Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 "Nije došao da pobedi strah od smrti" "Nosi Blagodet večnoga života". "закључак може лако да се донесе и одговори на питање. какви су корени религије (вере)." Да пробам још једном... Дошао је из љубави и то је корен а понео је и пакетиће са собом, као сваки нормалан деда мраз. У тим пакетићима имаш свашта и само је твој задатак, да испразниш садржај кесице која садржи прашак против мољаца. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Нажалост, човек је превише сложено биће да би се, тако олако, као што велиш, плашио од зла, а пригрлио добро... заправо, зло је велики магнет који лако привлачи човека... тј. човек добровољно иде у сусрет злу. Ја нисам рекао да се ти плашиш љубави (и Љубави) већ да, вероватно, постоји нека препрека, неки страх, који пружа отпор према вери ... или је у питању претерани идеал Ја па Ја... и нико други осим Мене. "тј. човек добровољно иде у сусрет злу". Vrlo, vrlo teške reči. Tačno je da postoje mazohisti ali koliko ja znam ogromna većina ipak želi sebi dobro i itekako beži od loših stvari. Kažeš možda postoji neki strah, neka prepreka koji kod mene pruža otpor veri. A ja te ponovo pitam (nisam mazohista) zašto bih se plašio vere (ljubavi koja mi se nudi). Potpuno nelogično. Sasvim drugačije stoje stvari kada bi strahovi nadvladali moj razum. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Као што сам једном приликом у једној поруци куцнуо, на примеру обожења, личносног односа са Богом, не говори само једна особа, не сведочи једна већ мноштво, Црква. Да се одигра само један историјски догађај на пример, да нам је то пренела само једна добра, блага и правична особа и нико други наравно били би скептични. И не треба прихватати све на слепо што и није својствено хришћанској вери U redu. Koliko je ljudi reklo da su Božji sinovi? Koliko je ljudi umrlo i vaskrslo? пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 A ja te ponovo pitam (nisam mazohista) zašto bih se plašio vere (ljubavi koja mi se nudi) Си упознао љубав која ти се нуди (нек буде твоја и не везана за религију) а коју си могао да пронађеш и у православљу? То би могао бити почетак, да вера сама по себи и није неко зло које контролише и манипулише људима? Не мора на почетку баш толико да ти смета ако ми верници ту љубав коју и ти осећаш прирписујемо Богу. Ако ме разумеш? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 У хришћанству је управо супротно. Bog pogreši mi prihvatamo odgovornost? пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Дошао је из љубави и то је корен а понео је и пакетиће са собом, као сваки нормалан деда мраз. У тим пакетићима имаш свашта и само је твој задатак, да испразниш садржај кесице која садржи прашак против мољаца. I prestajemo da se plašimo moljaca. Eto vidiš da se slažemo. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 U redu. Koliko je ljudi reklo da su Božji sinovi? Koliko je ljudi umrlo i vaskrslo? Ма то питање око васкрснућа, то Бог нама штеди молитве, да стално понавља исту личност ако је она била добра и пуна љубави. И уместо понављања лакше му је да васкрсне све од једном и подари им живот вечни. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 I prestajemo da se plašimo moljaca. Eto vidiš da se slažemo. Па наравно, да верујемо и ти и ја, да треба победити штеточине. Понекад су баш упорне. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 То би могао бити почетак, да вера сама по себи и није неко зло које контролише и манипулише људима? Не мора на почетку баш толико да ти смета ако ми верници ту љубав коју и ти осећаш прирписујемо Богу. Ако ме разумеш? Vera zlo? Svašta. Gde ja to rekoh? Zašto bi nešto bilo zlo ako ti pomaže i ulepšava život? Jedinu ljubav koju sam osetio je od ljudi (kao i mržnju). Ništa uzvišeno, ništa transcedentno. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Bog pogreši mi prihvatamo odgovornost? понекад, управо због оваквих ствари, помислим да ниси добронамеран. Не може се такав закључак извући, Мирослав то ни у траговима није тако споменуо. Праштај али стварно је тако. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Pa vidi jednu stvar VaSa, ljudi se pre svega plase umiranja, ne smrti kao stanja "nepostojanja". Pored svesti o umiranju, posebno u neposrednom susretu sa smrcu, malo ko razmislja o filozofskim pojmovima... Dakle, slabo tu ljudima vera pomaze sto se straha tice. Strah je isti. Ziveli mi posle smrti ili ne ziveli i ja i ti cemo morati da prodjemo kroz to. I verovano se podjednako plasimo tog neprijatnog iskustva. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 E ljudi prsti mi se umoriše a i sutra treba da se radi. Laku noć. Grizzly Adams, Volim_Sina_Bozjeg and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Vera zlo? Svašta. Gde ja to rekoh? Zašto bi nešto bilo zlo ako ti pomaže i ulepšava život? Jedinu ljubav koju sam osetio je od ljudi (kao i mržnju). Ništa uzvišeno, ništa transcedentno. Па онда праштај ако никада ниси рекао да Црква манипулише људима и да су верници у заблуди. Неки јесу. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 U redu. Koliko je ljudi reklo da su Božji sinovi? Koliko je ljudi umrlo i vaskrslo? Један је Исус Христос А символ вере нам каже на крају: ...Чекам васкрсење мртвих. И живот будућег века. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 E ljudi prsti mi se umoriše a i sutra treba da se radi. Laku noć. Laku noc sefe. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука