Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 6 минута, kopitar рече Zato ja tebi ne zamjerio što si išao nego što gledaš s visoka na sve , jer ti misliš da bi na mjestu Šljivačanina ti bio savršeno idealan u tom ludilu i košmaru svakakve propagande. Naravno da bi bio daleko drugačiji od njega, poznajem ga ja vrlo dobro baš sa tog terena. Recimo više bi bio kao naprimer oslobođeni Radić. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 11 минута, kopitar рече Nije ista situacija oko demonstracija jer ja sam branio svoj grad i drugo ništa nisam mogao ali da su me poslali u Vojvodinu da branim Hrvate to ne znam dali bi išao ovisi do koje mjere bi imao isprane mozak , vjerovatno bi išao Pa sad.. kad bi hrvati u vojvodini doživljavali masovna ubistva i progone verovatno bi išao, svako bi išao. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 25 минута, kopitar рече Nije ista situacija oko demonstracija jer ja sam branio svoj grad i drugo ništa nisam mogao ali da su me poslali u Vojvodinu da branim Hrvate to ne znam dali bi išao ovisi do koje mjere bi imao isprane mozak , vjerovatno bi išao. Zato ja tebi ne zamjerio što si išao nego što gledaš s visoka na sve , jer ti misliš da bi na mjestu Šljivačanina ti bio savršeno idealan u tom ludilu i košmaru svakakve propagande. Od koga si ga branio?što ste napadali kasarne?Ko vas je od vojnika JNA diro tamo? Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Od koga si ga branio?što ste napadali kasarne?Ko vas je od vojnika JNA diro tamo? Kratos nisi u toku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 (NE)OČEKIVANO PRIZNANJE BIVŠEG MINISTRA MUP HRVATSKE JOSIPA BOLJKOVCA Rat počeo napadom Hrvata na Srbe Tuđman je želeo rat po svaku cenu, po tom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske. Vladislav Jovanović: Boljkovčeva tvrdnja samo je potvrda onoga što se od prvog trenutka znalo Bivši hrvatski predsednik Franjo Tuđman želeo je rat po svaku cenu, a ono što se događalo u Hrvatskoj bio je građanski rat koji je bio posledica dogovora Slobodana Miloševića i Tuđmana - tvrdi u intervjuu za frankfurtske Vesti bivši ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Josip Boljkovac. „Kada me je Branimir Glavaš za vreme svedočenja optužio da sam ga gonio zbog rušenja mosta na reci Dravi u Osijeku, s obrazloženjem kako je to uradio da bi se Osijek zaštitio od tenkova JNA, ja sam rekao da je JNA tog momenta bila regularna vojska jedne međunarodno priznate države, a Hrvatska, koja tada još nije bila priznata, deo Jugoslavije. Potom sam obrazlagao ko je tada počeo sa oružanim sukobima u tom delu Slavonije“, preneo je Boljkovac ono što su, kako je rekao, prećutali hrvatski mediji. Svedočenje „Rekao sam da su napadnuti Srbi i Jugoslavija, a ne Hrvatska. To je deo mog svedočenja o napadu koji su organizovali Gojko Šušak, Branimir Glavaš i Vice Vukojević protivtenkovskim oružjem, ambrustima, na Borovo Selo. GALBRAJTOV NOŽ POD GRLO MILOŠEVIĆU Gubitak Republike Srpske Krajine Jovanović ocenjuje kao maksimalistički cilj Srba da budu nezavisni od Hrvatske a koji je bio - nerealan. Na pitanje zašto Srbija nije ništa preduzela za vreme sloma Krajine, Jovanović kaže da pretpostavlja da je Milošević dobio ultimatum SAD. „Dan uoči pada Krajine Miloševića je posetio američki ambasador u Zagrebu Piter Galbrajt. Nisam prisustvovao sastanku, ali pretpostavljam da je Galbrajt stavio Miloševiću „nož pod grlo“ da se Srbija ne meša. Verujem da je bilo i direktne pretnje bombardovanjem Srbije kako bi se zaustavila svaka srpska vojna reakcija“, ističe Jovanović. NAMERA Boljkovac tvrdi da je Tuđmanu cilj bio rat po svaku cenu. „Rat nije bio nužnost već namera. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske“, podvukao je on, dodajući da je bio protiv rata, što dokazuje da nijedan Srbin nije bio otpušten iz tadašnje hrvatske policije dok je on bio ministar, pa je zbog toga bio meta hrvatske emigracije koja je želela da ga ubije. Kao što su tada napali Srbe u tom selu da bi isprovocirali rat, iz istog razloga su srušili i most u Osijeku. To je bio građanski rat koji je nastao kao posledica dogovora između Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana o podeli Bosne i Hercegovine i razmeni stanovništva pomoću etničkog čišćenja. Tuđman je Miloševiću prepustio Bosansku Posavinu, a Milošević njemu pomogao da se reši Srba u Krajini. Imam materijalne dokaze da je bivši general JNA i kasnije general hrvatske vojske Milivoj Petković organizovao povlačenje Hrvata iz Bosanske Posavine“, rekao je bivši šef hrvatske policije. Pomalo neočekivano, priznanje bivšeg prvog policajca Hrvatske gotovo da nije iznenadilo nikoga u Srbiji. Osim, možda, tobože borce za ljudska prava, poput Nataše Kandić i Sonje Biserko, i brojne srpske neprijatelje koji su gotovo dve decenije, zdušno i neumorno, obmanjivali svetsku javnost da je Srbija kriva za rat i da je izvršila nekakvu agresiju na Hrvatsku. Vladislav Jovanović, bivši jugoslovenski ministar spoljnih poslova SFRJ i SRJ od 1991. do 1995. godine, kaže za Glas javnosti da je Boljkovčeva izjava da je Hrvatska isključivi krivac rat - apsolutno tačna! - NJegova tvrdnja samo je potvrda onoga što se od prvog trenutka znalo i na šta je Srbija upozoravala skoro dvadeset godina - da nije bilo srpske agresije na Hrvatsku, nego su Srbi iz Hrvatske bili prinuđeni na samoodbranu. To je Boljkovčeva naknadna pamet za činjenično stanje. I sam Tuđman je posle „Bljeska“ i „Oluje“ prećutno priznao da je rat bio neophodan da bi Hrvatska dobila nezavisnost“ - podseća Jovanović. Da li je bilo dogovora Komentarišući Boljkovčeve navode da su se Tuđman i Milošević dogovorili o podeli Bosne i Hercegovine i razmeni stanovništva pomoću etničkog čišćenja Posavina za Krajinu, Jovanović ističe da je to spekulacija koja se ustalila na Zapadu i u Hrvatskoj, ali koja ne stoji. „Koliko je meni poznato, dogovora nije bilo. Tuđman je posle Dejtona rekao da je Posavina izgubljena u ratu i nema mesta za takve tvrdnje“, kaže Vladislav Jovanović. Nekadašnji sekretar Vlade Republike Srpske Krajine (od 1993. do 1995. godine) Savo Štrbac smatra i da je Hrvatska kriva za rat, ali i da je bilo dogovora dvojice bivših predsednika. - Tuđman je svojevremeno rekao, parafraziram, „da nismo hteli rat, ne bi ga ni bilo“, odnosno „da bez krvi ne možemo dobiti državu“. Ta Boljkovčeva teza da je Hrvatska kriva za rat stoji i verujem da će u eventualnoj srpskoj protivtužbi protiv ove države za genocid biti potkrepljeno njegovo svedočenje. To je samo jedan od brojnih dokaza da je Hrvatska htela rat po svaku cenu. Kada je reč o dogovoru Tuđmana i Miloševića, sve ide ka pravcu da je sporazuma - ipak bilo! Iako nemam nekih materijalnih dokaza za ove tvrdnje, podsetiću na sledeće dve ključne činjenice. Kada smo mi u Krajini prihvatili Vensov plan, koji nije prejudicirao političko rešenje, tadašnja SFRJ je garantovala da će nam priteći u pomoć, ako bude potrebno. I drugo, uoči pada Krajine, mi smo na pregovorima u Ženevi 2. i 3. avgusta 1995. godine prihvatili i plan Z4, ali Hrvati to nisu uradili. Ispostavilo se da su pregovori bili obična farsa jer je agresija na RSK izvršena već narednog dana, 4. avgusta. Činjenica je da SFRJ i Srbija nisu ništa uradile i nisu nam pritekle u pomoć, iako je bilo obećano - ističe Savo Štrbac. Autor: Petar Pašić http://www.glas-javnosti.rs/clanak/tema/glas-javnosti-13-02-2009/rat-poceo-napadom-hrvata-na-srbe Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 2 минута, Isusovo magare рече Kratos nisi u toku. hau jes nou Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече Recimo istine radi kad se već spomenuo Vukovar, tamo je posle došlo do osvete i ratnog zločina nad uniformisanim hrvatima od strane TO što je zaista bacilo ljagu na ljude koji su došli tamo da odbrane upravo one koji su taj zločin i izvršili... *** Dokle? Znaš dokle? Dokle god sa jedne i sa druge strane, ne samo sa jedne, budu decu učili da je rat veliko zlo. Uopšte ne sumnjam da u udžbenicima istorije i povijesti "činjenice" nisu uvek prikazane objektivno. Svaka strana zapravo tera svoju priču. Bilo je pokušaja da se udžbenici donekle usklade, no to je propalo pre određenog vremena. ... Ono što mene uvek iznova zapanjuje je tupilo od nekuženja kod većine naše "mladeži". Recimo, ovaj momak Nikola Jović i njegova drugarica koja nije sigurno maloletna ali je zato maloumna kao i dečko joj. Voleo bih da imam vremensku mašinu da povedem Nikolu na jedno putovanje u prošlost pre dvadeset i šest godina, u jedan tmurni utorak. U jednu široku Vukovarsku ulicu, u vlažan i blatnjav šanac, u kojoj smo tri moja drugara i ja bili prikovani snajperom, lovačkim karabinima i starim lovačkim tandžarama-jednocevkama. Pomeriti se nismo mogli od deset sati pre podne do četiri sata posle podne. Municije nam je ponestajalo, na kraju smo imali samo tridest metaka, po deset za svakog od nas troje. Odlučili smo da pokušamo da se izvučemo iz neprilika tako što će dvojica pokušati da pretrče do ruševina od kuća a jedan će morati da ih štiti (i da tamo zauvek ostane). Ni danas ne mogu da prestanem da razmišljam o tom danu i događaju koji se zatim zbio. Ova "herojska" naslovnica me je na to podsetila. Iza naših leđa, iz sporedne ulice pojavio se tenk, naš tenk, kretao se najvećom brzinom koju jedan tenk može da postigne. Naglo se zaustavio i nakon nekoliko trenutaka ispalio svoj "metak" na kuću s druge strane ulice gde se nalazio snajper i lovci pretvarajući ruševinu od kuće u još veću ruševinu, verovatno u večna lovišta odnoseći i one lovce kojima smo mi bili lovina. (Mom komandiru koji nas je poslao na "tajni zadatak" učinilo se da predugo odsustvujemo pa je od kolege "unajmio" tenk da sa njime ide da nas potraži. Svakavih ljudi na ovom svetu ima). Nikako ne želim da mladi gospodin budala ikada stekne takvo iskustvo, ali bih ga rado poveo na to putovanje u prošlost. To je ipak "samo" šest sati neizvesnosti, straha i očajanja. Ne želim da ga ostavim tamo dve nedelje koliko sam ja tamo proveo. Bojim se da bi presvisnuo od straha. Želeti da "Бог да овако нешто буде поново насловна страна једних новина" je infantilno, debilno i idiotsko-kretenski. Sa ovakvom blentavom omladinom (nadam se ne tako brojnom, ipak... ali ko zna) nema ovoj zemlji budućnosti, ima samo i jedino večite prošlosti. *** (Još nisam izvadio brvno iz svog oka tako da nemam pravo da zanovetam na trunu u oku brata svojega. Možda jednog lepog dana) Џуманџи, Volim_Sina_Bozjeg, GeniusAtWork and 6 осталих је реаговао/ла на ово 6 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 @Iulianus Slažem se sve, eto i ja sam bio na toj ulici pa zato i govorim sve to. Ja sam upravo i spomenuo moje učešće kad se brat srbin javio iz krajine ovde na forumu pokušavajući možda nesmotreno da veliča one najodgovornije za ratne strahote sa sve notom ne znate vi kako je bilo u krajini. Na žalost ima nas koji smo objektivni pa znamo vrlo dobro kako je bilo i nemamo više bratska osećanja ni za srbe ni za hrvate koji veličaju rat. Iulianus and kopitar је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 4 часа, Кратос рече Viđi šta kaže vaš Stipe Па и "наш" Аца је у то време говорио да треба стрељати сто муслимана за сваког убијеног Србина, а данас је највећи европејац, пацифиста, демократа и главни фактор стабилности на Балкану, а и шире Iulianus је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 2, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 23 минута, GeniusAtWork рече Па и "наш" Аца је у то време говорио да треба стрељати сто муслимана за сваког убијеног Србина, а данас је највећи европејац, пацифиста, демократа и главни фактор стабилности на Балкану, а и шире hm, da Aca EU holubica https://www.youtube.com/watch?v=RL_7RMcppto https://www.youtube.com/watch?v=BumJiHI-JY0 https://www.youtube.com/watch?v=7S5fuYXT0F8 kopitar је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 48 минута, Muramasa рече Ili što bi rekli Česi: Tudja nesreca utješi najviše i najbolje. Cizí neštěstí potěší nejvíc a nejlíp. Da se gledalo na vrijeme kud i za kim se ide nikom nam ništa ovo ne bi rebalo, ni jednima, ni drugima a ni trecima. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 2, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 Ako je ovo uradio iako bi brzo izašao, onda je garant žrtvovao život da bi nazvali ulicu po njemu u Zagrebu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 2 часа, Iulianus рече Znaš dokle? Dokle god sa jedne i sa druge strane, ne samo sa jedne, budu decu učili da je rat veliko zlo. Stalno sam slusala i citala misli o tome sta je potrebno za "pomirenje" i za "nastavljanje dalje" i sve se mislim - i ovo sto si napisao je sasvim, sasvim dovoljno. Ne moramo da se "mirimo", dovoljno je da ljudi budu normalni (ako vec razmisljamo u pravcu te neke 'buducnosti'). Volim_Sina_Bozjeg, Снежана and Iulianus је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 5 часа, Џуманџи рече Stalno sam slusala i citala misli o tome sta je potrebno za "pomirenje" i za "nastavljanje dalje" i sve se mislim - i ovo sto si napisao je sasvim, sasvim dovoljno. Ne moramo da se "mirimo", dovoljno je da ljudi budu normalni (ako vec razmisljamo u pravcu te neke 'buducnosti'). лично мислим, да би форсирање и наметање било каквог односа преко тога у некој будућности довело до новог рата, барем када су Срби и Хрвати у питању. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука