Jump to content

Мисионар / Le missionnaire

Оцени ову тему

Препоручена порука

Случајно сам на телевизији погледао француски филм Мисионар Le missionnaire (у Хрватској преведен као Алелуја).

Ово је комедија о криминалцу Мариу који је управо одслужио седмогодишњу затворску казну. Међутим, пошто ни седам година у затвору није довољно да се раскине веза са подземљем, он замоли свог брата свештеника да му нађе неко скровито и мирно мјесто како би се смирио на неко вријеме и сакрио од људи који га траже. Он га упућује код свог пријатеља свештеника у једно удаљено село. Обучен у свештеничку мантију он одлази тамо, али у међувремену свештеник у том селу је умро а сељани претпостављају да је Марио њихов нови свештеник. 

Марио се упушта у улогу свештеника, народ га прихвата и почиње низ занимљивих згода и незгода које прате овај филм до самог краја.

http://www.imdb.com/title/tt1308736/

Него који је највећи међу вама нека буде као најмањи, и који је старешина нека буде као слуга. (Лк. 22, 26)

Подели на овим сајтовима

Интересантна ствар је у филму је та да човјека који је провео седам година у затвору због криминала и крађе некаквог накита, народ у селу мислећи да је он њихов нови свештник прима са љубављу, а он извлачи оно добро из себе, помаже им у свакодневним животним неприликама и сви имају повјерења у њега.

С друге стране, његов млађи брат свештеник, добивши милионе евра за накит који је продао према братовим упутствима, на брзину заборавља шта је и одаје се распуштеном животу уз лаке жене и дрогу, немилосрдно трошећи новце које је изненада добио.

Има ту неколико сцена које ми се нису допале, али добро... Углавном, за мене добра комедија са добром причом и свакако добром поруком...

Него који је највећи међу вама нека буде као најмањи, и који је старешина нека буде као слуга. (Лк. 22, 26)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...