selkoba Написано Април 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 19, 2010 i vise nego jasna da je normalno i od Boga onda bi i muskarci radjali doduse nedavno je bilo izbaceno(od homoseksualaca naravno) da je musko nekako zatrudnilo pokazali slike itd kasnije se ispostavilo da je u pitaju zena sve da bi se pokazalo kako je i to prirodno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Текст је ок,али није поента у томе,селкоба.Поента је да иако постоје различита схватања,по једном те истом питању,у званичним научним круговима као и у званичном јавном,политичком,културно-образовном и сваком другом дискурсу,хомосексуализам се не третира као некада у тим истим круговима,већ апсолутно другачије,и то је оно што доминира у савременој науци...слагали се ти и ја са њима или не,схваташ? Kad pričamo o znanju i nauci,sa perspektive istinskog muslimana uzima se samo korisno znanje i korisna nauka,dakle ono što je prirodno i potrebno dok smo ovdje a da bi i zaslužili spas na ahiretu. Znači,kada se traži znanje traži se korisno znanje za civilizaciju i čovječanstvo uopšte. Što se tiče nekorisne nauke i kvazinaučnika,proturaju ono što im godi zato što su takvi "naučni" krugovi i vlast puna pedera pa im treba načina da promoviraju svoje nastranosti upravo da bi to predstavili normalnim i prirodnim. Ko želi da shvati, jedna dosta... "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Људи, ја поздрављам ту поуку и верујем да је истинита. Међутим, та тврдња се коси са науком на коју се ви гршевито позивате у Курану. Овим нисам хтео да величам хомосексуализам, већ да вам покажем колико је научно мишљење релативно и променљиво. За науку је сасвим прихватљиво да данас тврди једно а сутра друго, јер наука и неговори о апсолутним истинама. То ће рећи да није могуће написати било какву научу и емпиријску тврдњу, људским језиком, а да то временом не постане превазиђено. Такав је људски говор, не можемо против тога. Шта ћете када наука промени своје ставове? Хоћете ли смишљати нове софизме како би сте је угурали у куранске ајете? Немогуће је да се тренутне категорије научне мисли сложе са оном за 50 или 100 година. Немогуће. То све време хоћу да вам објасним: СВАКА ЋЕ НАУЧНА ИСТИНА ЈЕДНОМ ПОСТАТИ ЛАЖ. НАСЛЕДИЋЕ ЈЕ ДРУГА НАУЧНА ИСТИНА, КОАЈ ЋЕ БИТИ ИСТИНА САМО ДОТЛЕ ДОК ЈЕ ДРУГА НАУЧНА ИСТИНА НЕ РАЗОБЛИЧИ КАО ЛАЖ. И тако докле? Док се не појави апсолутна Истина - до краја света и века, до Суда Божијег. Тада ће Истина увек бити Истина. У једној литургијској молитви ми православни, обраћајући се Богу Оцу, то лепо кажемо: ТИ (ОТАЦ) КОЈИ ЈЕСИ И УВЕК НА ИСТИ НАЧИН ЈЕСИ, ТИ И ЈЕДОНОРОДНИ СИН ТВОЈ И ДУХ ТВОЈ СВЕТИ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Људи, ја поздрављам ту поуку и верујем да је истинита. Међутим, та тврдња се коси са науком на коју се ви гршевито позивате у Курану. Овим нисам хтео да величам хомосексуализам, већ да вам покажем колико је научно мишљење релативно и променљиво. За науку је сасвим прихватљиво да данас тврди једно а сутра друго, јер наука и неговори о апсолутним истинама. То ће рећи да није могуће написати било какву научу и емпиријску тврдњу, људским језиком, а да то временом не постане превазиђено. Такав је људски говор, не можемо против тога. Шта ћете када наука промени своје ставове? Хоћете ли смишљати нове софизме како би сте је угурали у куранске ајете? Немогуће је да се тренутне категорије научне мисли сложе са оном за 50 или 100 година. Немогуће. То све време хоћу да вам објасним: СВАКА ЋЕ НАУЧНА ИСТИНА ЈЕДНОМ ПОСТАТИ ЛАЖ. НАСЛЕДИЋЕ ЈЕ ДРУГА НАУЧНА ИСТИНА, КОАЈ ЋЕ БИТИ ИСТИНА САМО ДОТЛЕ ДОК ЈЕ ДРУГА НАУЧНА ИСТИНА НЕ РАЗОБЛИЧИ КАО ЛАЖ. И тако докле? Док се не појави апсолутна Истина - до краја света и века, до Суда Божијег. Тада ће Истина увек бити Истина. У једној литургијској молитви ми православни, обраћајући се Богу Оцу, то лепо кажемо: ТИ (ОТАЦ) КОЈИ ЈЕСИ И УВЕК НА ИСТИ НАЧИН ЈЕСИ, ТИ И ЈЕДОНОРОДНИ СИН ТВОЈ И ДУХ ТВОЈ СВЕТИ... Pozdravljam te Aleksandre,i znam da ti nije bila namjera da veličaš pederizam. Znam ja pravoslavno mišljenje o tome...sjetih se i jedne izjave nekog crnogorskog ,da li vladike neznam,koji reče: "Drvo koje ne rađa se siječe i baca u vatru!" Ovdje ću se kratko osvrnuti da se govori o prirodnim naukama u Kur`anu koje su nepromjenjive ili ako jesu onda je i na to ukazano. "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Ослонац,исто важи и за природне науке: научно мишљење је ралетивно истинито. Навео сам пример еуклидовске и нееуклидовске геометрије. Научна форма мишљења је динамеична, не можеш је заробити у једном исказу. Зато је немогуће написати књигу, било Библију било Куран, да се она за сва времена слаже са науком. Може у одређеном тренутку, али не може заувек. Библијска космологија јесте давно превазиђена, са научне стране. Међутим, вековима се та космологија покалпала са науком. У једном тренутку више није. Када? Када је наука променила мишљење, те одбацила оно што је некда тврдила. Тако ће са науком бити до краја света и века. Наука не познаје непроменљиве догме, она је у сталном тражењу и покрету. Отуда је њој сасвим легитимно да мења своје тврдње. Чак и када би се Куран слагао са данашњом науком, то је тренутно, као што се Библија некада слагала. Доћи ће време, када се више неће слагати ни Куран (мада кја мислим да је то време одавно већ дошло, али нећемо више о томе). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Evo još jedan primer o naučnim istinama! Do nedavno se smatralo da se spermatozoidi međusobno takmiče na putu do jajne ćelije,odnosno da plivaju kroz jajovode do zadnje trrećine ampule jajovoda gde se dešava oplodnja.Ova teorija je dugo smatrana tačnom. Zatim se neko dosetio da uporedi veličinu sprmatozoida i dužinu jajovoda i zaključio da je ovakva teorija žešća neistina i glupost jer to bi bilo kao kad bi čovek za 12 sati pretrčao evropu ,preplivao okean i stigao u Ameriku! Istraživanjem je zaključeno da kad mužijak ostavi spermu u polnim organima ženke,jajovodi se kontrahuju i prenose spermu do mesta oplodnje! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 То само говори да Бога не можемо обухватити нити везивати за научна мишљења. Према томе, у Божијој књизи не треба тражити научне истине, већ апсолутне, егзистенцијалне истине, истине вере и морала. То је оно што је вечно и непроменљиво и то је оно што нас, на крају, и спасава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Али како муслиманима објаснити нешто у вези онтологије? То је практично немогуће. Нешто сам размишљао о поставци богословствовања од стране св.Григорија Богослова, који каже ,,да умујемо унутар својих граница'' (= унутар Цркве), што се поклапа са речима Василија Великог: ,,Јер о догматима се ћути, а проповеди се објављују''. Везано са тим, митрополит Зизјулас напомиње да не треба тумачити те ствари онима који немају веру у Тројицу. Зато мислим да овакав дијалог са муслиманима не може донети плода. Једино може да се деси да узалуд потрошимо драгоцено време. По мени, довољно је што се упознајемо са туђим начином веровања. Међутим, ако неко покуша да овде на рачун хришћанства заснива своју веру, то јест да умаловажава и поништава хришћанску веру за неку своју веру, то ће бити санкционисано. Са муслиманима можемо имати дијалог, али са њихове стране очекујемо извесну толеранцију и културу, а што значи и самоконтролу. Опомене следе онима који су нови у дијалогу, али за упорне у таквом лошем искуству следи бановање. То се односи на општи дијалог нас и муслимана. Нисмо ми дошли код муслимана, него муслимани код нас. И нисмо ми почели, нити нам је то пракса, да заснивамо своју веру на поништавању Ислама, него је Исламска вера засновала своје доктрине на поништавању хришћанства. Лепо је приметио Александар. Да ли би било могуће да се хришћанство износи негде у арапском свету без последица? А камоли да хришћанство, на тим местима, заснива своју веру на поништавању Ислама: да спомињемо Мухамеда у учењу и проповедима као проблематични контекст у религији. Заиста, када дијалог пође на ту страну, свака даља расправа се прекида. Мени је веома жао што су муслимани навели хришћане да се поводе за њиховим обичајима и праксама оповргавања и доказивања. То у принципу није наш обичај. Иначе, те приче су већ препричане, и свака даља расправа је безпредметна. Довољно ће бити, убудуће, проследити линкове ка разрађеним и уоквиреним темама, па се бавите више читањем свега што је написано, уместо понављањем (реченога) и буквално иживљавањем над хришћанима. Зато постоји могућност за другачији дијалог, који, нажалост, у принципу и начелно муслимани избегавају. А то је личносни однос међу нама и искуствено преношење информација о нама. Хришћанима је већ преко главе секташких менталитета, и зато ће убудуће бити предузето конкретније контролисање овдашње деловање муслимана. Дакле, без немилосрдног смарања о већ испричаним темама. Све што буде у томе правцу биће брисано или упућивано на читање тема о томе. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Sva nauka koju Kuran izlaze je uvijek bila u skladu.Nijedan naucni dokaz iz Kurana do danas nije pobijen.NIjedan Mozete probati naci ali nema ga.Eto vam izazov Vi kazete da je Pravoslavlje istina mi tvrdimo da je Islam istina na tome se vodi dijalog Vase je za Islam neistina i obratno Ja ne mogu da prihvatim vase nego vam ukazujem na greske u vasem vjerovanju jer mi je to kao muslimanu duznost Da vas upozorim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Уколико наставиш да нас "упозораваш" бићеш банован. Ми немамо намеру да твој фанатизам толеришемо до бескраја. Доста си рекао и даље више нећеш моћи, јер млатиш празну сламу и смараш нас глупостима, које нон-стоо понављаш. Своје "непобијене доказе" причај својима кући. Нас то не интересује, јер смо довољно интелигентни да видимо о чему се ради. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Po pitanju naucnih cuda u Kuranu islamski naucnici lazu kao i hinduisticki. Takodje lazu da su naucnici presli u islam, recimo slagali su za Zaka Kustoa on nikada nije presao u Islam vec je sahranjen na katolickom groblju. Pa takodje cuvena laz i prevara u vezi Nila Amstronga da je presao u Islam http://www.anti-religion.net/beweise_islam.htm Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Ма окани се више тога. Наравно да је у питању пропаганда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Мени је жао што то морам рећи, не бих желео да ме неко схвати погрешно, али заиста дубоко верујем, подучен искуством у протеклих 20 и нешто година истраживања и прочавања ислама као и уочавања константног и фрапантног непознавања али и одсуства жеље за упознавањем основних догматских истина хришћанске вере као и Црквеног живота и Њеног онтолошког значаја за устројство живота како појединца тако и читаве црквене заједнице (као да да постоји нека видљива или невидљива забрана проучавања хришћанског учења), да је сваки дијалог на тој равни практично немогућ са представницима исламске религије...на жалост, то је чињеница. Можемо причати о свему и свачему али када се дотакне поменуто, тренутно се јавља неразумевање и несхватање суптилне и сложене (али не и претешке као што се то некима чини) хришћанске духовности и учења, из чега проистиче спуштање дијалога са озбиљне на крајње неозбиљну и испразну причу...тако да се сваки разговор на крају тривијализује до максимума. Мислим да кардинални проблем лежи, као што рекох, у несумњивом одсуству жеље за упознавањем хришћанског учења...докле год буде тако сваки дијалог је обично губљење времена. obi-wan, -Владимир- and Александрида је реаговао/ла на ово 3 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 mozda i postoji zelja ali zabrana im ne dopusta, zastraseni su, prinudjeni, strahovlada Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Фебруар 13, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2012 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука