Jump to content

moj psiholoski problem: Internet zavisnost

Препоручена порука

Divna tema, uvek aktuelna i uvek korisna :) spadam u one ljude koji su, kao i autor teme, hvala Bogu, uspeli da se relativno lako reše mnogih zavisnosti, izuzev ove o kojoj je reč. Iz svega što sam ovde pročitala, deluje mi da je usamljenost i potreba za nekom životnom dinamikom čest uzrok, a mislim da bi se s tim složili i psiholozi - nedavno je bio aktuelan jedan super članak o tome kako je povezanost sa drugima ona "rupa" koju, recimo, droga može da popunjava (a to se može sigurno proširiti na čežnju za zajednicom sa Bogom), te su po toj logici, dobri "živi" odnosi sa ljudima ono što može biti od najveće pomoći. E sad, niti se usamljenost tako lako rešava, niti internet nju ne rešava na neki način - meni se dešavalo da tu dobijem i utehu, i razonodu, i intelektualnu stimulaciju, i pažnju, i malo smeha, itd. Mislim da je to jedan bitan bag sa svim tim. 

Što se lenjosti kao uzroka tiče, možda je to onda osnovna crta s kojom se treba izboriti? Mislim, možda bi pokušaj da se ta tendencija što više smanji, spontano uticao na smanjenje upotrebe interneta? Ono, zaboraviš na internet, i fokusiraš se samo na ovo, uz molitvu i sve što ti može pomoći, i možda bi vremenom nenadano shvatio da manje imaš problem s ovim.. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 45
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Креирај ново...