Jump to content

Да ли се исповедате уз помоћ папира

Оцени ову тему

Препоручена порука

Да, наравно, зашто не? То ми даје одређену сигурност да нећу заборавити све што каним да исповиједим. Сједнем у миру, запишем и послије немам проблем. Човјек се смете и некако изгуби пред исповијест (мени је бар тако), па онда може свашта да превиди. Баш ме занима шта други мисле о овоме. 0409_feel

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Понекад се сетим да запишем неки свој грех да бих га исповедила, али никако не читам пред свештеником. Мислим да је добро припремити се за исповест и записати евентуалне грехове како их не би заборавили, али никако не читати пред свештеником. Мислим да толико можемо да запамтимо ако се редовно исповедамо

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

А зашто? Мени је мој свештеник рекао да је сасвим уреду да се прочита пред њим, ја питала.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

нисам мислила да то није исправно, него само износим своје лично мишљење, како ја то радим :smiley:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ја сам се раније најчешће исповедао уз помоћ папира. Мада углавном ми савест узнемири само пар грехова, а остале не доживљавам толико него сам само констатовао да сам их направио. Мислим да се највише треба концентрисати на грехе који терете савест њих некад испиричам својим речима а остале прочитам са списка али опет све зависи како кад, у задње време нисам користио папир и чак нисам исповедао и оно што знам да сам погрешио али ме није теретило него сам само оно што на срцу стоји исповедао.

Подели на овим сајтовима

Обично направим подсетник,јер сам тако боље сконцентрисана на оно што говорим.И,онако,ми се често догађа да се касније присетим још нечега.

Наравно,када ми нешто тешко мори душу,онда ми никакав подсетник није потребан.

И,да,држим папир у руци док се исповедам.Као што рекох,тако ми је лакше.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Ја никада нисам користио никакав папир за исповест , а редовно бар једном у току две недеље се исповедам.знам да је човек грешно биће , али трудим се да несагрешим и ајо се деси недај Боже то исповедим. :bla:

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...