Jump to content

Упокојио се у Господу вероучитељ и иконописац Драган Степковић из Крагујевца

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Дана, 8. децембра 2016. године, изненада, после краће болести, упокојио се у Господу Драган Степковић, дипломирани теолог, вероучитељ и аутор емисије „Катихизис“ на таласима Радија Златоусти.

Драган Степковић је син протојереја-ставрофора Драгослава Степковића и мајке Миланке. Рођен је 1963. године. Завршио је Богословију Светог Саве у Београду, а потом и Православни богословски факултет у Београду.

По завршетку студија одлази на даље школовање у Велику Британију и ту остаје скоро целу деценију. По повратку у Србију, постао је вероучитељ у Првој крагујевачкој гимназији и координатор вероучитеља Лепеничког намесништва. Паралелно је, као волонтер, радио емисију „Катихизис“ на  таласима радија "Златоусти" у Крагујевцу.

draganstepkovic.jpg

Драган Степковић

Бавио се и сликањем икона, а међу многобројним, његова фреска краси и улазна врата храма Светог Саве на Аеродрому у Крагујевцу. Његов таленат за иконописање је, још током богословских дана, препознао тадашњи епископ шумадијски, блажене успомене, др Сава (Вуковић), те га је послао у Волос у Митрополију волоску и димитријадску, код тадашњег митрополита, доцније архиепископа атинског и целе Јеладе, блажене успомене, Христодула на учење вештине иконописа.

Био је велики љубитељ живота и добар пријатељ свима који су га познавали.

Опело ће бити служено 11. децембра 2016. године у 13 часова у храму Успења Пресвете Богородице у Саранову.

Вјечнаја памјат! Бог нека му душу прости и подари рајско насеље!

View full Странице

Подели на овим сајтовима

Juce sam cuo, sokirao sam se. Bog da ga prosti i useli u svoju vecnu Radost.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Мало сам га познавао, прави представник, у најбољем смислу, "уклете генерације" Крагујевчана рођених шездесетих година.

Проту Драгослава знам од дјечјих дана. Саучешће породици.

Мир и вјечнаја памјат, брату Драгану!

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Професори у богословији су нас опомињали да пазимо шта причамо у ЈНА, да не бисмо прошли као Степковић.

Мислим да су му судили по фамозном члану 133.КЗ.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 9 минута, о.Небојша рече

Професори у богословији су нас опомињали да пазимо шта причамо у ЈНА, да не бисмо прошли као Степковић.

Мислим да су му судили по фамозном члану 133.КЗ.

Nisam upoznat... zanima me o cemu se tu radi, nevezano za upokojenog Dragana, neka mu Bog podari rajsko naselje.

Подели на овим сајтовима

Нека му је вечна слава и хвала.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...