Jump to content

Проф. др Радмило Рончевић о заблудама теорије еволуције

Ignjatije

Препоручена порука

пре 13 часа, Ana Bjelan рече

Ne radi se o tome, samo branimo svoje stavove na datu temu. Dobro je da se cuje kako razmislja jedan ateista, jos je bolje ako promeni misljenje.

Шта беше тема „Проф. др Радмило Рончевић о заблудама теорије еволуције" или како вређати форумаше? 

Ајде молим те спусти лопту. Није учтиво све да је неко заслужио такав речник, што свакако није. 

Христос Васкрсе! :mahmah:

пре 10 минута, cloudking рече

Kao ja?

:)

Свака теби част, ја бих се већ изнервирала. :D

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ana Bjelan рече

meni se cini da si se ti ovde jedina iznervirala. :) Vaistinu vaskrse!

Скоро да јесам кад видех како фино чашћаваш Клауда. Али добро, њему не смета. Тако да уживајте.

Одох ја да пијем кафицу. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ana Bjelan рече

Dobro ajde objasni zasto si ti ateista.

Samo potvrđuješ da te ne interesuje... da te interesuje, setila bi se da sam ti još juče odgovorio na isto to pitanje:

On 15/04/2017 at 1:53, Avocado рече

Nisam nikada čuo ni za jedan dobar i ubedljiv razlog zbog kojeg bih verovao u Boga.

Ja verujem u Hrista jer je ocigledno da je ovaj svet pun patnje i nije savrsen, pa sam malo istrazivala na tu temu jos davno. Ako postoji Bog zasto je toliko patnje. To je bilo moje glavno pitanje i ako u ovom svetu ima puno nepravde zasto ja da budem ispravna. Ako uzmes Bibliju shvatices da postoje i pala bica demoni, da je covek u ovom svetu u padu, jer je prvobitni covek Adam zgresio i da je takvo stanje sada, ali da je ovaj zivot samo priprema i test za buduci i nikako nije savrsen, jer prvo covek je gresan, a i nije sam. Djavo nikad ne spava... Zato bi ti bolje bilo da poverujes u Boga, jer se tu krije sloboda.

(Ako dobro razumem šta si htela da kažeš) u pitanju je poznata logička greška koja se zove argumentum ad consequentiam. Svodi se na to da nešto smatraš tačnim jer ti se ne bi dopale posledice toga da to nije tačno.

To što bi ti volela da postoji Bog i naredni život koji će "opravdati" patnje u ovom, nam ništa ne govori o tome da li je to tačno.

To što je svet pun patnje i nije savršen ne ukazuje na to da postoji Bog, jer nema razloga da svet ne bude takav i ako Bog ne postoji...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Citala sam dosta i slusala razna predavanja veruj mi. Pritom se bavim molitvom vec cetri godine. Imala sam razna iskusenja iako bi neko rekao da sam tek pocetnik.

Vidi se iz aviona da si neofit... 

Znam ja da ti praktično nećeš ni čuti ništa što ja napišem jer sam ateista... i zato ne moraš ni da mi šalješ ništa u inbox... ali imaš dosta vernika, pa i teologa na ovom forumu... popričaj malo sa njima... kreni odavde:

On 19/06/2016 at 17:24, RYLAH рече

Како не може? Причај са суботарима, они деведесет посто времена цитирају Библију и причају ти о папи, Антихристу, последњим временима, и десет посто ти можда убаце учење о суботи или о иконама? :))) Они би се најбоље сложили са овим нашим "ревнитељима", јер су исти по менталитету и духу :)))

Дакле, ако неко ко себе сматра Православцем сву своју енергију троши на приче о чиповању, папи, Антихристу, последњим временима, екуменизму... он је промађио поенту. Зашто? 

На првом месту, зато што ту нема љубави. Зато што такви Бога обично гледају као судију, а себе као неке одабране ратнике који ће у славу Божију да проповедају васцелој Васељени и тако спасу кога год могу. Дакле, гордост.

На другом месту, зато што се такви у деведесет и девет посто случајева не образују из светоотачке литературе, па ни из Библије, него углавном или преко сајтова или преко Јутјуб клипова. Евентуално ако прочитају неки памфлетић ових новијих секташа. Дакле, незнање.

Е, кад спојиш гордост и незнање, добијеш ово о чему овде причамо: незнавеног човека који би да се пита о свему и распоређује све како мисли да треба, и тиме малтретира нормалне људе.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ana Bjelan рече

dobro ako ti mislis da je normalno sto si ateista dalje necu ni da te ubedjujem.

A što ne bi bilo normalno to što sam ateista?

Цитат

Mozda te snadje nekad neka bolest, nevolja, to bi ti jos bila milost od Boga ili se nadje neko pametniji da te ubedjuje. 

Hvala na tim lepim željama. :)

Baš ono hrišćanski... hard core... :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...