selkoba Написано Април 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Da li je Bog otjelovljen u Sinu?Он као Личност Која је пре вечности рођена (не створена!) од Оца,носи и поседује,као и Отац,целокупну и недељиву божанску природу,те је као Син Очев једноприродан и равночастан по божћанству оцу који је извор и начело божанства Сина и Духа Светога који исходи од Оца. Kako onda ne zna kad je Sudnji Dan? To je tako jednostavno pitanje nakoje Bog(Isus) daje odgovor da ne zna. "A o danu tom ili o času niko ne zna: ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac." (Marko 13:32) Ко каже да не зна? Та реченица је само показатељ да је свака иницијатива и одлука у Очевим рукама и у Његовој светој вољи којој се Он као Син увек и безрезервно,из љубави,саглашава у вечном пресветом савету Тројице,а не да Он не зна када ће то бити...то је,између осталог,једна од поенти ове реченице. Prvo lijepo stoji u stihu da Isus kaze da ni Sin ne zna kad je Sudnji Dan. Tacno je da samo Otac to zna. POsto je Sin dio Trojstva tj. dio Jednog (Boga) on znaci treba da zna isto ono sto i Otac. Ali ako to ne zna onda nemoze biti dio Jednog(Boga) jer "свака иницијатива и одлука у Очевим рукама" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Добро Селкоба, схватили смо те. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Prvo lijepo stoji u stihu da Isus kaze da ni Sin ne zna kad je Sudnji Dan. Tacno je da samo Otac to zna. POsto je Sin dio Trojstva tj. dio Jednog (Boga) on znaci treba da zna isto ono sto i Otac. Ali ako to ne zna onda nemoze biti dio Jednog(Boga) jer "свака иницијатива и одлука у Очевим рукама" Мислим да сам ти објаснио горе о чему се ради...али ти опет тераш "јово,наново".Тако ти,човек ван хришћанства и тотално неупућен у исто,тумачиш ове речи,а ја као органски део те Цркве која већ 2000 година неизменљиво преноси и проноси учење Христово какво нам је Он сам предао,знам шта ти причам и знам какво је тумачење тих речи. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Када ћеш схватити да свето писмо није неки правни документ који је писан тако да то што пише у њему буквално то и значи. Кад се вади из контекста свашта се може наћи али много више пише између редова. Јеванђелисти нису писали јеванђеље да би Селкоба имао у њему цитат за сваку хришћанску догму. Свето писмо није коначна књига и никад није требала да буде нити је ико икад то сматрао као што ви сматрате Куран, много тога има што се не може директно прочитати из Јеванђеља. Али најбитније је речено. Главна вест је очовечење живот смрт и Васкрсење и Сина Божијег Исуса Христа који је ссве то урадио драговољно и из љубави зарад нашег спасења и вечног живота. То је основа и главна истина и порука јеванђеља и све остало се тумачи у том контексту. Ми прво верујемо у то па тек онда гледамо појединачне моменте у јеванђељу какве они везе имају са овим истинама и кад се гледа тако у глобалу а не исецкано као ти што гледаш онда све постаје јасно и свака реч јеванђеља мање више има смисла. Христос није сваком човеку тумачио све истине наше вере тако како ти захтеваш. Трабало би му много више од 3 године да би сваку догму и истину до тачнина објашњавао да би Селкоба имао за све одговарајући цитат. Али зато он је рекао Ја сам Истина Пут и Живот и ко верује у Мене има живот вечни, то је најбитније то се прихвата срцем или се не прихвата нема ту под питања шта ово шта оно или поверујеш Њему и отвориш му срце или не. Кад га примиш у себе онда ћеш полако и лагано да се упознајеш са теолошким питањима, али понављам Христос није дошао да се бави Теологијом на академском нивоу дошао је нам да Себе, и то могу да прихвате или не и најпаметнији и најглупљи човек на свету, то је познање срца. Интегра је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Selkoba jel to opet pitaš za one Hristove reči o Drugom Dolasku. 319.gif 4chsmu1 Po koji put. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Selkoba jel to opet pitaš za one Hristove reči o Drugom Dolasku. 319.gif 4chsmu1 Po koji put. Обнављање градива. 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Ма нема смисла више. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Морате разумети Селкобу. Колико људи успе да доведе у ислам, толико ће му девица које не врше нужду и немају месечна нити бела прања, Алах дати у рају. Човек се само труди и бори за своје место под сунцем. 10900 Интегра је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Морате разумети Селкобу. Колико људи успе да доведе у ислам, толико ће му девица које не врше нужду и немају месечна нити бела прања, Алах дати у рају. Човек се само труди и бори за своје место под сунцем. 10900Nekako si mi ürije mjesec dana bio intelektualno razgovornijiU zadnje vrijeme se razgovor svodi na segacenje i vrijedjanje Najvjerojatnje u nedostatku razumnih razloga a poznato je uvijek da je sega i ismijavanje najbolji put da se skrene sa "skakljivih" tema Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Селкоба, види ово: Хвалим Те, Оче, Господе неба и земље што си ово сакрио од мудрих и разумних и открио безазленима. (Матеј 11, 25) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Селкоба, види ово: Хвалим Те, Оче, Господе неба и земље што си ово сакрио од мудрих и разумних и открио безазленима. (Матеј 11, 25) 1. Ko koga ovdje hvali? Bog sam sebe? 2. Znaci nijedan mudri i nijedan razumni su u toj vjeri? A ostaju onda .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Селкоба, јооој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Селкоба, види ово: Хвалим Те, Оче, Господе неба и земље што си ово сакрио од мудрих и разумних и открио безазленима. (Матеј 11, 25) 1. Ko koga ovdje hvali? Bog sam sebe? 2. Znaci nijedan mudri i nijedan razumni su u toj vjeri? A ostaju onda .... No comment... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 За Селкобу, мислим да си једном питао нешто о Светом Предању, па нађох сад ово: СВЕТО ПРЕДАЊЕ Шта је Свето предање? - То су сва она духовна блага која смо наследили од наших светих предака, а која су у савршеној хармонији са Светим писмом и која нам помажу да правилно разумемо Свето писмо. Шта је старије: Свето писмо или Свето предање? - Свето предање. Шта је обимније? - Свето предање. Свети јован јеванђелист потврђује ово говорећи: А има и мнош друго што учини Исус, које када би се редом пописало, мислим, ни у сами свет не би могле стати написане књте (јн. 21,25). Шта нарочито обухвата Свето предање? Свето предање обухвата: 1. Кратка излагања и формулисања нашег православног веровања; 2. Учење о седам светих тајани, као и чинове како се оне врше; 3. Апостолска правила (каноне); 4. Правила (каноне) седам васељенских сабора, који су држани у: I) Никеји 325. г. са 318 светих отаца, II) Цариграду 381. г. са 150 светих отаца, III) Ефесу 431. г. са 200 светих отаца, IV) Халкидону 451. г. са 630 светих отаца, V) Цариграду 553. г. са 160 светих отаца, VI) Цариграду 68о. г. са 170 светих отаца, и у VII) Никеји 787. г. са 367 светих отаца. На ових седам васељенских сабора, учествовало је, дакле, укупно око 2.000 представника хришћанске цркве из целог света; 5. Канони и правила неколико помесних синода или сабора; 6. Правила о црквеној дисциплини св. Василија Великог и других светитеља; 7. Списи светих отаца Цркве; 8. Литургије и друга црквена богослужења; 9. Житија хришћанских светитеља и мученика; 10. Побожни обичаји, знамења и символи као изрази наше вере, наде и љубави. Може ли се одвојити Свето предање од Светог писма? - Не, они су неодвојиви. јер у светлости Светог предања ми правилно разумемо Свето писмо и у светлости Светог писма ценимо и волимо Свето предање. Какве би биле последице ако би се ово двоје једно од другог одвојило? - Рђаве последице оваквог одвајања дошле су до изражаја као: погрешна тумачења Светог писма, неспоразуми, јереси, шизме, и на крају цепање у васељенској Цркви. Ко је позван да чува текст Светог писма и чистоћу Светог предања да не буду искварени? - ЦРКВА, која је по апостолским речима, стуб и тврђава истине (1 Тим 3, 15). У првом реду то је дужност црквене јерархије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 19, 2010 За Селкобу, мислим да си једном питао нешто о Светом Предању, па нађох сад ово: СВЕТО ПРЕДАЊЕ Шта је Свето предање? - То су сва она духовна блага која смо наследили од наших светих предака, а која су у савршеној хармонији са Светим писмом и која нам помажу да правилно разумемо Свето писмо. Шта је старије: Свето писмо или Свето предање? - Свето предање. Шта је обимније? - Свето предање. Свети јован јеванђелист потврђује ово говорећи: А има и мнош друго што учини Исус, које када би се редом пописало, мислим, ни у сами свет не би могле стати написане књте (јн. 21,25). Шта нарочито обухвата Свето предање? Свето предање обухвата: 1. Кратка излагања и формулисања нашег православног веровања; 2. Учење о седам светих тајани, као и чинове како се оне врше; 3. Апостолска правила (каноне); 4. Правила (каноне) седам васељенских сабора, који су држани у: I) Никеји 325. г. са 318 светих отаца, II) Цариграду 381. г. са 150 светих отаца, III) Ефесу 431. г. са 200 светих отаца, IV) Халкидону 451. г. са 630 светих отаца, V) Цариграду 553. г. са 160 светих отаца, VI) Цариграду 68о. г. са 170 светих отаца, и у VII) Никеји 787. г. са 367 светих отаца. На ових седам васељенских сабора, учествовало је, дакле, укупно око 2.000 представника хришћанске цркве из целог света; 5. Канони и правила неколико помесних синода или сабора; 6. Правила о црквеној дисциплини св. Василија Великог и других светитеља; 7. Списи светих отаца Цркве; 8. Литургије и друга црквена богослужења; 9. Житија хришћанских светитеља и мученика; 10. Побожни обичаји, знамења и символи као изрази наше вере, наде и љубави. Може ли се одвојити Свето предање од Светог писма? - Не, они су неодвојиви. јер у светлости Светог предања ми правилно разумемо Свето писмо и у светлости Светог писма ценимо и волимо Свето предање. Какве би биле последице ако би се ово двоје једно од другог одвојило? - Рђаве последице оваквог одвајања дошле су до изражаја као: погрешна тумачења Светог писма, неспоразуми, јереси, шизме, и на крају цепање у васељенској Цркви. Ко је позван да чува текст Светог писма и чистоћу Светог предања да не буду искварени? - ЦРКВА, која је по апостолским речима, стуб и тврђава истине (1 Тим 3, 15). У првом реду то је дужност црквене јерархије. Ako nisu u harmoniji sta onda ima prednost: Biblija ili Sveto Predanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука