Jump to content

Препоручена порука

I kod subotara ima itekako zdravog zita...

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Cekaj, od kad je ova slika?...

• Свиђа ми се 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Pa to, reko - nije valjda i sad sneg tamo...

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, obi-wan рече

Pa to, reko - nije valjda i sad sneg tamo...

Jeste i sad je. ?

• Свиђа ми се 1

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Znaci - visina, vislje nego ovde...

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Подели на овим сајтовима

On 21.3.2018. at 12:06, obi-wan рече

Ima moja zena rodjaku u Parizu, udata za Francuza, oboje predaju engleski u skoli. Dolaze ovamo kod nas leti, skoro uvek. I pitam ih ja proslog leta za Canal du Midi, kazu oni da stvarno jeste izuzetno, i lepse nego na slikama. "Kad dodjete malo do nas, obavezno vas vodimo tamo, i to TGV vozom". "Evo", reko, "samo tetki da odnesem lek"... :smeh1:

Ali `ocu da kazem da i meni ta Francuska oduvek ima poseban smek, em me jos vise podmasio na takvo razmisljanje vl. Atanasije, koji je porkrstario Evropu a u Francuskoj i ziveo neko vreme, i on kaze da su nam pride na sve Francuzi najblizi po mentolitetu od svih Evropljana. :)

Баш сам ових дана емигрирала у Француску, предграђе Париза, и ево, након седам дана, утисци су ми као да сам у неком опуштенијем Београду. 

На периферији се немири не осећају уопште, само понеко прокоментарише тренутна дешавања уз све симпатије и подршку за борце - Gilets jaunes и не очекује се крај протеста скоро. 

Нисам превише мобилна, Душан има богиње, али чим се уходамо боље, јављам још утисака на ту тему.

За сада, издвојила бих да ми је њихов педијатар који, бај д веј,  долази на кућну адресу, изричито рекла да деца са Варичелама, које нису никаква озбиљна болест, наравно да смеју напоље. Уопште не капира разлог због кога наши лекари то изричито забрањују...апсолутно други систем здравства, дијаметрално различит од нашег ...

У Паризу све може, све сме, све има, ништа није проблем чак и кад је проблем :)

Не да смо слични по менталитету, него су нас они "прешишали" на многим пољима. Луди су скроз, а нису убивени у појам па се то свуда осећа...предивно....

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Milica Bajic рече

Баш сам ових дана емигрирала у Француску

Vrlo zanimljivo. Ako Bog da, pricacemo ovi` dana o tome. :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Vrlo zanimljivo. Ako Bog da, pricacemo ovi` dana o tome. :)

Хоћемо обавезно, само кад уватим време :)

Сада уместо једног, имам петоро деце ( четворо су од мог брата од тетке), сви један другом до увета, почев од бебице од 4 месеца...па мо'ш мислити...х а о с 

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Milica Bajic рече

Баш сам ових дана емигрирала у Француску, предграђе Париза, и ево, након седам дана, утисци су ми као да сам у неком опуштенијем Београду. 

На периферији се немири не осећају уопште, само понеко прокоментарише тренутна дешавања уз све симпатије и подршку за борце - Gilets jaunes и не очекује се крај протеста скоро. 

Нисам превише мобилна, Душан има богиње, али чим се уходамо боље, јављам још утисака на ту тему.

За сада, издвојила бих да ми је њихов педијатар који, бај д веј,  долази на кућну адресу, изричито рекла да деца са Варичелама, које нису никаква озбиљна болест, наравно да смеју напоље. Уопште не капира разлог због кога наши лекари то изричито забрањују...апсолутно други систем здравства, дијаметрално различит од нашег ...

У Паризу све може, све сме, све има, ништа није проблем чак и кад је проблем :)

Не да смо слични по менталитету, него су нас они "прешишали" на многим пољима. Луди су скроз, а нису убивени у појам па се то свуда осећа...предивно....

Srećno!!!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Подели на овим сајтовима

@Milica Bajic 

Evo teme `de bi mogla povremeno ponesto da reknes o zivotu u Francuskama... :)

...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...