Jump to content

Јереј Угрин Поповић

Оцени ову тему

Guest Alefshin

DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO   

13 члановâ је гласало

1. 1. DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO

• DA, pet minuta
      0
    • DA, deset minuta
      2
    • DA, sat i vise
      5
    • Kako kada
      2
    • NE, nikada
      4

Препоручена порука

• Одговори 637
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Hvala vam sto ste postavili tekst koji svedoci o autoritetima; dakle, o necemu sto nije niti titula niti pocast niti zvanje... vec KRST. Krst, koji svi misle da su kadri poneti, da su Bogom pozvani da ga nose te tako, dalje, u susretu sa izistinskim autoritetima oni gledaju kako ili iza cega ce se zakloniti nemislosrdno napadajuci, shvativsi to kao najefikasniju odbranu. Lepo sto ste boldirali motiv; no, kao i uvek, oni radi kojih ste to boldirali i na koje se to odnosi, logicno da to nece shvatiti niti trenutak se porazmisliti da li se to mozda na njih ne odnosi, vec ce se samo samozadovoljno osmehnuti, setivsi se svojih propovedi i uteseno odahnuti izgovorivsi reci potvrde i samozaljubljenosti - eto, zar ne govorih ja... i da, krug se nastavlja a to mu je i osobina - da nema niti pocetka niti kraja tako da tocak tog ringispila nece niti moze stati, pretvarajuci se povremeno u neki drugi tocak, vracajuci nas u neko drugo vreme... Ah, da; jos ostade samo to - Maran ata - kao uteha, nada i ocat...

Mir Vam - Ugrin

Подели на овим сајтовима

I, po pravilu, kidisu na svestenike, na taj nacin pokusavajuci da se izdignu nad njima; smatrajuci da je to apsolutno normalno i da su oni, u stvari, Bogom dani izaslanici Njegovi. Klir je suvisan; mada, svako od njih ima po nekog ''duhovnika'', razume se premudrog, znanja obilnog, po pravilu monaha ali i anonimusa, identitet takvog jednog ''duhovnika'' mora biti u tajnosti, koji je celokupan uvid, svoje kontemplacije i sozercanja, upravo njima, i samo njima, predao. Tako da su samim tim apsolutno oslobodjeni od svakog daljnjeg svestenog nadzora, kako njihovog duhovnog zivota tako i njihove, obicno polupismene i do granice nemoguceg fanatizovane, propovedi i misionarenja. Jos ako je zena u pitanju, valjda zato sto ne sme u oltar, svestenstvo je tek onda na meti. Perfidno olajavanje klira, uz pojacani nagon za prozelitizmom, cini da takva osoba ako li slucajno nekog neupuceno susretne u porti crkve - reci cu samo da se ta osoba sigurno nece vise nikada vratiti. Ta komicna i isfrustrirana stvorenja, puna raznoraznih pravila (od obracanja drugome preko oblacenja i raznoraznih poza poboznosti kao i grimasa molitvenosti do najintimnijih stvari), delovala bi zaista komicno da nije tog zlog semena kojim mlad, kreativan i pismen svet teraju od Crkve i udaljuju od Hrista. Po pravilu neinteligentna stvorenja, sto se najbolje vidi u tome sto misle da mogu da ruze svestenike i da shvataju za sasvim normalno to da su iznad klira, jer ih je taj njihov veliki ''duhovnik'' inicirao u nevidjene tajne vere i poboznosti sa imperativom misionarenja, nastoje i da se sto eksplicitnije odenu ne bi li svima stavili do znanja svoju misiju, oni su prava posast za bilo koji nacin ne robotskog i ne fanatizovanog pristupa Crkvi i Tajnama. Dakle, iako su komicna i jadna, ta stvorenja, za ljude koji su utvrdjeni u pravoslavnom nacinu zivota, toliko su i opasna za ljude koji se traze. Pogotovo stoga, jer su van bilo kakve kontrole i posto su svestenici zaista prezauzeti, s jedne strane, niti im mogu sugerisati da se manu sluzbe koja nije njihove, posto su ovi kao sto napisah van kontrole, to ovi salecu novopridosle sa takvimz arom fanatizma da iole normalna osoba pobegne glavom bez obzira ni ne sacekavsi svestenika, ni ne sacekavsi ono po sta su dosli. E, tu je tuga... jer, odbijaju sablaznivsi ih one amle Hristove... zrvanj vodenicki im je za vratom ali kome je to uteha? Za njih bi se mogle primeniti malo parafrazirane Jevandejlske reci - Ubijace svaki zdrav duh i kreativnost u coveku misleci da Bogu sluzbu cine...

Pisuci ovo, rastuzio sam se, mnogo sam se rastuzio Lazarice... zaista mi nije jasno da neko do te mere nema obzira ni savesti prema tim malim Hrisotvim... Strasna  realnost.

Bog nas sve blagoslovio i ukrepio - Ugrin

Nikada do sada u zivotu bar javno se nisam suprostavljao svesteniku,ali ovde je palo mnogo teskih reci.Kako to mislite neki duhovnik je nesto rekao a njemu se slepo veruje ili svestenici su stvarno prezauzeti ili ta komicna i isfrustrirana stvorenja.Da li vi oce delite mirjane po mestu gde se ispovedaju,ili svestenike po obimu posla ili mirjane po nacinu na koji Vam prilaze

komicna i jadna, ta stvorenja,[b]kidisu na svestenike[/b],fanatizovane, propovedi,polupismene i do granice nemoguceg fanatizovane,Perfidno olajavanje klira, uz pojacani nagon za prozelitizmom,zrvanj vodenicki im je za vratom

Ovo nisam izvukao iz konteksta, jer sve je iz istog vaseg clanka iznad.Sta treba da izbija iz mene kao obicnog mirjanina kada ovo izbija iz Vas kao svestenika

Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

• Гости

Питање за уредништво овог форума...

У ком својству и улози на форуму,је овде присутни о Угрин...

Да ли изнад попа има поп...?

Са којим разлогом брише поруке,које су писане у крајње коректном и братском тону...

Да ли су њему као свештенику дозвољене разне квалификације људи,браће и сестара,као ове горе споменуте небулозе...

Молио би и браћу,коју су ми пружили подршку,путем пп,као и све присутне,поготово Свештенике овог форума,да се разјасне неке ствари...

Подели на овим сајтовима

Jos jedno pitanje, ovo ucenje sam vec negde video na ovom forumu ,sta znaci ovo.Da li su ovo vernici SPC ili neki drugi

citat: O.Ugrin  28. Јун , 2009, 20:29:05

Ta komicna i isfrustrirana stvorenja, puna raznoraznih pravila (od obracanja drugome preko oblacenja i raznoraznih poza poboznosti kao i grimasa molitvenosti do najintimnijih stvari)

Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

Vidim Oce da ste skoro sat vremena bili na forumu od mog prvog pitanja.Da li je ono bezvredno i nije vredno odgovora,sto takodje prihvatam ili je u pitanju nesto drugo? :drugarstvo:

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

?????? ?? ?????????? ???? ??????...

? ??? ???????? ? ????? ?? ??????,?? ???? ???????? ? ?????...

?? ?? ????? ???? ??? ???...?

?? ????? ???????? ????? ??????,???? ?? ?????? ? ?????? ????????? ? ???????? ????...

?? ?? ?? ???? ??? ?????????? ????????? ????? ????????????? ????,????? ? ???????,??? ??? ???? ????????? ????????...

????? ?? ? ?????,???? ?? ?? ??????? ???????,????? ??,??? ? ??? ????????,???????? ?????????? ???? ??????,?? ?? ???????? ???? ??????...

[/quote

1. koje poruke su izbrisane to je veoma vazno

2. mozda je otac u najboljem mogucem namereniju iskoristio malo grublje reci

3. mislim da o Ugrin nema ni malo lose namere, mozda deluje po kad kad ostrije

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

• Гости

Брате "саслужитељу" па ти си последњи написао поруку на тој теми,и познато ти је,шта је избрисано,јер си дао свој коментар....да нема потребе да напустим форум...

Уосталом,иди на тему ...Бесмртност душе...логичко питање...

Подели на овим сајтовима

????? "???????????" ?? ?? ?? ???????? ??????? ?????? ?? ??? ????,? ??????? ?? ??,??? ?? ?????????,??? ?? ??? ???? ????????....?? ???? ??????? ?? ???????? ?????...

????????,??? ?? ???? ...?????????? ????...??????? ??????...

da da oprosti na to si mislio dobro de otac je bio malo ostriji ali to nije razlog za gnev treba to bratski izgladiti

Подели на овим сајтовима

staste odma  pozurili da  ispravljate pa  malo strpljenja    ako o Urgin nest napisao  i meni nije  sve razumljivo ali sacekajmo  i malo ovaj nas ego dok se smiri  nemora sve dase ispravlja i nemoze  se sve ispraviti a poruke sto  su pobrisane kakav je to problem za koga nerazumem nikako  vec mi drago kad nekad neko moje saranje po forumima izbrise jelsam cesto se sama posle nekog vremena sokirala sta napisa ,maks dobro dosao  dasi ti ziv i zdrav sve drugo cemo lako preboljeti 

Подели на овим сајтовима

staste odma  pozurili da  ispravljate pa  malo strpljenja    ako o Urgin nest napisao  i meni nije  sve razumljivo ali sacekajmo  i malo ovaj nas ego dok se smiri  nemora sve dase ispravlja i nemoze  se sve ispraviti a poruke sto  su pobrisane kakav je to problem za koga nerazumem nikako  vec mi drago kad nekad neko moje saranje po forumima izbrise jelsam cesto se sama posle nekog vremena sokirala sta napisa ,maks dobro dosao  dasi ti ziv i zdrav sve drugo cemo lako preboljeti 

pa zar i ja nisam to rekao sve se da popeglati ako ima ljubavi i zelje

Подели на овим сајтовима

Ako se ova tema opet potpuno izbise postace mi sumnjivo. :drugarstvo:

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

Problem je i nastao zbog izgladjivanja ali nema veze...Ubuduce nema razloga da se teme brisu kada ih je lakse premestiti u kantu za otpatke.Tim postupkom bi omogucili slobodu drugim ljudima a tema bi ostala na zeljenom nivou.Do sada su mnoge teme obrisane i to je samo dovelo do izliva strasti ucenika.

Postujmo se,to nam hvali... razumevanje da nam bude prioritet ...a ostalo ce Gospod dodati.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...