Isusovo magare Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 44 минута, Ignjatije рече Ponavljam ubi se čovjek bezveze,za dvije godine bi bio na slobodi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 15 минута, Isusovo magare рече To je tvoje mišljenje ali to ne znači da je to dobro. Viđi šta kaže vaš Stipe Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 19 минута, Isusovo magare рече Ako stavljas kolone ljudi iz rata onda stavi sve kolone,primjerice i one iz Vukovara. Prije bilo kakvih sukoba, još u rano proljeće 1991., Hrvati su počeli otimati i ubijati srpske civile, tako da su do početka direktnog ratnog sukoba hrvatske paravojne jedinice ubile najmanje 126 civila srpske nacionalnosti prema hrvatskih izvorima ( šef Tuđmanove obavještajne službe, SUZUP-a u Vukovaru, Ferdinand Jukić navodi tu brojku, dok JNA navodi i do 400). Pripadnici hrvatskih paravojnih jedinica nisu bili samo iz Vukovara, već su tamo smišljeno poslani iz cijele Hrvatske, pa su i mnogi vukovarski Hrvati bili u strahu. Prije bilo kakvog rata i sukoba, hrvatske vlasti u Vukovaru prestale su Srbima isplaćivati penzije i počele otpuštati Srbe sa posla. Prije bilo kakvog rata i sukoba pripadnici hrvatskih paravojnih jedinica digli su u zrak srpske kafiće: “Krajišnik” (15. 4.), “Sarajka” (3. 5.), “Tufo” (3. 5.), “Brdo” (6. 5.), “Mali raj” (28. 6.), “Popaj” (2. 7.), “Točak” (21. 7.), “Čokot bar” (24. 7.), “Šid” (30. 7). A još 1989. dizani su u zrak kiosci srpskih novina. Pošteđena nije bila ni kuća poznatog nogometaša Siniše Mihajlovića čija je majka Hrvaticа. Nju su hrvatske paravojne jedinice potpuno opljačkale i uništile, a čak su mu u bjesomučnom divljanju i orgijanju i obiteljske fotografije spalili. Nalogodavci zločina bili su visoko rangirani članovi HDZ-a, sekretar narodne obrane općine Osijeka Branimir Glavaš (poznat po riječima kojima je najavio rat: „neka igre počnu“), sekretar narodne obrane općine Vukovar Tomislav Merčep, potpredsjednik hrvatskog sabora i bivši suradnik udbe Vladimir Šeks i Ivan Vekić koji će 31.07.1991. postati ministar unutarnjih poslova Hrvatske. Od te četvorice Glavaš je osuđen za ratne zločine od strane hrvatskog suda, Merčepu se sudi, Vekić je pod istragom USKOK-a, a Šeksa je za zločine optužio spomenuti Glavaš. To potvrđuje i prvi Tuđmanov ministar unutarnjih poslova Hrvatske, Josip Boljkovac u svojoj knjizi „Istina mora izaći van“ gdje opisuje događaj iz 4. mjeseca 1991. kada su Šeks, Šušak, Glavaš i Vukojević (sve visoko ranigirani hdz-ovci) pucali armbrusima po Borovu selu. To je bilo puno prije nego je bilo koji Srbin ispalio i jedan metak u Vukovaru. U Vukovaru su, kao da je pod nacističkom okupacijom, bile potrebne propusnice koje je izdavao Tomislav Merčep. O atmosferi koju su stvarale hrvatske paravojne jedinice na čelu sa Merčepom svjedoči i povjerenik hrvatske vlade za Vukovar, Marin Vidić Bili, u pismu koje je iz Vukovara uputio hrvatskoj vladi, ali i nekolicini oporbenih čelnika: „Imenovanjem Merčep Tomislava za sekretara Općinskog sekretarijata u Vukovaru došlo je do uzurpacije vlasti i koncentracije funkcija u jednoj osobi i to predsjednika HDZ-a te faktički zapovijednja ZNG-a, policijom te civilnim organima vlasti. Okružen ljudima sumnjivih moralnih i stručnih kvaliteta, bivšim kriminalcima, preuzeli su apsolutno nadzor nad svime u Općini Vukovar, ne prezajući od nasilnih i represivnih mjera nad građanima Općine Vukovar (bespravnim upadajem u privatne stanove, upućivanjem usmeno i pismeno u napuštene stanove osoba koje su tražile smještaj, pljačkanjem stanova, oduzimanjem privatnih vozila, nasilnim privođenjem na saslušanje pa čak i egzekucijama. Takvim ponašanjem stvorio je u gradu opću psihozu straha među hrvatskim i srpskim pučanstvom što je rezultiralo masovnim bijegom iz grada, totalnom blokadom rada polcije, ZNG-a, organa uprave i stvorilo opću konfuziju…“ Koliko licemjerno zvuče izjave pojedinih vukovarskih Hrvata koji su se u onom krivotvorenom gebelsovskom filmu „Posljednji rez“ iščuđavali zašto su Srbi u proljeće i rano ljeto 1991. bježali iz Vukovara! Jedna sugovornica, Ljiljana Alvir čak vrlo loše glumi razočaranost što im vukovarski Srbi koji su bježali nisu rekli kako se sprema rat. To je vrhunac bezobrazluka, jer vukovarski Srbi, kao i ostali hrvatski Srbi, nisu bježali iz Hrvatske zbog toga što su znali da se sprema rat, nego jer su svakodnevno maltretirani, otpuštani sa posla, likvidirani. To je vrijeme kada hrvatske novine objavlju imena, prezimena, adrese i brojeve telefona Srba i Jugoslavena po kvartovima. I šta je ta bjednica, Ljiljana Alvir mogla misliti kakav će odgovor JNA biti na to što su hrvatske paravojne jedinice blokirale kasnarnu u Vukovaru i snajperima ubijale ročnike? Da će JNA u Vukovar ući sa cvijećem?! Taj film „Posljednji rez“ čitavo vrijeme na jedan vrlo pokvaren način manipulira sa činjenicama, prikazujući događaje kronološki krivo, puštajući izjave najgorih hrvatskih zločinaca kao što je Ivan Vekić (koji je prijetio hrvatskim vlastima da će ako ga uhapse radi zločina nad Srbima dignuti neku svoju „hrvatsku stražu“ sa oružjem na njih), koji za Merčepa, ratnog zločinca iz Vukovara kaže da je „dobroćudna pričalica“ i time se izruguju svim žrtvama koje su njegovi eskadroni smrti pobili. Interesantno da i čak i taj Merčep svojim izjavama ruši vukovarski mit; jednom je baš u Vukovaru izjavio da je Vukovar dobar primjer lopovluka, pokvarenosti i dogovorenog rata. Marko Markić Istine i zablude: Vukovar nije oduvek hrvatski grad i rat nisu započeli Srbi Кратос and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 1 сат, kopitar рече Ovo se zove neki psihički poremećaj , ti si ostao u 90-tim . Moguće ali ja ih video svojim očima dok si ti žmurio u to budi uveren. Prvo, ko kaže da hrvatska nije prećutno odobravala i koristila te na kraju povampirila ustaštvo u 1990 godini i to iskoristila da pokrene rat u koji su srbi takođe bez razmišljanja i odugovlačenja ušli taj laže kao pas. Meni je žao što je tako ali ja sam se časno borio i protiv jednih i protiv drugih, nisam ja stvarao tu situaciju ja sam tada bio u uniformi i meni je bila dužnost da to uradim. Ja sada zaista ne mogu da kažem da sam išao u rat protiv hrvata, zaista ne mofu oprosti jer to nije bilo tako, išao sam u rat protiv povampirenih ustaša, meni hrvati nikada nisu smetali, meni smetaju ustaše i ovi naši zločinci podjednako. Ti se zapitaj što nisi učestvovao ni u jednom hrvatskom antiratnom mitingu a ja mogu da se pohvalim tim delovanjem u srbiji i to puno. Prećutno ste svi dozvolili to povampireno ustaštvo tako da vam ni danas nije čudno što negirate jasenovac. Ja sam prosto znao i te 1990 godine a i godinu dana ranije naslućivao da će srbi na kraju ipak izvući najdeblji kraj sa najvećim civilnim žrtvama na svim stranama sukoba. Prosto Srbiju niko pametan tada nije vodio, niko ko bi znao da izbegne rat, niko ko bi znao da sačuva teritoriju srbije u celini a da srbima van njenih očigledno nepromenjenih granica pruži zaštitu koju sam ja mislio da je moguće pružiti barem u toj meri da se te 1991 godine zaustavi veća razmera oružanih dejstava. Kad sam video da je to nemoguće jer ni srbi ni hrvati nisu imali tu volju, ja sam učestvovao u svim antiratnim mitinzima po srbiji i borio se protiv sopstveneg zla u našim redovima koje će na kraju koštati ponajviše nas a i druge. Ako misliš da je šizofreno napraviti vojnu zonu koja bi mogla na početku oružanih dejastava da barem zaustavi stihiju ustaštva i srbske komunističke ludosti o očuvanju jugoslavije po svaku cenu, pa posle toga učestvovati u antiratnim protestima i na sve načine se boriti da ludost prestane dok je još mogla onda je to tvoj doživljaj stvarnosti koji je bio daleko od mog. Moj je bio na terenu i sve mi je bilo jasno kao dan, kao što je sada sve jasnije i jasnije. Nije problem da ti prećutkuješ svoje zločince, veći je problem što meni spočitavaš ono za šta ja apsolutno niti sam kriv niti sam mogao da sprečim a spočitavaš mi tako što veliš da od 1990 godine nije bilo ustaša u hrvatskoj. Bilo ih je i vi ste to prećutno odobravali jer vam je služilo svrsi i šta sad... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 14 минута, Данче* рече Prije bilo kakvih sukoba, još u rano proljeće 1991., Hrvati su počeli otimati i ubijati srpske civile, tako da su do početka direktnog ratnog sukoba hrvatske paravojne jedinice ubile najmanje 126 civila srpske nacionalnosti prema hrvatskih izvorima ( šef Tuđmanove obavještajne službe, SUZUP-a u Vukovaru, Ferdinand Jukić navodi tu brojku, dok JNA navodi i do 400). Pripadnici hrvatskih paravojnih jedinica nisu bili samo iz Vukovara, već su tamo smišljeno poslani iz cijele Hrvatske, pa su i mnogi vukovarski Hrvati bili u strahu. Prije bilo kakvog rata i sukoba, hrvatske vlasti u Vukovaru prestale su Srbima isplaćivati penzije i počele otpuštati Srbe sa posla. Prije bilo kakvog rata i sukoba pripadnici hrvatskih paravojnih jedinica digli su u zrak srpske kafiće: “Krajišnik” (15. 4.), “Sarajka” (3. 5.), “Tufo” (3. 5.), “Brdo” (6. 5.), “Mali raj” (28. 6.), “Popaj” (2. 7.), “Točak” (21. 7.), “Čokot bar” (24. 7.), “Šid” (30. 7). A još 1989. dizani su u zrak kiosci srpskih novina. Pošteđena nije bila ni kuća poznatog nogometaša Siniše Mihajlovića čija je majka Hrvaticа. Nju su hrvatske paravojne jedinice potpuno opljačkale i uništile, a čak su mu u bjesomučnom divljanju i orgijanju i obiteljske fotografije spalili. Nalogodavci zločina bili su visoko rangirani članovi HDZ-a, sekretar narodne obrane općine Osijeka Branimir Glavaš (poznat po riječima kojima je najavio rat: „neka igre počnu“), sekretar narodne obrane općine Vukovar Tomislav Merčep, potpredsjednik hrvatskog sabora i bivši suradnik udbe Vladimir Šeks i Ivan Vekić koji će 31.07.1991. postati ministar unutarnjih poslova Hrvatske. Od te četvorice Glavaš je osuđen za ratne zločine od strane hrvatskog suda, Merčepu se sudi, Vekić je pod istragom USKOK-a, a Šeksa je za zločine optužio spomenuti Glavaš. To potvrđuje i prvi Tuđmanov ministar unutarnjih poslova Hrvatske, Josip Boljkovac u svojoj knjizi „Istina mora izaći van“ gdje opisuje događaj iz 4. mjeseca 1991. kada su Šeks, Šušak, Glavaš i Vukojević (sve visoko ranigirani hdz-ovci) pucali armbrusima po Borovu selu. To je bilo puno prije nego je bilo koji Srbin ispalio i jedan metak u Vukovaru. U Vukovaru su, kao da je pod nacističkom okupacijom, bile potrebne propusnice koje je izdavao Tomislav Merčep. O atmosferi koju su stvarale hrvatske paravojne jedinice na čelu sa Merčepom svjedoči i povjerenik hrvatske vlade za Vukovar, Marin Vidić Bili, u pismu koje je iz Vukovara uputio hrvatskoj vladi, ali i nekolicini oporbenih čelnika: „Imenovanjem Merčep Tomislava za sekretara Općinskog sekretarijata u Vukovaru došlo je do uzurpacije vlasti i koncentracije funkcija u jednoj osobi i to predsjednika HDZ-a te faktički zapovijednja ZNG-a, policijom te civilnim organima vlasti. Okružen ljudima sumnjivih moralnih i stručnih kvaliteta, bivšim kriminalcima, preuzeli su apsolutno nadzor nad svime u Općini Vukovar, ne prezajući od nasilnih i represivnih mjera nad građanima Općine Vukovar (bespravnim upadajem u privatne stanove, upućivanjem usmeno i pismeno u napuštene stanove osoba koje su tražile smještaj, pljačkanjem stanova, oduzimanjem privatnih vozila, nasilnim privođenjem na saslušanje pa čak i egzekucijama. Takvim ponašanjem stvorio je u gradu opću psihozu straha među hrvatskim i srpskim pučanstvom što je rezultiralo masovnim bijegom iz grada, totalnom blokadom rada polcije, ZNG-a, organa uprave i stvorilo opću konfuziju…“ Koliko licemjerno zvuče izjave pojedinih vukovarskih Hrvata koji su se u onom krivotvorenom gebelsovskom filmu „Posljednji rez“ iščuđavali zašto su Srbi u proljeće i rano ljeto 1991. bježali iz Vukovara! Jedna sugovornica, Ljiljana Alvir čak vrlo loše glumi razočaranost što im vukovarski Srbi koji su bježali nisu rekli kako se sprema rat. To je vrhunac bezobrazluka, jer vukovarski Srbi, kao i ostali hrvatski Srbi, nisu bježali iz Hrvatske zbog toga što su znali da se sprema rat, nego jer su svakodnevno maltretirani, otpuštani sa posla, likvidirani. To je vrijeme kada hrvatske novine objavlju imena, prezimena, adrese i brojeve telefona Srba i Jugoslavena po kvartovima. I šta je ta bjednica, Ljiljana Alvir mogla misliti kakav će odgovor JNA biti na to što su hrvatske paravojne jedinice blokirale kasnarnu u Vukovaru i snajperima ubijale ročnike? Da će JNA u Vukovar ući sa cvijećem?! Taj film „Posljednji rez“ čitavo vrijeme na jedan vrlo pokvaren način manipulira sa činjenicama, prikazujući događaje kronološki krivo, puštajući izjave najgorih hrvatskih zločinaca kao što je Ivan Vekić (koji je prijetio hrvatskim vlastima da će ako ga uhapse radi zločina nad Srbima dignuti neku svoju „hrvatsku stražu“ sa oružjem na njih), koji za Merčepa, ratnog zločinca iz Vukovara kaže da je „dobroćudna pričalica“ i time se izruguju svim žrtvama koje su njegovi eskadroni smrti pobili. Interesantno da i čak i taj Merčep svojim izjavama ruši vukovarski mit; jednom je baš u Vukovaru izjavio da je Vukovar dobar primjer lopovluka, pokvarenosti i dogovorenog rata. Marko Markić Istine i zablude: Vukovar nije oduvek hrvatski grad i rat nisu započeli Srbi Neke stvari se tek naknadno saznaju i sa jedne i sa druge strane,i zato mi smeta kad ljudi zapnu samo za svoju stranu i drze da su u pravu.Čudno kako većinu ljudi ne zanima istina.A propagadna radi svoje i to godinama. Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 Управо сада, Isusovo magare рече Neke stvari se tek naknadno saznaju i sa jedne i sa druge strane,i zato mi smeta kad ljudi zapnu samo za svoju stranu i drze da su u pravu.Čudno kako većinu ljudi ne zanima istina.A propagadna radi svoje i to godinama. То исто важи и за тебе. Истина је заташкавана јако дуго за време комунизма, нажалост и данас покушавају да је оспоре али кад-тад она изађе на видело. Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 32 минута, Isusovo magare рече Neke stvari se tek naknadno saznaju i sa jedne i sa druge strane,i zato mi smeta kad ljudi zapnu samo za svoju stranu i drze da su u pravu.Čudno kako većinu ljudi ne zanima istina.A propagadna radi svoje i to godinama. Sad sam zbunjen Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Sad sam zbunjen Ne želim se svađati s tobom ostao si mi drag sa drugih tema i to se neće promjeniti ali si brate zadrt gore nego magarac.? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 Recimo istine radi kad se već spomenuo Vukovar, tamo je posle došlo do osvete i ratnog zločina nad uniformisanim hrvatima od strane TO što je zaista bacilo ljagu na ljude koji su došli tamo da odbrane upravo one koji su taj zločin i izvršili... Tako da ako ćemo do istine ona nije jednosmerna ni crno bela ali mi srbi smo spremni da se suočavamo sa njom dok čekamo i ostale strane u sukobima da to isto učine. Izvolite. Da, dodam mnogi srbi su ukazivali na takve zločine i pre nego što su oni i otkriveni i dospeli u javnost i to je bilo recimo jedno od srpskih junaštva koje ja cenim i poštujem, dok stvarno nisam informisan da se to kod hrvata ikada desilo. Danas je bio valjda naslov u Nemaškom Špiglu: Hrvati žale za ratnim zločincem.. Dokle? Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Moguće ali ja ih video svojim očima dok si ti žmurio u to budi uveren. Prvo, ko kaže da hrvatska nije prećutno odobravala i koristila te na kraju povampirila ustaštvo u 1990 godini i to iskoristila da pokrene rat u koji su srbi takođe bez razmišljanja i odugovlačenja ušli taj laže kao pas. Meni je žao što je tako ali ja sam se časno borio i protiv jednih i protiv drugih, nisam ja stvarao tu situaciju ja sam tada bio u uniformi i meni je bila dužnost da to uradim. Ja sada zaista ne mogu da kažem da sam išao u rat protiv hrvata, zaista ne mofu oprosti jer to nije bilo tako, išao sam u rat protiv povampirenih ustaša, meni hrvati nikada nisu smetali, meni smetaju ustaše i ovi naši zločinci podjednako. Ti se zapitaj što nisi učestvovao ni u jednom hrvatskom antiratnom mitingu a ja mogu da se pohvalim tim delovanjem u srbiji i to puno. Prećutno ste svi dozvolili to povampireno ustaštvo tako da vam ni danas nije čudno što negirate jasenovac. Ja sam prosto znao i te 1990 godine a i godinu dana ranije naslućivao da će srbi na kraju ipak izvući najdeblji kraj sa najvećim civilnim žrtvama na svim stranama sukoba. Prosto Srbiju niko pametan tada nije vodio, niko ko bi znao da izbegne rat, niko ko bi znao da sačuva teritoriju srbije u celini a da srbima van njenih očigledno nepromenjenih granica pruži zaštitu koju sam ja mislio da je moguće pružiti barem u toj meri da se te 1991 godine zaustavi veća razmera oružanih dejstava. Kad sam video da je to nemoguće jer ni srbi ni hrvati nisu imali tu volju, ja sam učestvovao u svim antiratnim mitinzima po srbiji i borio se protiv sopstveneg zla u našim redovima koje će na kraju koštati ponajviše nas a i druge. Ako misliš da je šizofreno napraviti vojnu zonu koja bi mogla na početku oružanih dejastava da barem zaustavi stihiju ustaštva i srbske komunističke ludosti o očuvanju jugoslavije po svaku cenu, pa posle toga učestvovati u antiratnim protestima i na sve načine se boriti da ludost prestane dok je još mogla onda je to tvoj doživljaj stvarnosti koji je bio daleko od mog. Moj je bio na terenu i sve mi je bilo jasno kao dan, kao što je sada sve jasnije i jasnije. Nije problem da ti prećutkuješ svoje zločince, veći je problem što meni spočitavaš ono za šta ja apsolutno niti sam kriv niti sam mogao da sprečim a spočitavaš mi tako što veliš da od 1990 godine nije bilo ustaša u hrvatskoj. Bilo ih je i vi ste to prećutno odobravali jer vam je služilo svrsi i šta sad... Smiri se sve ovo vrijedi podjednako za sve , ja ti hoću reći da si preveliki idealista i nećeš se spustiti na zemlju , kao ti si dobar i sve razumiješ kao da ja ne znam za sve to. Ali glupo i je da ja sad nakon 30 godina svu vašu vojsku gledam kao srbočetničke zločinačke horde kao što ti i danas svu tadašnju HR vojsku gledaš kao povapirene ustaše , sigurno je bilo i takvih ali u manjini . Ponavljam jer si u oblacima i ne vidiš ništa dobro i u neprijateljskim vojnicima unatoč što je bilo svakog zla sa obje strane ,bilo je više časnih i poštenih ljudi i vojnika na obe strane. Zato ja mogu sjesti sa nekadašnjim neprijateljskim vojnicima i o svemu mirno razgovarati a tebi tvoja umišljena čistoća to ne dozvoljava. I zato ćeš sa visoka i s prezirom gledati na Praljka. Da se razumije on jeste zločinac kao i Šljivančanin ali su i ljudi. Ali ima zločinaca koji i nisu ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 1 сат, Isusovo magare рече Neke stvari se tek naknadno saznaju i sa jedne i sa druge strane,i zato mi smeta kad ljudi zapnu samo za svoju stranu i drze da su u pravu.Čudno kako većinu ljudi ne zanima istina.A propagadna radi svoje i to godinama. Da, ovaj je spašavao Židove za 2ww i sada se vodi kanonizacija isto kao i za kard. bl. Stepinca a komunisti ga osudili na doživotnu robiju kao ratnog zločinca i umučili k smrti u zatvoru. Sad me baš interesuje hoce li se pojaviti kakva komisija sa zahtjevom papi da obustavi kanonizaciju jer je "prekrštavao" Jevreje koji su mu na tom zahvalni (pogledat video, tamo je s člankom) i jer im je to spasilo život da ne budu poslani u konclogor. http://www.tvnoviny.sk/domace/1846734_slovensky-biskup-zachranil-stovky-zidov-sam-vsak-presiel-peklom-a-zomrel-ako-mucenik?utm_campaign=share&utm_medium=article&utm_source=markiza.sk# kopitar је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 3 минута, kopitar рече Ali glupo i je da ja sad nakon 30 godina svu vašu vojsku gledam kao srbočetničke zločinačke horde kao što ti i danas svu tadašnju HR vojsku gledaš kao povapirene ustaše , sigurno je bilo i takvih ali u manjini . Ne ja to zaista nisam nikada rekao, rekao sam da su rat izazvale povampirene ustaše i srpski komunisti i stojim iza toga. Takođe ako si primetio kad sam spomenuo zločin u vukovaru rekao sam da su streljani hrvatski uniformisani vojnici a ne ustaše, jer znam pouzdano da nije bilo provere niti suđenja da bi ih okvalifikovao kao ustaše sve do jednog. Sve ostalo te razumem i kažem ja istoriju ne mogu da promenim ali i sa ove današnje perspektive kažem da bi ponovo to uradio ne zato što želim rat, nego zato što i dalje stojim iza toga da sam imao časnu nameru da taj rat sprečim na način na koji sam ti opisao ranije. Bio bi ja uveliko Bogu zahvalan da to nije bio na žalost i moj i tvoj rat, nismo se mi ni pitali. Kažem.. dajte se vi pohvalite svojim antiratnim mitinzima i protestima prema sopstvenom vrhu i pohvalite se sada time što možete zločince sa svih strana javno da okvalifikujete sa ne svoje iako pripadaju možda i vašem narodu. Men stvarno milošević nije bio svoj niti oni koji su recimo bili odgovorni za zločine za koje ja znam. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 8 минута, Zayron рече Da, ovaj je spašavao Židove za 2ww i sada se vodi kanonizacija isto kao i za kard. bl. Stepinca a komunisti ga osudili na doživotnu robiju kao ratnog zločinca i umučili k smrti u zatvoru. Sad me baš intertesuje hoce li se pojaviti kakva komisija sa zahtjevom papi da obustavi kanoinizaciju jer je "prekrštavao" Jevreje koji su mu na tom zahvalni (pogledat video, tamo je s člankom) i jer im je to spasilo život da ne budu poslani u konclogor. http://www.tvnoviny.sk/domace/1846734_slovensky-biskup-zachranil-stovky-zidov-sam-vsak-presiel-peklom-a-zomrel-ako-mucenik?utm_campaign=share&utm_medium=article&utm_source=markiza.sk# Evo ti si neutralni posmatrač i zato uvijek poštujem tvoje mišljenje na ovakvim temama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne ja to zaista nisam nikada rekao, rekao sam da su rat izazvale povampirene ustaše i srpski komunisti i stojim iza toga. Takođe ako si primetio kad sam spomenuo zločin u vukovaru rekao sam da su streljani hrvatski uniformisani vojnici a ne ustaše, jer znam pouzdano da nije bilo provere niti suđenja da bi ih okvalifikovao kao ustaše sve do jednog. Sve ostalo te razumem i kažem ja istoriju ne mogu da promenim ali i sa ove današnje perspektive kažem da bi ponovo to uradio ne zato što želim rat, nego zato što i dalje stojim iza toga da sam imao časnu nameru da taj rat sprečim na način na koji sam ti opisao ranije. Bio bi ja uveliko Bogu zahvalan da to nije bio na žalost i moj i tvoj rat, nismo se mi ni pitali. Kažem.. dajte se vi pohvalite svojim antiratnim mitinzima i protestima prema sopstvenom vrhu i pohvalite se sada time što možete zločince sa svih strana javno da okvalifikujete sa ne svoje iako pripadaju možda i vašem narodu. Men stvarno milošević nije bio svoj niti oni koji su recimo bili odgovorni za zločine za koje ja znam. Nije ista situacija oko demonstracija jer ja sam branio svoj grad i drugo ništa nisam mogao ali da su me poslali u Vojvodinu da branim Hrvate to ne znam dali bi išao ovisi do koje mjere bi imao isprane mozak , vjerovatno bi išao. Zato ja tebi ne zamjerio što si išao nego što gledaš s visoka na sve , jer ti misliš da bi na mjestu Šljivačanina ti bio savršeno idealan u tom ludilu i košmaru svakakve propagande. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука