Иван ♪♫ Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 пре 28 минута, Milan Nikolic рече Поставио га је Њутн и гласи, у односу на шта кофа с водом ротира у празном космосу? I šta je zaključio? пре 4 минута, Kratos рече Ako rotira onda mora da postoji osa rotacije i to može biti bilo koja tačka u tom aposlutno praznom prostoru. Zavisi iz kog referentnog sistema posmatraš. Ako posmatraš sa strane, onda zaista vidiš da se rotira, ali u tom slučaju rotira u odnosu na tebe, i kvari se prva pretpostavka da je objekat u praznom svemiru. Ali ako posmatraš iz referentnog sistema samog objekta, onda ne postoji rotacija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 @Kratos Evo jedan super video Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 пре 12 минута, Иван ♪♫ рече Zavisi iz kog referentnog sistema posmatraš. Ako posmatraš sa strane, onda zaista vidiš da se rotira, ali u tom slučaju rotira u odnosu na tebe, i kvari se prva pretpostavka da je objekat u praznom svemiru. Ali ako posmatraš iz referentnog sistema samog objekta, onda ne postoji rotacija. Ukoliko bio ona bila osa same kugle a kosmos potpuno prazan bez ijedne svetle tačke posmatrač sa te kugle ne bi imao percepciju rotiranja ili u drugom slučaju da je osa rotacije negde u kosmosu i da se ta kugla vrti oko te ose opet sa same kugle ne bi mogao da percipira da se rotira jer ne postoji ništa što bi posmatraču na kugli pružilo uvid da se okreće.Za to bi mu trebala barem jedna tačka u u tom prostoru kao referetna. Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 @Иван ♪♫ Pogledaću. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 пре 33 минута, Kratos рече Ako rotira onda mora da postoji osa rotacije i to može biti bilo koja tačka u tom aposlutno praznom prostoru. Baš tako. A centrifugalnu silu usled rotacije, ili bilo kakvo stanje stvari nastalo rotacijom, stanovnici takve rotirajuće kugle bi prihvatili kao takvo, kao mi što prihvatamo gravitaciju. A neki tvrde da gravitacija uopšte i ne postoji, tj. da ne mora biti realna sila, već fiktivna. Na primer, ako posmatramo kuglicu unatar neke kutije, u kosmosu, znači bez gravitacije. I odjednom kuglica počinje da se približava zidu kutije. Za kuglicu je potpuno svejedno da li ona pada (tj. vuče je nekakva sila/gravitacija) ili kutija ubrzava. Potpuno je svejedno, efekat je isti. Ista stvar i sa rotacijom i centrifugalnom silom (npr. sevimarska stanica rotira da bi astronauti imali ,,gravitaciju", tj. težinu). A sve je to posledica inercije. Inercija je aksiom. Mislim, nek me neko ispravi ako grešim. Idem sad baš da pogledam jedan video na tu temu. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 Ne znam sad nisam siguran ali mislim da Tesla nije prihvatao to da je uzrok gravitacije masa tela već etar,tj elekromagnetno dejstvo koje privlači telo i rotira ga.Negde sam to čitao.Sad ne znam koliko je tačno. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 пре 2 часа, Ivan Marković рече Ne, stići ćemo do petice, jer je ona prirodni broj. Samo krenemo od nule pa počnemo 1,2,3,4,i bingo! eto ga pet!!! Šta da kažem, moja krivica. Ko me terao da ulazim u priču Ovo što si napisao znači da je potpuno besmisleno razgovarati sa tobom i diskvalifikuje te za bilo kakvu priču. Lepo reče Yoda u jednom od "ratova zvezda"....... пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 @Kratos A evo nešto u vezi vremena: Vreme je izmišljeno da bi kretanje izgledalo jednostavno. Time is just invented to make motion look simple. Internet kaže da je to izjavio Ajnštajn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 пре 22 минута, Kratos рече Ukoliko bio ona bila osa same kugle a kosmos potpuno prazan bez ijedne svetle tačke posmatrač sa te kugle ne bi imao percepciju rotiranja Узећу само овај цитат да расветлим проблематику. Научници су у немогућности да заобићу ,,структуру'' материје, не могу да допру до сржи која би била тзв. центар ротације. Шта се збива на том ступњу нико не зна, а акцелератор честица који би то могао открити - као што је ЦЕРН, требало би да буде велики као Млечни пут - читава галаксија. То што ви претпостављате може да ,,види'' и да ,,разуме'' само Бог. Можда, у односу једино на Бога, можемо рећи да простор или време заправо ни не постоје, али видимо да ипак постоје јер Бог то жели. Дакле, чак и да замислимо посматрача као центар ротације, на пример једно око, Иваново или Кратосово :), то око ипак мора бити некаква структура, биолошка или било каква друга. То онда бива као са кофом с водом у празном космосу, исто ће се дешавати и кофа ће ротирати у односу на просторвреме и осетиће силу ротације, реакцију на самој кофи и у самој води. Зато научници истражују природу просторвремена у самој сржи материје, разбијају честице на што мање делове и траже одговоре. Тамо, у тој дубини материје, наилазимо на драматичне одговоре, драматичне особине материје када је реч о тако малим величинама. Наиме, појмови простора и времена престају да постоје јер се показало да су на квантном нивоу све тачке космоса повезане као једна тачка, једно место, јер све може бити спојено у ,,сваком тренутку''. Такво понашање кваната води ка потрази за основним ентитетом, централном ,,честицом'' на којој се формира појам времена и простора. Пазите, ми не можемо очекивати да себе упоредимо са некаквим фотоном и да доносимо коначне закључке. То, просто, није могуће осим, можда, ако пропаднемо у црну рупу и тамо нађемо одговор који ипак нећемо моћи да саопштимо некима изван црне рупе, а свакако нам следи сама смрт. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 @Kratos e, vidi šta sam našao, ceo dokumentarac, dnevno vreme, zemaljsko vreme, kosmičko vreme: Џуманџи and Кратос је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 Nemojte samo slušati kratke crte, nego i čitajte knjige Mičia Kakua. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 пре 6 часа, Иван ♪♫ рече I šta je zaključio? Njutn je zaključio da kofa s vodom u praznom kosmosu rotira u odnosu na apsolutni prostor, dok su Lajbnic i Mah zastupali mišljenje da je potrebna sva ostala materija u kosmosu da bi kofa imala u odnosu na šta da rotira. Kratos i ti mislite slično Lajbnicu i Mahu i mislite da prazan kosmos ne bi imao čime da doprinese stanju rotacije same kofe. Međutim, Ajnštajn je opovrgao sve tvrdnje, ali ih je i razjasnio. Prvo, kosmos nikada nije prazan jer postoji difuzna energija - nekada se to smatralo etrom, ali je ipak nešto drugačije -; a upravo to nazivamo apsolutnim prostorvremenom (sličnije Njutnovom stanovištu) u odnosu na šta kofa rotira, kako je Ajnštajn formulisao. Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 пре 8 часа, Milan Nikolic рече difuzna energija Da li je to isto kao ona tzv. kvantna polja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 пре 10 часа, Milan Nikolic рече mislite da prazan kosmos ne bi imao čime da doprinese stanju rotacije same kofe. Ne,mi smo pričali o perpsektivi posmatrača na kugli u tom totalnom praznom prostoru.U apsolutno praznom,kako si ti na početku postavio ne bi bilo nikakvog doprinosa prostora u smislu pružanja uvida posmatraču da se on rotira na tog kugli ili kofi šta god. пре 16 часа, Milan Nikolic рече осетиће силу ротације Da li?El osećaš ti silu rotacije planete Zemlje oko svoje ose ili je pak u pitanju drugi način percpecije rotacije o kome smo ja Ivan pričali? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 пре 3 часа, Иван ♪♫ рече Da li je to isto kao ona tzv. kvantna polja? Nije isto. Postoji nešto što fizičari nazivaju kosmološkom konstantom. Zatim imamo Higsovo polje, pa kvantne fluktuacije. Više pojmova o čemu treba razmišljati. Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука