Ћириличар Написано Март 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2018 1 hour ago, Џуманџи рече Знам 2 клинца, "97 који га подржавају и који сматрају да има шта да рекне. Последње о њему сам читала оно где га је Жижек поткачио, сјајан текст. Не чуди ме, јер за њих апсолутно има шта да каже. Вјеруј ми, кад се сјетим себе у тим годинама, па и раније, гутао бих Питерсонове ријечи као Тик-Так. И сама се питаш зашто је овај читав феномен, од Питерсона у нормалној земљи, па све до алт рајта у земљи чуда обухватио младе момке. А разлог је што све те опције нуде неку причу, неку визију и неки смисао како да се тумачи свијет и како имати испуњен живот ( е сад, то што би неки да га испуњавају "спасавањем бијеле расе/Еуропе", шта ћеш... вазда их је било ионако ). И умјесто да се схвати та једнсотавна чињеница и да се покуша тим момцима понудити нека боља прича, ако се већ сматра да су Питерсон итд. лоши, то се креће у некакво снисхођење ( не говорим сад конкретно, него генерално што сам примјетио ). И то је јако опасно. Зато и код нас брдо младића иде код Мирољуба Петровића на предавање - јер прави академици и интелектуалци код нас су једно велико ништа, па не могу понудити никакву алтернативу ( а и они који нуде нешто су толико заглибили у земљи чуда да су бескорисни ). Па, није Жижек конкретно њега поткачио, него му је циљ текста био да критикује читаву лијевицу како је безидејна - што узрокује да Питерсон може са најбазичнијом причом добити толико на популарности и бити против те лијевице. Питерсон је наравно попи*дио па је кренуо да твитује ка Жижеку, изазивајући га на дебату. Али пошто је олд-тајмер није знао да не твитује Жижеку директно, него лажном профилу који твитује Жижеквое цитате. То је тако слатко, декица не зна са технологијом Али интервју на Каналу 4 мораш погледати. То је буквално школски примјер когнитивне дисонанце. Интернет се мјесец дана жестоко шпрдао са водитељком: Иначе, имам још два часа "Мапа значења", па кад завршим, све то обнављам уз књигу. Могу слободно рећи да итекако утиче на гледање неких ствари, које видиш у сасвим другом свјетлу и за која коначно имаш рационална објашњења. Чудо једно. И бај д веј, Брејвиков манифест не мораш слушати ипак, на крају крајева. Одслушах 3/4 синоћ, док сам куцао скрипту, и могу рећи да је јако репетитивно и досадно од друге половине. "Култур-марксизам, франфуртска школа итд итд". Једино што је фасцинантно јесте да је, како изгледа, његов манифест заправо кодификована алт-рајт идеологија, у нешто ширем смислу од оног америчког "моја бијела раса". Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 12, 2018 Пријави Подели Написано Март 12, 2018 пре 3 часа, Ћириличар рече И сама се питаш зашто је овај читав феномен, од Питерсона у нормалној земљи, па све до алт рајта у земљи чуда обухватио младе момке Јок, знам већ. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2018 пре 4 минута, ana čarnojević рече zasto mladi muskarci ne znaju sta ce sa sobom? zasto Piterson ume da zaplace zbog njih? Јер је радио са таквим момцима, лицем у лице. Он није само професор на факултету, него се и бави психијатријом у пракси. Исто као када се жене социјални радници узрујавају више него обични људи око неких зала која спопадну дјецу, жене итд. И мене нешто стегну када сам слушао ту његову причу о момцима самоубицама, јер сам и сам осјетио неке од тјескоба које су њих баш притискале. Нпр., језа ме је прошла када сам читао о Елиоту Роџеру и транскрипт његове поруке на Јутјубу или писма зашто је одлучио да убије онолике људе и онда себе - јер сам разумјео те фрустрације на неком базичном нивоу ( само што је та фаза мене прошла још током средње, када су хормони почели попуштати полако - али опет нисам никад доживјео оно што је он доживљавао ). Просто, савремено друштво сада има неке слијепе тачке када су у питању мушкарци и то тек сада излази на видјело. И зато Питерсон купи пажњу, јер говори управо и о томе, између осталога, и нуди неку класичну алтернативу - одговорност. Оно... што су феминисти за жене то је изгледа Питерсон за мушкарце. И временом, за пар деценија вјероватно, ваљда ће бити нормално причати и о мушким проблемима, али не из феминистичке перспективе ( оно, "и дјечаци су осјећајни и њежни" ), него из неке "мушкије" ( отприлике ово што Питерсон прича ). Разлика је заиста у некој малој нијанси - али не бих знао сад тачно упрти прстом и рећи "то је то". Овако генерално, изгледа да је та разлика у одговору на питање "ко треба да нето уради да се стање побољша?". Феминизам је увијек говорио да друштво мора да нешто уради да помогне женама. Питерсон, са друге стране, говори да мушкарци морају сами себе средити и уредити ( а да је на женама ту само да контролишу луде жене, јер ми појма немамо како са таквима него побјећи к'о главом без обзира ). А сад, зашто младићи не знају шта ће са собом? Јер су наас одгајале мајке, док су нам очеви се бавили нечим другим или су такође били превише брижни. То је ваљда феномен те генерације која је у 20-ом вијеку изашла из сиромаштва и патријархалности па се заклела да неће никада своју дјецу тако малтретирати. Тако су нпр. моји родитељи били са мном либералнији, јер су њихови родитељи били баш рестриктивни ( замисли да је моја матер морала да се за прославу Нове године врати кући до 12 ). И за дјевојчице је то супер било, јер су их најмање притискали него било кад у историји и добиле су слободу коју заслужују, док им је остала одговорност којој су традиционално учене ( додуше измјењено да личи на нешто нормално ). Али момци су остали без одговорности ту некако, неснађени. Нико нам није објашњавао живот, шта и како треба да би се нешто урадило у животу, шта значи бити одговоран за некога или нешто него само "ево ти сине слобода, ионако си мушко па удри колко ти душа иште". И онда у тој слободи се тумарало, јер нам нико није оставио нека упутства. Опет лични примјер, сјећам се добро када сам са 8-9 година се љутио на свог оца што је хтјео да се дружи са мном и мојим другарима. Он ми рече:"Па шта, хоћу да будемо другови.", а ја му кажем:"Али ја нећу друга, ја хоћу оца". Сјетих се тога прије једно двије седмице и у томе лежи читава суштина - треба нам и одговорност и усмјереност ( мушкарцима можда на другачији начин него женама? Можда ). Да не спомињем како сам током студирања морао неке лекције из живота сам да извлачим, а које ми мајка није могла објаснити. Било је тако ситуација у којима сам тачно знао да ми само отац може помоћи, па макар ми рекао оно што већ знам, али је бил обитно да имам ауторитативну потврду који је пут прави ( и ту је Питерсон нпр. пар таквих ствари изрекао које спадају у ту категорију, ал сад се не сјећам тачно које ). Но добро, ја сам још срећом углавном самодовољан, па сам некако прошао све то. Али није једноставно и могу само мислити како лако момци залутају, ако због ичега онда због недостатка те неке емотивне или душевне упућености, усмјерености ( не подршке, него усмјерености ). Но сад, колико је све ово само моја лична пројекција, а колико неутрална анализа отворено је за дебату, пошто признајем да овдје не могу бити 100% мртав-хладан. И мене је Питерсон заокупио, али опет нигдје близу као што је изгледа ове ликове што праве Питерсон-вејв музику или шта већ. То је И зато не могу поднијети Мирољуба са једне стране и ове наше "умне главе" са друге - јер су штетни на даље стазе. Али нека, само док одумру дионсауруси па ми зајашемо пре 27 минута, ana čarnojević рече i cesto ne moze da spava Али још је и Канађанин, па је невјероватно уљудан. Како зна испасти као неки симпатични декица због тога, још са оним Кермит гласом "Tamo daleko" and ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2018 пре 37 минута, Џуманџи рече Јок, знам већ. Паметница моја Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Март 12, 2018 Пријави Подели Написано Март 12, 2018 пре 12 минута, Ћириличар рече "Али ја нећу друга, ја хоћу оца". Сјетих се тога прије једно двије седмице и у томе лежи читава суштина - треба нам и одговорност и усмјереност ( мушкарцима можда на другачији начин него женама? Можда ). Да не спомињем како сам током студирања морао неке лекције из живота сам да извлачим, а које ми мајка није могла објаснити. Било је тако ситуација у којима сам тачно знао да ми само отац може помоћи, па макар ми рекао оно што већ знам, али је бил обитно да имам ауторитативну потврду који је пут прави @Ћириличар hvala ti za ove reci! U mojoj porodici je ovo kljucni problem/nedostatak, cijih se posledica plasim. Kao majka, ne mogu ama bas nista da ucinim, osim da se usrdno molim za obojicu (sina I oca); prosto ne znam kako da se nosim sa njihovim (ne)odnosima. :-( ana čarnojević and Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2018 пре 4 минута, "Tamo daleko" рече @Ћириличар hvala ti za ove reci! U mojoj porodici je ovo kljucni problem/nedostatak, cijih se posledica plasim. Kao majka, ne mogu ama bas nista da ucinim, osim da se usrdno molim za obojicu (sina I oca); prosto ne znam kako da se nosim sa njihovim (ne)odnosima. :-( Једино што бих знао рећи је да указујеш сину зашто му ваља отац и оцу зашто је потребан сину да му се постави ауторитативно као отац "мудри краљ", а не као тиранин ( а и да ће а крају макар бити задовољан собом што се трудио да макар нешто пренесе сину ). Остало не бих знао рећи :/ Мени је стари био у неким стварима "мудри краљ", и то за најважнији животни савјет којег је тек тако, уз пиво, успут споменуо мртав озбиљан:"Јебо друге, фурај свој фазон и своју причу". И ево ме, фурам не толико колико мислим да је то разумно и добро колико због тога што ме је то отац научио. Чудне су мушке емоције. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2018 пре 4 минута, ana čarnojević рече on istice i problem smisla koji nedostaje i nekako izmice svim tim drustvenim teorijama. a coveku je nasusan. mislim da to baguje ljude da budu srecni. Управо. И ту се ова прича преплиће и са овим политичким идеологијама, јер оне су, на крају крајева, само еманације тих основних људских потреба. И када нема смисла у нечему нормалном, иде се у екстреме. Зашто се одједном по Европи појављују фашисти? Јер су "умнице" са Запада толико оцрниле национализам да су и обични патриотизам приказивали као болест. Зашто су ономад букнули комунисти посвуда? Јер су зликовци били себични и бољело их уво за ближњег свог. И онда као када не пијеш воде 10 дана, чим је се домогнеш не да је пијеш него саљеваш све у грло одмах колико си жедан. Највише се прича о ономе чега нема. А понудити неко рјешење у средини је комплексно, јер мораш бити стрпљив и упоран док говориш о томе и представљаш рјешење пуно неких ситних нијанси, али и публика ти мора бити стрпљива и мораш јој знати заокупити пажњу и задржати је. И Питерсон је то успјео и сада жари и пали, иако не говори ништа толико револуционарно. ana čarnojević and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2018 пре 4 минута, ana čarnojević рече kapiram. vidi, tvoja generacija ce morati to da resava. a vas tretiraju samo kao marketinsku grupu Milenijalci kojima mpozes da uvaljas to i to i to. kad smo se mi borili, znalo se, do 10 posto populacije koja je na desnici je negde normalno. sve preko toga ukazuje na bolest jednog drustva. to znaci da je vecina drustava danas bolesna. Бојим се да нећемо урадити нешто добар посао, с обзиром шта све виђам по интернету. Највеће двије групе су екстремно цинични "либерали" и конфронтативно набријани десничари свих врста ( Дневњак и Балкан-инфо, у суштини ). Има и комуњара, али то су углавном, како изгледа, буржујска дјеца коју обје ове групе хејтују из дна душе ( јој кад се сјетим насловне из НИН-а или одакле већ, за оне протесте против Вучића - "Нећу цвет, хоћу Револуцију" а на насловној нека преслатка цура са подочњацима и сва у неком лудило фазону, хипстер, јеа Вудсток, рашчешљана коса, стари татин смеђи капут, а фаца јој мртва озбиљна, она води борбу, револуционарну борбу, еј! Јооој сине, како би ти ЛАРП-ери заплатили у стварности... ). А стриктно регионално, Срби су ту још и океј шта се дешава у Хрвата и Бошњака, у Хрватској и БиХ. Ваљда је то тако због Београда, јер имамо метрополу и има нас 8 милиона, што је довољно велики народ да има своје неке либералне кругове који ће се много лакше опирати фаширанима, него што би то било нпр. са Македонцима или Бошњацима, па и Хрватима. А са поновним буђењем османизма у Турској, радикализацији РУсије ( јер је ови са Запада ненормално притискају и играју се са ватром ) и уздрманости Њемачке у којој за 4-5 година све може отићи у пм ако се прихвати дискурс АфД-а ( па тако повуку и Хрвате за собом ) - не пише нам се толико свијетла сутрашњица. Иронично, Албанци су сад најнормалнији народ... Еј, замисли то. ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Март 12, 2018 Пријави Подели Написано Март 12, 2018 пре 4 минута, Ћириличар рече Чудне су мушке емоције :-) Slazem se! Narocito kada ih sin ima na pretek, a otac - nista (nikada ne pokazuje.) U svakom slucaju, hvala za post I dobru nameru! Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2018 пре 4 минута, "Tamo daleko" рече Narocito kada ih sin ima na pretek, a otac - nista (nikada ne pokazuje.) А може га макар потапшати по рамену и рећи:"Добро си то урадио сине", мајку му пре 4 минута, "Tamo daleko" рече U svakom slucaju, hvala za post I dobru nameru! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2018 пре 8 минута, ana čarnojević рече a graknule su npr njihove koleginice rediteljke i scenaristice koje nemaju takvu karijeru i takav umetnicki konto i vise se isticu po aktivizmu...sto je legitimno. biti aktivista, danas. i to je nekakva karijera. Зашто ме ово не чуди? Кажем ја, дошле су оне будалаштина са Запада и код нас. Биће весело када крене реакција провокација само да се народ исмије таквима. Биће занимљиво ове сад 4-5 године, таман да се попуни досадна празнина због СНС доминације. Шадилеј. ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2018 пре 9 минута, ana čarnojević рече eo ovo. okej sve ali braticu pusti se Ducica majke ti, gledaj svoj kompjuter i te tekstice sto pises i uzivaj. e tu ja po..*dim. sta te briga sta je Ducic mislio o zenama ako ne znas sta je jos mislio... http://www.tarzanija.com/takav-je-dzoni-takvi-smo-mi/ Цитат Uglavnom, cela frka me odradi tako da shvatim da sam i ja bio nasilnik a da to nisam imao pojmaPročitajte još na http://www.tarzanija.com/takav-je-dzoni-takvi-smo-mi/ Ој брате... Читам и не вјерујем. Тарзанија је Вајс, сунце ти пољубим. А чек, ови из НДБГ су као анархо-комунисти и тај фазон? Па не чуди онда. Цитат I aj sad sve to, možda bi se nekako i smirilo jer, ako sam dobro ukapirao, ta devojka i nije htela da hvata zakon u ruke, nego je jednostavno iskulirala (što nije dobro al dobroPročitajte još na http://www.tarzanija.com/takav-je-dzoni-takvi-smo-mi/ Него би било добро да вришти и прави се јадна жртва како се није могла бранити јадница итд.? Јок, него или га кулираш као зрела особа, или му распалиш шамарчину ако је толика свиња. Фуј... А ово за ДУчића - ту се министар зезнуо. Не можеш Дучића цитирати за 8 март, и то само један мали дио његовог текста. Наравно да ће отићи у педесету страну с обзиром каквим језиком пише. Њега мораш читавог прочитати да се види шта конкретно мисли. Али јао њему је горе што је Дучић написао да женама више треба љубав него поштовање, од оног Гашићевог дегутантног "волим кад клекну". Који дебилииизааааам. Нека он покуша имати добру везу са дјевојком коју "поштује исто колико је и воли", па да види докле ће стићи ( ни до грудњака неће ). Или је волиш да све гори па њој драго што је мушко толико жели, или је поштујеш као добри фини мали дечкић па убијаш у појам и њу и себе. Нека се момче лати Блага цара Радована, ишчита и онда нека пита жене око себе ,старије и млађе, а да нису феминисткиње, па да се изненади. Одох, имам нека посла, а овај дебилизам ме сад распали. Уф... Биће весело. Ма, већ јесте. Lady Godiva and ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Март 12, 2018 Пријави Подели Написано Март 12, 2018 Neopisivo odbojan lik, ne mogu ni jedan video njegov da odslusam. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Март 12, 2018 Пријави Подели Написано Март 12, 2018 пре 38 минута, Ћириличар рече Нека он покуша имати добру везу са дјевојком коју "поштује исто колико је и воли", па да види докле ће стићи ( ни до грудњака неће ). Или је волиш да све гори па њој драго што је мушко толико жели, или је поштујеш као добри фини мали дечкић па убијаш у појам и њу и себе. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 12, 2018 Пријави Подели Написано Март 12, 2018 пре 46 минута, Ћириличар рече Него би било добро да вришти и прави се јадна жртва како се није могла бранити јадница итд.? Јок, него или га кулираш као зрела особа, или му распалиш шамарчину ако је толика свиња. Ма, како да не (да се ово односило на тужбу, не би стајало "распалиш шамарчину", пошто потоње имплицира да причаш о тренутку када се десило то (шта год да се десило)). Пази, молим те, људи се ватају за гуше по ГСП-у кад један осети да му други пипка торбу (због новчаника, наравно), а ова треба "зрело да искулира" кад јој пипка/гњечи делове тела! Ахааахха! Ма паз' што га не би' тукла док ме обезбеђење не одвуче. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука