Jump to content

Penzionisan ep. Artemije

Оцени ову тему

Препоручена порука

Стручњаци за канонско право тврде да у раду Синода и Сабора на овом случају нема никаквих неправилности. Лично сам дискутовао са једним од њих, те се и сам уверио да ту нема ничег неканонског и неуставног.

Кривицу актера у овој немилој афери разрешиће надлежни суд. За сада постоји основана сумња.

Ах увек се нађе неки стручњак који ће нешто потврдити и доказати.....Но доста се адвоката и канонских стручњака оглашавало јавно тако да је свакоме јасно шта се по реду дешавало. Мени се неда више о томе писати, јер јасно је и комарачкој савести, када нису имали сталожености  да споствени акт о примопредаји протоколарно испоштују, него све брзо и само брзо, нису онда имали сталожености ни остале крупније и важније ствари да испоштују како треба по законим и правилима.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 158
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ово је најбоље решење за нашу Цркву,али не и за артемите,"ревнитеље "и осталу екипу...

Поготово ће бити дискутабилан однос побуњених монаха према следећем или новим  епископом рашко-призренске епархије...

Биће занимљиво посматрати и понашање вл Артемија,јер не мислим да ће се повући у неки манастир и тиховати,напротив...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Да ли да плачем или да се смијем од муке на већину коментра?!

Хехе, ја сам се морао мало насмејати јер некима је овде и до шеге, па се као саосећају са "тужним осећајем" које наводно владика Артемије сад има, јер је ето наводно остао без пастве, без могућности да их обилази, да их духовно крепи... Каква туга, најпре су подржали све оно због чега га сад теше....па му сад шаљу поруке као "главу горе владико" и остале форе и фазоне....Заиста личе на оне жене које су пришле Христу да га сажаљевају и тобож утеше што толико страда...а Он им одговара да не сажаљевају њега него њихове синове који су стали у прве редове да повикну "Распни га распни" и који су ово учинили....Е кажем и ја да треба жалити за онима који су све ово учинили брзо, и још ономад на РТС телевизији, повикали "овај ће по својој прилици бити разапет", и тако беше....Ако их сустигне осећање кајања, упутићу им и ја поруку "главу горе благочестиве владике".

Полако брате не наседај на провокације, пресуда је очекивана знали смо је још док се мастило на оптужници сушило и то није никаква тајна, није ништа готово нажалост тек почиње и биће овде још пуно изненађења која смо им припремили тек толико да се не радују превише... И да покваримо дочек 2013 наравно  0442_feel

Подели на овим сајтовима

Админи, и модератори,мислим да је време да реагујете,на овакве изјаве !

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Hoće li vladika i dalje biti duhovnik ovim monasima peticionašima?

Неможе твој злонамерни језик да мирује па то ти је, да хоће биће духовник свима нама јел то проблем ?! Да нећеш и за ово дело да му судиш ... брате мирољубиви и добронамерни

истино, опусти се мало, верујем ти да поштујеш владику Артемија, али нема потребе за агресијом.
Подели на овим сајтовима

Не знам зашто се неки који не припадају Богоспасаваној Епархији Рашко-Призренској ,"узбуђују", "нервирају", буне или било шта слично, у вези свега овога. Умировљење Епископа Артемија нема никакве везе са њима. Нису ништа изгубили, јер не припадају тој епархији, њихов архијереј није био +Артемије. Они имају сву пуноћу Цркве Христове у Литургијској заједници са својим Епископом. Даље од тога не треба да их занима. Сваки пут када приђу Светој Чаши биће у потпуној заједници са Христом и Владиком Артемијем који је и даље члан Цркве Христове. Владика Артемије је био Епископ своје Епархије и удови те Цркве Христове требају да жале за Њим.

грешиш, али грдно.

сви смо ми удови Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве.

Подели на овим сајтовима

@ Истина...

Изгледа ми да је једну групу вас неко платио да изигравате vox populi. Ситуација у Цркви је довољно озбиљна, без да неки "браниоци" еп. Артемија иступају на такав начин.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

По мом мишљењу, дај Боже да Владика Атанасије (Ракита) постане Епископ Рашко-Призренски.

биће најтврђи вером међу владикама, да може понети крст једне такве подвижне епархије.

сви који су оданде долазили и одлазили су били или јесу светиња, мислим да неће другачије ни сутра бити.

Подели на овим сајтовима

Стручњаци за канонско право тврде да у раду Синода и Сабора на овом случају нема никаквих неправилности. Лично сам дискутовао са једним од њих, те се и сам уверио да ту нема ничег неканонског и неуставног.

Кривицу актера у овој немилој афери разрешиће надлежни суд. За сада постоји основана сумња.

I to treba poštovati!

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

@ Истина...

Изгледа ми да је једну групу вас неко платио да изигравате vox populi. Ситуација у Цркви је довољно озбиљна, без да неки "браниоци" еп. Артемија иступају на такав начин.

нема ни потребе за прозивкама без основа доказивања, овде су непримерене такве инсинуације.

иначе, добро нам дошао на форум  0442_feel

Подели на овим сајтовима

@ Истина...

У то и ти не верујеш, чему онда таква клевета ?!

Подели на овим сајтовима

Преосвећени Владика Артемије је и даље Епископ СПЦ, и даље на њему почива сва апостолска благодат, и даље може да служи најсветију Архијерејску Литургију, носи митру на глави,у руци држи архијерејски жезал, благосиља и левом и десном шаком - мислим да је то битно, остало не толико.

Ово је тачно...међутим,мишљења сам да за овом одлуком нису требали посегнути.
истина, мало је чудна оваква одлука, мислим да никоме није баш најјаснија.

можда ће бити ово једно чудно време за нашу Цркву, кад ће ићи два епископа и сређивати около?

или један резигниран одлуком даје оставку, док други виси у ваздуху?

много питања, мало одговора ...

Подели на овим сајтовима

Не знам зашто се неки који не припадају Богоспасаваној Епархији Рашко-Призренској ,"узбуђују", "нервирају", буне или било шта слично, у вези свега овога. Умировљење Епископа Артемија нема никакве везе са њима. Нису ништа изгубили, јер не припадају тој епархији, њихов архијереј није био +Артемије. Они имају сву пуноћу Цркве Христове у Литургијској заједници са својим Епископом. Даље од тога не треба да их занима. Сваки пут када приђу Светој Чаши биће у потпуној заједници са Христом и Владиком Артемијем који је и даље члан Цркве Христове. Владика Артемије је био Епископ своје Епархије и удови те Цркве Христове требају да жале за Њим.

грешиш, али грдно.

сви смо ми удови Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве.

Не Медо, нисам нигде погрешио, него ти ниси добро разумао шта сам написао.

Свака Епархија и удови (чланови) те Епархије на челу са својим Епископом, чине потпуну Свету, Саборну и Апостолску Цркву. Да, на пример, све епархије (Цркве) света падну у јерес, а да остане само један Епископ правоверан, та његова епархија ће чинити целу Саборнокатоличанску Цркву, па макар и та Црква имала 100 чланова.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Немам много шта више рећи пред оволиким безакоњем. Трајно смакнути једног епископа само на основу сумњи, шпекулација и терећења заиста је преседан у историји СПЦ. Сабор има право да смени епископа по доказаној кривици, не било како, а кривица није доказана ни овај пут и то су врабци на грани могли апсолвирати. Оно шта су епископи усвојили као доказ биле су само инсинуације синодског извештаја никако добро спремљен доказ. Но како је ово одлука Сабора, ја је свакако прихватам, мада се наравно не слажем, јер ово није воља Духа Светога, али може се рећи да је свакако допуштење и зато се и ка томе једнако треба у смирењу приклонити као и да је по вољи Божијој. Страшно је што је тренутак за канонизацију Аве Јустина изабран у најгорем могућем тренутку, када је много верника замукло у нади да ће се ипак правда на Сабору показати, тако да у место величанствене канонизације, само је штура и кисела објава била, и на крају завршено са служењем Св.архијерејеске литругије. То је био срамотан чин према самоме лику светог Јустина Поповића.

На крају остаје само да се помолимо за оне који све ово што чине, чине брзо.

Господе опрости им, јер не знају шта раде!!

молим те да не тумачиш Промисао Божју , није паметно ни добро.

а инсиниурати да је цео Сабор, или бар већина, у прелести - још мање.

заиста, не може бити потпуна радост, кад се овакве ствари дешавају ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...