Ayla Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Našu djecu vaspitavamo mi. Kakav god da je spoljni uticaj, moj je uvijek bio temeljniji. Nisam se plašila ničega. Na kraju, moje dijete ima pravo na izbor. To je njegov put, i svako mora biti spreman da nosi svoj teret. Tome sam naučila svoju djecu. Zar nije Tata dao slobodu izbora? Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 17 часа, obi-wan рече Ove haljine su super, bez sumnje, bas jesu lepe i zenstvene. Samo nisu "pravoslavne", Хаљине свакако нису православне, али би требале бити смернице / узор/ облачења за православне. PredragVId, Тања1, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 1 минут, Рапсоди рече Хаљине свакако нису православне, али би требале бити смернице / узор/ облачења за православне. To je vec nesto sasvim deseto od onog sto imamo na pocetku teme. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Јер ће моћ изазовне сукње пре претворити поштење, од оног што јесте, у оно супротно њему него што ће снага дуге хаљине преобразити шмизлу у поштено чељаде. Надам се да знате одакле је мало преуређен цитат. Sanja Т. and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Не мислим да постоје православне хаљине али православна традиција и обичаји постоје, хаљине које помажу развоју наше побожности и православном начину живота. Лепо је да постоји продавница у којој може да се пронађе све (одећа) за православни дом. Sanja Т., Рапсоди and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Мени се више свиђа алтернативнија православна одећа Рапсоди, Данче*, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 'Начи, колико су људи спретни, шта све неће смислити за кинту... Srdjan and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Интересантно је да се увек женски стил облачења разматра,тако да како видим имамо Orthodox fashion style,али само за жене Мушки стил облачења очигледно нема своју православну варијанту.Они су увек православно обучени. Имам једну фотографију од пре десетак година из Сарајева,на фотографији се види женски бутик верске одеће. Изгледа да се и ми приближавамо томе. Они који одлазе у Цркву,на Литургију,могу бити обучени само пристојно и непристојно. Постоји очигледно нешто што се зове "Евин синдром",и он има миленијумско трајање-Ева(жена) је та која увек провоцира,наговара...безазлене и наивне мушкарце.А шта ћемо са онима који кажу како им више буди машту дуга сукња,ако има таквих на Литургији.Ако нема таквих,онда верујем да нема ни оних који ће у Цркви имати проблем са нешто краћом сукњом. Негде деведесетих,када су млади масовније ушли у Цркву,некако код једног броја девојака,жена,у облачењу,могао се препознати тај неки монашки стил облачења,дуге хаљине или сукње,равне ципеле.... А утицај монашког стила живота на Црквени живот уопште,не примећујемо само на плану моде,него га видимо на многим аспектима. Сећам се једног текста у неком од бројева часописа "Логос" из деведесет и неке,где је неко пренео коментар једног колеге из Грчке на неки перформанс у оквиру Светосавске академије,где су актери носили неке црне кабанице и капуљаче,и свеће у руци,које су биле једина светлост.Рекао је отприлике овако-како ми као и Руси често имамо потребу за једним психолошким преживљавањем духовности. Мислим да ове Рускиње имају у првом плану на уму-бизнис.А можда би и код нас било заинтересованих,када нпр Цркву или манастир иду неке естрадне звезде,које у свом гардероберу немају ништа пристојније,бар их не виђамо у јавности тако обучене,па би вероватно купиле нешто за посебне дане када би биле заинтересоване за Orthodox fashion style. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Bas me zanimaju cene ove smerne odece. Ocekujem da su skromne, u skladu sa hriscanskim, pravoslavnim nacelima. Paradoksologija, Срђан Шијакињић, Данче* and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Orthodox fashion style Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Diskutabilan modni status Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 On 12/10/2016 at 14:01, Рапсоди рече Јер ће моћ изазовне сукње пре претворити поштење, од оног што јесте, у оно супротно њему него што ће снага дуге хаљине преобразити шмизлу у поштено чељаде. Надам се да знате одакле је мало преуређен цитат. Hamlet je ženomrzac najgori Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 On 9.12.2016. at 12:53, obi-wan рече Brate, bez uvrede, ali znas li sta pricas uopste? Prosto ne verujem sta citam... Dakle, izmedju razgolicenosti i "pravoslavne odece" postoji nesto sto je u stvari normalno, zlatna sredina, carski put, bez krajnosti - pristojna i normalna odeca, bez modiranja i sizenja, koju nose pristojni i normalni ljudi. A oni koji se (s jedne strane) razgologuze, ili (s druge strane) nose "pravoslavnu odecu", - ocigledno - pripadaju istovetnim krajnostima i promasajima (promasaj = greh). Pogledaj koliko samo nemogucih protivrecnosti u ovoj jednoj recenici, da ne idemo dalje od toga Ја се слажем са Обијем. У цркву идеш једноставно обучен без било ког екстремизма. Средина је увек најбоља ствар. obi-wan and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 BURBERRY DESEN MARAME Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 2 минута, Ненад Р. рече Ја се слажем са Обијем. У цркву идеш једноставно обучен без било ког екстремизма. Средина је увек најбоља ствар. Duga suknja kao modni stil je ok,ako neko voli,problem je duga suknja kao izraz vere Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука