Juanito Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 Paradoksologija, Благовесник and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 Колико правоснажних пресуда у ком степену треба да не буде више 'suspect'? Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 пре 1 минут, Paradoksologija рече Колико правоснажних пресуда у ком степену треба да не буде више 'suspect'? Зависи. Ако си Србин (у случају хашког трибунала) или генерално неко ко се евентуално невин не уклапа у њихову агенду, онда ниједну. У супротном си до века suspect. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 пре 58 минута, Paradoksologija рече Зато сам и била сигурна да је шоу "...Godine 1972. je diplomirao na Akademiji za kazalište, film i televiziju." http://www.imdb.com/name/nm0695182/ https://hr.wikipedia.org/wiki/Slobodan_Praljak Ћириличар and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 29, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 Imao je čitavih 20 godina da nauči da ratuje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Новембар 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 пре 1 сат, Paradoksologija рече Адвокат је морао да учествује у овој глупости, значи? Хоће ли имати неке правне и професионалне последице? Зато сам и била сигурна да је шоу. Међу злочинцима највише има оних који ипак себи не би озбиљно длаку с главе ишчупали. Зашто је морао адвокат учествовати? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović vanredno se vraća sa Islanda, a i šefica diplomatije Marija Pejčinović-Burić prekinula je učešće na samitu u Abidžanu. U državi vlada vanredno stanje, Prvi program javne televizije suspendovao je sve emisije i emitovao emotivno obojen vanredni program uživo. Građani koji su samo pre nekoliko dana odobravali rad Suda u slučaju protiv Ratka Mladića, danas tvrde da su haške sudije nekompetentne. Izvor Neša_, Paradoksologija, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 пре 1 минут, Војвода7 рече Зашто је морао адвокат учествовати? Горе у оном тексту објашњено, само је адвокат могао у торби да му унесе у затвор отров, да би га он после унео у ципели. Остали посетиоци нису. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 Данче*, Paradoksologija, Ћириличар and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Новембар 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 пре 22 минута, Paradoksologija рече Горе у оном тексту објашњено, само је адвокат могао у торби да му унесе у затвор отров, да би га он после унео у ципели. Остали посетиоци нису. пре 2 часа, Ignjatije рече Na pitanje ko bi mogao da mu dostavi otrov u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu advokat Mikuličić kaže da svaki zatvorenik ima pravo na posete i to rodbine, prijatelja, advokata i novinara, ali da u pritvor niko osim advokata ne može da uđe sa torbom. “Ako je reč o ovakvoj supstanci, to mu je lako mogao doneti bilo ko, ako je reč o predmetu koji ne reaguje na rendgenu. Ako je zaista reč o otrovu, to je nemoguće otkriti”, kaže on. Колико сам ја разумио, отров је могао донијети било ко. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 ЕКСКЛУЗИВНО: Праљков адвокат за Спутњик о шокантном догађају у Хагу Неко би у Хагу морао да одговара, рекла је за Спутњик Наташа Фаво Ивановић, адвокат Слободана Праљка у Хашком трибуналу. Стварно немам ни најмању идеју како је могуће да неко унесе отров у судницу. Једино што вас могу подсетити како је Милошевић исто имао свашта у затвору, јер је, у принципу, безбедност иста у притворској јединици Схевенингена као и у Трибуналу. Према томе, ништа се, очигледно, од Милошевића променило није, рекла је за Спутњик Наташа Фаво Ивановић. Да ли постоји, по процедури, неко ко би могао да одговара у Хашком трибуналу због смрти Слободана Праљка? — О томе вам стварно не могу тренутно говорити, јер то се питање, наравно, поставило одмах, морамо извидети све правне могућности. Наравно да би неко требало да одговара. Сад стварно не могу ништа конкретно о томе рећи, али, по мом мишљењу, стварно би неко требало да одговара и требало би да се покрене и питање одговорности и начина рада суда, не само уношења отрова у судницу. Да ли сте данас били у судници са њим? — Ја сам била у судници, али нисам ништа видела јер се то дешавало иза мојих леђа. Да ли сте у контакту са његовом породицом? Ми смо схватили да његова породица није била присутна данас у судници. — Нико није био присутан и он је нама рекао да уопште не долазимо код њега пре изрицања пресуде. Како вам је изгледало његово психичко стање у последње време? — Ја сам с њим имала врло мало директних контаката. Он је био врло захвалан клијент. Није нас уопште гњавио, ако му нешто правно није требало. Мене је он звао за Нову годину. Последњи пут сам га видела и последњи контакт који сам с њим имала је била жалбена расправа у трећем месецу. Јутрос сам га у судници видела само кад сам га поздравила. Да ли је постојала сумња да би он могао овако нешто да уради или је и за вас данас било изненађење ово што се десило? — Изненађење нам је било свакако. Не могу да кажем да је било каква сумња постојала, међутим, кад сад накнадно размишљам, познајући господина Праљка и његово мишљење о свему што се десило и о начину на који суд ради, на крају крајева нисам претерано изненађена, али пре него што се десило није ми било ни у задњем делићу мозга. Да ли је неко викнуо и да је он отров узео јутрос? — То сам ја рекла, јер ми се учинило да је он то рекао. Ја сам пренела судијама шта је он рекао како би се одмах реаговало, али ја сад стварно не могу да вам потврдим да ли је он заиста то тако рекао или се то мени тако учинило. Јесте ли уопште званично обавештени да је Праљак мртав? — Ја имам ту информацију као и ви, добила сам је кад сам изашла из суднице. Не знам да ли је проверена. Ја сам тренутно у возу за Амстердам јер имам авион за сат времена, тако да не знам да ли је проверена, али врло вероватно је истинита, с обзиром на то шта смо видели у судници. Ви сте били његов адвокат током целом овог процеса? — Само у жалбеном поступку, нисам била у првостепеном. Је ли то било по дужности или је то био његов избор? — Мене је главни адвокат звао у предмет, претпостављам по његовом избору и по властитом избору главног адвоката, ког знам јако добро из Загреба док сам тамо радила. Дуго сте адвокат у Хашком трибуналу. Ово данас је требало да буде последња пресуда. Како вам се чини рад Хашког трибунала свих ових претходних година? — Ово што се десило данас, оно што се десило пре седам дана на Младићевој пресуди, оно што се десило на Милошевићевом иницијалном суђењу, кад су му прекинули реч и искључили микрофон, то су ствари које на једном међународном кривичном суду не би смеле да се догађају. Мислим да ти догађаји довољно показују како тај суд ради, а моје мишљење се апсолутно са тим поклапа. https://rs.sputniknews.com/politika/201711291113618017-praljak-advokat-sputnjik/ http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 “Lako je uneti otrov u Haški sud”: Toma Fila o samoubistvu Slobodana Praljka “Provera za advokate i druge sudske službenike kao na aerodromu.” Datum: 29/11/2017 0 KOMENTARAFACEBOOKTWITTERPINTERESTGOOGLE+ Foto: Nedeljnik Advokat Toma Fila, koji je često branio osumnjičene na Tribunalu u Hagu, rekao je da bi bilo lako uneti otrov u sud, komentarišući bezbednosne mere u sudu, posle vesti da je Slobodan Praljak, jedan od osuđenih zvaničnika takozvane Hrvatske republike Herceg-Bosne, preminuo nakon što je ispio otrov u sudnici. Fila je rekao za agenciju AP da je "apsolutno moguće" doneti otrov u sud u Hagu. On je rekao da je bezbednosna provera za advokate i druge sudske službenike "kao na aerodromu". "Oni proveravaju metalne predmete kao što su kaiševi, metalni novac, cipele i oduzimaju mobilne telefone", rekao je Fila i dodao da pilule i male količine tečnosti ne bi bile registrovane. Hrvatski premijer potvrdio je da je Praljak umro od posledica uzimanja otrova. Izricanje pravosnažne presude ratnim liderima bosanskih Hrvata prekinuto je danas pošto je trećeoptuženi Slobodan Praljak, u sudnici popio otrov, pošto mu je Tribunal potvrdio prvostepenu presudu od 20 godina zatvora. http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/portalnews/lako-je-uneti-otrov-u-haski-sud-toma-fila-o-samoubistvu-slobodana-praljaka/ Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 пре 27 минута, Војвода7 рече Колико сам ја разумио, отров је могао донијети било ко. Да, нисам пажљиво прочитала. Адвокат је ваљда на лицу места рекао да је попио отров, па сам претпоставила. Војвода7 је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 пре 2 часа, Paradoksologija рече Колико правоснажних пресуда у ком степену треба да не буде више 'suspect'? Пресуда му није технички још била правоснажна, ваљда? Јер се засједање није још било завршило? А можад је и новинар погријешио. Иначе, мимови су већ почели: http://www.tarzanija.com/zasxto-je-rvat-popijo-otrov/ Ово брате није нормално... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 Praljak popio otrov: Kamo sreće da je to uradio ’93 “Slobodan Praljak nije ratni zločinac s prijezirom odbacujem vašu presudu” Nakon ovih riječi književnik, režiser i potvrđeni ratni zločinac Slobodan Praljak je popio bočicu sa otrovom. Očigledno isplaniran, dramski komad za one željne nacionalnog populizma u režiji Slobodana Praljka naravno za cilj ima skrenuti fokus sa drugostepene presude kojom je taj isti režiser zajedno sa Jadrankom Prlićem i ostatkom čelnika hrvatske zajednice Herceg Bosne osuđen za udruženi zločinački poduhvat i etničkog čišćenja dijelova BiH. Logorašima Heliodroma, Dretelja, Gabele, stanovnicima istočnog dijela Mostara, hiljadama žrtvama upravo Praljka i ostatka “hrvatskih uznika” teatarski performans nažalost ukrao je dio satisfakcije koja je potvrđena drugostepenom presudom Haškog tribunala. A za šta je kriv ispijač otrova, a na osnovu performansa prikazanog na daskama Haškog tribunala i najvjerovatnije dobitnik posthumnog priznanja „hrvatski mučenik“? General Slobodan Praljak udruženom zločinačkom poduhvatu doprinio je kao posrednik između Hrvatske i HRHB jer je imao efektivnu kontrolu nad svim jedinicama HVO-a kao zapovjednik glavnog stožera. Praljak je dakle znao za zločine ali ništa nije poduzeo kako bi ih spriječio smatrajući valjda kako cilj opravdava sredstvo. A kako to u praksi izgleda krivica Praljka, možda najbolje pokazuju snimci iz Stupnog Dola, Ahmića i dokumentovane ispovjesti Enise Ahmić kojoj je u “48 sati pepela i dima” ubijeno i masakrirano 48 članova porodice od kojih je najmlađa žrtva imala tri mjeseca. Dakle, Praljak je kriv zbog aktivnog doprinosa u režiji Ahmića, Gabele, Dretelja. I mi svog Geringa za trku imamo. Teatralno ispijanje otrova u konačnici predstavlja paralelu sa jednim od kreatora holokausta Hermannom Goeringom. Naravno, Praljak i Goering mogu se porediti jedino i isključivo po zločinima za koje su i jedan i drugi osuđeni. Velika je razlika između Geringa i Praljka. Za razliku od Slobodana Praljka njemački ratni zločinac svoje samoubistvo nije ostavio kao zaostavštinu vlastitom narodu. Taj isti Gering svoje zločine i zasluženu kaznu nije podijelio sa njemačkim narodom gutajući cijanid pred Tribunalom u Ninbergu. Praljak je tim potezom stavio tačku na rad Haškog tribunala ali bez obzira na medijski spektakl, presuda ljudima osuđenim za ratne zločine je potvrđena. Haška šestorka tačnije petorka osuđena je na ukupno 111 godina. Naravno izrečenim presudama za udruženi zločinački poduhvat nije osuđen hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, osuđeni su pojedinci sa imenom i prezimenom. Međutim, kukavički čin Slobodana Praljka, tu suicidalnu egzibiciju zvanična hrvatska politika u Bosni i Hercegovini kao i pojedinci u Hrvatskoj nesumnjivo će iskoristi za glorificiranje samog ratnog zločinca kao i politike koja je danas u drugostepenom postupku osuđena i poslana na smetljište istorije, a koja hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini definitivno nije ništa dobro donijela. I sve dok zvanična hrvatska politika potez Slobodana Praljka naziva moralnim činom hrvatskog domoljuba, mit o Herceg Bosni, imaginarnom entitetu u kojem je Slobodan Praljak mučenik hrvatskog naroda, a Jadranko Prlić na pravdi boga osuđen samo zato što je Hrvat, neće biti raspršen. Predrag Blagovčanin Ignjatije, Paradoksologija and Iulianus је реаговао/ла на ово 1 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука