Jump to content

Интервју Владике Артемија за часопис "Печат"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Као што рекох не слажем се са политиком +Артемија.

Наравно , то што је писано за +Атанасија ни кер с маслом не би појео и то је срамота не за Цркву јер такви писатељи сами себе искључују из Цркве, то је срамота за њих лично и такви сајтови и форуми би требало да одговарају кривично за клевету и ширење лажи .

Znači ipak je politika u pitanju.

Да ето сад си ме уватио...

Политиком у смислу ставова које је имао у односу на пример на световну власт како шиптарско/НАТОвску тако и српску.

Да ли је сад јасније.

Такође и ставова које је имао у односу на нека Црквена питања , мада не и сва, јер са неким ставовима морам да кажем да се слажем.

А ти братац немој баш да вагаш сваку реч и речцу није то душекорисно.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 189
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Željko nemoj me bratimit ako ne misliš tako.

Piatnje nije bilo upućeno na konto "hvatanja za riječ" nego upravo oko priče za vl.Artemija.

Ako je u pitanju politika sa te strane pristupiti,a ako je u pitanju cijepanje ,raskoli itd onda sa te strane.

Čitam šta pišete,a ne da sada nekome podrivam autoritete ili šta je to već po forumima.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Željko nemoj me bratimit ako ne misliš tako.

Piatnje nije bilo upućeno na konto "hvatanja za riječ" nego upravo oko priče za vl.Artemija.

Ako je u pitanju politika sa te strane pristupiti,a ako je u pitanju cijepanje ,raskoli itd onda sa te strane.

Čitam šta pišete,a ne da sada nekome podrivam autoritete ili šta je to već po forumima.

Ако си Хришћанин и православан што те не би братимио?

+Артемије је био на Косову у специфичној ситуацији, ни један наш владика није био у истој ситуацији, јесте +Атанасије био у сличној у Херцеговини али не и истој.

+Артемије је на Косову после повлачења српске државе био уједно и главни човек духовне и световне српске власти, наравно да је као такав морао да се бави и политиком, али није то било примарно у мом посту.

Већ сам пре свега мислио на његове ставове.

А то у вези ауторитета на форумима , мани то , то је без везе, шта имам ја од тога сем пуне шаке уморних прстију и мисаони лавиринт кад легнем да спавам... 0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

А то у вези ауторитета на форумима , мани то , то је без везе, шта имам ја од тога сем пуне шаке уморних прстију и мисаони лавиринт кад легнем да спавам... 0104_cheesy

dada
Подели на овим сајтовима

Kada bih krenuo da sve vagam,počev od mojih pisanija ne bih napisao nijednog slova na forumima.

Ne bavim se pojedinačno nijednom ličnošću sa foruma,a moram ti priznati i o ovoj situaciji ne znam sve pa zato i pitam.

Da za politiku sam pitao jer je i u intervjuu napomenuto da ima problema sa te strane.

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

Ово што пише Милан Николић (МОДЕРАТОР! ) је велика срамота за овај форум.  dada

Добро си приметио брате, свесно је безобразан, подмукло провоцира и безочно клевеће ... Не вреде молбе и упозорења он је такав пун мржње и злобе  и то неможемо променити. Ако си приметио просто ужива у томе ... Док је оваквих у Цркви ће увек бити подела и увек ће "висити" неки раскол. За овакве људе важи она стара "не постоје" или што би рекли моји клинци "да га ставимо на игнор". Нека је жив и здрав ...

Подели на овим сајтовима

овај интевју би требало некако заташкати јер је владика Артемије очигледно болестан и треба да се лепо одмара како и каже владика Атанасије. Није му било лако у РПЕ, ипак није био ни дорастао задатку и заслужио је одмор.

Што се тиче овог снимка Владике Григорија то само покатује колико људи могу да буду јадни у жељи да докажу да су у праву. Они папараци што снимају Бритни Спирс имају више стила од ових ревнитеља који се баве шпијунажом Владика а иду у Цркву.  dada

Добро је победио си, добио си титулу најопаснијег форумског пит- бул теријера и сад бих те замолио да престанеш да просипаш крв по форуму ...

Подели на овим сајтовима

Као што рекох не слажем се са политиком +Артемија.

Наравно , то што је писано за +Атанасија ни кер с маслом не би појео и то је срамота не за Цркву јер такви писатељи сами себе искључују из Цркве, то је срамота за њих лично и такви сајтови и форуми би требало да одговарају кривично за клевету и ширење лажи .

Znači ipak je politika u pitanju.

Све је политика и то ће се показати пре или касније и на ово случају. Ништа горе него кад та злобна и подмукла пошаст која ником ништа добро није донела уђе у Цркву. Имате много примера у прошлости.

Подели на овим сајтовима

Ово што пише Милан Николић (МОДЕРАТОР! ) је велика срамота за овај форум.  dada

Добро си приметио брате, свесно је безобразан, подмукло провоцира и безочно клевеће ... Не вреде молбе и упозорења он је такав пун мржње и злобе  и то неможемо променити. Ако си приметио просто ужива у томе ... Док је оваквих у Цркви ће увек бити подела и увек ће "висити" неки раскол. За овакве људе важи она стара "не постоје" или што би рекли моји клинци "да га ставимо на игнор". Нека је жив и здрав ...

добро ''истино'', сви смо свесни твојег анимозитета према овом форуму, његовим свештенством и модерацијом, као и политиком рада.

ти свуда видиш неку мржњу и реципроцитет  whackado

и одмори мало са епитетима према другима.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је време да се или престане са вулгарном и површном карактеризацијом као и са разним вербалним неумесностима при разговору о једном и даље епископу Српске Цркве

Без обзира што се у многим стварима са тобом не слажем, ово подржавам и могу да потпишем. За разлику од многих овде ти си разуман и коректан. Знам да  многе на овом форуму боли и оваква одлука Сабора и да су желели крај са "много крви". Крајње је време да престанемо са овим глупостима. Одлука је донесена нико није задовољан са њом и крај. Рекли смо шта смо имали и за Цркву и њену паству најбоље је да спустимо лопту и не бацамо више уље на ватру.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Меда Брутал  0442_feel

добро ''истино'', сви смо свесни твојег анимозитета према овом форуму, његовим свештенством и модерацијом, као и политиком рада.

ти свуда видиш неку мржњу и реципроцитет  170fs799081

Брутални медо  :smiley: ... брате мој, кога заиста можеш да убедиш да је овај сајт добронамеран и пун љубави према В. Артемију, реци ми молим те ...Нећемо више о томе нема потребе ... Замолио бих те да не подмећеш, а то што не могу да прећутим пљување В. Артемија на овом форуму и ову вишемесечну пљуваоницу (са обе стране да се разумемо) не значи да неког овде мрзим. У заблуди си ако не видиш колико је ружних речи просуто у претходних неколико месеци и томе мора да дође крај. Твоје и моје појмање Цркве се разликује и било би добро да те разлике премостимо и да их превазиђемо колико је то могуће и да то у наредном периоду буде циљ наше Цркве (раскол и подела ником добро није донела), а не екуменско приближавање. Твој брат у Христу ...

Подели на овим сајтовима

[quote author=Меда Брутал  :drugarstvo:

ти свуда видиш неку мржњу и реципроцитет  :drugarstvo:

Брутални медо  :smiley: ... брате мој, кога заиста можеш да убедиш да је овај сајт добронамеран и пун љубави према В. Артемију, реци ми молим те ...Нећемо више о томе нема потребе ... Замолио бих те да не подмећеш, а то што не могу да прећутим пљување В. Артемија на овом форуму и ову вишемесечну пљуваоницу (са обе стране да се разумемо) не значи да неког овде мрзим. У заблуди си ако не видиш колико је ружних речи просуто у претходних неколико месеци и томе мора да дође крај. Твоје и моје појмање Цркве се разликује и било би добро да те разлике премостимо и да их превазиђемо колико је то могуће и да то у наредном периоду буде циљ наше Цркве (раскол и подела ником добро није донела), а не екуменско приближавање. Твој брат у Христу ...

одлична демагогија и замена теза прањем руку за своје а викањем на Еву и Бога ...

јел се ти сећаш својих ''добронамерних'' написаних речи за друге владике СПЦ?

брате мој у Христу, чини ми се да не идеш добрим путем ако правиш од владике Артемија институцију.

овде није ни један владика институција нити неподлежан критици, само Христос.

Подели на овим сајтовима

Треба да будемо смирени, а аргументи могу да нам буду јаки. Понекада нам се омакне, претерамо, изгубимо компас, али то су индивидуални поремећаји. Када је реч о проблему у Цркви они заиста нису за равнодушност.

Треба да наставимо дијалог у потпуном смирењу. Надам се да ћемо успети.

По питању Екуменизма се не слажемо, постоји претерано конзервативна страна. Ето, једном су се такви назвали ,,параноидним апокалиптичарима''. Још једна тешка констатација. Екуменисти се називају издајницима, и шта се све не каже за њих то је дибидус.

По мени, највећу претњу нашем заједништву је овакво памфлетско подметање или исказивање о стварима у Цркви, као што је интервју из ове теме. Перфектно срочени аргументи, али без објашњења у суштини ствари. Олако осуђивање свих, Екумениста, издајника вере, кваритеља богослужења, покушаја унијаћења. То може да прија само ушима са мало мозга и знања, или превише мозга а са мало вере и љубави. Ствара се параноја која је позната само код плашљивих и маловерних људи.

Дакле, треба избегавати такве полемике. А треба да почнемо да разговарамо како доликује: црквено, теолошки, аргументовано, посведочено, молитвено, љубазно и љубећи једни друге. Иначе одосмо у идеологизам ништа другачији од протестантског. Верујте ми.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

По мени, највећу претњу нашем заједништву је овакво памфлетско подметање или исказивање о стварима у Цркви, као што је интервју из ове теме. Перфектно срочени аргументи, али без објашњења у суштини ствари. Олако осуђивање свих, Екумениста, издајника вере, кваритеља богослужења, покушаја унијаћења. То може да прија само ушима са мало мозга и знања, или превише мозга а са мало вере и љубави. Ствара се параноја која је позната само код плашљивих и маловерних људи.

Šta reći više

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...