Vladan :::. Написано Април 20, 2018 Пријави Подели Написано Април 20, 2018 пре 34 минута, Dominika рече Ali i za to Post Apostolski (pre Petra i Pavle) pocinje sedmicu ranije. Хвала ти за ове информације. Али ово ми није јасно јер онда испада да апостолски пост почиње одмах после Духова (док код нас почиње у први понедељак после Духова). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Април 22, 2018 Пријави Подели Написано Април 22, 2018 On 20.04.2018 at 21:38, Vladan ::: рече Хвала ти за ове информације. Али ово ми није јасно јер онда испада да апостолски пост почиње одмах после Духова (док код нас почиње у први понедељак после Духова). Da, nije to cudno - citala sam da uvek bilo razlika, od kad traja ovaj post, cak i do kada (neki misle, da bio je on sajedinjen sa uspenskim - znam, dosta cudno, ali nije nemoguce). Takodje ima razlicitih praksa u vezi srogosti uvek posta - pravosavljavje nikad nije bio neko monolitet, i za to postoje pomesne Crkve Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Април 22, 2018 Пријави Подели Написано Април 22, 2018 пре 1 сат, Dominika рече Da, nije to cudno - citala sam da uvek bilo razlika, od kad traja ovaj post, cak i do kada (neki misle, da bio je on sajedinjen sa uspenskim - znam, dosta cudno, ali nije nemoguce). Takodje ima razlicitih praksa u vezi srogosti uvek posta - pravosavljavje nikad nije bio neko monolitet, i za to postoje pomesne Crkve Све то знам него ми је било чудно да пост почне баш одмах после Духова, то први пут чујем Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука