Jump to content

Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne upadajte na njegove fore.. 2005-e je na BSN-forumu pisao da ne ide u srpsku crkvu, nego u rusku, iako ima srpsku crkvu tamo gde živi.

Ćejo, Ćejo, biće od Soluna pa do Trsta, svetog krsta sa tri prsta... tebi se svidelo ili ne. :smiley:

Ajde brate Jevrejine, toliko si dugo na forumu i jos nisi primio pravoslavlje, nego se jos uvijek dopingujes sa talmudom.

Kad ces se vec jednom opravoslaviti?

Znam da si na zadatku, da radis za tvoje, ali zar ti je srce toliko otvrdnulo, da jos nisi spoznao istinu.

Oli da se molim malo za tebe?

Ako oces, posalji mi u licnoj poruci tvoje pravo ime.

Mozda i tebe Bog malo pogleda.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 44
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Чејовићу, слабо се Ти паметиш. Зато Те нико озбиљно не схвата. То је проблем.

Bogomi ces me ti prosvijetliti sa naukom o smrtnosti duse i sa banovanjem.

Ne treba ni ti ni tebi slicni, koji ste kvazi svetenici i koji ste pljunuli na Hrista i na pravoslavlje a uzeli masonsku teologiju jeretika Zizjulasa, da me shvatate ozbiljno.

Meni nije cilj da me bilo ko shvati ozbiljno, nego mi je cilj da spasem dusu  i da b udem u Crkvi a ne u sinagogi jeretickoj.

A ti, sto bi htio da druge ucis, a slijep si i ne znas za ono da slijep slijepoga ako vodi, da obadva u jamu upadnu, uzmi pa uci kopga mozes, mene neces moci da budes ucitelj.

Ovo nije nista protiv tebe licno, ti si mi drag, smatram da si zalutao mnogo i zao mi te.

Ako ima nesto sto me je duboko potreslo, to su oni tvoji odgovori o smrtnosti duse, gdje na nekoliko stranica nisi smio da kazes da dusa posle smrti zivi.

E prijatelju, ja sam citav zivot trazio smisao zivota i posle dugo lutanja sam pronasao smisao zivota u pravoslavnoj vjeri, te nemam nemjeru da sa pravoslavljem licitiram.

Tebi sve najljepse u zivotu i mnogo ti hvala, jer sí mi mnopgo pomogao da otvorim oci.

Naime, preko tebe, preko Habibija, ne ogleda se vjera tvoja, nego vjera tvojih ucitelja, koji danas drmaju Saborom i koji se bore protiv pravoslavlja, sve pod dirigentnom palicom svjetske masonerije.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ako ima nesto sto me je duboko potreslo, to su oni tvoji odgovori o smrtnosti duse, gdje na nekoliko stranica nisi smio da kazes da dusa posle smrti zivi.

Ниси Ти, драги мој, ни читао шта сам ја писао, него овде износиш нешто што си Ти умислио да ја (или ми) говорим. Ја сам малецни теолог и срећан сам што сам спознао најлепшу науку на овоме свету. Твоја техника, као и оних који подржавају такав приступ Православљу више не  пали. Богу хвала да су људи отворени да размишљају и да се не деле као амебе, што ви "равнитељи и бранитиљи" непрестано чините. Најблаже речено, ваша делатност је безобразна (без образа, безличносна).

Нека Ти је Бог на помоћи.

:drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Draga bratijo, upravo sam na Svetosavlju pročitao jednu poruku i vjerujte mi užasnuo se.Nazvan je sabor spc, soborom ,nečestivih.nazvati patrijarha i sabor nečestivim ( da je sv.sava bio sada patrijarh isto bi prošao), pa đe nam je strah božiji.svi mi volimo vl.artemija ali sabor je taj koji donosi odluke.pozdrav

Подели на овим сајтовима

ne znam sto po neki kojima je SPC tesna jednostavno ne istupe iz zajednice sa istom i sve bi bilo u redu

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора

С тим у вези, а нарочито поводом небивале клеветничке хајке против Његове Светости Патријарха, Светог Синода и Сабора и подбуњивања неупућених верника против сопствене Цркве и њених канонских епископа, као и покушаја обликовања секташког и парасинагогалног, Православљу потпуно страног, менталитета, чије су коловође заблудели и неодговорни појединци који делују преко антицрквених, расколнички усмерених сајтова, Свети Архијерејски Сабор позива верни светосавски народ да им не верује и да се клони њихових подмуклих подметања, а истовремено, верујући у преображајну свемоћ љубави Христове, очекује покајање бар неких међу њима.

Ovo mi se ne sviđa što je rečeno, pre svega ne zato što nije tačno, nego što se paušalno navodi. Trebalo je konkretno navesti osobe i sajtove.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Draga bratijo, upravo sam na Svetosavlju pročitao jednu poruku i vjerujte mi užasnuo se.Nazvan je sabor spc, soborom ,nečestivih.nazvati patrijarha i sabor nečestivim ( da je sv.sava bio sada patrijarh isto bi prošao), pa đe nam je strah božiji.svi mi volimo vl.artemija ali sabor je taj koji donosi odluke.pozdrav

biva to tajko kada pojedinci sebe stave za merilo Crkve i iznad Crkve

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

citam ovo, i mislim se da li ce kod nas nekad nesto normalno da bude???? ovi brane veru od vernih, ovi tamo se bave obozavanjem vladike artemija, ovi tamo tvrde da crkva nema blagodat, ovi tamo vicu kako su upravu......

hoce li bre jednom normalno da bude, bez :), prepirki i ostalih stvari..... stvarno vise....

Подели на овим сајтовима

Чудно је у данашње време,драга браћо и сестре,да се заиста на делу познаше речи Господње:"Ко има уши да чује,нека чује" и "Ко има очи да види,нека види".Ваистину си речи Господа нашега Исуса Христа,по речи св.владике Николаја,увек свеже и никада не старе као и Он сам.И ево примера.Ако је неко по природи бесмртан,то је Бог.Ако је неко по природи нетваран...то је опет Бог.Да ли браћо и сестре постоји још неки Бог,осим СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ?Ако смо православни Хришћани,ако поштујемо свету Цркву и учење светих отаца,од апостола до дана данашњих,нашће одговор бити негативан и одричан на ово итање.Тако да је банално говорити о бесмратности ван благодати Божије.Тако и душа,иако невештаствена,али ипак тварна,смртна је ван благодати Божије и једино што је обесмрћује јесте управо та благодат,управо Бог.И сви ћете признати да и сами ово знате,да не треба бити неки велики теолог да би се до овога дошло.Али видим да међу нама има и оних који би можда душу уврстили у Символ Вере као можда још једно Божанско лице,пошто је "бесмртна".Наравно да јесте,као и цео свет и све тварно,док на њему обитава БЛАГОДАТ БОЖИЈА.За ово је потребно мало консултовати патрологију и свете оце,или можда и њих прозвати  "квази-светитељима".Ето и цео сабор архијереја је квази,али је опет "најправославнији" владика (нисам знао да за то постоји мера, молим да ме неко обавести која је то мерна јединица православности) ипак остао архијереј у саставу тога "квази-сабора" једне "квази-Цркве".Мора да је и преосвећени епископ Артемије "квази-епископ" чим је остао и прихватио одлуку,а као епископ,а уједно и доктор Теологије сигурно боље познаје неке ствари од нас овде сабраних,па због тога није одступио.Наравно да немам ништа против нашега владике Артемија,волим га и лично имам високо мишљење о њему као човеку и духовнику,али је чињеница и то(знам да ћу бити омрзнут можда од пар људи овде због овога,али молим да се реално сагледа стање) АРГУМЕНТОВАНА,да је човек у административном смислу направио неке пропусте које заиста није требао.Због тога је лишен да управља епархијом,али од свега важније,ОСТАО ЈЕ У ЧИНУ.Дакле није рашчиљњен од стране масона,светских моћника,јеховиних сведока,дизнијевих јунака,итд.да не набрајам сада,већ је остао један од наследника светих Апостола,у епископском чину.Тврдоглавост и непослушност Цркви је често било проблем у свим вековима Цркве,од њеног настанка,до данас.Али видим да је данас узело маха.Не ићи код свештеника на свету Литургију јер се сматра да је неблагодатан због одређених Богословских ставова,у овом случају исправним,је лудост.Имамо право на избор,али исто тако можемо и погрешно да изаберемо,а ако би се вратили на речи св.Златоуста,да је Литургија благодатна због народа,без обзира да ли је баш у чистоћи онај који је служашчи.Наравно,то се не односи на избацивање неких битних делова службе,као што је помињање епископа,у чије се има и служи,а и неко је морао рукоположити тога презвитера за службу и дати му благослов да служи,тако да је то грешка не личног односа и става,него је та ствар јако дубља.Молити се за ближње дакако да треба,ја понекад поменем особе чија имена не знам,али и на проскомидији свештеник се моли за оне "којих се не сетисмо или заборависмо због мноштва имена",као и за оне за које нема ко да се моли.Старац Силуан,мислим,нисам сигуран је знао да помене на крају Цео Свет и то је оно што се зове Литургијска свест и Православље.Нека ми браћо и сестре не буде замерено због мишљења да би требало да пре него што и напишемо по нешто овде,мало информишемо о томе о чему пишемо.Нека нас Бог све помене и нека је свима на здравље празник светога стртилата и мученика Христовог Георгија.Његовим молитвама,и молитвама свете Цркве и наших часних презвитера,Господе Исусе Христе,помилуј нас,просветли и просвети и спаси нас.АМИН   :) :) 0202_238

Није толико битно како смо постали,много битније од тога јесте куда идемо.

Подели на овим сајтовима

не знају они шта је Црква, иначе не би били такви.

тешко је чак и кад им светитељ као што је свети Кипријан у делу ''О јединству Цркве'' објасни.

овде има укратко, пресек књиге.

СВЕШТЕНОМУЧЕНИК ИЛАРИОН ТРОЈИЦКИ

ХРИШЋАНСТВА НЕМА БЕЗ ЦРКВЕ!

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/NemaHriscanstvaBezCrkve/NemaHriscanstvaBezCrkve08.htm

онда би можда схватили да су управо они ти који себе воде у јерес и раскол, а којима друге обележавају - да све време причају о себи.

Подели на овим сајтовима

Чејовићу, слабо се Ти паметиш. Зато Те нико озбиљно не схвата. То је проблем.

Bogomi ces me ti prosvijetliti sa naukom o smrtnosti duse i sa banovanjem.

Ne treba ni ti ni tebi slicni, koji ste kvazi svetenici i koji ste pljunuli na Hrista i na pravoslavlje a uzeli masonsku teologiju jeretika Zizjulasa, da me shvatate ozbiljno.

Meni nije cilj da me bilo ko shvati ozbiljno, nego mi je cilj da spasem dusu  i da b udem u Crkvi a ne u sinagogi jeretickoj.

A ti, sto bi htio da druge ucis, a slijep si i ne znas za ono da slijep slijepoga ako vodi, da obadva u jamu upadnu, uzmi pa uci kopga mozes, mene neces moci da budes ucitelj.

Ovo nije nista protiv tebe licno, ti si mi drag, smatram da si zalutao mnogo i zao mi te.

E prijatelju, ja sam citav zivot trazio smisao zivota i posle dugo lutanja sam pronasao smisao zivota u pravoslavnoj vjeri, te nemam nemjeru da sa pravoslavljem licitiram.

Tebi sve najljepse u zivotu i mnogo ti hvala, jer sí mi mnopgo pomogao da otvorim oci.

Naime, preko tebe, preko Habibija, ne ogleda se vjera tvoja, nego vjera tvojih ucitelja, koji danas drmaju Saborom i koji se bore protiv pravoslavlja, sve pod dirigentnom palicom svjetske masonerije.

Vukoman Čejović je ustvari Armin Čengić .

Muslimanski fundamentalista, koji je došao u krizu identiteta.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:80vrnxrec-0J:kurbla.blogger.ba/+armin+%C4%8Dengi%C4%87+jevreji&cd=1&hl=sr&ct=clnk

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

како на Светосављу? Мислиш на сајт Светосавље.орг? Хм, не верујем баш у то. Могуће да је то написао неки члан, као што и код нас има таквих појединаца.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...