Jump to content

Ћирилице моја драга

Препоручена порука

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Serbone,upravo si napisao rec,koja nije primerena ovom forumu.Ovo ti je prva opomena.Imas pravo na jos jednu.

?? ???? ???? ?? ?? ???, ??? ??? ?? ????? ?????? ???? ?????????? ????? ????????,

????? ????? ?? ??????????? ??????.

???? ?? ????? ??????????? ?????? ????? ???????, ?? ???? ?? ?????? ???????.

Rec raspišao,ako bas insistiras.Stvarno ne vidim razloga da upotrebljavas takvu terminologiju zbog neslaganja u stavovima.Svako ima pravo na svoje misljenje.To mu je drzava Ustavom zajemcila,kao i pravo da pise latinicom.

Ne radi se o mojoj sujeti,vec o elementarnoj prirodi ovog foruma.Ovo je pravoslavni forum,i takva terminologija nije dozvoljena.Ako ti se ne dopada politika istog,izvoli nadji forum,gde ce ti to dozvoliti.

?? ??? ???? ?? (????? ??) ?????? ??????????? ????? ???, ???? ???????? ???????? ??? ????? ???? ??????? ?????, ??? ???

????????, ? ?? ????????? ?????? ?? ???????? ???????? ?????, ??? ?? ????????? ???????? ''??????? ???????''...

Zvanicna su i jedno i drugo pismo a upotreba jezika manjina se uredjuje zakonom i pod zakonskim aktima

???? ????, ????? ??:

????? ???, ??.4: ???????? ????? ?????? ??????????? ????? ?? ?????? ?? ?????? ?????????...

????? ?????? ??.10: ? ????????? ??????  ? ????????? ???????? ?? ?????? ????? ? ????????? ?????. ???????? ???????? ?????? ?????? ? ?????? ??????? ?? ???????, ?? ?????? ??????.

Izvinjavam se ,nisam prethodno pogledao taj deo u Ustavu ali u svakom slucaju ne menja ono sto sam rekao
Подели на овим сајтовима

• Одговори 255
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Djakone,obratite paznju na sintagmu sluzbena upotreba.Pisanje u forumu nije pisanje u Maticnoj knjizi,exempli

causa.

??? ??? ?????????? ?????? ?????:

"????? ???, ??.4: ???????? ????? ?????? ??????????? ????? ?? ?????? ?? ?????? ?????????..."

? ??? ?? ??????????? ?????, ??? ??? ? ??????? ?? ???? ?? ?? ????????? ????????? ??? ?? ?? ???? ?????

ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова.

Подели на овим сајтовима

Djakone,obratite paznju na sintagmu sluzbena upotreba.Pisanje u forumu nije pisanje u Maticnoj knjizi,exempli

causa.

?????, ???????? ????? ?? ??? ????? ? ?????? ?????? ?????? ?? ???? ???? ????????? ?????? ???????? ''???????? ?????''.

????????, ???????? ????????? ?? ??? ????????? ? ????????, ??? ??????? ?? ?? ? ????? ? ?????? ????? ??????? ??????? ?? ??? ????? ????? ???????? ????????, ? ?? ???????? ?????, ??????????? ???, ???, ????????.

??? ?? ???? ???? ???? ???? ?? ?????? ???? ??? ???? ??? ?????? - ? ?? ?? ?????? ? ???? ????? ?????????? ?? ?? ?????.

?? ??? ???????? ? ???????? ????...

???????, ?????????? ?? ?? ???? ???????? ???????? ?? ???? ????????? (? ?????? ????????????) ?????? ? ??????? ?????????? ????? ?? ?????? ?????????.

?????? ?? ?? ??????? ?? ??????? ????? ?? ????????? ??? ''?????'', ??? ??? ??? ? ?? ??????????? ????? (???)????????.

Подели на овим сајтовима

Serbone,upravo si napisao rec,koja nije primerena ovom forumu.Ovo ti je prva opomena.Imas pravo na jos jednu.

?? ???? ???? ?? ?? ???, ??? ??? ?? ????? ?????? ???? ?????????? ????? ????????,

????? ????? ?? ??????????? ??????.

???? ?? ????? ??????????? ?????? ????? ???????, ?? ???? ?? ?????? ???????.

Rec raspišao,ako bas insistiras.Stvarno ne vidim razloga da upotrebljavas takvu terminologiju zbog neslaganja u stavovima.Svako ima pravo na svoje misljenje.To mu je drzava Ustavom zajemcila,kao i pravo da pise latinicom.

Ne radi se o mojoj sujeti,vec o elementarnoj prirodi ovog foruma.Ovo je pravoslavni forum,i takva terminologija nije dozvoljena.Ako ti se ne dopada politika istog,izvoli nadji forum,gde ce ti to dozvoliti.

?? ??? ???? ?? (????? ??) ?????? ??????????? ????? ???, ???? ???????? ???????? ??? ????? ???? ??????? ?????, ??? ???

????????, ? ?? ????????? ?????? ?? ???????? ???????? ?????, ??? ?? ????????? ???????? ''??????? ???????''...

Zvanicna su i jedno i drugo pismo a upotreba jezika manjina se uredjuje zakonom i pod zakonskim aktima

???? ????, ????? ??:

????? ???, ??.4: ???????? ????? ?????? ??????????? ????? ?? ?????? ?? ?????? ?????????...

????? ?????? ??.10: ? ????????? ??????  ? ????????? ???????? ?? ?????? ????? ? ????????? ?????. ???????? ???????? ?????? ?????? ? ?????? ??????? ?? ???????, ?? ?????? ??????.

Izvinjavam se ,nisam prethodno pogledao taj deo u Ustavu ali u svakom slucaju ne menja ono sto sam rekao

?????????! ???? ?? ?????

?? ?????? ?? ????? ???????? ??? ???????? ?????, ??? ? ??????? ? ??????? ????? ??? ????? ?????????? ???? ? ????? - ????????...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Nisam mislio da ne menja u tom smislu ! Nego da to nista ne menja u mom odnosu prema cirilici i latinici !

A vama sam se brate Djakone izvinio zbog mog pogresno navedenog podatka o Ustavu

Za Ustav SPC sam znao da je cirilica ali sam mislio da drzavni izjednacava oba pisma

Подели на овим сајтовима

Nije problem Medo,

Mislim da sam bas tebe davnije pitala kako da prebacim komp. na cirilicu ali posto mi je ovo komp. na kome radim i zamislite sada da treba da prebacujem cas cirilica cas latinica tj. engleski...to je jedini razlog...kuci jako malo koristim komp. i veruj mi da sam probala da napisem u word dokumentu cirilicom i kopiram ovde samo da bi pisala cirilicom ali nije moglo...

A sto se tice gugla...pa ako je tekst cirilicni onda pise da je stranica na Srpskom a ako je tekst na latinici (nebitno sto je to Srpska stranica, novine itd...) onda pise da je stranica na Hrvatskom.

Poenta svega sto sam htela da kazem je da koristimo cirilicu bez nekih izvlacenja da nam je lakse latinica...

Iz mog licnog iskustva primer...naime kad sam dosla ovde prioritet mi je bio da naucim Engleski, ne samo pricati nego i pisati...tako da je nas jezik bio nekako zapostavljen a pogotovo cirilica i pisanje narocito....ako je ne koristim cesto onda ima momenata kad zastanem da se setim slova i treba mi duze vremena da napisem recenicu nego latinicom...

Nije poenta znati nego i sacuvati i odrzati to sto znas. 

0202_238

????, ??????? ?? ???? ?? ?? ??? ?? ?????????, ?? ??? ????: crvenilo

? ????? ??????? ?????? ??????? ?????????? ?????????? ? ??? ???????? ?????? ?????? ?? ????? ?????? ????? ???????? ??? ????????? ''??????'' ??????? ????? ????????? ?????????  klapklap

????? ??????? ?? ??? ?? ???? ??????? ? ?????? ?????????, ????? ?? ?? ???? ? ????? ??????????? ?????? ????????? ????? ???????, ???? ?? ????? ???? ???????????? ??????? ??? ? ????, ??? ?????,  ???? ? ?????? ? ??????? ??????????? ???????? ?????? ??????????, ????? ????? ? ?????? ?????????? ?????? ???????? ????? ???????. ???? ? ???? ??????, ???????? ?? ?? ?? ???????.

????? ?? ?? ?????? ????? ?????????? ??? ???? ??? ?????? ?? ?????? ????????? ????????? ???? ?? ?? ?????????? ???? ??? ??????? ?????, ? ?? ????? ?????????? ??? ???? ???? ?? ?????? ? ???????? ??????.

??? ????? ?? ? ??? ??? 40 ??????, ??? ? ???? ??? ??????? ????? ??????, ??? ???? ??? ???? ???????? ????????? ???????????, ??? ?? ?? ?? ???? ??? ????? ????? ... ?????? ?? ??????? ?? ???? ???? ??????? ???? ?? ???????? ?????? ? ??? ????? ???? ?????? ?? ???? ??????? ? ???????? ? ??????????, ??? ????? ?? ???? ??????????, ??? ?? ????? ???? ????? ?????? ???? ??????????? ?? ???? ???? ???? ??? ??????? ?????????.

??? ???? ??? ?? ???????? ????????? ?? ????????????, ?? ??????? ???? ??????? ???????? ??? ??????? ???? ??????, ? ? ??? ???? ?? ????? ????? ??????, ??? ?? ? ????? ?? ???????????. ? ????????, ??????? ??? ?????? ...

????? ??, ??? ???? ???????? ????? ?? ??????? ??? ????????? ?????, ??? ??? ??? ???? ???? ?????? ?????, ??? ?????? ...

Подели на овим сајтовима

Nema ljutnje...ja sam samo obrazolozila zasto ne pisem cirilicom a volela bih da mogu ovde veruj mi...ali kako kazes nije to samo Alt+Shift prebacivanje kao sto neko spomenu na drugoj temi...a pogotovu ne na poslu gde pisem engleski...e sad zamisli da nesto pocnem da kucam ovde i moram hitno odgovoriti na email ili poslati pismo ili sta god...verujem da bi i moj IT manager dosao da me pita sta radim jer sam jednom bila na nekom nasem sajtu sa virusima i naravno kad sam zvala da pogleda i vidi stranicu...on kaze ne idi na ruske stranice....ono u sali....jer za njih je i cirilica i sve istocno russian...a posto si ti ekspert za kompjutere nadam se da razumes...

Jedan od razloga sto i ovde pisem je taj da ne zaboravim a i obogatim svoj jezik.

Otkucam neke tekstove za nas glasnik u word formatu cirilici i nije uopste problem...jedino verujem da pomesam redosled reci ili zarez itd...a mozda jedan dan bude cirilica i ovde.... 0202_238

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

1. ??? Alt+Shift = English                  - ????????

2. ??? Alt+Shift = Serbian (Chirillic)     - ????????

3. ??? Alt+Shift = Serbian (Latin)        - ????????

Alt+Shift - ?????? ????????? ?????? Alt, ? ????? ?????????? ?????? Shift

???? ?? ????????? ????? ????? ??????????? ?? ???????? ????? ???? ?? ???????.  klapklap

? ??????????? ?? ?? ????????????? ?? ???? ????. ????? - ???? ????????? ???????.  0104_cheesy

Na moju zalost u mom slucaju ovo ne funkcionise... 0202_238

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

ма да капирам, мени су претили отказом што сам био на форуму пола сата једне суботе кад два и по сата узастопце није звонио телефон, нити било људи, нити имало шта да се ради ...

у том светлу, можда није паметно на послу да истежеш поверење, поготово што знам како тамо то функционише, шетајући овуда ...

нема везе, онда ћемо куцати ми за тебе да те вежбамо  0202_238

Подели на овим сајтовима

nikakav problem nije ni da se pise na latinici

Tako je,brate!  klapklap Bitna je sustina,a ne forma!I bitna je ljubav prema bliznjem!Insistiranje na cirilici je cisto farisejstvo i zanovetanje bez potrebe.A otvaranje ko zna koje po redu teme o istoj je uzurpiranje tudjeg vremena,tj.cist bezobrazluk!Narocito,nakon sto je svestenik i administrator foruma izneo svoje misljenje o tome.

??????? ?? ???? ??????? ?? ?? ???? ????? ??? ??????.

??? ?? ???? ???? ???? ? ??????, ??? ??? ??? ???? ??? ?? ?? ????.

?? ?? ???? ????? ???????????? ?? ?? ??????????? ???????? ????, ? ???????? ?? ?? ????? ?????? ????? ???????????? ??? ???????? ?? ?????? ???? ? ??????? ?????? ????? ?? ?????, ??? ????????? ????????

Подели на овим сајтовима

Brate moj identitet naroda se ne zasniva samo na pismu ! A drugo nije li Crkva nesto mnogo vise nego narod jel ko sto rece Gospod :U Meni nema Grka ni Jevrejina ! Bastina jednog naroda se uci kroz zivot i non stop se obogacuje !

Koliko znam na dvoru Svetog Simeona se jelo zlatnim kasikama a ti i mi svi danas koristimo ove metalne , da nismo mozda izgubili identitet

????? ?? ????? ?? ?????? ????? ????? ? ?? ??? ??? ???? ????? ??????? (??? ??? ????? ?????). ?? ?? ??????? ?? ???? ?? ????? ??? ?????? ?????????. ?? ??????? ?? ?? ????????? ?????? ??????? ???? ?? ????? ??? ????? ?? ????? ?? ??????? ???????? ???????? - ?? ?? ????????? ?????? ???????. ?????? ?????? ?? ????? ?????? ??????? ?????? ????? ?? ???? ????? ????? - ???????? ?? ???????? ??????.

????????????? ?? ?????? ???? ?????? ?????, ?? ?? ??????? ?? ??????????? ????? ??????, ???? ???? ????? - ??????????? ?? ????? ?????, ???????????, ???? ??? ???? ????.

? ?? ??? ? ??????? ???????????? ????? ? ?? ?? ?????, ???? ??? ?????? ?? ?? ???????? ????? ??????????? ?????, ? ?? ?? ??? ??? ???? ???? ????? ??????? ??????? ? ?????? ?????, ????? ?? ? ??????.

???????? ?? ??????? ??? ????? ?? ?? ????? ????? ????????, ? ?? ?????? ??? ????? ?????? ??????.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...