selkoba Написано Април 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Ok hvala na pojasnjenju vi tako razumijete mi ovako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Ok hvala na pojasnjenju vi tako razumijete mi ovako iron maiden klapklap klapklapКоначно нешто реално и памтено од Селкобе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Ok hvala na pojasnjenju vi tako razumijete mi ovako klapklap Коначно нешто реално и памтено од Селкобе. Jos kad bi se prestao ponasati tako uvredljivo i zajedljivo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Jos kad bi se prestao ponasati tako uvredljivo i zajedljivo ...ауууу...а ко то каже... Еј Секи Секи тако ти Алаха... klapklap И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Eto navedite koj citat od mene gdje sam ja rekao da je neko od vas bukvalan ili glup ili slicno Ima li ijedan post od mene da sam ja to rekao? Ili cete opet isto govoriti govoriti bez argumenta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 19, 2010 I molim vas pokazite mi to a ja mogu roman sastaviti od vasih uvreda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Jos kad bi se prestao ponasati tako uvredljivo i zajedljivo ...ауууу...а ко то каже... Еј Секи Секи тако ти Алаха... Haj malo da se poustimo.... https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1307_womens' /> Lepa Brena - Hej Seki Seki Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Секи, како мислиш да ти покажемо када су људи морали да бришу све што си...РЕКАО! Ајде мало попусти брате, ми тебе овде не мрзимо... Видиш да сам те загрлио малопре. 0104_cheesy И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Ово је феноменална лајв верзија исте песме....посебно је добар почетак....гледај од 01.22 минуте... Lepa Brena-Hej seki seki Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 25, 2010 Пријави Подели Написано Април 25, 2010 Изузетно је расуђивање великог црквеног оца св. Јована Златоустог, који на питање због чега је Црква прихватила четири Јеванђеља, а не само једно, одговара: Зар један Јеванђелист није могао да напише све? Коначно, могао је, али четворица су писала не у једно исто време, не у једном и истом месту, и не договарајући се међу собом, а опет су их написали тако као да су изговорена једним устима, а то је највеличанственији доказ истине. Предиван је и његов одговор на примедбу да Јеванђелисти нису у потпуном сагласју међу собом, што се у неким одломцима срећу нека противречја: Да су они до танчине сагласни у свему - и у вези времена и у вези места, и самих речи, нико од непријатеља не би поверовао да су они писали Јеванђеље недоговарајући се међу собом и не по истинском сагласју, и да је то сагласије последица њихове искрености. Ипак мала разногласност ослобађа их сваке подозривости и сјајно говори у корист оних који су их писали. Слично овоме расуђује и други тумач Јеванђеља бл. Теофилакт, архиепископ бугарски: Не говори ми да су они несагласни у свему, већ погледај у чему су они несагласни. Да ли је један рекао да се један родио, а други да није, или један - да је Христос васкрсао, други - да није? Не било тога! У неопходнијем и важнијем они су сагласни. Тако, ако у важнијем нису несагласни, због чега се чудиш да су они несагласни у мање важном? Њихова истинитост најбоље се показује у томе да они нису у свему сагласни. У противном мислили би да су се они видели и писали саветујући се. Сада, оно што је један пропустио, написао је други, због тога се и каже да су они понекад противречни. Из горњих објашњења јасно је да неке невелике несагласности четири Јеванђелиста не говоре против Јеванђеља, већ живо о њему сведоче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 25, 2010 Пријави Подели Написано Април 25, 2010 Православно учење о богонадахнутости књига Светога Писма држало се увек тог погледа да, надахњујући свете писце и саопштавајући им мисли и речи, Дух Свети не потискује њихов ум или карактер. Наитије Св. Духа не умањује дух људски, већ га очишћује и узвисује изнад његових уобичајених граница. Због тога, представљајући једну целину у излагању Божанствене истине, сва четири Јеванђеља разликују се међу собом у зависности од личног својства карактера сваког Јеванђелиста, разликују се реченичким склопом, неким личним изразима, склопом догађаја и услова у којима су били написани и у зависности од циља, који је поставио сваки од четири Јеванђелиста. Због бољег тумачења и схватања Јеванђеља неопходно је да се ближе упознамо с личношћу, карактером и животом свакога од четири Јеванђелиста и са околностима у којима је свако од четири Јеванђеља било написано. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 25, 2010 Пријави Подели Написано Април 25, 2010 Јеванђеље по Матеју написано осме године по вазнесењу Господњем. Јеванђеље по Марку десете, Јеванђеље по Луки - петнаесте, Јеванђеље по Јовану - тридесет друге. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 25, 2010 Пријави Подели Написано Април 25, 2010 Податке сам узео из књиге - Четворојеванђеље - Свети Аверкије Таушев. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Мај 2, 2010 Пријави Подели Написано Мај 2, 2010 Читајући књигу о неком светитељу, прочитао сам да се не зна дал' је тај светитељ рођен 340. или 350. године. Е, сад замислите да у једној књизи пише да је рођен 340. године, а у другој, да је рпђен 350. године. Кад се тако гледа, муслимани би сумњали да се тај човек уопште родио. Јер, ту су грешке у години рођења. Е сад, разуман човек би се запитао мало, ако би четири сведока писала о нечему, готово скроз тачно. Ја чак мислим да Библија намерно није савршена. Јер, Библија није права реч Божија, права Реч Божија је Христос. Самим тим савршена Реч. Пише у Јеванђељу: А и многа друга чудеса учини Исус пред ученицима својим која нису записана у књизи овој. А ово је написано, да верујете да Исус јесте Христос Син Божији, и да верујући имате живот у име његово. (Јн. 20, 30-31) Дакле, довољно је написано, да би веровали да је Исус - Онај Који Јесте. А у вези "мењања текста" у Библији, што Хришћане критикују муслимани и разни научници. Они би требало да знају за овај стих: И ако ко одузме од ријечи књиге пророштва овога, Бог ће одузети његов дијел од књиге живота, и од града светога, и од онога што је написано у књизи овој. (Отк, 22, 19) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Мај 2, 2010 Пријави Подели Написано Мај 2, 2010 Тај стих из Откривења се односи само на Откривење а не на остале књиге Новог Завјета. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука