сербон Написано Септембар 10, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2009 ????? ???????, ? ?????????, ???, ?????????, ???-?, ??????, ?????????? ?????? ? ????????????,?? ? ??? ??? ? ?????? ??????? ?????????? ???? ? ????, ???? ?? ???? ??? ??????? ???? ????? ??????? ????????. ??????, ?????? ???????????, ??? ?? ???? ????? ????. ?????? ????? ?? ??????? ?? ????????, ? ???? ?? ???? ?? ?????? ?? ????? ? ?? ???????? ???? ?????, ??? ??? ??, ?????? ?????:???? ???????? ?? ???????? ??????????? ? ?????? ?? ?? ?? ?? ??? ??? ??/??? ?? ????????????, ? ??? ?? ???????????? ??? ????????? ?? ?????? ??? ? ???????? ???? ?? ????????.... ???? ??? ???? ????????? ????? ?????????, ???? ?? ???????? ????? ???? ?????? ?????? ?? ??????, ??? ? ?????? ?? ????? ?????, ? ?? ?? ????? ?? ????????? ?????. ?????????? ????? ???? ?? ?????????? ????????? ?? ?? ?????? ?????? ????? ? ?????, ?? ????? ???????? ???????????. ???? ????????? ?? ????? ?????? (??????? ???) ????????? ????? ???? ???? ?? ????????, ??? ????????, ? ??? ??? ?? ??????? ?? ?????? ????? ? ???????? ????? ?????? ?? ?????? ? ?????. ? ?????? ??????? ???????? ?? ?????????? ?? ?? ??? ????????? ???? ???????? ?????????? ?????? ?????? (???? ?????? ???????? ??????) ????????????. ???????? ??????? ?????? ???????? ??????? ?? ???? ?????? ??? ???, ????? ????? ?? ????? ?????????? ? ??????????? ????????? ?????????? ?????. ??????? ?? ?? ???? ?????? ???? ?? ????????? ?? ???????? ?? ?? ?? ?? ???? ??? ????? ?????????? ????????, ?? ??????? ??????? ??? ?????????? ?? ???????????. ?? ???? ???? ?? ??????? ?????? ?????? ?????? ????????? ? "???? ???? ??? ?????????". ????? ????? ??????????? ?? ?? ????? ???? ?? ???????? ?? ???? ???? ??????, ? ?? ???? ???? ?????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Септембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2009 Брате Сербоне, Слажем се скоро у свему што си написао, осим у "...Обзиром да је тема замрла брзо по покретању не очекујем ни да ће се овај пут нешто квалитетно померити, из простог разлога што модератори то оправдавају...." из разлога што када би модератори "кројили" дискусије, онда не би био разговор међу браћом и сестрама у Христу, зар не? Дакле, скоро сам сигуран да је за пут којим иде ћирилица у српском народу, и ако Бог да којим неће наставити, искључиво крив само човек. Не постоје системи или било шта друго што може утицати на одлуку да ли ћу писати или не ћирилицом. Ово "...Ко неће нађе разлог, а ко хоће нађе начин..." је толико јасно и прецизно да само могу рећи, свака част. Али не смемо се љутити на оне који нису слични нама, већ их непрестано иницирати да раде оно што је добро, па наравно и писање ћирилицом. Ево лични пример, како сам ја убедио своју децу да користе ћирилицу......кад год су ми оставили било какву поруку написану латиницом, ја сам се понашао као да поруке није ни било.....кад су остали без џепарца, кад су били кажњени јер су дошли касније него што је уобичајено, из разлога што ја поруке латиницом писане нисам хтео да прочитам, или било шта што су на себи осетили, врло брзо су разумели да је ћирилица једино писмо које разумем....како ће бити када буду потпуно своји људи, не знам, али знам да ћу се трудити да бар у општењу са мном, моји најближи користе ћирилицу "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Септембар 10, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2009 Допада ми се твоја дидактика, ајд сад примени то на колегијум у модерацији! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Септембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2009 1312_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0409_feel.gif Не сећам се да сам било коме од браће и сестара на које Ти мислиш,старатељ, мада доста година имам па је све могуће...наравно, шалим се, у нади да се нико неће наљутити Ја сам одавно својим пријатељима рекао, да ако мисле да коришћење ћириличног писма није пресудно за опстанак српске националности, односно да је то питање неважно, зашто би онда о томе расправљали...пишите ћирилицом, и то је то. Одговори типа да је латиницом лакше писати, обзиром да сам ја електроничар, једноставно су нетачни. Ово заиста свако може разумети, а није једини резон: Љ, Њ, Ђ, Џ, 4 слова од 30, односно 13,33% симбола се ћирилицом пише два пута брже, два пута мање се користе ресурси било које врсте да би се они написали у ћириличном писму.... dada dada dada dada Дакле, заиста не постоји ниједан валидан разлог зашто писати латиницом, а не ћирилицом, али полако исправиће се и то, ако будемо истрајни 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Септембар 10, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2009 ........................, ??????? ?? ?? ?? ?????? ???????, ????? ?? ???? ? ???? ???????????...?????? ?????????, ? ?? ?? ??. .................................. ?????? ?? ??????? ??????? ??????? ?????? ????? ?????? ?????????, ? ?? ?????????, ??? ?????? ????????? ?? ? ??, ??? ?????? ???????? 1312_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0442_feel.gif 0442_feel 0442_feel ????? ???????? ??????? ???????? ??????????????, ??????????????,.......... 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2009 ........................, ??????? ?? ?? ?? ?????? ???????, ????? ?? ???? ? ???? ???????????...?????? ?????????, ? ?? ?? ??. .................................. ?????? ?? ??????? ??????? ??????? ?????? ????? ?????? ?????????, ? ?? ?????????, ??? ?????? ????????? ?? ? ??, ??? ?????? ???????? dada crvenilo https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0442_feel.gif 0442_feel ????? ???????? ??????? ???????? ??????????????, ??????????????,.......... 319.gif ne?u da koristim ?irilicu na forumu iz prakti?nih razloga, pa se ljutite koliko god ho?ete,ovaj forum ?ita moja prijateljica iz hrvatske, žena koja zna ?irilicu i koja ju je obnovila prošle godine, ali ?itaju njena deca, i njihovi drugovi i mnogi drugi koji ne znaju ?irilicu iz raznoraznih razloga Volim svoje pismo, poštujem ga ali poštujem i one koji ne znaju ?irilicu Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Септембар 10, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2009 ne?u da koristim ?irilicu na forumu iz prakti?nih razloga, pa se ljutite koliko god ho?ete,ovaj forum ?ita moja prijateljica iz hrvatske, žena koja zna ?irilicu i koja ju je obnovila prošle godine, ali ?itaju njena deca, i njihovi drugovi i mnogi drugi koji ne znaju ?irilicu iz raznoraznih razloga Volim svoje pismo, poštujem ga ali poštujem i one koji ne znaju ?irilicu ??? ?? ????? ? ???? ????? ?? ???? ???? ??????! ?????? ????????, ??? ????? ????? ?????, ?? ??????? ??. ???? ?? ?? ????, ????????. ??? ?? ?????? ?? ?????? ???? ???? ?? ????? ??? ??? ????? ?? ??? ?????????. ???? ?? ?????? ?? ???? ?? ?? ???? ?????? ????? (??????? ????????), ???? ???????? ?? ???? ?? ??????? ????? ????? ? ?????? ????????? ???????. ??? ???? ?? ???? ? ??????? ?????? ? ???????? ???? ???? ????? ??? ? ????????, ? ?? ?? ??????. ??? ?? ??????? ??????? ????????? ??????? ??? ???? ????. ? ????? ?? ???? ?? ?? ???? ???? ?? ??????? ???????? ? ?? ??? ?????? ?????? ?? ???? ??????? ????????. ?? ????? ?????????? ????? ????? ??? ?? ?????? ?? ?????????? ???????? ???? ??????? ??????? ????? ?????????? (???? ???? ??? ???? ?? ?? ??? ??? ?????????? ???? ??????????? ????, ? ???? ??????? ????????????, ??? ????? ??? ???????). ?? ????? ???? ?? ???? ????????? ????? "????? ???????" ? ???? ?? ?????? ?????????? ???? ?????, ?? ???????? ???????? ?????. ???? ?????? ????????, ???????? ????, ??????? ?? ? ??? ?? ???? ???? ?????. ????? ?????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2009 oh Serbon, koristim je ja ponekad, ali, ne ne tražim razlog, jednostavno naša deca uče latinicu od prvog osnovne, negde se ona ne uči, npr. moje sestre i barat sam jedva naučila da govore nešto malo srpski, rođeni i odrasli u Americi, na sramotu svog oca, ne zanju svoj jezik, ali ćirilicu nema šanse da ih naučim 319.gif a koliko je takvih mladih rasejanih po svetu, zar da im uskratim zadovoljstvo čitanja Ako administracija bude izričito zahtevala ćirilicu, naravno da ću je pisati, ali cilj nam je valjda isti, da se naša reč, Živa reč utehe što dalje čuje :smiley: https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0705_read.gif mogu da pišem duplo tekstove. ћирилицом и латиницом .gif' class='bbc_emoticon' alt='crvenilo' /> и мани ме Ватикана, није Ватикан измислио латиницу Онда званични сајтови морају бити двојезични 0442_feel.gif' class='bbc_emoticon' alt='dada' /> Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2009 ???? ???????? ??????? ?????? ???? ?????????? .gif' class='bbc_emoticon' alt='dada' /> ????????? 0442_feel ???? ??? ?? ??????????, ?? ?? ????? ???????? crvenilo ????? ????? ???? ????????? https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0705_read.gif Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2009 ne?u da koristim ?irilicu na forumu iz prakti?nih razloga, pa se ljutite koliko god ho?ete,ovaj forum ?ita moja prijateljica iz hrvatske, žena koja zna ?irilicu i koja ju je obnovila prošle godine, ali ?itaju njena deca, i njihovi drugovi i mnogi drugi koji ne znaju ?irilicu iz raznoraznih razloga Volim svoje pismo, poštujem ga ali poštujem i one koji ne znaju ?irilicu ??? ?? ????? ? ???? ????? ?? ???? ???? ??????! ?????? ????????, ??? ????? ????? ?????, ?? ??????? ??. ???? ?? ?? ????, ????????. ??? ?? ?????? ?? ?????? ???? ???? ?? ????? ??? ??? ????? ?? ??? ?????????. ???? ?? ?????? ?? ???? ?? ?? ???? ?????? ????? (??????? ????????), ???? ???????? ?? ???? ?? ??????? ????? ????? ? ?????? ????????? ???????. ??? ???? ?? ???? ? ??????? ?????? ? ???????? ???? ???? ????? ??? ? ????????, ? ?? ?? ??????. ??? ?? ??????? ??????? ????????? ??????? ??? ???? ????. ? ????? ?? ???? ?? ?? ???? ???? ?? ??????? ???????? ? ?? ??? ?????? ?????? ?? ???? ??????? ????????. ?? ????? ?????????? ????? ????? ??? ?? ?????? ?? ?????????? ???????? ???? ??????? ??????? ????? ?????????? (???? ???? ??? ???? ?? ?? ??? ??? ?????????? ???? ??????????? ????, ? ???? ??????? ????????????, ??? ????? ??? ???????). ?? ????? ???? ?? ???? ????????? ????? "????? ???????" ? ???? ?? ?????? ?????????? ???? ?????, ?? ???????? ???????? ?????. ???? ?????? ????????, ???????? ????, ??????? ?? ? ??? ?? ???? ???? ?????. ????? ?????. ????? ??? ? ??????, ?? ?????? ???????, ??? ????????? ?????????. ??? ????? ????? ? ???????, ?? ????????? ???? ??? ??????. ?????? ?? ???????? ???? ?? ???? ????????? - ???? ??????, ???? ?????. ???? ???? ? ????????, ?? ?? ??????????? ?? ????? ???? ????, ???? ?? ????????? ??? ?????? ???. ???? ?? ?? ?? ??? ?? ???? ? ?? ??? ???????????, ????? ? ?? ???? ?????????? ???????? ?? ???????. ??????? ?? ??????? ?? ?? ??? ????? ?????????? ? ??? ????? ???? ?????????? ? ????????? ????????????. ?? ?? ?? ???????? ????????? ?????? ?????? ?? ??????, ??? ???? ?? ?????? ?? ??????, ??? ????? ? ?? ?????? ????????. ?????? ???????? ??? ????? ????? ? ???? ?? ????? ?????? ???????. ?????? ?????? ????? ?? ????????, ??? ??? ?????, ?????????, ? ?? ???? ????? ??? ?????. ? ???? ?? ? ???????, ??? ??? ????????? ??? ?? ????? ??????, ??? ?????? ??????? ?? ??????????, ? ?? ?? ?? ???????? ? ????????????? ??. ????? ? ????????? ?? ??????????, ?????? ?? ?????????? ????????? ????, ? ?? ??????? ?????. ?????? ?????? ???? ?????. ???????? ????????, ?? ???? ?? ??? ???????? ? ??????, ???? ? ?? ?? ?????? ????????? ????? ?? ??? ??? ???? ??????? ? ??????? ??????? ???? ??? ?????? ????????? ???? ???????????? ??????????. ?????, ??? ?? ? ??????, ???????? ?? ?????. ?????, ???, ?????? ?? ???????. ???? ? ?? ?????. ?? ?? ??????????, ?????????, ?????????, ?? ????? ??????????? ???????. ? ??? ??????? ?? ??? ?????? ?? ????? ?? ?????? ?? ?? ??????? ????? ??????. ???? ?? ?????? ???????? ????. ??????? ??? ?? ??? ?????? ????? ?????????? ?? ''????????????'' ?? ????? ???????? ?????. ?? ??????? ???? ?????, ??? ????? ?? ?? ?? ???????? ???????, ?? ?? ?? ???????. ??, ?? ????, ??????? ?????????? ?? ????? ?? ????????, ??? ??????? ?? ? ????? ???? ????? ???? ?? ?????? ?????, ?? ?? ??? ???? ???? ? ??? ??. ??????????? ?? ????? ?????, ??????, ???? ? ??????. ????? ?? ????? ?? ??????? ????? ????? ??? dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Септембар 10, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2009 Лепо си брате медо ово написао, хвала ти на лепим жељама. само једна мала ситница треба да оплемени твоју поруку. треба да се обратиш не брату, већ браћи и сестрама, у Христу. Оно о послушању ми се нарочито допало. Ако не другачије ваља и тако решити питање употребе писма. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 12, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2009 ???? ?? ????? ???? ??? ???????, ????? ?? ?? ????? ??????. ???? ????? ???? ??????? ????? ?? ???????? ????? ??????. ????? ?? ?? ??????? ?? ?????, ??? ????? ? ????????, ? ??????. ??? ? ????????? ?? ?? ???????? ??????. ??? ?? ????????? ???? ? ???? ?????? ?????? ???????? ?????. ???????, ??? ?? ?????, ??????? ?? ? ????? ???????? 319.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Септембар 12, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2009 ???? ?? ????? ???? ??? ???????, ????? ?? ?? ????? ??????. ???? ????? ???? ??????? ????? ?? ???????? ????? ??????. ????? ?? ?? ??????? ?? ?????, ??? ????? ? ????????, ? ??????. ??? ? ????????? ?? ?? ???????? ??????. ??? ?? ????????? ???? ? ???? ?????? ?????? ???????? ?????. ???????, ??? ?? ?????, ??????? ?? ? ????? ???????? dada ??????? ?? ?? ????? ???? ?????? ? ?? ?? ???? ????????? ???? ???????? ????????, ? ???? ??????? ? ?? ?? ????: "????? ? ?????? ????????? ????? ?????????? ????????, ??? ?? ??? ?? ??????? ???? ??????? ??????, ??????? ????? ? ???? ???? ?? ?????????? ?? ?????? ????????" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 14, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2009 надам се да ћемо једном моћи да покренемо тему КА и ЗА, а не ПРОТИВ нечега ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Септембар 14, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 14, 2009 Да не будем недоречен, мада сам то већ помињао , мислим, ја нисам стручан за језик али ми то не смета да се залажем за једно од основних обележја мог народа, а то је писмо. А ево како о томе на Видовдану пише Љубиша Јовановић: А, тo тако постављам само у крајњем случају. Да не буде с ћирилицом као с једним делом територије Србије: сви знамо да је наша, име јој је српско, сви се кунемо у њу, само је неодговорно и ван сваке памети пуштамо низ воду, отприлике онако и онолико дуго као и ћирилицу. Хајде да прво сачувамо и оживимо ћирилицу, а остала питања можемо да решавамо успут, или после. Не кажем да су неважна, али је залудно бавити се њима (не мислим на овај форум, него на оне одговорне и стручне који не виде главни, најважнији, највећи проблем, а спремни су да се у бескрај и бесплодно расправљају о оним мање важним питањима, која ће бити беспредметна и бесмислена ако се не реши оно прво). Хајде да једном будемо прагматични, да урадимо праву ствар на време, а после да се надгорњавамо око оних ситнијих, теоретских. Љубиша В. Јовановић http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=16&t=980&p=124826#p124826 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука