Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Мај 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 More nije onaj Tito bio ni malo suntav bar se znalo i imalo je neki red a i tadasnjim Vladikama je sigurno bilo lakse ! Mora da se zna ko se BOGU moli , ko decu uci , ko proizvodi kukuruz a ko celik i to je to ! Danas ko se deklarise kao Pravoslavni Hriscanin odma misli da moze da radi svaki posao u Crkvi pa cak i duznost Patrijarha ! Ako smo vec Pravoslavni Hriscani vernici to treba i da budemo a da odluke ostavimo onima koji su se za to skolovali i koji uzeli Krst monastva i svestenstva da rukovode Crkvenim Brodom !Opasno je sto danasnji ljudi odma traze svog duhovnika kao da ne mogu sami da rukovode svojim postupcima i da za iste snose odgovornost , pa iz tih duhovnih razgovora i savetovanja imamo danas 300 Teologija i 330 misljenja i onda ni sami medjusubno ne mozemo da komuniciramo ! Ja neznam Vladicanski posao pa se i ne mesam u to ! Jos nisam cuo za nekog Vladiku da je otisao kod nekog ratara da ga uci kako se seje kukuruz i sta treba da radi pa zasto se onda mi mesamo u njihov posao ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 5, 2010 Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 Ja neznam Vladicanski posao pa se i ne mesam u to ! Jos nisam cuo za nekog Vladiku da je otisao kod nekog ratara da ga uci kako se seje kukuruz i sta treba da radi pa zasto se onda mi mesamo u njihov posao ! Итекако би ишао ратару да "солиш памет" ако би посумњао да ставља отров у тај кукурз који ти треба да једеш. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Мај 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 Ja neznam Vladicanski posao pa se i ne mesam u to ! Jos nisam cuo za nekog Vladiku da je otisao kod nekog ratara da ga uci kako se seje kukuruz i sta treba da radi pa zasto se onda mi mesamo u njihov posao ! Итекако би ишао ратару да "солиш памет" ако би посумњао да ставља отров у тај кукурз који ти треба да једеш. Ne sumnjam , verujem da ne stavlja inace bi zaglibio u paranoju i ovi iz Laze Lazarevica bi mogli da se pozabave mojim slucajem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 5, 2010 Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 Има везе јер најлакше се понашати у тренутку као онај ко сад не може да расуђује због чега је таква одлука донета, јер је донета на Сабору, па ваљда се Духу Светоме изволило....Е ја кажем да није, и да се не може оправдавати самим Сабором и тиме што по Предању и Дух Свети учествује на Сабору са епископима, једна неправедна одлука, зато сам и наводио пример Сабора из времена Св.Максима Исповедника, а има их још то сви знају. Сабор из времена св. Маскима Исповедника НЕМА никакве везе са оваквим догађајима! То је било време када још све ИСТИНЕ вере нису установљене, време када су епископи и свештеници исповедали ЈЕРЕСИ. Тада су погрешне Саборске одлуке биле у домену Вере, а епископи су били у ЈЕРЕСИ. Нису исповедали праву веру. Указујем само на то да одлука Сабора није праведна, тиме ни канонска, јер се мора на основу доказане кривице свргнути један епископ, а која је у овом случају изостала. А све то указујем због опреза и могућих потеза које би у будућности Сабор СПЦ могао доносити. Владика Артемије је сад пензионисан епископ, и он практички не може више учествовати на будућим Саборима, па тиме његов утицај по питању прилика у СПЦ убудуће изостаје, на даље ће бити користан само душама које му буду долазили да се духовно окрепе, тамо где се он буде налазио. Значи, заправо САСабор без Владике Артемија више није Сабор, бар тако испада, и вероватно ће убудуће повлачити само погрешне потезе. Дакле чему онда на крају указивање да је Сабор погрешио? Ако је сад погрешио, онда има потенцијал да ако већински буде у оваквом саставу и мишљењу какв је сад, да изгласа увођење новог каледнара и потписивање уније са Римом. Ништа ме не може разуверити у то више, зато сам само гласан, ради мера опреза које треба подићи на највиши ниво након овог Сабора. Брате, да ли си свестан шта пишеш? О каквом новом календару говориш и каквој унији са Римом? Ово постаје смешно и жалосно. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 5, 2010 Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 AUUUU....al sam ja aut... tek sad vidim ovo.... znači penzija... mene zanima da mi vi kažete kolka mu je penzija Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
into the sunset Написано Мај 5, 2010 Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 Kakvo je misljenje clanova i nasih jereja sa ovog foruma o ovoj emisiji Olivere Miletovic gde su gosti bili Vlada Dimitrijevic (moglo bi se nesto prodiskutovati i o stavu Vlade Dimitrijevica o ovim desavanjima) i Zoran Cvorovic koji je autor izvesne knjige o vladici Artemiju. SLUCAJ VLADIKE ARTEMIJA emisija Pitanja i Odgovori 1/5 SLUCAJ VLADIKE ARTEMIJA emisija Pitanja i Odgovori 2/5 SLUCAJ VLADIKE ARTEMIJA emisija Pitanja i Odgovori 3/5 SLUCAJ VLADIKE ARTEMIJA emisija Pitanja i Odgovori 4/5 SLUCAJ VLADIKE ARTEMIJA emisija Pitanja i Odgovori 5/5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 5, 2010 Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 Ne simpatišem Vladu Dimitrijevića Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Мај 5, 2010 Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 Знаш ли Ти Лазо шта бесједиш? Хтео сам само рећи да Сабор није безгрешни папа,јер сам тако схватио да многи овде мисле и да Саборне одлуке не доносе Епископи,него Дух Свети.И још сам хтео рећи да није свака одлука Сабора по вољи Духа Светог,али да је то воља(допуштење) Духа Светог је истина.И длака с главе ваше неће погинути (Лк. 21, 18) опет без воље Бога Сведржитеља. Иако се не слажем са овом одлуком прихватам је (још једном) mocart "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 5, 2010 Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 Е ја кажем да није, и да се не може оправдавати самим Сабором и тиме што по Предању и Дух Свети учествује на Сабору са епископима, једна неправедна одлука, зато сам и наводио пример Сабора из времена Св.Максима Исповедника, а има их још то сви знају. Указујем само на то да одлука Сабора није праведна, тиме ни канонска, јер се мора на основу доказане кривице свргнути један епископ, а која је у овом случају изостала. А све то указујем због опреза и могућих потеза које би у будућности Сабор СПЦ могао доносити. Владика Артемије је сад пензионисан епископ, и он практички не може више учествовати на будућим Саборима, па тиме његов утицај по питању прилика у СПЦ убудуће изостаје, на даље ће бити користан само душама које му буду долазили да се духовно окрепе, тамо где се он буде налазио. брате, ти баш застрањујеш mocartјел ти то испитујеш да ли је Дух Свети присуствовао Сабору? ако ти већ није очигледна кривица по одговорности, могао би да поделиш са нама одакле ти или која су ти сазнања да НИСУ доказана? ово последње је потпуна нелогичност, Сабор је рад СВИХ епископа, може владика Артемије сутра да буде и у Синоду, што се тога тиче. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Мај 5, 2010 Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 Оваме човеку треба помоћи. Док је жив. Хвала Богу да треба mocart "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 5, 2010 Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 Ne simpatišem Vladu Dimitrijevića мени се чини као да човек пише и прича по наруџбини.има неких текстова који су у тоталној супротности са другима, а у исто време писани. чуо сам га и уживо, и није ми баш најјаснији. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 5, 2010 Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 Čim se stavio u ulogu branioca Pravoslavlja i počeo da napada +Atanasija ,sve je o sebi tad rekao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 5, 2010 Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 Živo me interesuje da li će valdika ostati duhovnik ovim fanatizovanim monasima ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 5, 2010 Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 ово последње је потпуна нелогичност, Сабор је рад СВИХ епископа, може владика Артемије сутра да буде и у Синоду, што се тога тиче. Не, умировљени епископи не учествују у раду САСабора. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 5, 2010 Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 ово последње је потпуна нелогичност, Сабор је рад СВИХ епископа, може владика Артемије сутра да буде и у Синоду, што се тога тиче. Не, умировљени епископи не учествују у раду САСабора. Mogu da prisustvuju ali ne mogu da glasaju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука