Jump to content

Патријархова изјава о муслиманима

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja ne sterem niti pričam nikakvim naivnim Srbima nekakve bajke nego razgovaram sa normalnim ljudima.Ja kada bi brate Jakove svoje iskustvo prenosio kroz protekla zbivanja možda bi imao radikalniji stav od tvoga.Ali stavovi se moj brate ne iznoise na osnovu iskustva(tadfa bi vi bili u mnogo nezavidnijem polozaju)nego se stavovi iznose iz vjerskih izvora.A moji vjerski izvori iz moje vjere govore da nema tolerantnije vjere od islamske.Takođe isto tako smatram da i kršćanstvo spada u duh tolerantnijih vjera.Samo je problem u kršćanstvu što kršćanstvo u sebi nema mehanizme zaštite od djelovanje bolesnika koji ce u ime kršćanstva uraditi mnoge gadosti sa kojima krscantvo nema nikakve veze.Naravno ja ti želim svako dobro i ti kao čovjek imaš pravo na svoj stav mada iskreno žalim zbog toga.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Одговори 84
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ja ne sterem niti pričam nikakvim naivnim Srbima nekakve bajke nego razgovaram sa normalnim ljudima.Ja kada bi brate Jakove svoje iskustvo prenosio kroz protekla zbivanja možda bi imao radikalniji stav od tvoga.Ali stavovi se moj brate ne iznoise na osnovu iskustva(tadfa bi vi bili u mnogo nezavidnijem polozaju)nego se stavovi iznose iz vjerskih izvora.A moji vjerski izvori iz moje vjere govore da nema tolerantnije vjere od islamske.Takođe isto tako smatram da i kršćanstvo spada u duh tolerantnijih vjera.Samo je problem u kršćanstvu što kršćanstvo u sebi nema mehanizme zaštite od djelovanje bolesnika koji ce u ime kršćanstva uraditi mnoge gadosti sa kojima krscantvo nema nikakve veze.Naravno ja ti želim svako dobro i ti kao čovjek imaš pravo na svoj stav mada iskreno žalim zbog toga.

Ovo si donekle u pravu sto se tice, kako kazes odbrambenih mehanizama hriscanstva. Ali ja i tu vidim slobodu Pravoslavlja. Zaklani stotinu puta, ponovo sa nadom da tako nece biti i da ce i drugi ljudi biti prizvani istini i stotinu prvi put idemo na klanje.... Mi se uzdamo u Boga zivoga, a ne u noz i pravdu ljudsku....

Molim te, ne uvlaci me vise u ove razgovore, ko je koga vise ubio i ko je kome vise svetinja srusio, jer to stvarno ne vodi nikuda....

Подели на овим сајтовима

Ovo si donekle u pravu sto se tice, kako kazes odbrambenih mehanizama hriscanstva. Ali ja i tu vidim slobodu Pravoslavlja. Zaklani stotinu puta, ponovo sa nadom da tako nece biti i da ce i drugi ljudi biti prizvani istini i stotinu prvi put idemo na klanje.... Mi se uzdamo u Boga zivoga, a ne u noz i pravdu ljudsku....

Molim te, ne uvlaci me vise u ove razgovore, ko je koga vise ubio i ko je kome vise svetinja srusio, jer to stvarno ne vodi nikuda....

Nisam na te mehanizme  mislio nego na mehanizme onih koji u ime tvoje vjere gnusa djela čine.To jedno a drugo govorimo o tolerantnosdti vjera a ti mi iskustva govoris ovdje a kada ja govorim svoja ti ne bi o tome, epa bratac nebi ni ja o tvojim iskustvima jer cemo se vezati za politiku a to nije predmetom ovih pisanja.a ako imaš dokaze o netolerantnosti islama  prema drugima izvoli a ne iskustva daj mi tekstove e onda će ovo pisanje imati smisla.Pisali smo o nasim proslostima nebih ni ja de se vraćamo njima hajdemo naprijed.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Odlicno si sam u drugoj temi rekao i tako mi dao nacin da ti bolje objasnim. Kazes u toj drugoj temi, da vi muslimani niste nacija i da je samo vera bitna i to i jeste tako....

Mi Srbi smo ratovali u zdnjem ratu kao nacija, nije nama Patrijarh Pavle komandovao i po crkvama govorio kako da se borimo za svoju veru oruzjem, jer mi smo narod koji socioloski i istorijski razlucuje i brani svoje interese.... A vera nasa Pravoslavna je ono sto nas cini onim sto smo, sto nam daje posebnost i potvrsu nase egzistencije...

Dok sa druge strane, vi vodite verski rat. I koja vera onda nije tolerantna?

Подели на овим сајтовима

Odlicno si sam u drugoj temi rekao i tako mi dao nacin da ti bolje objasnim. Kazes u toj drugoj temi, da vi muslimani niste nacija i da je samo vera bitna i to i jeste tako....

Mi Srbi smo ratovali u zdnjem ratu kao nacija, nije nama Patrijarh Pavle komandovao i po crkvama govorio kako da se borimo za svoju veru oruzjem, jer mi smo narod koji socioloski i istorijski razlucuje i brani svoje interese.... A vera nasa Pravoslavna je ono sto nas cini onim sto smo, sto nam daje posebnost i potvrsu nase egzistencije...

Kakav "verski rat"? Ko je branio svetim ratom hrišćansku evropu od islamske "pošasti"? Ko je bio "nebeski narod" i čiji je Bog bio jači u Srebrenici? Ko je  u hrišćanskim svešteničkim mantijama blagoslovio elitne jedinice koje su hvatale gladne,žedne i izmršavjele momčiće (sirotinju) pa im pucali u leđa,onako nonšalantno,kao da se radi o nekim bubama?

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Nema šta da se oprašta, i ja isto tako mislim što se tiče greha i čoveka. Oprostio sam i muslimanima. Ali sam mišljenja, a rekoh to i u prethodnoj pisaniji, da se pogrešno shvata taj neki mogući dijalog sa muslimanima. Nema tu dijaloga. Ustvari ima nekog površnog zaključivanja sve dok ne dođe to njiovo vreme kad će sve da se tumači onako kako to Islam kaže. Islam koliko god to pisalo u Kuranu, nije uopšte tolerantna religija (to se vidi na hiljadu preimera) i ne trpi različitost u bilo kom obliku. Prema tome, nema produktivnog razgovora sa njima. Sve se na kraju svede na to da bude po njihovom (bilo kojim metodama) ili nikako....

A što se tiče Patrijarha našeg, on je povukao tu izjavu iz čistih političkih razloga, jer je sada takva klima u crkvi. Ne osuđujem to uopšte, samo kažem da ja ne bih to uradio. On sigurno bolje zna i tako mora biti. Npr. dok je bio Patrijarh Pavle, nije se pokretalo pitanje Vladike Artemija, ako ima ikakvog pitanja uopšte, niti pitanja o Papi (uskoro će verovatno i Vladika Kačaveda doći na red), itd Takav je P.Pavle ličnost bio. Sada su druga vremena, i u tom kontekstu ja svatam taj njegov gest....

Auuuuuuuuuuuu, brate Jakove. Brate koliko je islam tolerantan sami ste i vi srbi dokaz tome.Vladasmo vama vjekovima sačuvasmo vaše bogomolje a vidite koliki vam je broj.Da nismo bili tolerantni prema vama vas danas nebi bilo.

A što se tiče zadnjih desavanja uzmi brate brojke civila ubijenih djece ubijene žena silovanih, auuuuuuuuu brate!

опрости што ћу бити саркастичан, ал баш хвала Исламу што смо могли да практикујемо живот и религију тако што су спаљиване мошти и цркве, а од наших монаха и свештеника правили и мученике убијајући их што нису хтели да се одрекну вере.

ако је то толеранција, нека хвала.

Ислам не може да појми толеранцију ''љуби ближњег свог као себе сама'' једног Православља.

Подели на овим сајтовима

Nisam na te mehanizme  mislio nego na mehanizme onih koji u ime tvoje vjere gnusa djela čine.

то може бити само оправдање или изговор некоме да започне рат, не значи и да је то оправдано православном вером на било који начин.
Подели на овим сајтовима

Помало је шизофрено што муслимани стају на исту раван са србима хришћанима по страдању, али ајд.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Opet proizvoljna konstatacija.Gdje ko vodi bolan vjerski rat.Mi smo se borili za golu egzistenciju , da preživimo a i to nam ja bilo ugroženo.Vjera  jača od nacionalnog. A musliman i kada je u vjerskom ratu imaju pravila po kojima se vlada.Dok drugima ništa nije sveto bilo.ali Jakove, brate moj, ja ne zelim u ovu temu ulaziti jer ona je bolna za sve i za tebe i za mene.Zato nemojmo je otvarati jer bojim se da ćemo otvoriti Pandorinu kutiju.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Помало је шизофрено што муслимани стају на исту раван са србима хришћанима по страдању, али ајд.

Šizofrenično je Milane tvrditi da su Srbi stradali i da su oni stradalnici,(ne negiram žrtve i sa srpske strane)Samo se postavlja pitanje ko onolike muslimane ubi, ko silova onoliko ko ubi onoliku djecu?Brate pročitaj knjigu Molila sam da me ubiju.Knjiga je živo svjedočanstvo silovanih muslimanki.Zna se ko ih je siovao,neki su već osuđeni dok te iste silovatelje neko negdje drži za heroje ali neka to bude i takvima a i počiniocima toga na obraz.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...