Jump to content

Kontradikcije u Bibliji

Оцени ову тему

Препоручена порука

Jov. 17

21 Da svi jedno budu, kao Ti, Oče, što si u meni i ja u Tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svet veruje da si me Ti poslao.

22 I slavu koju si mi dao ja dadoh njima, da budu jedno kao mi što smo jedno.

23 Ja u njima i Ti u meni: da budu sasvim ujedno, i da pozna svet da si me Ti poslao i da si imao ljubav k njima kao i k meni što si ljubav imao.

Ovo seodnosi na ovaj svijet-svi u svima da imamo istu vjeru u Boga

Sve metafore a ne da to znaci da je neko Bog

A evo jos tihova u kojima Isus govori da je covjek i da sve dobija od Boga koji je najveci

"A ovo je život vječni da poznaju Tebe jedinog istinitog Boga, i koga si poslao Isusa Hrista. (Jovan 17:3)"

Ovdje Isus sam dijeli Boga od Isusa kojeg je poslao.

"I gle, neko pristupivši reče mu: "Učitelju Blagi! Kakvo ću dobro da učinim da imam život vječni?" A On mu reče:

"Š to me zoveš blagim? Niko nije blag osim Boga jednoga. A ako želiš u život ući, drži se zapovjesti." (Mateja, 19: 16-17)

"Otac moj je veći od mene." (Jovan, 14:28)

" Otac moj koji mi ih dade je veći od svih." (Jovan, 10:29)

" Moja nauka nije moja, nego onoga Koji me je poslao." (Jovan 7:16)

" Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe; kako čujem onako sudim, i sud je moj pravedan, i ne tražim volje svoje nego volje Oca Koji me je poslao." (Jovan 5:30)

"A o danu tom ili o času niko ne zna: ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac." (Marko 13:32)

Ljudi Izrailjci! Poslušajte riječi ove: Isusa Nazarećanina, čovjeka od Boga potvrđenog među vama silama i čudesima i znacima. (Djela Apostola 2:22)

Dođe Sin čovječiji, koji i jede i pije. (Mateja 11:19)

Ovo je zaista prorok. (Jovan 7:40)

A sada gledate mene da ubijete. ČOVJEKA koji vam istinu kaza, koju ja čuh od Boga. (Jovan 8:40)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 202
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Селкоба, Христос је и Бог и човек.

Зато и пише - Син Божији, а на другим местима - Син Човечији.

Рођен је од Оца и зато је Син Божији, а рођен је и од Богородице и зато је Син Човечији.

Христос је као човек умро, а као Бог васкрсао.

Подели на овим сајтовима

Исус на другим местима сведочи о својој божанској природи а ово што си навео у првој примедби није сведочанство већ се једноставно обраћа Оцу, ту се не говори директно ни једно ни друго и твоје тумачење нема основа ако Исус на другим местима даје право тумачење нпр.

"Zato idite i načinite sve narode mojim učenicima, krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha." (Mt. 28:19 )

Ту се јасно види да је Исус друго Лице Свете Тројице и да кад се обраћа Оцу као нпр. у твојим поменутим цитатима, не обраћа Му се само као човек раван нама већ као Вечни Син Божији иначе не би учио да се крстимо у Оца и Сина и Светога Духа.

Даље Исус често себе назива човеком али он ту ништа погрешно не говори јер је он заиста човек, али није само човек него је и Бог, то сведочи на другим местима, тј. он је и Бог и човек, једном речју Богочовек 0102_laugh.

Кад пита зашто Ме зовеш Благим, Он ту није хтео да каже да није Бог већ је укорио човека који Га зове благим а не верује у његову божанску природу он ту уствари пита човека нешто типа зашто Ме зовеш Благим ако не верујеш да сам Бог. Исус је често тако поступао да у човеку изазове покајање, често је запиткивао некад мало чекао док не изведе чудо једноставно није само појента учинити чудо и рећи нешто већ је Исус бирао речи и поступке који ће утицати на савест и веру човечију.

У осталим цитатима Он само потврђује своје Синовство Божије и ништа погрешно не говори. Исус јесте вечни Син Божији али је Син управо зато што га Отац рађа пре времена тј. Отац је вечни узрок Његовог синовства и у том смислу све Оцу дугује.

Подели на овим сајтовима

Jov. 10

30 Ja i Otac jedno smo.

38 Ako li tvorim, ako meni i ne verujete, delima mojim verujte, da poznate i verujete da je Otac u meni i ja u Njemu.

Jov. 14

10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

Po ovome gore kazete Isus je Bog

Ali sta je sad s ovim?

Jov. 14

20 U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom, i vi u meni, i ja u vama.

Pa ko je sada Bog a ko ne?Isus ili Ucenici

Jer i Ucenici su u Isusu

Zar nije ovo sve metafora?

Ali sigurno imate objasnjenje i za ovaj stih

По оном првом је јасно да је Христос Бог. Ово друго је Рај, будуће постојање светих у заједници са Богом. Свет и човек ће бити прожети Његовим божанским енергијама. Творевина и Творац ће бити у нераскидивој заједници. То је обожење света и човека. Једино тако творевина и може вечно да постоји, да буде у нераскидивој, органској заједници са Богом.

Ви признајете Христа за посланика а не верујете Његовим речима. Није ли то мало контрадикторно?

Подели на овим сајтовима

Исус на другим местима сведочи о својој божанској природи а ово што си навео у првој примедби није сведочанство већ се једноставно обраћа Оцу, ту се не говори директно ни једно ни друго и твоје тумачење нема основа ако Исус на другим местима даје право тумачење нпр.

"Zato idite i načinite sve narode mojim učenicima, krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha." (Mt. 28:19 )

Ту се јасно види да је Исус друго Лице Свете Тројице и да кад се обраћа Оцу као нпр. у твојим поменутим цитатима, не обраћа Му се само као човек раван нама већ као Вечни Син Божији иначе не би учио да се крстимо у Оца и Сина и Светога Духа.

Даље Исус често себе назива човеком али он ту ништа погрешно не говори јер је он заиста човек, али није само човек него је и Бог, то сведочи на другим местима, тј. он је и Бог и човек, једном речју Богочовек 0102_laugh.

Кад пита зашто Ме зовеш Благим, Он ту није хтео да каже да није Бог већ је укорио човека који Га зове благим а не верује у његову божанску природу он ту уствари пита човека нешто типа зашто Ме зовеш Благим ако не верујеш да сам Бог. Исус је често тако поступао да у човеку изазове покајање, често је запиткивао некад мало чекао док не изведе чудо једноставно није само појента учинити чудо и рећи нешто већ је Исус бирао речи и поступке који ће утицати на савест и веру човечију.

У осталим цитатима Он само потврђује своје Синовство Божије и ништа погрешно не говори. Исус јесте вечни Син Божији али је Син управо зато што га Отац рађа пре времена тј. Отац је вечни узрок Његовог синовства и у том смислу све Оцу дугује.

8086.gif klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap harp klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

Jov. 10

30 Ja i Otac jedno smo.

38 Ako li tvorim, ako meni i ne verujete, delima mojim verujte, da poznate i verujete da je Otac u meni i ja u Njemu.

Jov. 14

10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

Po ovome gore kazete Isus je Bog

Ali sta je sad s ovim?

Jov. 14

20 U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom, i vi u meni, i ja u vama.

Pa ko je sada Bog a ko ne?Isus ili Ucenici

Jer i Ucenici su u Isusu

Zar nije ovo sve metafora?

Ali sigurno imate objasnjenje i za ovaj stih

По оном првом је јасно да је Христос Бог. Ово друго је Рај, будуће постојање светих у заједници са Богом. Свет и човек ће бити прожети Његовим божанским енергијама. Творевина и Творац ће бити у нераскидивој заједници. То је обожење света и човека. Једино тако творевина и може вечно да постоји, да буде у нераскидивој, органској заједници са Богом.

Ви признајете Христа за посланика а не верујете Његовим речима. Није ли то мало контрадикторно?

Jov. 17

21 Da svi jedno budu, kao Ti, Oče, što si u meni i ja u Tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svet veruje da si me Ti poslao.

22 I slavu koju si mi dao ja dadoh njima, da budu jedno kao mi što smo jedno.

23 Ja u njima i Ti u meni: da budu sasvim ujedno, i da pozna svet da si me Ti poslao i da si imao ljubav k njima kao i k meni što si ljubav imao.

"Š to me zoveš blagim? Niko nije blag osim Boga jednoga. A ako želiš u život ući, drži se zapovjesti." (Mateja, 19: 16-17)

" Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe; kako čujem onako sudim, i sud je moj pravedan, i ne tražim volje svoje nego volje Oca Koji me je poslao." (Jovan 5:30)

"A o danu tom ili o času niko ne zna: ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac." (Marko 13:32)

Подели на овим сајтовима

Ове речи занче, да би био у заједници са Богом пораш пшостати део Христа, део Тела Његовог. То значи да мораш бити у Цркви која је Тело Христово. Да Христос буде у теби, значи да се у тој Цткви причешћујеш Телом и Крвљу Његовом, јер је Он то и река: "Ко не једе Тела мојега и не пије Крви моје, нема живота у себи." Тако, када се храниш Христовим Пресветим Телом и Крвљу, Христос борави у теби, а ти се по благодати сједињујеш са њим. У том сједињењу постајеш по благодати оно што је Он по природи: син Божији.

Подели на овим сајтовима

Већ рекох да је цитатологија секташки манир. Све ове реченице када се ставе у контекст књиге из које су ишчупане, говоре једну Истину: Христос је оваплоћени Син Божији, и Бог и Човек.

Подели на овим сајтовима

Ово му се једно билионити пут објашњава од када је дошао.Схватиће има времена,нигде не журимо,вечност је пред нама...у облику мучења објашњавањем. 0102_laugh

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Кад је Исус говорио да је Отац већи од Њега, говорио је као човек.

Има пуно таквих примера, као нпр. кад долази Господ да васкрсне Лазара.

Господ као човек плаче за њим, и народ тад говори: "Гле, како га љубљаше".

А као Бог, он Лазара васкрсава.

Пред смрт, он показује страх као човек.

Као Бог васкрсава.

Подели на овим сајтовима

Ово му се једно билионити пут објашњава од када је дошао.Схватиће има времена,нигде не журимо,вечност је пред нама...у облику мучења објашњавањем. 0102_laugh

Имаће целу вечност да схвата. Заједно са Мухамедом... 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Селкоба се труди на сваки начин да оповргне нешто, а не да сазна и научи.

Подели на овим сајтовима

Имаће целу вечност да схвата. Заједно са Мухамедом... 0110_hahaha

Не 0110_hahaha, биће он заједно са нама. 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Селкоба се труди на сваки начин да оповргне нешто, а не да сазна и научи.

Па ти ваљда знаш ко је отац особине да се буде опадач и противник ради самог опадања и противљења. 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...