Jump to content

Јереј Угрин Поповић

Оцени ову тему

Guest Alefshin

DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO   

13 члановâ је гласало

1. 1. DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO

• DA, pet minuta
      0
    • DA, deset minuta
      2
    • DA, sat i vise
      5
    • Kako kada
      2
    • NE, nikada
      4

Препоручена порука

Problem je i nastao zbog izgladjivanja ali nema veze...Ubuduce nema razloga da se teme brisu kada ih je lakse premestiti u kantu za otpatke.Tim postupkom bi omogucili slobodu drugim ljudima a tema bi ostala na zeljenom nivou.Do sada su mnoge teme obrisane i to je samo dovelo do izliva strasti ucenika.

Postujmo se,to nam hvali... razumevanje da nam bude prioritet ...a ostalo ce Gospod dodati.

nista ne treba brisati sve je korisno ono sto valja na spasenje ono sto ne valja da nas koriguje i opominje na drugu stranu bar tako mislim dajte malo radosti sto smo tu  :drugarstvo:

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

• Одговори 637
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Problem je i nastao zbog izgladjivanja ali nema veze...Ubuduce nema razloga da se teme brisu kada ih je lakse premestiti u kantu za otpatke.Tim postupkom bi omogucili slobodu drugim ljudima a tema bi ostala na zeljenom nivou.Do sada su mnoge teme obrisane i to je samo dovelo do izliva strasti ucenika.

Postujmo se,to nam hvali... razumevanje da nam bude prioritet ...a ostalo ce Gospod dodati.

Zasto bi sestro tema o svesteniku isla u kantu za otpatke(recicle bin)

Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

staste odma  pozurili da  ispravljate pa  malo strpljenja    ako o Urgin nest napisao  i meni nije  sve razumljivo ali sacekajmo  i malo ovaj nas ego dok se smiri  nemora sve dase ispravlja i nemoze  se sve ispraviti a poruke sto  su pobrisane kakav je to problem za koga nerazumem nikako  vec mi drago kad nekad neko moje saranje po forumima izbrise jelsam cesto se sama posle nekog vremena sokirala sta napisa ,maks dobro dosao  dasi ti ziv i zdrav sve drugo cemo lako preboljeti  

Sta da sacekamo sestro ovo nije napisano jutros vec pre 5 dana

Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

Jos jedno pitanje, ovo ucenje sam vec negde video na ovom forumu ,sta znaci ovo.Da li su ovo vernici SPC ili neki drugi

citat: O.Ugrin  28. ??? , 2009, 20:29:05

Ta komicna i isfrustrirana stvorenja, puna raznoraznih pravila (od obracanja drugome preko oblacenja i raznoraznih poza poboznosti kao i grimasa molitvenosti do najintimnijih stvari)

Sada se nesto mislim, znaci da ovakva ,,stvorenja'' ne trebaju da budu u crkvi, jer remete liturgijski zivot,a da trebamo da nadjemo neka uzvisena koja ce sve razumeti i klimati glavom krstiti se kada treba  po misljenju svestenika,a ne kada osecaju potrebu ,ali na nacin na koji nadlezni svestenik u ovom slucaju Vi to smatrate za shodno.Mozda zato sto su,,komicna i isfrustrirana'' treba da ih vezemo ili zatvorimo u neki ugao

Voleo bih da gresim po ovom pitanju

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван Цветковић

Полако, мислим да је о. Угрин ово написао у потпуно другом контексту. Стрпите се и сачекајте одговор о. Угрина.

Подели на овим сајтовима

Imam utisak da niste bas pazljivo propratili sve postove, jer da jeste ne bi imali nedoumica a ni potrebe za dodatnim objasnjenjima. Zar vam se ne cini da sirenje Radostne vesti ponekad bas oni koji na njoj insistiraju, ne ziveci je, dovodi i do toga da se mladi kao najprijemciviji, udaljuju. Udaljuje ih insistiranje na spoljnim efektima, zbunjuje i nazalost umesto da osete lepotu i radost, vrlo cesto izaberu da se ne prikljucuju. Verujte, znam o cemu vam govorim. Roditelj sam i znam iz licnog iskustva da kada sam se oslobodila ropstva zakona u mojoj porodici je konacno i krenulo razmisljanje, ucestvovanje. To vam i govorim zato sto sam i sama bila jedna iz scenarija onih koji su posveceni, zamisljeni, molitveni(izrazeno u grimasama :(! Nisam na taj nacin uspela bas nista. Samo sam odbijala. RODJENU DECU I MUZA!!! Ako tako treba, radije nece. Tek kada sam uspela da prevazidjem uzas spoljnog efekta, loseg glumca u jos losijem komadu, kada sam se verom oslobodila, moje lice je umesto mene govorilo: Dodjite i vidite! Moja radost je pozivala. Dozvala je, one moje najmilije. Znam da nisam usamljen slucaj. Verujte, da imam portfelj macolom bih razbijala zablude i predrasude. Tvrda beseda me je vratila medju zive. I ne samo to. Nego ostvarivanje u Liturgijskoj zajednici, odnosom poverenja prema svom svesteniku, duhovniku. Hvala Bogu na daru. Duhovnika sam na dar dobila, verujte od samog Boga. Duhovnika koji je imao macolu o kojoj vam govorim. On mi je pomogao da se izvucem iz lanaca ropstva. I na tome sam Bogu iznad svega zahvalna.

Ni ja nikada, ovo do sada nisam nikome rekla. Govorim vama i molim vas da se potrudite da me razumete. Ne posipam se pepelom, namazem lice svoje i verujte ponekad vicem sa krovova!!! Oslobodjena i konacno SLOBODNA!!! Ali ne sama.

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

Imam utisak da niste bas pazljivo propratili sve postove, jer da jeste ne bi imali nedoumica a ni potrebe za dodatnim objasnjenjima. Zar vam se ne cini da sirenje Radostne vesti ponekad bas oni koji na njoj insistiraju, ne ziveci je, dovodi i do toga da se mladi kao najprijemciviji, udaljuju. Udaljuje ih insistiranje na spoljnim efektima, zbunjuje i nazalost umesto da osete lepotu i radost, vrlo cesto izaberu da se ne prikljucuju. Verujte, znam o cemu vam govorim. Roditelj sam i znam iz licnog iskustva da kada sam se oslobodila ropstva zakona u mojoj porodici je konacno i krenulo razmisljanje, ucestvovanje. To vam i govorim zato sto sam i sama bila jedna iz scenarija onih koji su posveceni, zamisljeni, molitveni(izrazeno u grimasama :(! Nisam na taj nacin uspela bas nista. Samo sam odbijala. RODJENU DECU I MUZA!!! Ako tako treba, radije nece. Tek kada sam uspela da prevazidjem uzas spoljnog efekta, loseg glumca u jos losijem komadu, kada sam se verom oslobodila, moje lice je umesto mene govorilo: Dodjite i vidite! Moja radost je pozivala. Dozvala je, one moje najmilije. Znam da nisam usamljen slucaj. Verujte, da imam portfelj macolom bih razbijala zablude i predrasude. Tvrda beseda me je vratila medju zive. I ne samo to. Nego ostvarivanje u Liturgijskoj zajednici, odnosom poverenja prema svom svesteniku, duhovniku. Hvala Bogu na daru. Duhovnika sam na dar dobila, verujte od samog Boga. Duhovnika koji je imao macolu o kojoj vam govorim. On mi je pomogao da se izvucem iz lanaca ropstva. I na tome sam Bogu iznad svega zahvalna.

Ni ja nikada, ovo do sada nisam nikome rekla. Govorim vama i molim vas da se potrudite da me razumete. Ne posipam se pepelom, namazem lice svoje i verujte ponekad vicem sa krovova!!! Oslobodjena i konacno SLOBODNA!!! Ali ne sama.

I ja sestro nisam covek bez porodice i puno mi je drago sto si nasla put ka Bogu za koji smatras da je najbolji za tebe i  ljude oko tebe.Medjutim mene interesuje sta cemo sa ovim ostalim kada svestenik ima ovakvo misljenje o njima

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

Stvorenja, kako ih vi nazivate, mozda bas imaju problem zbog ne ukljucivanja u Liturgijsku Zajednicu? Mozda zbog procenjivanja iste, a mozda im se ne dopada sam svestenik? A mozda misle da to ipak SAMI mogu najbolje ili prosto NEMAJU POVERENJA. " Osecanje potrebe " - o kome govorite opisuje samo i jedino vase osecanje ne ostvarenosti t.j. komicnosti i isfrustriranosti , jer u suprotnom ne biste imali potrebu da se na taj nacin, tim tonom, obracate SVESTENIKU SPC-a t.j i nama. Sto opet dokazuje i vase osecanje " stvorenja " u kome ste se i prepoznali. Jer obicno onaj koji ljubavi nema govori o istoj, kao i onaj koji nema utemeljenosti u Liturgijskom Zivotu o njemu najcesce propoveda, kritikuje ili mu trazi manu.

НЕ МОГУ И НЕЋУ КУЋИ ПОСЛЕ ЛИТУРГИЈЕ! ВИ? ОД НАС ЗАВИСИ!

Подели на овим сајтовима

Hvala sestro na lepom misljenju o ,,meni i meni slicnima ''posto pristajem i takav da budem, jer po meni ti ljudi imaju  svoje shvatanje vere koje mi nimalo ne smeta,ali mene ipak zanima da li je ovo licni stav ovog svestenika cije delo i rad postujem osim ovakvih,,sitnica'' ili je stav moje to jest Nase crkve koju on ovde predstavlja, jer je on u ovom slucaju javna licnost posto radi,sluzi ili kako vec u ovoj Nasoj instituciji vere

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

Jeste li bas sigurni kada kazete da svestenik ima takvo misljenje? Zar nije njihovo da nam ukazuju, da nas nauce? Kako bolje nauciti nego konkretnim primerom, isticanjem primera? Posebno negativnih, posebno onih toliko ociglednih i onih nazalost stetnih? Zar vas ton nije izazvao kod nas ostalih nemir? Zar zaista mislite da su vase reci blage? Ne zaboravite da je tema Licnost Jerej Ugrin V. Popovic. O tome vam govorim. Napad i nije jedini nacin da se ukaze na nesto sto nam ne odgovara ili vas zbunjuje. Koliko sam shvatila, svestenici nacalstvuju. Konkretno ovde otac Ugrin. Zato ne shvatam u cemu je problem a posebno mi, iskreno smeta seciranje tekstova. Zato retko pisem na ovom forumu a verujte sve teme aktivno pratim. Posebno mi smeta kada se zamera na ovaj nacin svestenicima. Kao da ne shvatamo njihov KRST, oni su RUKOPOLOZENI i za nas slika Hrista na dogadjaju Liturgije, oni u svojim rukama drze Hrista i njime nas pricescuju. Njima ispovedamo sve svoje kao samom Bogu. Zar se treba opterecivati njihovim nacinom ili imati odnos, odnos poverenja kojim se i sami izgradjujemo i prevazilazimo svoju palu prirodu. Kako bi inace to mogli. Kome bi odgovorili AMIN? Forum i dozivljavam na taj nacin, inace se ne bih ni ukljucivala. U stvari sve dozivljavam samo i jedino na taj nacin. I znam da nisam indoktrinirana, ali zivim u zivom odnosu i sastavni sam deo Zivog organizma. Kada sam zbunjena-pitam, trazim, kucam... i dobijam. Razlika izmedju nas je sto ja zivim a vi jos uvek mislite, istrazujete, pitate se i naravno ponekad i kritikujete. To je vas izbor. Ono o cemu mogu da pricam je MOJ IZBOR.

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

Jer si ti uopste procitala sestro kompletnu poruku koju sam ja postavio kada sam postavio pitanje.Kakav nemir ti pominjes,pa ja prvi na svim mogucim forumima branim svestenstvo i monastvo,medjutim ovakav tekst nisam odavno video i sta je lose sto trazim objasnjenje.Jer  bolje da ostanem u zabludi ili istini do kraja zivota da je sve ovo sto je napisano u toj poruci istina ili neistina, a da ne smem da pitam i to na forumu koji je namenjen tome.

Pitas me da li sam siguran da svestenik ima takvo misljenje.Pa zato sto nisam siguran zato ga i pitam.

Kazes sama,,zar nije njihovo da nam ukazuju i da nas nauce''.

Ja zato i pitam jer mi lekcija nije jasna i ne vidim sta je tu lose

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

Imam samo jedno jos da vam kazem,to da li je licni stav moracete da pitate o. Ugrina, ja vam to mogu i ne moram  reci iz pristojnosti. Ono sto znam je da ste u jedan dijalog uneli dosta negativne energije, koja ne mozete mi reci da je ugodna, jer je sama po sebi negativna, puna predrasuda (pred suda ). Ono na sta, kako kazete, vi i vama slicni, pristajete je samo vasa stvar, ja sam pristala na Hrista, na Telo i Krv, na zivot. Recite mi da li je On nekada tako postupio? I to je putokaz koji biste mogli slediti, ali ipak se posavetujte sa vasim duhovnim ocem.  

НЕ МОГУ И НЕЋУ КУЋИ ПОСЛЕ ЛИТУРГИЈЕ! ВИ? ОД НАС ЗАВИСИ!

Подели на овим сајтовима

Ja sestro sve vreme i pitam Oca Ugrina

Izgleda da smo po tebi meni slicni i ja na nesto drugo pristali  :(

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...