Andre Williams Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Може ли се рећи да је човек који од Господа тражи нешто у молитви сличан просјаку који проси на улици? Љотићевац, Драшко, Благовесник and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Почетком деведесетих, идем ја на аутобуску станицу, тешка времена уштеђевина пропала и тако све редом сећате се...и наилазим на део улице који је са једне стране брежуљак, ливадица а у подножју паркинг. А на паркингу најбеснија кола која сам у животу видела, толико бесна да су чак и мене заинтересовала. Кад, нис брдашце силази циганин, одрпан, криве ципеле, пуне руке пластичних завеса које продаје од врата до врата...обасја га зрачак сунца а ја помислим у себи...ето како је живот неправедан, неко се овако мучи са овим ружним завесама које сигурно нико не купује, а неко има за овакав аутомобил...тек што сам завршила мисао, брат цига стигао до кола, вади кључ и отвара гепек пун пластичних завеса... Осетила сам се превареном због мог сажаљења, али кад сам боље размислила, тежак је то посао. Прошња још тежа. Нико се није усрећио што то ради. Треба им помоћи, и не треба гледати шта купују, то ми је лицемерно. Јел за пиво, за пиво је. То није наше да бринемо. Опет сам с друге стране једном дала циганки са малом бебом банану и дечије вунене папуче, нисам ни имала пара нити шта друго, баш била криза. После видим са терасе, отворила је банану и нахранила дее. Следеће године, дошла је под мој прозор сва радосна, гадан снег био, каже јао како су добре ципелице топле су му ногице....тако...а лепа, чиста, није ни изгледала као да јој је потребно да проси. Нек дамо. Дам ја и наркоманима. Знам шта ће са тим новцем. Јер, размишљам, ако му ја не дам и нико му не да, он ће ићи да краде и ко зна шта још. Неће га спрећити то што нема новац да се дрогира. И тако. Срђан Шијакињић, javor, Ленка* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Dok god dajemo milostinju na ulici bice i organizovanog prosjacenja... A el treba sad da se potsetimo da su ljude namerno pravili bogaljima kako bi citav zivot radili za njih. To je meni STRASHNO! Ne dajem vise novac ulicnim prosjacima. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Све то стоји, али факат је и да акоим не дајемо, то неће искоренити појаву, осим тога ако не успеју да сакупе довољно новца могу трпети последице...тако да...дајем новац уличним просјацима. Е сад, нервира ме када носају бебе на раскрсницама да удишу смог и испарења од ауспуха, и увек им кажем, дала бих ти новац кад не би носила дете овуда. Сад сам се сетила моје маме, ушла два клинца у аутобус, један са хармоником да други без вокалних могућности и почели да изводе перформанс...позове она њих и каже, ево вам 200 динара да се не чујете ни зуц док ја не изађем...ћутали су ко заливени... 4chsmu1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Volim da pruženoj ruki udelim. Dobro se osećam kada imam da dam. A to da li je neko slagao, zloupotrebio ne brine me. To je na njemu, njegova lična odgovornost. Niko se nije usrećio sa ukradenim, otetim, slaganim... Ako ste slušali od starijih životne priče takvih prevaranata, lažljivih, lopova, ... ni jedna se nije završila sretno. Gordana ., Bokisha and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Све то стоји, али факат је и да акоим не дајемо, то неће искоренити појаву, осим тога ако не успеју да сакупе довољно новца могу трпети последице...тако да...дајем новац уличним просјацима. Е сад, нервира ме када носају бебе на раскрсницама да удишу смог и испарења од ауспуха, и увек им кажем, дала бих ти новац кад не би носила дете овуда. Сад сам се сетила моје маме, ушла два клинца у аутобус, један са хармоником да други без вокалних могућности и почели да изводе перформанс...позове она њих и каже, ево вам 200 динара да се не чујете ни зуц док ја не изађем...ћутали су ко заливени... 4chsmu1 Ako im ne damo ni dinar goco taj kriminal prema tim ljudima ce prestati pa makar eto nek prestane za neke nove narastaje. Tesko je uhvatiti kriminalca pogotovo u ciganskoj mali jer svi zavise od njih. Porobili su sve! Kad budu prestali da donose novac prestace onda i organizovano prosjacenje ja bi to cak stavio i u neke edukativne reklame na tv. Zamisli molim te oni uvek mogu da kupe dete da ga obogalje i odvedu za Rim naprimer.... I to traje traje traje..... Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Ovo nije pitanje ni za licemerne dobrotvore, ni za lažne prosjake, ni za originalne invalide, ni za prave dobrotvore.. ovo je pitanje za državu Srbiju, i pre svega za gospodina Ivicu Dačića. Policija kao leglo kriminala, dopušta i prosjake, i prostituciju i kockanje i dilovanje droge, zato što je policija na čelu sa Ivicom Dačićem, glavni organizator tih poslova. Kada se u policiji pohapse prave osobe koji su veći mafijaši i od Zemunaca i od Šarićevaca, tada će se možda početi otapati vrh ledenog brega. Međutim kako je breg odavno zaleđen, teško će se tu nešto moći uraditi. Bitno da znate da je policija na čelu sa Ivicom Dačićem, glavna kriminalna organizacija u Srbiji. Pogledajte vesti. Svaki mesec se uhapse bivši ili sadašnji žandari i policijski rukovodioci. O čemu vam to govori.. I to padnu uglavnom neki miševi. Časnije je biti "pošten" kriminalac nego "pokvareni" policajac. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Ulicnim prosajcima ne dajem. Tesko zaradjujem i ne poklanjam prevarantima. Sevap je pomoci onome ko je u nevolji ali da me neko pravi budalom ne dozvoljavam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Могу. Зла је увек било и биће. Али ајде, како ћеш да знаш? Да будеш стопосто сигуран да се ниси гадно огрешио? Имамо избор да дамо или да не дамо. Све остало је маргинално и небитно. Наших 20 или 120 динара ништа драстично не мењају глобалну слику, али могу да премене ономе коме је потребно. А да му није потребно, не би просио. Нико.Теже је просити него радити. Ako im ne damo ni dinar goco taj kriminal prema tim ljudima ce prestati pa makar eto nek prestane za neke nove narastaje. Tesko je uhvatiti kriminalca pogotovo u ciganskoj mali jer svi zavise od njih. Porobili su sve! Kad budu prestali da donose novac prestace onda i organizovano prosjacenje ja bi to cak stavio i u neke edukativne reklame na tv. Zamisli molim te oni uvek mogu da kupe dete da ga obogalje i odvedu za Rim naprimer.... I to traje traje traje..... Ако не дам никоме, огрешићу се о многе и о себе, срце ће ми бити камено. Ако дајем свима, даћу и некоме ко не заслужује. Е, то је већ његов проблем а не мој. Драшко је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Samo moja zena ima tu privilegiju da joj uvek kazem: Dobro! Evo sad i tebi : Dobro goco Лидија Миленковић and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Dajem i volim da dam i na semaforima i na ulici i kod crkava,ne znam jednostavno volim...recimo ima ispred manastira Rakovice decko koji je sa Kosmeta,bolestan i kome uvek dajem i toliko mi to neko zadovoljstvo pricinjava da jednostavno jurim da ga nadjem da mu dam.Ne znam bas da objasnim to. Jednom sam nakupovao neke sitnice misleci da cu ga naci medjutim ko za baksuz njega nije bilo taj dan tamo. Sa druge strane ima ljudi isto kod manastira koji recimo znam da prose zbog alkohola,cigara jer sam ih vidjao sa istima...ali dam i njima,medjutim pre nekoliko nedelja kad sam isao gledao sam kako se isti svadjaju sa jednom zenom zato sto je stala na jedno mesto,umesto na drugo da prosi valjda misle da su tako u losijoj situaciji u odnosu na tu zenu. I malo mi se iskreno ogadilo to,ali dobro. I da volim pogotovo male klince koje prose da pitam sta ce im pare i kad kazu npr za hranu,sladoled ili bilo sta odem i kupim im. Gordana ., Драшко and мирођија је реаговао/ла на ово 3 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Ја више не дајем никоме ко проси... :fmqmtx: :fmqmtx: :fmqmtx: :fmqmtx: :fmqmtx: I ti prosis od Boga a ne zaslužuješ ništa (isto kao i ja, i skoro svi ljudi na zemlji). Драшко and Љотићевац је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Ni pare prosijacima,pogotovo onim cigicima sto u Crkvenoj porti vise po ceo dan.Ni onoj deci vise necu dati, ni jedan ,jedini dinar.Pa kad se samo setim koju mouku muce oni jadnicu na +40 u kupinama,na gradjevini,i to bez vode...... Ima jedna u Spacu,oko 30 godina,mlada devojka,a vec ima 10 godina staza..vuce neko stvorenej za sobom,uprljano,slinavo,balavo....od 8 ujutru do 8 navece su na ulazu,ona,majka i to cupavo ,prljavo cigance..Tesko ima raditi,ima gradska cistoca,ako se ne moze nsita drugo naci.Ako je neko iz Sapca,zna o kome pricam.Sto neko napisa,biznis je to,opak! Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Свети Јован Златоуст Дајмо милостињу без подозрења Дајмо милостињу без икаквих подозрења, прекора или осуђивања због лењости. Ако ти дође сиромах који има потребу за хлебом код тебе се јављају хиљаде прекора и клевета, осуђивања због лењости, увреда, огорчења и подсмеха, а не мислиш о себи да исто живиш у лењости, па ти ипак Бог даје дарове своје. Ти говориш: Ја имам очево наслеђе. Међутим, реци ми, зар је сиромах дужан да умре зато што је бедан, што се бедник родио и што нема имућне претке? Управо стога он и завређује састрадавање и милосрђе богатих људи. Ми не само да не указујемо сиромаху милост него му се још и обраћамо са грубим речима: ‘Зар ти није дато једанпут или двапут?’ Па шта? Зар он не мора поново да једе само зато што је једном јео? Свој стомак пуниш преко мере, а одвраћаш се од сиромаха који од тебе проси умерено. Напротив, само због тога што је принуђен да ти долази сваки дан требало би му указати милост. Невоља у њему савлађује стид, а ти не само што немаш жалости према њему, него га још и изобличаваш. И док Бог наређује да се милостиња даје тајно, ти га вређаш пред свим народом. Ако нећеш да даш, зашто окривљујеш и ломиш бедно и огорчено срце? Да ли би он дошао да је очекивао да чује такве речи?Уколико се сиромах и претвара, он то чини из нужде и невоље и његово лицемерје свуда разглашује о твојој нечовечности. Цео дан он иде, проси, моли, побуђује жалост, рида, пролива сузе, па ипак може да се деси да не добије неопходну храну. Због тога је, може бити, он и измислио ту лукавост која више постиђује и окривљује тебе неголи њега. Да се на њега човек сажали захтева сама праведност стога што је он дошао до такве невоље, а ми заслужујемо хиљаду казни што присиљавамо сиромахе на такве поступке. Када би се ми лако преклањали на милост они се никада не би решили на нешто слично. Рећи ћу ти о нечему још ужаснијем: неки су били принуђени да ослепе малолетну децу како би ганули нашу неосетљивост мислећи да је боље бити лишен сунчеве светлости него ли се стално борити са глађу и трпети мучну смрт.” мирођија, МилошБГ and Dragana I. је реаговао/ла на ово 3 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 I ti prosis od Boga a ne zaslužuješ ništa (isto kao i ja, i skoro svi ljudi na zemlji). Али искрено просјачење је различито од лажног у обе ситуације. Зашто да дам некоме ко покушава да ме превари на кварно. Ко заради данас најмање 3000 динара на тај покварен начин (онај лик у Београду је живи доказан пример) , а ја једва 1500 уз велику муку по разним плантажама, градилиштима, двориштима... Ко коме треба да помогне Зашто не ради као и ја када је потпуно здрав и прави, и не заради поштено. Па да заједно уделимо оним правим просјацима. Него тако је лакше. Дај неки динар... па он после једе чајну а ја посебну. Е таквима не дам. То није помагање сиротих него лењих и покварених. Е, сад. Има ту разних ситуација. Ни ти лажни не зарађују исто. Знам једну ромкињу која прима социјалну помоћ, муж јој ради... носи златно ланче, али проси. Има 4 детета, није баш да нема за млеко (како прича) али је ипак сиромашна. Њој и таквима могу да дам кад имам неки дин. Да сам неки имућнији па да ме баш брига ко је лажни а ко прави просјак. Али ни ја немам пуно, нисам запослен тако да и када решим да помогнем нешто мало ипак гледам коме дајем. У нашем окружењу има заиста сиромашних људи који не просе јер их срамота. Гурају једва некако како умеју. И њима требамо да помогнемо, а не само онима који отворено просе на улици. Лидија Миленковић and Жика је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука