Jump to content

Филмови који се не пропуштају

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

gde kod se pojavim.....za vratom mi je predanje.... joooj

kao prvo--jesi li gledao film...kao drugo,ako jesi a nije pravoslavan-što si ga gledao-kao treće-ako nisi,neumesno je da komentarišeš...i kao četvrto,film jeste pravoslavan,govorim o samoj ideji filma,na žalost,nije izmišljena sprava koja bi ideju mogla da pretvori u sliku,ideja je nešto što gledaoci sami treba da izvuku iz filma....i pošto si ti skontao da film nije pravoslavan čitanjem prepričane radnje ja mogu reći samo da je ovo što si napisao obična forma,kad bi se filmovi ovako tumačili niko ih ne bi gledao..pročitaš 10 rečenica i tolko..što bi gubio vreme gledajući film...ali ok,što bi uopšte pričali dalje....ja sam papski plaćenik zarobljen u telu moderatora......a ti si predanje.....ne znam samo čije....ajmo da se pomirimo..u startu sam izgubio 1500_baby

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

?????? (???. ??? ???????)

ovo ne?u ni da komentarišem.... 1500_baby

? ??? ??? ?.?.??????

????? ?? ?????????? ????? ????????????? ????????? ???? ?? ???????? ?????? ????????? ? ???? ??????? (?????? ?????????? ? "???????") ???? ?????????? ? ??????? ??????. ????? ?? ????...????? ??!!!

ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова.

Подели на овим сајтовима

ja te lepo zamoljavam da mi ne ubacuješ nešto što nisam rekao..ja govorim o filmu i o mom doživljaju istog...ti se češeš tamo gde te svrbi...predji na temu koju sam otvorio pa nastavi dijalog ako imaš argumente....

nisi ni reč rekao o filmu...da li si ga gledao

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

nisi ni re? rekao o filmu...da li si ga gledao

???????? ??? ?? ????????? ??????? ????? ????? (? ?????? ?? ?? ?????) ? ?? ?? ?? ???? ???????. ?? ???? ?? ?? ????? ????? ?? ???.

? ????? ?? ????? ??????? (???? ?????) ?? ?????? ????? ???????. ???????? ????? ???????? ?????? ???????? ? ?????? ?? ?? ???????? ????? ?? ??????????? ?????????? ? ???????? ?? ? ???? ?????? ?????? ? ??????? ?????????????. ? ?????? ??????????? ?????????? ??? ?????? ?? ???? ?? ??? ????? ???????? ????? ? ?????? ?????? ???? ???????? ?? ?? ??? ?? ???? ??? ?????? ?????????. ??? ???? (????)????????? ?????? ???????? ? ???????????? ?????????? ? ??????? ?? ??? ?????? ?? ??, ? ?? ??????? ???? ?????????? ??????? ?????? ? ???? ???? ??????????? ??? (? ?? ?? ??????-?????????? "???????" ? "????????????"). ????? ?? ????...

Подели на овим сајтовима

ja ovde svečano odustajem...znači,sve vreme mi pričaš o filmu koji nisi gledao

http://www.moviesounds.com/amadeus/laughing.mp3

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Предање, братићу, прочитај мало шта смо дискутовали о томе шта је хришћански филм. Добро, то можемо и пренети на сферу православног филма. Ти очигледно неке ствари гледаш ограничено. Ја само могу да констатујем да немаш појма шта је уметност. А из тога закључујем да можда и не схваташ поенту филма- Седме уметности. То је само твој проблем. Знам, за тебе је православан филм Острво и слични њему. То је твоје мишљење, дакле, субјективно.

Ја сам више пута поновио да из сваког филма можемо извући закључак, поенту. Па чак и из оних филмова који отворено причају против Бога или против православља. И нама је то итекако на корист, јер се упознајемо са другом културом, религијом, упознајемо се са нечим што не знамо. И постајемо тиме богатији. А то што се ти очигледно плашиш да се упознаш са неким ко не мисли исто што и ти, то је само твој проблем. Немој своје, субјективно мишљење да дижеш у ранг свеопштег, универзалног. Ја поштујем свачије мишљење, наравно, и твоје. И увек ћу то радити, ма колико ми се свидело или не. Али, такође, желим да изразим своје мишљење и став поводом овога.

Филм Контакт је феноменалан. Главна улога је римокатолички свештеник. Ти сад сигурно тај филм нећеш гледати, ако ти се укаже прилика а ја знам да ми је он више православан него неки тамо видео записи како је неко имао виђење страшног суда или шта ти ја знам. А да не помињем трилогију филма Кум- где се убијају, узима рекет, убија рођени брат, влада криминал и слично. А то је за мене један од већих хришћанских, православних филмова, иако нигде у филму нема православног свештеника, напротив, има римокатолика колико хоћеш, чак и део из римокатоличког крштења и неких других служби.

Мени је много жао што ти не схваташ појам уметности и ја бих ти радо помогао колико могу, али само ако и ти желиш. Ако ти је одговор не, само једно могу да ти кажем. Како то да постоје иконе где је Христос тамне тени а негде светле.  (поразмисли о појму  инкултуризације)

Подели на овим сајтовима

???????, ???????, ???????? ???? ??? ??? ??????????? ? ???? ??? ?? ?????????? ????. ?????, ?? ?????? ? ??????? ?? ????? ???????????? ?????. ?? ????????? ???? ?????? ?????? ??????????. ?? ???? ???? ?? ??????????? ?? ????? ????? ??? ?? ????????. ? ?? ???? ?????????? ?? ????? ? ?? ??????? ?????? ?????- ????? ?????????. ?? ?? ???? ???? ???????. ????, ?? ???? ?? ??????????? ???? ?????? ? ?????? ????. ?? ?? ????? ???????, ?????, ???????????.

?? ??? ???? ???? ??????? ?? ?? ?????? ????? ?????? ?????? ????????, ??????. ?? ??? ? ?? ???? ??????? ???? ???????? ??????? ?????? ???? ??? ?????? ???????????. ? ???? ?? ?? ??????? ?? ??????, ??? ?? ?????????? ?? ?????? ????????, ?????????, ?????????? ?? ?? ????? ??? ?? ?????. ? ????????? ???? ????????. ? ?? ??? ?? ?? ????????? ?????? ?? ?? ??????? ?? ????? ?? ?? ????? ???? ??? ? ??, ?? ?? ???? ???? ???????. ????? ?????, ??????????? ??????? ?? ????? ? ???? ?????????, ????????????. ?? ???????? ??????? ???????, ???????, ? ?????. ? ???? ?? ?? ??????, ?? ?????? ?? ?? ??????? ??? ??. ???, ??????, ????? ?? ??????? ????? ??????? ? ???? ??????? ?????.

???? ??????? ?? ???????????. ?????? ????? ?? ????????????? ?????????. ?? ??? ??????? ??? ???? ????? ???????, ??? ?? ?? ????? ??????? ? ?? ???? ?? ?? ?? ?? ???? ??????????? ???? ???? ???? ????? ?????? ???? ?? ???? ???? ?????? ???????? ???? ??? ??? ?? ?? ????. ? ?? ?? ??????? ????????? ????? ???- ??? ?? ???????, ????? ?????, ????? ?????? ????, ????? ???????? ? ??????. ? ?? ?? ?? ???? ????? ?? ????? ???????????, ???????????? ???????, ???? ????? ? ????? ???? ???????????? ??????????, ????????, ??? ???????????? ?????? ?????, ??? ? ??? ?? ?????????????? ??????? ? ????? ?????? ??????.

???? ?? ????? ??? ??? ?? ?? ??????? ????? ????????? ? ?? ??? ?? ???? ??????? ?????? ????, ??? ???? ??? ? ?? ?????. ??? ?? ?? ??????? ??, ???? ????? ???? ?? ?? ?????. ???? ?? ?? ??????? ????? ??? ?? ??????? ????? ???? ? ????? ??????.  (?????????? ? ?????  ???????????????)

???? ??? ?? ???? ?????????, ????? ????? ??? ?? ????????, ?? ?? ??????? ?????? ? ?? ???? ?????? ??????? ???? ???? ???? ???? ????? ?? ????? ??????? - ????? ? ??????????.   0409_feel

? ??? ?? ???? ???? ?????????? ????? ?? ??????? ?? ?? ???? ?????????? ???? - ??? ? ????? ?????? ????? ??????? ?????? ?????? ???? ?? ?? ???? "??????????" ?????? (???????, ????????????, ??????, ????????? ???????????, ...)

?? ?? ?? ?????? ?????? ??? ???? ?????? ? ???????? ???? ???????, ? ????? ?????? ?? ?? ??????????? ???? ?? ??????????? ????-????-??? ? ???-?????? ?????????. ?? ???? ?? ?? ??? ? ??????. ????? "?????" ? "???" ????? ?????. ?? ????? ?? ?? ?????? ?? ???? ??? ??????? - ????? ??? ?? ???? ????. ? ?? ???? ???? ?? ???????? ? ???? ??????????????? - ???? ??? ???? ???? ?????? ?????.  confused

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...