da se sprovodi.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Не ради се о ућуткивањима,није у томе ствар,већ у деловању!

Није проблем велики кад неко нешто само говори погрешно,проблем настаје суштински тек кад се речи спроведу у дело!

О каквом деловању мислиш брате?

Јел треба владики Артемију треба забранити да дела? Да духовно руководи својим чадима?

Не разумем?

Ако нешто ради што није уставом и канонима Цркве забрањено, зар то забранити и сматрати проблемом?

Ако има нечега да је против устава и канона, па реците. Дај нека Сабор то обелодани и нека таквог епископа стави под Црквени суд.

Само што ја мислим , кад би се то радило, многи од епикопа требали да заврше на таквом суду?

Него, наши архијереји су одлучили да то ураде на "демократски начин", гласањем и прегласаваљем?

Авај, "распети Свети Сава испред Патријаршије" - како је рекао онда свети Ава Јустин Ћелијски!

Подели на овим сајтовима

Молим без патетике.

У саопштењу Св.Ар.Сабора наводи се да је, поред осталог, разматрана ,,канонска одговорност вл.Артемија''. Свака полемика међу лаицима треба ту да се заврши.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Život Crkve je suštinski Saboran.

Vl.Artemije ima neke zamerke, u redu je. Ali već je bilo naglašeno da svaki spor unutar episkopata rešave se većinom glasova. Šta ćemo kad moramo tako. Red u Crkvi mora da se sprovodi.

Тебе брате Милане, је сувишно коментарисати и дискутовати са тобом. Ништа лично,али твоја отворена мржња према деловању владике Артемија је толико очигледна била на верујем.орг, са кога су ме бановали, тако да се премишњам да ли уопште да ти шта одговорим.

Кратко. Ред у Цркви се неће постићи већином гласова или било каквом већином, већ Истином и држању вере онаквом каквом нам је оставио Свети Сава, а коју су нам Свети Николај Жички и Свети Јустин Ћелијски и остали учитељи наше Цркве сачували.

Решавање спорова гласањем у Сабору, мислим да се не постиже Јединство и Саборност Епископата!

Већ дељење, што самим тим доводи до ,недао Бог, раскола.

Подели на овим сајтовима

Молим без патетике.

У саопштењу Св.Ар.Сабора наводи се да је, поред осталог, разматрана ,,канонска одговорност вл.Артемија''. Свака полемика међу лаицима треба ту да се заврши.

Е, па мислим да се неће ту завршити!

Подели на овим сајтовима

И ја сам банован са форума верујем на 7 дана, сад истиче полако.

У Цркви постоји један одређени ,,ред'' који делује Духом Светим. Црква је одлучила поводом вл.Артемија и ми треба томе да се повинујемо.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...