Jump to content

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ поводом тзв. апела/петиције Сабору СПЦ

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Па грешни смо сви наш возљубљени брате,а ни велики нисмо..

Велики отац,св. Варсонуфије каже да је самоокоревање кључ за заобилазак оваквих проблема...а то је врлина која се лако стиче....брат ти је лепо објаснио да није мислио на никакво насиље..тако да нема потребе да имаш било каквих проблема са сличним помислима...

Није толико битно како смо постали,много битније од тога јесте куда идемо.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 103
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

ма који црни раскол, то је давно прошла прича, нема од тога ништа ...

у најбољем ће да заврше ко отац Симеон Виловски, брусећи пете по белом свету ...

баш ћу да свратим до штанда да видим о чему се ради ...

Подели на овим сајтовима

Баш чудно мора се признати...када се говори о Истини са става Хришћана,она је увек и обавезно повезана са љубављу...и сам Господ нас саветује да ако нас неко удари по левом образу,ми да окренемо десни....а не баш да говоримо како би ми и шта би ми све урадили...мислим да не грешим пуно у овоме...ово више подсећа на старозаветног Ламеха,који ће убити младића за масницу своју....а сви знамо да је стари завет био више завет закона(иако је тада исто постојала љубав,нико не спори то),а ми као Хришћани(и цела васељена,јер каже свети отац да није битно које је човек вероисповести,људска је душа Хришћанка) са Господом примамо нови завет,завет љубави и праштања,тако да, а не бих желео увредити,сигурно није лепо за једног Истино-носца да прети шта би и како би...овим не желим да увредим никога,само констатујем како народски речено "ствари стоје".

Ето ја мали јадан и грешан оном који ми прети бејзбол палицом никако не могу да скувам кафу, шта ћу кад сам слаб и "старозаветан" ...

а признај да би те болело кад би видео да нема палице?
Подели на овим сајтовима

Ја бих заиста волео ако би ми цењена и уважена браћо и сестре,који се јавно деклеришете као чувари и браниоци владике Артемија,одговорили на једну моју малу недоумицу.

Пошто примећујем да нападате већину архијереја и отаца наше свете помесне Цркве (мислим да сам сретао и пар оних који су нападали цео сабор) да ми одговорите какву ви будућност Рашко-Призренске епархије видите.кажете да је већина архијереја кренула ка унијаћењу (што је науспут да кажем једна бесмислица) и такве тврдње крепите теоријама људи који су сами себе отписали као заједницу и да још буде горе на исту ту заједницу,Српску Православну Цркву бацају се вербално "дрвљем и камењем",говоре како немамо благодат из пар разлога који су рецимо између осталог и то што из нашега угла гледано ми нећемо да отпишемо никога из Божијег домостроја спасења,а из њиховог смо унијати и католици.Нарочито је интересантно ово католици,а ако би сте ми дозволили рекао бих и зашто.Високопрећени митрополит Амфилохије је једне прилике изјавио на једном предавању да православна Црква треба да нагиње католичанству и одмах је пао под осуду како и сам каже,НЕЗНАВЕНИХ људи који нису мало дубље размислили да католичанство означава саборност,да је наша Православна Црква католичанска,тј. саборна (У једну свету,САБОРНУ и апостолску Цркву...),није ни на једном месту споменуо РИМО-католике,али је ипак од стране једног дела људи обележен као Паписта и јеретик.Драга браћо и сестре,тврдње које износите против једног дела епископа нису ни добро аргументоване нити поткрепљујуће,а ти који те тврдње пласирају у јавност су сами себе изопштили из јавности.Ја сам већ у једном посту,овде,на форуму написао како је мало чудно како то да псеудо-ревнитељи бране преосвећеног владику Артемија.Он је епископ једне за њих неканонске Цркве која је "изгубила" благодат и надасве ми није јасно шта њих интересује ко ће бити на челу једне такве епархије која улази у састав поменуте Цркве.Када би и неки (НЕ ДАЈ БОЖЕ) члан заједнице одлучио да пређе код њих вероватно би га опет "кстили"а ако је и у чину свештеном вероватно "рукополагали" на ново.Мислим да је и више него јасно.Преосвећени епископ Рашко-Призренски г.Артемије није човек који сигурно види ствари из таквог угла као његови браниоци.Сам је позвао све на поштовање епископа-администратора епархије,позвао на мир,љубав и толеранцију..И у ове дане педесетнице када идемо ка празнику који се слави као и рођендан Цркве молим да пустимо палице и помисли шта би и како би све радили и коме би то урадили,и да се сви заједно сјединимо око својих Цркава,епископа и браће и сестара.Бог а и они који су послали владику Атанасија знају добро због чега су то урадили.Владика Артемије се може вратити на чело епархије,али иста та епархија ће остати у саставу наше помесне Српске Православне Цркве у којој смо и ви и ја и сви ми заједно са владикама Атанасијем,Артемијем,Теодосијем,Амфилохијем,Јованом,Григоријем и свим осталим епископима наше Цркве...нека нас све Бог помилује и спаси...ИС ХС НИ КА

Није толико битно како смо постали,много битније од тога јесте куда идемо.

Подели на овим сајтовима

ма који црни раскол, то је давно прошла прича, нема од тога ништа ...

у најбољем ће да заврше ко отац Симеон Виловски, брусећи пете по белом свету ...

баш ћу да свратим до штанда да видим о чему се ради ...

Благодарићемо сваки ваш долазак и молитвено са љубављу вас чекамо  0205_whistling...

Подели на овим сајтовима

Баш чудно мора се признати...када се говори о Истини са става Хришћана,она је увек и обавезно повезана са љубављу...и сам Господ нас саветује да ако нас неко удари по левом образу,ми да окренемо десни....а не баш да говоримо како би ми и шта би ми све урадили...мислим да не грешим пуно у овоме...ово више подсећа на старозаветног Ламеха,који ће убити младића за масницу своју....а сви знамо да је стари завет био више завет закона(иако је тада исто постојала љубав,нико не спори то),а ми као Хришћани(и цела васељена,јер каже свети отац да није битно које је човек вероисповести,људска је душа Хришћанка) са Господом примамо нови завет,завет љубави и праштања,тако да, а не бих желео увредити,сигурно није лепо за једног Истино-носца да прети шта би и како би...овим не желим да увредим никога,само констатујем како народски речено "ствари стоје".

Ето ја мали јадан и грешан оном који ми прети бејзбол палицом никако не могу да скувам кафу, шта ћу кад сам слаб и "старозаветан" ...

а признај да би те болело кад би видео да нема палице?

Познајући тебе и твоју екипу, као и све ваше алкохолисане разговоре и пљување по нама малим, јадним и грешним, знам да лажеш ...

Подели на овим сајтовима

Nego sta ćete vi da radite sa tim potpisima kad ih budete skupili?

Приложићемо заједно са књигом коју је ваш Таса месождер спремио за Сабор да "отвори" очи Епископима па нека буде на Суд и осуду и вама и нама ...

opomenu si dobio,vređanje episkopa se strogo sankcioniše na ovom forumu
Подели на овим сајтовима

Приложићемо заједно са књигом коју је ваш Таса месождер спремио за Сабор да "отвори" очи Епископима па нека буде на Суд и осуду и вама и нама ...

Јооој нисам знао да то важи за бивше епископе који беже из Цркве и мрзе братију своју, праштајте љубим вас пуно и опростите  0205_whistling

Подели на овим сајтовима

Јооој нисам знао да то важи за бивше епископе који беже из Цркве и мрзе братију своју, праштајте љубим вас пуно и опростите  0205_whistling

Zbog iznošenja kleveta dobijaš drugu opomenu,treća je ban
Подели на овим сајтовима

[/quo

Јооој нисам знао да то важи за бивше епископе који беже из Цркве и мрзе братију своју, праштајте љубим вас пуно и опростите  0205_whistling

Zbog iznošenja kleveta dobijaš drugu opomenu,treća je ban

А шта је овде клевета, да те чујем паметњаковићу ?!

Ако уопште постоји клевета волео бих да ми објасниш, пре него што ми скочиш за врат ... упс опет ја и мој језик

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...