cloudking Написано Јануар 11, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne baš, mene tišti to što se ljudima ne objašnjava više šta jeste Hrišćanstvo, jer kad god se desi neki pomak naroda prema Hristu, onda se vi povampirite i objašnjavate nam šta NIJE HRIŠČANSTVO. Men je toga dosta, videli smo i po ovoj vesti u vezi Badnjaka, da se iskorištava Toma Nikolić za napad na SPC i za sprdanje sa vernim narodom, takodje smo videli i po ovoj vesti da su svi lekari koji su dali izjave imenovani imenom i prezimenom, dok su navodno oštećeni pacijenti deca i njihovi roditelji, ostali nekako anonimni. I tako dalje iza svega što sam rekao čvrsto stojim. Nadam se da nećete pobediti vi koji se smejete i kirikirate našu veru u smisli, verujete žbunu koji govori,Sinu koji je vaskrsao....... Juzne vesti su iygradile svoj renome kao medij od poverenja, ali ako mislis da je vest lazna onda bi morao da dokazes i da je fotografija monitrana... a ja ti potvrdjujem da nije. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 11, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече A volja Božja i Crkve Njegove je bila da takvu bolnicu i ustanovi, te da se verni narod više ne leči tako što će kaditi kuću tamjanom, nego tako što će otići na operacioni sto. Čudni su putevi Gospodnji. I taman dodju na operacioni sto saceka ih upitnik - Da li ste se pricestili skoro? - Nisam - E pa to je. Avocado је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 11, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2017 пре 1 минут, cloudking рече Juzne vesti su iygradile svoj renome kao medij od poverenja, ali ako mislis da je vest lazna onda bi morao da dokazes i da je fotografija monitrana... a ja ti potvrdjujem da nije. Ipak sam više zadovoljniji ako imam imena i prezimena ljudi koji daju izjave, jedna kuća od renomea verovatno bi onda pisala za ovakve čitaoce kao što sa ja. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 11, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2017 пре 1 минут, cloudking рече I taman dodju na operacioni sto saceka ih upitnik - Da li ste se pricestili skoro? - Nisam - E pa to je. E pa vidiš? Nije! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 11, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ipak sam više zadovoljniji ako imam imena i prezimena ljudi koji daju izjave, jedna kuća od renomea verovatno bi onda pisala za ovakve čitaoce kao što sa ja. Ok, monitarana je fotka... sta da ti kazem drugo a da se ti bolje osecas... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 11, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2017 пре 8 минута, cloudking рече Ok, monitarana je fotka... sta da ti kazem drugo a da se ti bolje osecas... Fotka je ok, čak šta više i objašnjenje je u redu lekara koji se predstavio i rekao kad i kako, te zašto je takav sto postavljen tu gde jeste.ž Ali oni anonimni koji tvrde da su deca ofrlje pregledavana, da su vraćali decu koja su bila bolesna i potrebita medicinske pomoći, te niz neprijatnosti koje im učiniše ovi verski fanatici, moraju imati ime i prezime, da bi kuća od renomea mogla da funkcioniše u svetu kojeg ja priznajem i volim. A ako hoćete onda onako mirno i bez naglih pokreta ka slepilu, možemo i da raspravljamo o slavljenju slave u državnim objektima. Kao što rekoh, takva tema vas se ne tiče niti bi je pokrenuli iz čista mira i u duhu mira i ljubavi, no eto iskorištavate lavu koja zatrpava slabomisleće. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 11, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2017 пре 17 минута, cloudking рече Aaa ukapirao sam... ovde je fora u tome da je crkva toliko zasluzna za bolnice i skole da danas moze sa njima da radi sta im je volja... i najveca glupost ovog sveta moze da prodje na osnovu tih cinjenica? Jel to? Појединачна порука или исказ се могу назвати "текст" и веза, и ситуација у којој се текст користи, може се назвати "контекст". Реч "са -текстом". Питање "Јel to?" је текст. Ако променимо текст, на пример, да болница из времена Светог Саве (1209 Студеница) може данас са њима да ради шта јој је воља, наравно, променили смо контекст моје поруке. Ако неко постави питање: "Има ли још те болнице у Студеници?" То значи да један мора бити у стању једноставно да те откачи из разговора (а то је само проблем мој). Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 11, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2017 пре 22 минута, Тања1 рече Појединачна порука или исказ се могу назвати "текст" и веза, и ситуација у којој се текст користи, може се назвати "контекст". Реч "са -текстом". Питање "Јel to?" је текст. Ако променимо текст, на пример, да болница из времена Светог Саве (1209 Студеница) може данас са њима да ради шта јој је воља, наравно, променили смо контекст моје поруке. Ако неко постави питање: "Има ли још те болнице у Студеници?" То значи да један мора бити у стању једноставно да те откачи из разговора (а то је само проблем мој). Vrsenja verskih obreda u drzavnim institucijama pravi lakrdiju i od drzave i od crkve. Mnogo mi je zao sto ni ti ni VSB niste u stanju to da ukapirate pa moju kritiku dozivljavate kao napad od kojeg je potrebno braniti se svim silama. i ja am zaposljen u drzavnoj instituciji, vrste "institucija kulture" i ona takodje slavi svoju slavu... a za sveca je izabran covek koji je bacao prokletstva na ljude koji se bave mojim poslom... ma haos... da ne pricamo o tome da i pored 90% vernika na ceremoniju te slave (od kako je obavezno prisustvo ukinuto pod pritscima normalnih ljudi) ne dodje ni cetvrtina zaposlenih... Tako da meni kao ateisti odgovara da "mene" drzite za glavnog krivca i samo nastavite tako da zmurite pred realnim problemima... meni super a vi cete jednog dana da prodjete ko liberali u USA- nece znate sta vas snaslo пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 11, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2017 пре 1 сат, Paradoksologija рече Da li jos nekog brine to sto lekari misle da se razboljevaju i umiru od posledica neslavljenja ambulantne slave? Мене брине, само што нико ту не може ништа јер је највећи део људи сујеверан, и то је једноставно чињеница. Без обзира на формално образовање. И то је њихова ствар све докле год њихови ставови, ма колико накарадни били, не утичу на оно што раде. Ако утичу, е онда дефинитивно имамо проблем који мора да се решава... Avocado, Џуманџи, Кратос and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 11, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2017 Управо сада, GeniusAtWork рече Мене брине, само што нико ту не може ништа јер је највећи део људи сујеверан, и то је једноставно чињеница. Без обзира на формално образовање. И то је њихова ствар све докле год њихови ставови, ма колико накарадни били, не утичу на оно што раде. Ако утичу, е онда дефинитивно имамо проблем који мора да се решава... Pa to je sve, šta god mi VSB imputirao - mene može to da brine, ali ne mislim da treba da nosi neke zvanične posledice. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 11, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2017 пре 33 минута, cloudking рече Vrsenja verskih obreda u drzavnim institucijama pravi lakrdiju i od drzave i od crkve. Mnogo mi je zao sto ni ti ni VSB niste u stanju to da ukapirate pa moju kritiku dozivljavate kao napad od kojeg je potrebno braniti se svim silama. i ja am zaposljen u drzavnoj instituciji, vrste "institucija kulture" i ona takodje slavi svoju slavu... a za sveca je izabran covek koji je bacao prokletstva na ljude koji se bave mojim poslom... ma haos... da ne pricamo o tome da i pored 90% vernika na ceremoniju te slave (od kako je obavezno prisustvo ukinuto pod pritscima normalnih ljudi) ne dodje ni cetvrtina zaposlenih... Tako da meni kao ateisti odgovara da "mene" drzite za glavnog krivca i samo nastavite tako da zmurite pred realnim problemima... meni super a vi cete jednog dana da prodjete ko liberali u USA- nece znate sta vas snaslo Прочитала сам шта сам написала и нигде не налазим да твоју критику (критиком се не може назвати непрестано ниподаштавање свега што је српско) доживљавам као напад, доживљавам твоје писање као површно знање (односно, незнање) области којих смо се дотакли, и не држим те за "главног кривца", никог не држим за кривца, СПЦ се одржала кроз много тежа времена, твоје писање на форуму не може нашкодити СПЦ цркви ни испод малог прста...Ти не капираш да људе прогањаш због њихове вере, или слободу да је остваре. Ја се залажем за друштво са слободом вероисповести, али српско друштво које је постепено одрастало мора да има свој устав, и у њуму постоје верске слободе за многе. То се огледа управо у чињеници да, између осталог, верници имају слободне дане за верске празнике. Ти сматраш да треба забранити религију у јавним/државним установама као изговор секуларне заједнице, али почни од САД која има молитву којом се моли за Божију помоћ да очува САД. И заклетва америчког председничка завршава речима: Дај нам понизност, то тражимо кроз Исуа Христа, Господа нашега. Нема државе у свету (већином хришћани) која је раздвојила између цркве и државе 100%, штавише, питање је појединачног политичара и долази од верског става председника и политичке дебате. Можда те не интересује како је у САД, али њихов НАТО патролира Србијом. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 11, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2017 Још један разлог због кога сматрам да је секуларност бесмислени идеал у 2017. години. САД су секуларне, што значи да није дозвољено, на пример, да цркве утичу на то шта ће се учити у државним школама. Ако се то деси, сви скоче ко опарени. Истовремено је потпуно легално да мултимилијардерска компанија лобира код политичара да утичу на то шта ће се учити у државним школама, која ће се храна јести, када ће се сасвим нормалној деци дијагностиковати којекакве измишљене или преувеличане менталне болести и којим ће лековима та иста деца да се кљукају. Ако је лобирање легално, онда и поп и банкар и фармацеут треба да имају право да то чине. Шта ће нам посебан ”секуларизам” само за попа? Зашто се не залажемо да се држава одвоји од образовања, када је више него очигледно да већ скоро два века државе индоктринирају и здравствено уништавају децу? Goku, Volim_Sina_Bozjeg and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 11, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2017 пре 1 минут, Juanito рече Шта ће нам посебан ”секуларизам” само за попа? Zato sto u suprotnom "pop" totalno poludi... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 11, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2017 1 hour ago, cloudking рече Vrsenja verskih obreda u drzavnim institucijama pravi lakrdiju i od drzave i od crkve. To što je za tebe lakrdija i cirkus, za mene nije. Inače Srbi su osobeni u svetu po slavi, tako da je to već i jedan deo jedinstvenog kulturnog običaja po čemu su Srbi poznati u svetu. 1 hour ago, Paradoksologija рече Pa to je sve, šta god mi VSB imputirao - mene može to da brine, ali ne mislim da treba da nosi neke zvanične posledice Pa više je ličilo na to da te brine upravo zbog toga što bi moglo da utiče i na profesionalni odnos, jer verovatno te ne bi toliko brinulo da je u pitanju neki trgovac ili šalterski radnik. No šta god, eto razjasnilo se šta te brine, mada sam ja u odgovoru tebi bez neke inputacije priupitao zašto se brineš, jer ako se brineš za njihovo profesionalno angažovanje a to je u toj vesti bio bitan momenat, onda bi trebalo malo manje da se brineš. Ipak si se delimično i zbog toga brinula ne? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 11, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2017 пре 5 минута, cloudking рече Zato sto u suprotnom "pop" totalno poludi... А политичари и лобисти не полуде тотално? Зашто се одмах скаче ако се деца помоле у државној школи у некој селендри у САД, а истовремено се ћути о дугогодишњем тровању здраве деце риталином и они који се залажу за кућно школовање проглашавају се фанатицима и лудацима? Да ли је могуће да левичари и браниоци секуларизма верују да је молитва ”имагинарном бићу” штетнија од супстанце у таблети за смирење? Volim_Sina_Bozjeg and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука