Jump to content

Убијен Руски амбасадор у Турској

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

пре 12 часа, Господин Дареалис рече

Lambros postavio potpuno tacnu dijagnozu. :)

"Све можеш да чујеш, бескрајну неку аргументацију, сем голе истине – а она је да је ислам једна тоталитарна, убилачка, супрематистичка идеологија у многим стварима слична нацизму и апсолутно некомпатибилна са системом вредности секуларизма и демократије. Некад се неко усуди да констатује очигледно ал тај одмах бива рашчеречен и линчован и прокажен као фашиста, исламофоб, десничар и шта ти ја знам. Тако да сви углавном ћуте или бескрајно млате о стварима које немају везе са животом." 

Ламброс исто мисли и за Хришћанство, само тврди да оно више нема ту снагу коју је некада имало па сад није ,,опасно".

Али, што се тиче Ислама, ту је у праву- Ислам не може да се уклопи са секуларизмом и демократијом. Ислам то сматра злом. Ислам то сматра пркосом Алаху. Свет припада, по исламском учењу, Алаху и зато не може на свету да постоји било који други закон, сем Алаховог закона, а то је шеријат.

Зато је дужност муслимана да прошире Ислам и шеријат по целом свету. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Православни Србин рече

Ислам је таква религија, патријархална у великој мери. 

Није до 'патријархата', него је чисто дивљаштво, које је очигледно успостављено као норма и правило...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Господин Дареалис рече

Није до 'патријархата', него је чисто дивљаштво, које је очигледно успостављено као норма и правило...

Али ако друштво у коме владају мушкарци и у којима жене имају мања права од њих, назовемо патријархатом, онда је Ислам свакако патријархално уређен. Е сад, постоје разни облици патријархата, исламски је само један од њих. 

На пример, муслиман може да се разведе од жене само ако три пута каже да је се одриче. А жена уколико жели да се разведе, мора да наведе читав списак разлога зашто жели да се разведе (нпр. да муж није побожан, да ли клања редовно, да ли спава са њом редовно и да ли је поштује као и друге жене, итд) и мора да наведе четири сведока који би потврдили њену причу. У супротном, нема ништа од развода. 

Подели на овим сајтовима

И још нешто у вези те чувене реченице Ислам религија мира. Ислам јесте религија мира, а то што ми мислимо да није, то је плод нашег неразумевања Ислама. Ислам је религија мира, мир је једна од најприсутнијих речи у Исламу. Али, то што ми не разумемо је наш проблем. Сада ћу то објаснити.

Људи треба да схвате да мир о коме муслимани причају није секуларни мир о коме ми причамо. То није мир са људима. Ислам не успоставља мир са људима, Ислам успоставља мир са Алахом. Помирење са Алахом-то је поента Ислама. Муслимани верују да мир постоји само онда када се у потпуности извршава воља Алаха. А воља Алаха је изражена у шеријату. Тако да, ако мир настаје када се у потпуности врши Алахова воља, то значи да мир постоји само онда када завлада строги шеријат. Тако то муслимани схватају. Зато није случајно што они исламске шеријатске земље зову ,,земљама мира". Тамо влада њихов, исламски мир. Мир о коме они причају је њихов мир, Алахов мир. То није наш секуларни мир, како га ми схватамо. Зато муслимани ратују да би прошилирили и наметнули целом свету тај Алахов мир, изражен у шеријату.

Да би знали како да се односимо према Исламу ми морамо да га разумемо, да схватимо шта он учи, и шта му је циљ.

Приметио сам да је и Ламброс ово поменуо у свом интервју и то је свакако тачно. 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Господин Дареалис рече

Куран одобрава да мушкарац туче жену:

"A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! - Allah je, zaista, uzvišen i velik!" (4:34)

@Paradoksologija

Pazi ovo čijih se neposlušnosti pribojavate?:)) 

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Господин Дареалис рече

Куран одобрава да мушкарац туче жену:

"A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! - Allah je, zaista, uzvišen i velik!" (4:34)

@Paradoksologija

meni je najjaci onaj deo gde kaze da zenu ipak ne treba tuci koliko i kamilu 

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Juanito рече

Тако Немцима и треба кад пустају Србе да им долазе...

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=12&dd=24&nav_category=78&nav_id=1213652

"Poturice uvek gori nego Turci"... stara izreka...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Juanito рече

Тако Немцима и треба кад пустају Србе да им долазе...

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=12&dd=24&nav_category=78&nav_id=1213652

Sad se tu namece jos jedno koka-jaje pitanje: da li je presao na Islam zato sto je flipnuo ili je flipnuo zato sto je presao na Islam? 

Подели на овим сајтовима

On 12/24/2016 at 16:24, pedja257 рече

Dobro sad ako cemo da citiramo Kuran i da se zgrazavamo.... Koliko znam i u Bibliji postoji nekoliko gadnih stvarcica. Kad Bog naredjuje neko zatiranje deteta u utrobi ili tako neki genocid...

E, али видиш, ту постоји једна значајна разлика. Прво, то је Стари Завет, а за нас хришћане примарни је Нови Завет и оно што је радио Господ Исус Христос. Стари Завет не треба никада читати буквалистички и ми не сматрамо да је све што пише у Старом Завету тачно, не гледамо све догматски, разумеш. Ми Стари Завет прихватамо догматски само не делове који јесу такви: Постање, пророчке књиге, итд. Док ми схватамо да то није само теолошка књига, већ и историјска и да описује и ратове које су Израиљци водили, описује и њихов начин ратовања, међусона истребљивања, разноразне израелске обичаје, културу, итд. Дакле, ми смо итекако свесни да Стари Завет није само религијска књига, већ и историјска и зато не тумачимо сваки део Старог Завета догматски. Нама је примаран Нови Завет и новозаветна порука, он је за нас догматски и ми га тако схватамо, а прихватамо само оне делове Старог Завета који су блиски и који су у складу са Новим Заветом. То је битно знати. Тако да сви ти злочини који су описани у Старом Завету ми тако и схватамо, то за нас није нешто што ми схватамо догматски. Такође, имај у виду да ми верујемо да су библијске списе писали људи, богонадахнути људи, али ипак људи и да су они итекако унели оног свог људског у те списе. Пази, врло је могуће да је израелски писац тог текста хтео да оправда израелске злочине тиме да је Бог то наредио, па је зато то и написао. Иначе, ево један текст о исправном тумачењу Старог Завета:

Е а код муслимана је ствар сасвим другачија. Куран је за њих ,,вечни Алахов говор" и самим тим свака реченица у Курану мора да се тумачи догматски. За муслимане, Куран није писао човек, чак ни надахнут човек, него је то директно Алахов говор. Зато је тумачење куранских ајета било како другачије осим догматског у Исламу равно одстпуништву, за које је шеријатска казна смрт. Дакле, све у Курану, па и оне позиве на убијање и истребљивање ,,неверника" један религиозни муслиман мора да тумачи дословно, да то прихвати и да се према томе понаша јер је за њега Куран објава Алахове воље. То што Алах тражи од човека изнесено је у Курану и један религиозни муслиман нема другог избора сем да се томе у потпуности покорова и да то следи. И то је то. 

Зар не увиђаш колико се то разликује од хришћанског тумачења Старог Завета? Ми не тумачимо сваку реч и свако слово Старог Завета догматски и дословно, а муслимани тумаче свако слово Курана догматски и дословно. Е управо је у томе суштинска разлика. 

Подели на овим сајтовима

On 12/24/2016 at 16:24, pedja257 рече

Dobro sad ako cemo da citiramo Kuran i da se zgrazavamo.... Koliko znam i u Bibliji postoji nekoliko gadnih stvarcica. Kad Bog naredjuje neko zatiranje deteta u utrobi ili tako neki genocid...

Проблем је у томе што смо се ми од тога одавно одаљили и схватили да су такве ствари биле у духу времена у ком су написане. 

Они који буквално тумаче Куран (као и они који би буквално тумачили Стари Завет, да такви постоје у иоле значајном броју) то не схватају и примењивали би старовековна схватања на живот у двадесет и првом веку, што је неспојиво са модерном цивилизацијом.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...