Гости Guest Написано Децембар 10, 2016 Гости Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Дана, 8. децембра 2016. године, изненада, после краће болести, упокојио се у Господу Драган Степковић, дипломирани теолог, вероучитељ и аутор емисије „Катихизис“ на таласима Радија Златоусти. Драган Степковић је син протојереја-ставрофора Драгослава Степковића и мајке Миланке. Рођен је 1963. године. Завршио је Богословију Светог Саве у Београду, а потом и Православни богословски факултет у Београду. По завршетку студија одлази на даље школовање у Велику Британију и ту остаје скоро целу деценију. По повратку у Србију, постао је вероучитељ у Првој крагујевачкој гимназији и координатор вероучитеља Лепеничког намесништва. Паралелно је, као волонтер, радио емисију „Катихизис“ на таласима радија "Златоусти" у Крагујевцу. Драган Степковић Бавио се и сликањем икона, а међу многобројним, његова фреска краси и улазна врата храма Светог Саве на Аеродрому у Крагујевцу. Његов таленат за иконописање је, још током богословских дана, препознао тадашњи епископ шумадијски, блажене успомене, др Сава (Вуковић), те га је послао у Волос у Митрополију волоску и димитријадску, код тадашњег митрополита, доцније архиепископа атинског и целе Јеладе, блажене успомене, Христодула на учење вештине иконописа. Био је велики љубитељ живота и добар пријатељ свима који су га познавали. Опело ће бити служено 11. децембра 2016. године у 13 часова у храму Успења Пресвете Богородице у Саранову. Вјечнаја памјат! Бог нека му душу прости и подари рајско насеље! View full Странице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Juce sam cuo, sokirao sam se. Bog da ga prosti i useli u svoju vecnu Radost. АлександраВ and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Мало сам га познавао, прави представник, у најбољем смислу, "уклете генерације" Крагујевчана рођених шездесетих година. Проту Драгослава знам од дјечјих дана. Саучешће породици. Мир и вјечнаја памјат, брату Драгану! PredragVId and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Бог душу да му прости ! Да ли је он робијао у војном затвору ? PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Бог да му души опрости АлександраВ and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 10, 2016 Гости Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 1 сат, о.Небојша рече Бог душу да му прости ! Да ли је он робијао у војном затвору ? Не знам... јесте ли? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Професори у богословији су нас опомињали да пазимо шта причамо у ЈНА, да не бисмо прошли као Степковић. Мислим да су му судили по фамозном члану 133.КЗ. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 11, 2016 Гости Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 9 минута, о.Небојша рече Професори у богословији су нас опомињали да пазимо шта причамо у ЈНА, да не бисмо прошли као Степковић. Мислим да су му судили по фамозном члану 133.КЗ. Nisam upoznat... zanima me o cemu se tu radi, nevezano za upokojenog Dragana, neka mu Bog podari rajsko naselje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Нека му је вечна слава и хвала. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Бог душу да му прости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука