JESSY Написано Фебруар 10, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2017 пре 51 минута, R2D2 рече и ови "обични" су ми много... ako znaš ove, onda ti mešoviti nije problem.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Фебруар 10, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2017 пре 5 минута, JESSY рече Hadn't I entered this forum, I never would have had..... da to je nulti, jer govori o pravilima, činjenicama, samo sto person nikad neces zameniti sa it, a bolje je umesto person upotrebiti you (bezlično), ili someone koje ćeš zameniti sa they (jer se ne zna na koga se odnosi) Хвала, Џеси, баш лепо објашњаваш. Има нека конструкција Never would I.. if I... тако да ми се то мотало по глави. Ако успем да савладам ред речи у реченици у српском језику, можда ћу једног дана и у енглеском. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 10, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2017 пре 7 минута, Lady Godiva рече Never would I.. if I. to su inverzivne rečenice....koristimo ih kada naglašavamo negaciju...(u ovom slučaju never) na pr. Never have I felt better. ali to nisu kondicionalne rečenice.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Фебруар 10, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2017 пре 6 минута, JESSY рече to su inverzivne rečenice....koristimo ih kada naglašavamo negaciju...(u ovom slučaju never) na pr. Never have I felt better. ali to nisu kondicionalne rečenice.... Откровење донт микс грендмас енд фрогс. Ја стумбам и кондиционал и инверзне у једну реченицу да се види колико знам. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 10, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2017 пре 1 минут, Lady Godiva рече донт микс грендмас енд фрогс. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 10, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2017 Here are some negative adverbs and adverb phrases that we often use with inversion: Hardly Hardly had I got into bed when the telephone rang. Never Never had she seen such a beautiful sight before. Seldom Seldom do we see such an amazing display of dance. Rarely Rarely will you hear such beautiful music. Only then Only then did I understand why the tragedy had happened. Not only ... but Not only does he love chocolate and sweets but he also smokes. No sooner No sooner had we arrived home than the police rang the doorbell. Scarcely Scarcely had I got off the bus when it crashed into the back of a car. Only later Only later did she really think about the situation. Nowhere Nowhere have I ever had such bad service. Little Little did he know! Only in this way Only in this way could John earn enough money to survive. In no way In no way do I agree with what you're saying. On no account On no account should you do anything without asking me first ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 13, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2017 @R2D2 evo da primenis kondicionale - prevedi recenicu na engleski: Da sam vise vezbao, mogao sam da pobedim. @Lady Godiva i za tebe malo vezbe Da sam na tvom mestu, ja bih procitala tu knjigu. GOOD LUCK! ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука