Jump to content

Ultralaki i avioni kućne izrade

Guest

Препоручена порука

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Znaco, ovakvo hover-motorce samo da `nzenjeri doarde, i eto ga bum od posla... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Пројекат сам да направиш ти треба времена, онда би требао неки добар програм за виртуелно тестирање аеродинамике? На машинском факултету врше физичка тестирања, само им се дају параметри и плаћње услуге наравно. Можеш да купиш права на неки постојећи пројекат са прототипом и по њему радиш? израда је најлакши део, једино регистрација авиона или како већ то иде на крају посла, треба видети:coolio:.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Muramasa рече

Necu to raditi u Srbiji. :)

Пројекат можеш било где, па делове наручиш да ти направе факултети и приватне фирне у крагујевац, краљево и БГ. Мој савет ти је да нигде нећеш наћи боље саветнике и стручњаке негу у Србији. Па ти склопи то у Индонезији није проблем, битно ти је да сарађујеш са неким ко те неће послат да тестираш падобран. Притом мислим да ти неће дати надлежни органи да ставиш у погон тек тако авион без лиценце о изради истог, зато без Српских факултета у позадини ће то тешко да ти полети.

Око 55.000 евра су авиони оног Краљевчанина

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Mиљан Л. рече

Ово су неки лепи модели, ручни рад притом.

EA-7 Optica nije rucni model, nego serijski, radila ga firma, iako mala. :)

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, obi-wan рече

EA-7 Optica nije rucni model, nego serijski, radila ga firma, iako mala. :)

Да, сад видех. Али је изводљив за "израду у гаражи":).

Суштински је све једно дали ће авион као прототип постати серијски или ће остати уникат. Дали ће човек да отвори фирму која ће као правно лице да ради посао или ће лично као физичко лице да направи неку синергију између себе и адекватних правних и образовних установа-организација. Битно је бити свестан правно-сигурносних оквира. Јер сертификати, лиценце и машине за основне компоненте коштају више милиона евра... 

Зато не верујем да ће неко данас да се усуди да сам обликује компоненте, без адекватних машина за микрогеометрију које поседују факултети или неке фирме. Јер свеједно човеку треба погонски систем, електроника... које ће негде да поручи. Акценат је на саму идеју и дизајн авиона. Концепт је битан, сагледати пројекат из угла комотности и функционалности кабине, па онда погон, роботика и електроника...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Mиљан Л. рече

Да, сад видех. Али је изводљив за "израду у гаражи":).

Jeste, ali to bi vec bila piraterija... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Mиљан Л. рече

Притом мислим да ти неће дати надлежни органи да ставиш у погон тек тако авион без лиценце о изради истог, зато без Српских факултета у позадини ће то тешко да ти полети.

Mislim da bi u celom procesu izrade aviona, pecat bio najveci izazov :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, obi-wan рече

Jeste, ali to bi vec bila piraterija... :smeh1:

Хаха, ја to као инсипирацијu уместо оних горе модела. Ови лепше и ближе нашем времену изгледају. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...