Jump to content

Јереј Угрин Поповић

Оцени ову тему

Guest Alefshin

DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO   

13 члановâ је гласало

1. 1. DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO

• DA, pet minuta
      0
    • DA, deset minuta
      2
    • DA, sat i vise
      5
    • Kako kada
      2
    • NE, nikada
      4

Препоручена порука

• Одговори 637
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

kod shekspira u"mletackom trgovcu" ima jedna scena-svodi se na to da kad vam neko prica o tome sta vi mislite u datoj situaciji a u stvari to nije tacno,on u stvari projektuje sebe i  sta bi on reko/uradio u istoj situaciji

ne bih da prozivam nikog,samo ovo....mislite o tome-bar mal  :cheesy2:

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Nije nista lose sem sto, ne pitate - upirete prstom i ne zvucite kao zaintresovani, vise ljuti, kriticni, izazivacki. Samo to. Insistirate na nacinu obracanja(sestro), ali ne izazivate taj bratski odnos koji se pretpostavlja tim nacinom obracanja. Samo to.

sad analiza projekcija  u projektu je uspjela ostavimo to  brat ribar  nije nista  uradio sto ti nebi i mi svi sami napisali  mozda u drugom pakovanju samo  , Bozija sluga upadne i Bog je podigne kosmo mi ?
Подели на овим сајтовима

rečenica koju najviše volim je rečenica

- Ja sam uvek u pravu :cheesy1:

I jesam uvek u pravu

a znate zašto?

jer je ta rečenica odličan test za tuđu sujetu, odgovor i reakcija na tu rečenicu mi mnogo govori o osobi koja daje odgovor

2+2= 4

ali

1+3= 4

to što sam ja u pravu ne znači da i vi niste u pravu

pa sad malo razmislite

i odavde nijedna tema neće završiti u korpi za otpatke

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Uhhhhhhh, kako rasprava i prepucavanje odvodi od poente. I zaista, zar vreme koje posvecujemo da bi istrazili sta je drugi moslio ili mi misilli da je mislio, zatim pokusavanje objedinjavanja ostalih pod barjak vlastitog stava a protiv i uvek protiv drugacijeg... zar to nije gubljenje vremena, sustinsko gubljenje vremena. Pima podrske... sta je sledece? I, ako je zaitsa pitanje koje ste postavili tako anivno zar i vi niste mogli nedoumicu izraziti putem p.p.-a na taj nacin sprecivsi d amisljenje vas remeti razmisljnaje drugih. Ovako, pisanje, sa sve iznosenjem da pristizu pisma podrske, sta je ako njie poziv na linc. Da ste toliko vremena koliko ste utrosili na sastavljanje mozaika u bojama duge mojih postova, utrosili na sebe vec bi osvetlili neki deo vase podsvesti. Mozda bas onaj koji i jeste motiv ovakvog pisanja... Odmah da se razumemo - sto pisah pisah - necu obrazlagati ni slovo koje se ne tice teme ili pitanja vezanog za temu. Svoje nacine kao i svoju metodologiju necu nikome obrazlagati jer je to nepotrebno trosenje i moje energije i paznje onih koji ovaj prostor ne dozivljavaju kao poligon za prepucavanja, ili zajedljivosti, koju mogu u punoj meri izraziti recima, na koje ne moraju obracati paznju, jer tastatura daje veliki kuraz kada je monitor dobar zaklon. Pogotovo stoga jer ma kako covek pisao ili reagovao vuek ce biti onih koji se sa tim nece slagati, jednostavno - narodu se ne moze ugoditi, sto i jeste osnovni motiv toga da svoja pisanija u domenu nacina ili stila necu obrazlagati jer to uzima prostor pitanjima i samoj temi koja i jeset poenta ne samo ovog sajber rpostora vec i mog ucestvovanja u njemu. Ovde nisam ad bih se segacio ili prepucavao sa raznim nik nejmovima vec da bih i na ovom emstu sirio Radosnu vest. Logicno, nece i ne mogu svi shvatiti napisano kao sto ni reakcije ne mogu biti uvek pozitivne. To je ocekivano - Hrista su razapeli, sta mi ad ocekujemo?!? - razlog vise da se ne skrece sa teme. Kome se svidja neka cita ako zeli da ucestvuje u dijalogu neka pita ali sto se tice zahteva za obrazlaganjem ili prepiranjem sa sve pismima podrske - TO NE DOLAZI U OBZIR!!! Mada, koliko vidim, cenjena gospoda je i dobila odgovor od strane citaoca... ne znam ni sam sta bi tom odgovoru dodao.

Bog vas blagoslovio - Ugrin

Подели на овим сајтовима

iz privatnih razloga sam bila sprečena da detaljno proverim sve

no jedno upozorenje

Svako iznošenje privatnih prepiski ili bilo čega tipa  rekla- kazala što može kompromitovati  bilo kog člana ove zajednice ću ubuduće brisati, kao i iznošenje ličnih podtaka i detalja o bilo kom članu, sem ako on sam to nije objavio - Moderator ( za svaki slučaj da ne bude psole nismo znali :)

ДОБРОТОЉУБЉЕ

ПРЕПОДОБНИ АВА ИСАИЈА

СЛОВА ПРЕПОДОБНОГ ИСАИЈЕ УЧЕНИЦИМА

1. Мој отац је рекао: 'Буди храбар и обнови оно што је потребно исправити. [Једино] се чистота може молити Богу. Страх Божији и притешњавање (у свему) доносе остављење грехова. Узалуд се моли човек који у свом срцу има злобу и [жели] освету. Немој желети да питаш за савет или поуку (о делима) овога времена, нити их сам пружај људима који те питају. Непрестано слушај оне који говоре у теби и моли Бога да ти да дар да познаш чије речи треба да послушаш. Учини напор да ти се не деси да ти уста говоре једно, а да ти је друго у срцу'.

4. Опет је рекао: 'Далеко је од милости Божије човек који у срцу своме има осуђивање'. Када сам га питао о томе, он је рекао: 'Ако хоћеш да идеш за Господом нашим Исусом Христом, држи Његове речи. Ако хоћеш да са Њим разапнеш старог човека, дужан си да се одвојиш од оних који те скидају са крста, да се припремиш за подношење увреда, да умирујеш срце оних који те киње, да се смираваш, да владаш над својим прохтевима, да ћутиш и да никог не осуђујеш у срцу'.

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Hvala Oce na jasnom  i ,,potpuno objasnjenom odgovoru na postavljeno pitanje'' ,moja malenkost Vas vise nece ometati u sirenju Radosne vesti

Svako dobro od Boga

Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

• Гости

A kada smo vec kod sirenja Radosne vesti, zanima me da li bi mogao neko da nam svima posvedoci o okupljanjima nakon Liturgije. To je veoma bitan segment u ostvarivanju E.Z. do te mere da bi se moglo reci kako je on u stvari i deo same Liturgije u smislu sluzbe, dakle - Bogosluzenja.

Mir Vam - Ugrin

Подели на овим сајтовима

Недавним постављањем  о. Угрина Поповића за свештенослужитеља  вишњичке цркве, мисионарска делатност храма је обогаћена активношћу коју је он започео још као ђакон цркве на Карабурми. Будући да се на Карабурми налази Дом за аутистичну децу, успостављена је природна сарадња,  у којој је свештенство,  у свом пастирском старању,  посећивало децу, организовало за њих пригодне програме, дечији хор, фолклор, музичке наступе.

Преласком о. Угрина у Вишњицу, ова сарадња није прекинута. Око двадесеторо деце често долази у Вишњичку цркву и проводе време у природи.

Покренута је и харитативна делатност храма у  сарадњи са  старешином цркве на Карабурми о. Живадином Протићем.  Она се састоји у прикупљању помоћи у виду гардеробе, хране, и осталих потрепштина унутар парохије,  и допремању онима којима су потребне.

Акција се врши на територији целе Србије и медијски је пропраћена од стране „Гласа јавности“. 

http://www.pravoslavlje.rs/broj/997/tekst/crkva-prenosa-mostiju-svetog-oca-nikolaja/

Neznabosci sude o dogmatu ne po dogmatu, no po delima i zivotu”-Sveti Jovan Zlatousti  :)

Подели на овим сајтовима

Често помињем храм Св. Трифуна, на Топчидерском гробљу,

тамо је пост-литургијско сабрање заиста изражено и живо...

у природи, на брдашцету, у близини гробова,

дружимо се, смејемо се, једемо...

деца се играју...

Зато је то моја омиљена црква,

тамо је као да одеш код неког драгог рођака на село...

а породица многочлана!

Људи су различити по старости, карактеру, побожности, професији...

али сви чинимо једно!

Када одем у неку другу цркву у којој тога нема,

него присуствујем "само" Литургији...

осећам се као да ми половина фали,

нисам сасвим испуњена...

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Logicno da se tako osecate zato sto vam i fali ta polovina. Liturgija koju danas imamo u nasem molitvenom obliku jeste razvtiak Agapa koje su sada nastavak same sluzbe i kada one izostanu... vidite i sami - fali vam polovina. A kada one nikada ne bi izostale mnoga pitanja koja se ovde postavljaju ne bi bila postavjlana jer bi se znala/zivela. Mislite o tome. Trazite to!

Mir Vam - Ugrin

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...